Ο 8,9 σεισμός ''φωνάζει'' πόσο μικροί είμαστε μπροστά στη φύση!!!

Πριν λίγες μέρες, επισκέφτηκα ένα βιβλιοπωλείο για να αγοράσω ένα παιδικό βιβλίο για παιδάκι του δημοτικού.
Στα χέρια μου έπεσε ένα ενδιαφέρον βιβλίο με θέμα τη γνωριμία στο παιδί των μεγάλων πόλεων των κρατών της Γης. Ξεφυλλίζοντάς το διάβασα για μια -δυο πόλεις και η μία εξ αυτών ήταν το Τόκιο. Έγραφε εκτός των άλλων, ότι είναι η πόλη με  τόσο μεγάλα κτίρια που υπάρχουν δρόμοι που δεν τους βλέπει ποτέ ο ήλιος!!!
Και σκέφτηκα : τι ανθρώπινη ματαιοδοξία! Η Βαβέλ είναι παρούσα τελικά!!!
Σήμερα, η Ιαπωνία βιώνει δραματικές στιγμές εξαιτίας του μεγάλου σεισμού, 8,8 ή 8,4 και μετασεισμό 7,9 Ρίχτερ!!!
Τσουνάμι χτυπά τη χώρα και συναγερμός για δεύτερο με πληροφορίες ότι  τα κύματα είναι 5 μέτρα ψηλά και αναμένονται 10 μέτρων κύματα!!!
Το μυαλό μου πήγε στους ανθρώπους που σίγουρα περνούν φοβερές δοκιμασίες!
Σκέφτηκα αμέσως την εικόνα των ψηλών κτιρίων που σκιάζουν τους δρόμους και τους ανθρώπους μέσα σ' αυτά την ώρα του σεισμού!!!!
Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο άνθρωπος πόσο μικρός είναι μπροστά στη φύση; 
Φωτιές στο Τόκιο αυτήν την ώρα με τις ειδήσεις να δείχνουν σοκαριστικές εικόνες... Βιβλική καταστροφή από τον 8,9, κατά άλλους, σεισμό....και παραδέχομαι με ντροπή ότι ευχήθηκα '' μακριά από μας τέτοιες δοκιμασίες''! 
Ας ευχηθούμε να έχουν μηδαμινές ανθρώπινες απώλειες, αν είναι δυνατόν! 



12 σχόλια:

  1. Μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και έγινε αισθητός έως το Τόκιο και άλλες περιοχές, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο τσουνάμι ύψους 10 μέτρων το οποίο σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι νεκρούς.
    Δυστυχώς φίλη μου είχαμε ανθρώπινες απώλειες, εύχομαι να είναι και οι τελευταίες.
    Τα φιλιά μου και την καλημέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα είναι φοβερές αυτές οι στιγμές που νοιώθει ο άνθρωπος τόσο ανήμπορος...Κρίμα...Λυπάμαι πολύ και ας ελπίσουμε να είναι όντως οι τελευταίες απώλειες αν και.....θα δούμε!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φύση εκδικείται..ας το πιστέψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Noμίζω Dark13Sun ότι όλοι το γνωρίζουμε ότι εκδικείται η φύση...Αλλά το ξεχνάμε γρήγορα μια και είμαστε δυστυχώς πολύ υπερφίαλοι!!!!!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το απλό όταν το αντιληφθούν οι άνθρωποι αγαπητή Αννα ίσως ν' αλλάξει κι η ζωή τους!
    Ενα καρυδότσουφλο είμαστε μπροστά στη δύναμη της φύσης κι όμως η ματαιοδοξία μας μας εμποδίζει να το δούμε.Ας δούμε τουλάχιστον τα βίντεο της καταστροφής μήπως και συγκλονιστούμε.
    Κρίμα,οι νεκροί θα είναι πολλές χιλιάδες και οι ζημιές ανυπολόγιστες!
    Να είσαι καλά,καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nαι Δημήτρη είναι κρίμα τόσοι άνθρωποι....Και είμαστε τόσο ανόητοι που πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε τη φύση!!!!Μακάρι να αντιληφθούν οι άνθρωποι πόσο ''καρυδότσουφλα '' είμαστε!
    Να σαι καλά Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η φύση ΔΕΝ εκδικείται αλλά αντιδρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xρυσαετός καλησπέρα.
    Σωστή παρατήρηση....αντιδρά γιατί ο άνθρωπος πίστεψε ότι έγινε Θεός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερά δραματικές καταστάσεις ζουν αυτοί οι άνθρωποι Άννα, και μακάρι να θρηνήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα!
    Αλλά η ανθρώπινη ματαιοδοξία είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε τσουνάμι!
    Χρειάζεται, και με λύπη το λέω, να συμβούν τέτοια φαινόμενα, για να συνειδητοποιήσει κανείς, τη μικρότητα του ανθρώπου, και την ασημαντότητα πολλών από τους στόχους του!
    Καλή σου ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mαίρη καλημέρα. Δεν ξέρω τελικά αν και αυτά τα φυσικά φαινόμενα οδηγήσουν στη συνειδητοποίηση της μικρότητάς μας. Και αυτό γιατί κυρίως οι απλοί πολίτες πλήττονται ενώ οι υπεύθυνοι είναι περισσότερο ασφαλείς...
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ. Ο ΑΛΑΖΩΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΘΕΟΣ!!! ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. vicky έχουν συμβεί πολλά παρόμοια γεγονότα που δείχνουν στον άνθρωπο πόσο μικρός είναι μπροστά στη φύση αλλά...........φαίνεται ότι ο άνθρωπος εκτός από αλαζονεία έχει και ασθενή μνήμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή