Μυστικισμός ή επιθυμία για αρχή νέας ζωής;;

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι η συντέλεια του κόσμου θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012!!! Και πιστεύουν ακόμη ότι το μέρος που θα τους  σώσει είναι ένα χωριό στη Γαλλία με το γνωστό όρος Μπουγκαρά, της οροσειράς Κορμπιέ των Πυρηναίων, με ύψος 1200 μέτρα.
Και λένε, ότι το βουνό είναι γνωστό γιατί απετέλεσε  πηγή έμπνευσης για συγγραφείς όπως ο Ιούλιος Βερν για το βιβλίο του ''Ταξίδι στο Κέντρο της Γης'', αλλά και για σκηνοθέτες όπως ο Σπίλμπεργκ για την ταινία του ''Στενές επαφές Τρίτου Τύπου''.

Οι ''εσωτεριστικοί'', έτσι λένε οι κάτοικοι του Μπουγκαρά τους επισκέπτες, επισκέπτονται το βουνό και  μερικοί πιστεύουν ότι, την ημέρα της κρίσης,θα μεταφερθούν μυστηριωδώς κάπου αλλού από μια ομάδα εξωγήινων που ζουν κάτω από το βουνό!

Μερικοί γαλλικοί και διεθνείς δικτυακοί τόποι με θέματα σχετικά με την αποκάλυψη ισχυρίζονται ότι το Μπουγκαρά είναι ένα ιερό μέρος, το οποίο θα προστατεύσει τους ανθρώπους την ημέρα την κρίσης. 
Εδώ και χρόνια το βουνό προσελκύει πεζοπόρους και φυσιολάτρες που επιθυμούν να κάνουν περιπάτους εκεί προς αναζήτηση σπάνιων ειδών ορχιδέας.
Τα τελευταία χρόνια όμως, η απομακρυσμένη και μυστηριώδης ομορφιά του γοήτευσε και τους ουτοπιστές , που φτάνουν στο χωριό  προκαλώντας ''πονοκέφαλο'' στο δήμαρχο του Μουγκαρά.
Ο δήμαρχος μάλιστα έχει προειδοποιήσει τις αρχές ότι όσοι πιστεύουν στην αποκάλυψη σχεδιάζουν να αναζητήσουν καταφύγιο εκεί το 2012.
''Μερικοί διαδικτυακοί τόποι στις ΗΠΑ, πουλούσαν ακόμη και εισιτήρια'', είπε ο δήμαρχος Ζαν-Πιερ Ντελόρ. ''Είμαστε μόλις 200 κάτοικοι και δεν θέλουμε να έρθουν  στο Μπουγκαρά άλλοι 2000 ή 3000 ουτοπιστές''!!
Πολλοί κάτοικοι μαζί με το δήμαρχο, δεν θέλουν να δουν το Μπουγκαρά να γίνεται καταφύγιο για όσους αποκαλούν ''παράφρονες που πιστεύουν στην αποκάλυψη''.

Όμως από το 2000 υπάρχει αυξανόμενη παρουσία των ''εσωτεριστικών'' , που εγκαταστάθηκαν εκεί γοητευμένοι από την ηρεμία, τις χαμηλές τιμές ακινήτων και την ιστορία της περιοχής.
Ένας από αυτούς είναι ένας πρώην δάσκαλος που εγκαταστάθηκε με τη σκηνή του στο δάσος, ευελπιστώντας να δημιουργήσει αυτό που αποκαλεί'' πολιτισμό της καρδιάς''. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για ομάδες ανθρώπων με τα χέρια σταυρωμένα σε σχήμα Χ, να σκαρφαλώνουν το βουνό στην κορυφή. Άλλοι με λευκά ρούχα ή τελείως γυμνοί και κρατώντας μια σφαίρα και ένα χρυσό δαχτυλίδι  ανεβαίνουν το βουνό. 
Η κορυφή του βουνού  για πολύ καιρό ονομαζόταν ''ιερό βουνό''. Γεωλόγοι ισχυρίζονται ότι σχεδόν αμέσως μετά την εμφάνιση του βουνού, έγινε έκρηξη και το πάνω μέρος  προσγειώθηκε ανάποδα. 
Ο δήμαρχος προσπαθεί να βρει ένα τρόπο  για να μην έρχονται τόσοι πολλοί ουτοπιστές  εκεί, ειδικά όταν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου , όπως πιστεύουν. ''Εάν γίνει όπως και στην ταινία του Σπίλμπεργκ, '' Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου'', θα πρέπει να απευθυνθώ στο στρατό'', είπε χαρακτηριστικά.
Πάντως και οι επισκέπτες που επέλεξαν να μείνουν μόνιμα εκεί και δεν πιστεύουν στο τέλος του κόσμου υποστηρίζουν ότι,  η τοποθεσία είναι τόσο όμορφη και ήρεμη που,ερχόμενοι στο Μπουγκαρά , αισθάνονται ότι αυτή είναι η αρχή της ζωής! 
''Η αποκάλυψη που αναφερόμαστε'', είπε ένας εξ αυτών , πρώην δάσκαλος, ''είναι το τέλος ενός συγκεκριμένου κόσμου και η αρχή ενός άλλου''!!!
........................
Οι πληροφορίες από άρθρο του ''The New york Times'' της ΚΕ

2 σχόλια:

  1. Το χάρηκα το υπέροχο άρθρο σου.

    Μου άρεσε πολύ το άρθρο σου. Δεν το ήξερα το "ιερό βουνό".

    -----------------------
    Εσωτεριστές λέγονται και όχι Εσωτεριστικοί.

    Αυτοί όλοι έχουν "τα μυαλά στα κάγκελα".

    Αλλά αφού "την βρίσκουν" "μεγιά τους και χαρά τους".

    ----------------
    Το τι έχει να γίνει όσο πλησιάζει το 2012 δεν λέγεται με τους ελαφρόμυαλους.

    Νάσαι καλά βρε Άννα της Ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ότι πιστεύουν τόσοι άνθρωποι τη συντέλεια του κόσμου και είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τη ζωή τους είναι εντυπωσιακό!
    ''Εσωτεριστικούς'' σε εισαγωγικά τους ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής...Δεν ξέρω αν συγκαταλέγονται στους εσωτεριστές...απλά είναι η ονομασία που τους έδωσαν οι ντόπιοι!
    Ας έχουμε υπόψη το βουνό....πού ξέρεις;; Μπορεί να μας χρειαστεί!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή