Ο Βόρειος Πόλος.........ποιος θα πάρει το ''θησαυρό'';;;



Λιώνουν οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο! Οι κλιματικές αλλαγές ήδη είναι εμφανείς. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το κλίμα και τον πλανήτη γενικότερα.


Τα κράτη .................τρίβουν τα χέρια τους. Αναμένουν το λιώσιμο  των πάγων και προετοιμάζονται. Ξέρουν ότι σε 15-20 χρόνια μόνο κάτι παγόβουνα θα πλέουν μόνα στο Βόρειο παγωμένο Ωκεανό....εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Και έτσι θα έχει φύγει το μοναδικό εμπόδιο για τον ορυκτό πλούτο του παγωμένου σήμερα, βόρειου πόλου.
Πετρέλαιο, αέριο, χρυσός, πολύτιμοι λίθοι, αντιμόνιο, άνθρακας, κοβάλτιο, χαλκός, νικέλιο είναι ο θησαυρός που προετοιμάζονται τα κράτη να αποκτήσουν.....
Μελετούν, λογαριάζουν τα κέρδη, και οι εικόνες που θα βλέπουν τα παιδιά μας στο μέλλον θα είναι μπουλντόζες, κατασκευές, γεωτρήσεις, μηχανές, εργοστάσια, στη θέση των κάτασπρων παγόβουνων και της πολικής αρκούδας!!!!!
Ανατριχιαστικές εικόνες!!!!!!!!!!!!!!!
Τα κέρδη όμως είναι ανυπολόγιστα.
Το σεντούκι του θησαυρού σε ποια χώρα ανήκει;;
Ο Βόρειος Πόλος ανήκει στη Γη....στα κράτη όλα...Είναι εκεί που ο νοητός άξονας της Γης, τέμνει την επιφάνεια του πλανήτη....Είναι εκεί που συναντώνται όλοι οι μεσημβρινοί, έτσι ώστε όλα τα ρολόγια να δείχνουν όλες τις επίσημες ώρες, ταυτόχρονα.
Μη βιαστείτε όμως να συμπεράνετε ότι τα πλούτη του θα τα μοιραστούν τα κράτη της γης. Έχουν προβλέψει γι αυτό. Σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας, η οποία υπογράφτηκε το 1982, τα κράτη που βρέχονται από το Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται τα δικά τους βάθη της θάλασσάς τους που εκτείνεται 200 ναυτικά μίλια, δηλ 360 χλμ, από τις ακτές τους.


Υπάρχει όμως και μια ρήτρα που δημιουργεί προστριβές ανάμεσα στα κράτη.
Λέει η ρήτρα της σύμβασης του 1982 ότι, η ΑΟΖ της κάθε χώρας μπορεί να επεκταθεί και πέραν των 200 ναυτικών μιλίων, εάν η χώρα μπορεί να αποδείξει ότι η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται πιο  μακριά από τα 200 μίλια.
Ποια χώρα λοιπόν δεν θέλει να επεκτείνει την επικράτειά της;;;
Και εδώ αρχίζει το ''πάρτυ''!!!!!!!!!!!!


Οι χώρες που βρέχονται από το Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό είναι ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Νορβηγία και η Δανία.
Η Ρωσία επικαλείται την ωκεάνια ράχη του Λομονόσοφ! Είναι ένα υποβρύχιο όρος που ξεκινά από τις ακτές της Ρωσίας και διασχίζει όλο το χώρο της Αρκτικής και περνάει  κάτω  ακριβώς από το Βόρειο Πόλο.  Άρα, οι χώροι που περιβάλλουν το Λομονόσοφ ανήκουν στη Ρωσία, υποστηρίζει το Κρεμλίνο!!!!!!!!!!
Τι είπατε;;; αναφωνούν οι Καναδοί Γεωλόγοι! Η ράχη του Λομονόσοφ είναι απλούστατα η προέκταση της καναδικής νήσου Ελεσμέρ!
Και μπαίνει στο χορό και η Δανία!!!!!!!!! Ούτε η καναδική νήσος είναι, ούτε και το  υποβρύχιο όρος είναι...Είναι η προέκταση της Γροιλανδίας που η Δανία είναι ο εκπρόσωπός της!!!!!!!!!!!!!


Και ο χορός δεν έχει αρχίσει ακόμη καλά καλά....Στις προετοιμασίες είναι και τις δηλώσεις...Τα τεφτέρια για τους λογαριασμούς  βγήκαν και τα μαχαίρια ακονίζονται! 
Σκέψου τι θα γίνει όταν θα έρθει εκείνη η άσχημη ώρα!!




οι πληροφορίες είναι από τη ''Le Monde -diplomatique'' της ΚΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου