Δεν ανησυχούμε για τη ραδιενέργεια του Φουκουσίμα γιατί είναι μακριά........ανησυχούμε όμως για ό,τι συμβαίνει στην ''πόρτα μας'';;;

Διαμαρτυρόμαστε για όλα όσα μας αφορούν.....για το περιβάλλον όμως δεν βλέπω καμιά ανησυχία!!!
Ήδη θα ριχθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό 11 και πλέον τόνοι μολυσμένου νερού από ραδιενέργεια από τις εγκαταστάσεις της  Φουκουσίμα..
Είναι μακριά λέτε;;;
Ε....αφού δεν μας αφορά, για να δούμε τι θα αναπνεύσουμε εντός ολίγου από τη σκόνη της Σαχάρας που έρχεται κάθε άνοιξη με τους νοτιάδες......


Οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη, που διαμαρτυρηθήκαμε μόνο γιατί δεν πρέπει να επεμβαίνει κανείς στην χώρα τρίτων, θα επηρεάσουν και εμάς.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ετοιμάζεται να τοποθετήσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στον Ψηλορείτη, στην Κρήτη....
Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι οι βομβαρδισμοί δημιουργούν νέφος με επικίνδυνες  για την υγεία τοξικές ουσίες.
Την πρωτοβουλία έχει ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σπυρίδων Ραψομανίκης.
Σε συναγερμό λοιπόν η επιστημονική κοινότητα, αφού οι ρύποι που εκπέμπονται από τους πυραύλους είναι άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, καθώς περιέχουν καρκινογόνες ουσίες όπως μόλυβδο και κάδμιο.
Φυσικά σκέπτεσαι και τους κατοίκους της Λιβύης, που είναι οι πρώτοι πληγέντες σε όλα τα μέτωπα....
Αλλά και εμείς, εδώ στη χώρα μας, με πρώτο τόπο που θα πληγεί, με τα εισαγόμενα τοξικά της ατμόσφαιρας, την Κρήτη, θα δεχθούμε όλες αυτές τις επιπλέον καρκινογόνες ουσίες.........
Ποιος είπε ότι δεν μας αφορά σε τίποτε ένας πόλεμος στη γειτονιά μας;;;
Είναι  το χειρότερο ''επίτευγμα'' του ανθρώπινου αρρωστημένου μυαλού ο πόλεμος.....το έχουμε πει....!!!!!
Τελικά, μια η Ιαπωνία με την αλαζονική αψήφιση της φύσης, μια η ίδια η φύση που κατά καιρούς μας θυμίζει την παρουσία της, μια ο πόλεμος με ό,τι ολέθριο συνεπάγεται, μια τα συμφέροντα των λίγων ενάντια στους πολλούς................φτάσαμε σε ακραίες συνθήκες διαβίωσης!
Και ο τρόμος του πολέμου  στη Λιβύη συνεχίζεται............
Αν.....χτυπηθεί μια πετρελαιοπηγή, λέει ο  Σπυρίδων Ραψομανίκης, ''η περιβαλλοντική ζημιά θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο ''
''Σ’ αυτή την περίπτωση πέρα από τα χημικά συστατικά που θα απελευθερωθούν στο έδαφος της Λιβύης, οι νότιοι άνεμοι που θα φυσήξουν κατά τη διάρκεια της άνοιξης, θα φέρουν τα επικίνδυνα συστατικά στοιχεία στην πόρτα μας. Είμαστε σε επιφυλακή. Τις επόμενες ημέρες, θα στείλω αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των βομβαρδισμών''.
Και το λένε κατόπιν ''εορτής''!!!! 




Από το econews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου