''Γονίδια των μαχητών''

Έρευνες!!!!! 
'Eρευνες παντός είδους γίνονται μέσα στα πλαίσια των επιστημονικών εξελίξεων για να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα χρόνων...
Η σύνδεση  των γονιδίων και της συμπεριφοράς  του  ανθρώπου, δεν θα έμενε εκτός ''χορού'', έτσι οι επιστήμονες βρήκαν τη σχέση γονιδίων με το πώς συμπεριφέρεται ο κάθε άνθρωπος, τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί.
Τα γονίδια που ευθύνονται γι αυτό είναι τα MAQA-L, ή αλλιώς τα  ''γονίδια των μαχητών'', που είναι υπεύθυνα για την επιθετικότητα.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που φέρουν τα γονίδια των μαχητών, είναι ικανότεροι, αντιλαμβάνονται καλύτερα ποιο είναι το συμφέρον τους και βρίσκουν τους τρόπους να επιδιώξουν το συμφέρον αυτό.
Το γονίδιο MAQA-L, παράγει ένα ένζυμο το οποίο λειτουργεί υποβαθμιστικά για κάποια βιοχημικά μηνύματα, τους νευροδιαβιβαστές, με αποτέλεσμα αυτοί που τα φέρουν να είναι πιο πιθανό να καταφύγουν σε .........βίαιες λύσεις.
Στο πλαίσιο της μελέτης η ομάδα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας επικεντρώθηκε στην τάση προς το ρίσκο δίνοντας σε 83 άνδρες εθελοντές 140 επιλογές. Υπήρχαν ανάμεσά τους οι ''ασφαλείς'' επιλογές αλλά και οι ''τζογαδόρικες'', δηλαδή, αυτές του ρίσκου....  και έπρεπε να απαντηθούν σε 3 λεπτά.
Οι μαχητές λοιπόν, αποφάσιζαν καλύτερα. Η Κάρι Φρίντμαν, επικεφαλής της ομάδας, εκτίμησε ότι η υπεροχή των ''πολεμιστών''δείχνει την αξία της ''μαχητικής συγκέντρωσης'', της πνευματικής κατάστασης στην οποία εισέρχεται ο πολεμιστής εν μέσω της μάχης, όταν οτιδήποτε άλλο μένει αποκλεισμένο εκτός.
Το μόνο που υπάρχει για τον μαχητή είναι ο αντίπαλος και η αναζήτηση των σωστών ενεργειών που θα οδηγήσουν στη νίκη....
Εξ άλλου οι πολεμικές τέχνες αυτό διδάσκουν...''σώμα χαλαρό αλλά το μυαλό πάντα να δουλεύει''!!!


Γονίδια μαχητών λοιπόν, αλλά δεν υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους.Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε ποιοι στρατηλάτες διέθεταν αυτά τα γονίδια ή ποιοι από την στρατιωτική ηγεσία των χωρών τα διαθέτουν. 
Να ένας τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το DNA μας: Αν δεν έχεις αυτό το γονίδιο δεν κάνεις για ηγετική θέση ή δεν προσλαμβάνεσαι σε επιχείρηση αν το έχεις......Μια σκέψη  όμως έκανα.....μην το πάρετε και τοις μετρητοίς.......




Οι πληροφορίες της έρευνας είναι του
Κώστα Μαυραγάνη
''et science''



2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ. ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΟ ΖΗΛΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΜΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ....ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ ...ΤΟΤΕ ΘΑΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yπάρχει λες, γονίδιο ανθρωπισμού;;;
    Αλλά οι στρατηλάτες;;; Οι στρατηγοί των κρατών που ρυθμίζουν πολέμους και τακτικές ανάλογα με τα συμφέροντα των κρατών;;; Είναι μαχητές άραγε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή