Τέτοια νοοτροπία χρειαζόμαστε για να αλλάξει ο τόπος!!!

To διάβασα και γέμισα περηφάνια...χωρίς να τον γνωρίζω, αλλά γιατί είναι ένα νέο, σπουδαίο  μυαλό με θαυμάσιο χαρακτήρα.  Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολλοί νέοι που σκέπτονται έτσι. 
Ο λόγος για τον Ραφαήλ Παπαδόπουλο, που στις τελευταίες πανελλαδικές έπιασε 19.952 μόρια με άριστα τις 20.000!!! Εντυπωσιακό και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Ο κλάδος σπουδών του που επέλεξε,  είναι οι  πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Την προηγούμενη εβδομάδα βραβεύτηκε από τη  μη κυβερνητική οργάνωση «Ευρωπαϊκή Εκφραση», που εδώ και περίπου 20 χρόνια δραστηριοποιείται σε θέματα υποστήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής και ιδέας σε επίπεδο θεσμών και νοοτροπιών  και αναλαμβάνει  με πενιχρά μέσα, κάποια προγράμματα, όπως τα δικαιώματα των ασθενών, τα δικαιώματα των επιβατών κ.λπ.,


Ο Ραφαήλ, έδωσε εξετάσεις ενώ μπορούσε να μπει σε σχολή χωρίς να μετέχει στις πανελλαδικές....Και αυτό γιατί ...... πάσχει εκ γενετής από σπαστική τετραπληγία.
Κι όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που δίνει το κράτος στα άτομα της δικής του πάθησης.
Την εξήγηση τη δίνει η μητέρα του κ. Δήμου, δείγμα νοοτροπίας που  βάσει αυτής  μεγάλωσε και ο Ραφαήλ.
''Μπορεί το κράτος να παρέχει κάποιες προσφορές σε ευάλωτες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να καρπωθείς αυτά τα πράγματα όταν μπορείς να τα βγάλεις πέρα και χωρίς αυτά».
Και έχει και συνέχεια για να δείτε τον τρόπο σκέψης ορισμένων συμπολιτών μας...
Όταν ανακοινώθηκε ότι θα «ανέβαιναν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ, και έλεγαν ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται κάποια έκπτωση, η κ. Δήμου, που είναι χωρισμένη σήμερα και ζει μόνη της με τον Ραφαήλ στη Θεσσαλονίκη, πήγε για να ρωτήσει συγκεκριμένα για την έκπτωση αυτήν.
«Με ρώτησαν ποιο είναι το ετήσιο εισόδημά μου, και τους είπα 19.600. Και βεβαίως, μου απάντησαν τότε ότι δεν δικαιούμαι έκπτωσης, παρά το γεγονός ότι έχω παιδί με πρόβλημα. Ε, λοιπόν, αυτό το χάρηκα πάρα πολύ εγώ διότι, πλούσια δεν είμαι, αλλά παρόλα αυτά, εγώ τα βγάζω πέρα, ενώ υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που πεινάνε. Εγώ, μπορώ να πληρώσω το ρεύμα μου. Και παρά το ότι το αύξησαν, κάτι θα κόψω από κάπου αλλού, και θα τα καταφέρουμε». 
Μια νοοτροπία που προκαλεί ντροπή σίγουρα, σε όλους αυτούς--και δεν είναι λίγοι-- που προσπαθούν εξαπατώντας, να κερδίσουν από το κράτος προνόμια που δεν τους ανήκουν....



Ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος μιλώντας στο δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας για την πολιτική, που δείχνει να τον ενδιαφέρει, είπε:

 ''Είμαι και εγώ απογοητευμένος από την πολιτική σήμερα. Πιστεύω όμως ότι το να είμαστε απ' έξω, και να λέμε ότι είναι όλοι κλέφτες και να τα ισοπεδώνουμε όλα, είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί ουσιαστικά υποσκάπτει το ίδιο μας το πολίτευμα. Εμείς τους υποστηρίζουμε τους πολιτικούς, εμείς τους εκλέγουμε, άρα έχουμε και πολύ μεγάλη ευθύνη και εμείς, ως πολίτες, για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η χώρα. Πιστεύω ότι η μόνη ελπίδα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο είναι οι πολίτες, και ιδίως οι νέοι, να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική''. 
Και το όραμά του;;''Να δω στο μέλλον αυτούς που σήμερα είναι τελείως αδιάφοροι για την πολιτική και κάθονται στους καναπέδες και λένε "α, τους κλέφτες", να βγουν στον δρόμο και να κάνουν κάτι και οι ίδιοι για να μην ξανάχουμε κλέφτες. Να ενεργοποιηθούν, όπως οι Ατενίστας εδώ στην Αθήνα, που βγαίνουν έξω και φυτεύουν ένα δέντρο - συμβολικά το λέω''!



Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Γκιουλέκας του έκανε πρόταση να μπει στο ψηφοδέλτιό του. «Οχι ευχαριστώ, δεν με αντιπροσωπεύει η πολιτική σας», του απάντησε ευγενικά, αλλά πολύ τον πλήγωσε, λέει, που ένιωσε ότι η πρόταση που του έγινε, «ήταν σαφώς για λόγους δημοσιότητας». 
Και ποια πολιτική τον αντιπροσωπεύει; Λέει ο ίδιος: ''Ως φιλοσοφία, είναι ο σοσιαλισμός, αλλά όχι έτσι όπως τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα, να μοιράζουμε προνόμια αριστερά και δεξιά, που έγινε κυρίως τη δεκαετία του '80. Ο δικός μου σοσιαλισμός είναι απλός: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να διασφαλίσουμε έτσι ώστε οι χαμηλότερες τάξεις που έχουνε πραγματικά ανάγκη, να υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία θα φροντίσει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην εξαθλιωθούν''!!!


Να και κάποιοι νέοι που σε κάνουν σίγουρα αισιόδοξο για το μέλλον...
Χωρίς  μεμψιμοιρίες, δουλικότητα, απαισιοδοξία, απογοήτευση ατενίζει το μέλλον όπως δεν το κάνουν πάρα πολλοί αρτιμελείς και υγιείς συμπολίτες μας...
Όπως δεν το κάνω ούτε και εγώ ή ίσως και εσύ...
Να γιατί το μέλλον πρέπει να ανήκει σε αυτούς  τους νέους...Να ανήκει στο Ραφαήλ αλλά και  σε κάθε Ραφαήλ της χώρας...


Η είδηση είναι από την εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία''!!!





4 σχόλια:

  1. Μπράβο στο παλικάρι και μακάρι όλοι οι νέοι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι αλλά προπάντων να πράττουν έτσι!Ομως βλέπεις Αννα μου δυο πράγματα πολύ χαρακτηριστικά:πρώτον η μητέρα του που του μετέδωσε ήθος και αρχές και μπράβο της!Από την άλλη ο ξύπνιος πολιτικός που αμέσως έτρεξε να καρπωθεί τη δημοτικότητα του νεαρού.Κι ακόμη κάτι κι εδώ βλέπουμε την παρουσία μιας ΜΚΟ,μακάρι να έχω άδικο αλλά τις έχω φοβηθεί!
    Πανέξυπνη "εφεύρεση" για να κονομάμε οι ημέτεροι λεφτά από τον κρατικό κορβανά.
    Να είσαι καλά,καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια σε ένα τέτοιο υπέροχο άνθρωπο και συγχαρητήρια στη μητέρα που τον μεγάλωσε!
    Πρέπει να τους καμαρώνουμε και να τους έχουμε φωτεινό παράδειγμα, προσπαθώντας να τους μιμηθούμε, κι όχι να αναλωνόμαστε με αρρωστημένες σκέψεις και πράξεις!
    Μπράβο Αννούλι υπέροχο αφιέρωμα του αξίζει!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη καλημέρα...Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και η μαμά και ο γιος που έχουν αυτήν την υγιή νοοτροπία...Όσο για τον υποψήφιο δήμαρχο, την ώρα που το διάβασα γέλασα πολύ, το ομολογώ!!!!!Η... άλλη νοοτροπία που ξέρουμε!!!!
    Και εγώ δυσπιστώ πολύ με αυτές τις ΜΚΟ παρόλο που δεν θέλω να σκέφτομαι ισοπεδωτικά αλλά έχεις δίκιο..τις έχουμε φοβηθεί με τόσα που ακούμε. Βέβαια δεν είναι μόνο μαύρο -άσπρο, ποιος μπορεί να ξέρει εξαρχής;;;;
    Να σαι καλά
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Μαίρη..Τους αξίζει, και αν δεν ήταν η πρωτιά δεν θα μαθαίναμε για τον άλλο τρόπο σκέψης που υπάρχει και δεν προάγεται!!!
    Καλά να είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή