Επιστροφή στα καθ' ημάς!!!

Πέρασαν και οι ημέρες οι γιορτινές και όσοι  καταφέραμε να φύγουμε από την Αθήνα, έστω και για λίγες μέρες, ήμασταν τυχεροί!
Συνάντηση με φίλους και συγγενείς, φιλοξενία και παρέα ήταν το χαρακτηριστικό των ημερών για πάρα πολλούς από μας.
Αστεία, ανταλλαγή των νέων μας, συζητήσεις περί  ''ανέμων και υδάτων'' αλλά και απόψεις για το ποια είναι η λύση που πρέπει να δώσει η κυβέρνηση στα προβλήματά μας...απασχόλησε τις συναντήσεις μας.
Η αλήθεια είναι πως είμαστε ως λαός, ειδικοί στο πώς πρέπει  να κυβερνηθεί η πατρίδα μας, ειδικοί να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας,  οι μόνοι που κατανοούμε  το ''χέρι που κρύβεται πίσω από τη φτιαχτή κρίση στη χώρα μας'', αλλά είμαστε ίσως οι μόνοι που φαινόμαστε ανίκανοι να αντιληφθούμε το ρόλο μας  ως σωστοί πολίτες της χώρας.
Πάντως, λατρεύουμε να συζητούμε...Λάθος, λατρεύουμε να μιλάμε σε κόσμο. Γιατί συζήτηση είναι όταν ξέρεις πότε να μιλήσεις, ξέρεις να ακούς, όταν  σέβεσαι το συνομιλητή σου, όταν ξέρεις να μην προσβάλλεις όσους είναι αντίθετοι από σένα...


Και λατρεύουμε να έχουμε κόσμο να μας ακούει...........βουβός βέβαια......
Αλλά όταν λες τα  ελαττώματά του λαού συνολικά, υπάρχουν πολλοί, μα πάρα πολλοί που τα μετατρέπουν σε προτερήματα. 
''Είμαστε μάγκες, δεν μασάμε κάτι τέτοιο'', ''είμαστε ξεχωριστοί, γι αυτό μας πολεμάνε'', ''μην ακούς όσα γράφουν εναντίον μας, αυτό θέλουν να πετύχουν...να μας ρίξουν την αυτοπεποίθηση'' και άλλα πολλά .
Και έκανα το λάθος και ρώτησα............ως αφελής: ''και γιατί ενδιαφέρονται- οι διεθνείς παράγοντες-- για ένα λαό που δεν έχει επιτεύγματα πλέον, εκτός από το να καμαρώνει για όσα κατόρθωσαν αιώνες πριν οι πρόγονοί του;''
Θεέ και Κύριε, είπα πολλές φορές!!! Όχι από θρησκευτική κατάνυξη, αλλά από το πάθος του αντίλογου στην ερώτησή μου, από την πίστη στη διεθνή συνωμοσιολογία που βάλθηκε να ξεπαστρέψει ό,τι ελληνικό!!!!!!
Το ότι ο Έλληνας είναι περισσότερο πονηρός και χρησιμοποιεί την εξυπνάδα του για να βολεύεται, να εφευρίσκει τρόπους να ''τη βγάζει καθαρή'', εξηγήθηκε ως δείγμα αυτοσυντήρησης απέναντι σε ένα κράτος που δεν τον ωφελεί...Και ξαναρώτησα: ''και γιατί αυτό το κράτος το θρέφει ο έξυπνος και εφευρετικός Έλληνας τόσα χρόνια τώρα;;'' Γιατί έτσι έμαθε, ήταν η απάντηση. 
''Λάθος!!!!!!!!  Αν ξέρεις, ότι έμαθες κάτι λάθος το διορθώνεις, αν απλώς έτσι έμαθες δεν το βλέπεις λάθος και το βαπτίζεις σωστό '' είπα!!!!!!!!
Για να μην τα πολυλογώ, με αποχαιρέτησαν με κατεβασμένα μούτρα...
Πάντως και στην Ανάσταση πήγαμε, και πυροτεχνήματα δεν είδαμε ....ούτε η καμπάνα χτύπησε με το ''Χριστός Ανέστη'' του παπά της επαρχιακής εκκλησίας. Η Ανάσταση βέβαια καθυστέρησε 10 λεπτά και το ''δεύτε λάβετε φως'', πιστέψαμε ότι κράτησε ...ώρες!!!!!!!!Ως φαίνεται κάποια διαφωνία υπήρξε με παράγοντες της εκκλησίας και του παπά ............................την ώρα της Ανάστασης, της  γιορτής της αγάπης!!!!!!!
Η σούβλα μας πεντανόστιμη και ο καιρός ανεκτά καλός!!!!!!!!!
Και του χρόνου να είμαστε καλά να περάσουμε καλύτερα!!!!!!!!!
Χριστός Ανέστη σε όσους το πιστεύουν.............
Χρόνια Πολλά!!!!!!!!!!!!!!








8 σχόλια:

  1. "''και γιατί ενδιαφέρονται- οι διεθνείς παράγοντες-- για ένα λαό που δεν έχει επιτεύγματα πλέον, εκτός από το να καμαρώνει για όσα κατόρθωσαν αιώνες πριν οι πρόγονοί του;''
    Θεέ και Κύριε, είπα πολλές φορές!!! Όχι από θρησκευτική κατάνυξη, αλλά από το πάθος του αντίλογου στην ερώτησή μου, από την πίστη στη διεθνή συνωμοσιολογία που βάλθηκε να ξεπαστρέψει ό,τι ελληνικό!!!!!!"

    Έδωσες την απάντηση.

    Αυτοί οι ξένοι, βρε παιδάκι μου, ξυπνούν και κοιμούνται με ένα πράγμα στο μυαλό τους. "Πως θα ξεπαστρέψουν τους Έλληνες"!!

    Γιατί τέτοιο μένος???

    Μα γιατί τους φοβούνται φυσικά.

    Γιατί όλοι το ξέρουν: "Γη, ο Πλανήτης των Ελλήνων"

    Όταν ξυπνήσουν οι Έλληνες και θυμηθούν ποιοί είναι, ποιός τους σταματάει!!! Θα τους σαρώσουν όλους!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά αγαπητή Αννα!
    Ζήλεψες τη δόξα του Πάγκαλου!!!!και πήγες να τα βάλεις με τον κυρίαρχο λαό!!!Φτηνά τη γλίτωσες!
    Είναι κάποιες αλήθειες που δεν θέλουμε να τις παραδεχτούμε γιατί πονάνε,όπως επίσης είναι αλήθεια ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ionn...................ας ξυπνήσουν οι Έλληνες κάποια στιγμή και ας ............σαρώσουν τον κόσμο όλον ή......... ας πέσουν από τα σύννεφα!!!! Αρκεί να ξυπνήσουμε!!!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη Χρόνια Πολλά και σε σένα.
    Θα έρθω από σένα και θα τα πούμε λίγο για το ......''Ζήλεψες τη δόξα του Πάγκαλου!!''' χαχαχα
    Το θέμα που πάντα με εκνευρίζει είναι να βλέπεις τα λάθη των άλλων και μάλιστα της κορυφής, των κυβερνώντων και να τους ψηφίζεις ξανά και ξανά!!!!!!!! Και φυσικά να μην βλέπεις τι πολίτης είσαι ο ίδιος!
    Δεν μπορώ να μην μιλήσω!!! ΠΧ, Χαμός γίνεται στα νοσοκομεία...το ξέρεις. Φαγοπότι μέχρι και αυτήν την ώρα! Συγγενής μου πάει για εγχείρηση καρδιάς την επόμενη εβδομάδα και ξέρεις ότι ανησυχούν οι δικοί του, εκτός των άλλων, και για τον αν θα υπάρχουν αναλώσιμα στο νοσοκομείο ή αν θα έχει σωστή περίθαλψη εξαιτίας οικονομίας και ελλείψεων;;
    Είμαστε στην ''κατηφόρα'' και αναπτύσσουμε ταχύτητα ως χώρα...Είναι απελπιστικό!!!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΡΗ καλή σου μέρα, καλή εβδομάδα και σε σένα και Χρόνια Πολλά!!!!!!
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά Άννα :-)
    Να είσαι πάντα καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aληθώς Ανέστη hamomilaki! Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή