Μια εξέγερση και ένα χάος!!!

Οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο επιμένουν στην παραίτηση του Μουμπάρακ και των συνεργατών του...
Και ο Μουμπάρακ επιμένει επίσης. Να μη σε θέλει η πλειοψηφία του λαού σου και εσύ να μην αφήνεις την  ''καρέκλα''!!   Φοβερό!!!



Εν τω μεταξύ ο στρατός περιπολεί για να αποτρέψει τα έκτροπα, και οι πολίτες αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν ομάδες πολιτοφυλακής για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους.
Καταστροφές αυτοκινήτων, καταστημάτων, λεηλασίες και αναρχία κυριαρχούν στο Κάιρο.
Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις τους πολίτες, να ζητούν και να διαδηλώνουν για μια καλύτερη ζωή. Είναι ιερό καθήκον του κάθε πολίτη να ζητά αυτονόητα δικαιώματα για να μπορεί  να ζει ανθρώπινα..
Κι όμως, κάτι τέτοιες ευκαιρίες βρίσκουν και τα κατακάθια της κοινωνίας, οι περιθωριοποιημένοι, τα εγκληματικά στοιχεία αλλά και οι προβοκάτορες να σκορπίσουν το φόβο  και την καταστροφή...
Τόσο, που να ζητούν οι ίδιοι οι  πολίτες την συνδρομή του στρατού για να επανέλθει η τάξη.
Έτσι δημιουργούνται πολλές φορές καταστάσεις, πολιτικά ολέθριες για τους κατοίκους μιας χώρας..
Και φτάνουν στο σημείο πάρα πολλοί να σκέφτονται να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους γιατί ξέρουν  το χάος που θα δημιουργηθεί....
Επειδή ξέρουν ,ότι την  διαμαρτυρία αυτή θα την εκμεταλλευτούν  άτομα, που δυστυχώς είναι πολίτες που ψηφίζουν και καθορίζουν το μέλλον της χώρας, με τη ψήφο τους!!!
Πόσο λίγο θέλουν οι κοινωνίες να γίνουν  ζούγκλα  πραγματική....Πόσο απαραίτητη τελικά είναι η αστυνόμευση. 
Λείπει η παιδεία;; Λείπει η αλληλεγγύη;; Λείπει η αγάπη της πατρίδας; 
Το γεγονός παραμένει! 
Είναι, γενικά, οι κοινωνίες ανώριμες για να έχουν τα δικαιώματα που τους αξίζουν..Γιατί οι άνθρωποι γρήγορα μπορούν να μετατραπούν σε όχλο!!!
Φυσικά κάτι τέτοιο εκμεταλλεύονται και οι εκάστοτε κυβερνώντες και αφαιρούν δικαιώματα και ελευθερίες!
Και  εμείς μετά  διαμαρτυρόμαστε! 





12 σχόλια:

  1. Ελπίδα

    πόσο συμφωνώ σε όσα γράφεις.

    πόσο βαθιά σκέπτεσαι ....

    μ'αρέσουν οι άνθρωποι που βλέπουν και τις δύο όψεις της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Xαίρομαι που συμφωνείς Ιοnnkorr.
    Συνήθως τέτοιες σκέψεις σαν τις δικές μου ή τις κρύβουν πολλοί ή αν τις πουν θεωρούνται τουλάχιστον, οπισθοδρομικά στοιχεία...
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι σίγουρο,έχεις δίκιο, ότι ο άνθρωπος έχει δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή!
    Πόσο συχνά του το αναγνωρίζουν όμως;;
    Όσο για τους εκάστοτε ''άρχοντες'', που τους εκλέγουμε, η δόξα της εξουσίας είναι γλυκιά, τόσο, που σκοτώνει έστω και το πιο μικρό ίχνος φιλότιμου που μπορεί να είχε κάποιος πριν εκλεγεί!
    Πρέπει να προσέχουμε ποιους χρίζουμε εξουσία!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Αν με τις εκλογές, μπορούσε να αλλάξει κάτι, θα ήταν παράνομες..» Μια αλήθεια, που όλο και περισσότερο επιβεβαιώνονται..

    Όσον αφορά το γιατί.. Πιστεύω ότι είναι θέμα Παιδείας.. Εκείνης που μας στερούν, μια και θέλουν να φτιάξουν καταναλωτές, κι όχι να έχουν σκεπτόμενους Ανθρώπους απέναντί τους..

    Καλό Ξημέρωμα, και

    Καλή Λευτεριά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mαίρη σίγουρα είναι δική μας επιλογή οι κυβερνώντες σε δημοκρατικά καθεστώτα...Αλλού όμως δεν είναι...επιβάλλονται
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νefelovatis ναι το έχω ακούσει και αυτό...Εξαρτάται βέβαια τι θεωρεί παρανομία κάποιος και τι όχι...
    Ναι το πιστεύω και εγώ ότι είναι θέμα παιδείας αυτό το χάος που δημιουργούν κάποιοι...Πιστεύω όμως ότι είναι επιλογή του καθένα μας να αποκτήσει κριτική σκέψη και όχι καταναλωτική!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να επιβάλλονται, όμως από τη στιγμή που ο λαός δε τους θέλει, τι δείχνουν με την επιμονή τους να μην αφήνουν τη θέση που τους χαρίζει εξουσία;;
    Από την άλλη μεριά, το ότι πάντα βρίσκονται κάποιοι που σε κάθε διαμαρτυρία δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν έκτροπα και να σκορπίσουν τον τρόμο, πιστεύω ότι είναι εσκεμμένο.
    Σε όλες τις χώρες όπως και στη δικιά μας, υπάρχουν άτομα, που υποκινούνται για να κάνουν έκτροπα. Σκόπιμα σπέρνουν το τρόμο, ακριβώς όπως το είπες, για να το σκέφτεται ο κάθε υπεύθυνος πολίτης να διαμαρτυρηθεί.
    Είναι άτομα προβληματικά, χωρίς πατρίδα, χωρίς πιστεύω, που νομίζουν ότι γίνονται κάποιοι, φερόμενοι κατ'αυτό το τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Αννα σε μια απάντησή σου γράφεις:"είναι δική μας επιλογή οι κυβερνώντες σε δημοκρατικά καθεστώτα..."!
    Δεν νομίζω,απλά έτσι μας έμαθαν να πιστεύουμε.Εξέλεξες ποτέ κανέναν αρχηγό κόμματος;Με ποια κριτήρια μας επιβάλουν τους υποψήφιους βουλευτές;Που είναι ο Δρετάκης,που είναι η Συνοδινού κι όσοι τόλμησαν να έχουν δική τους προσωπικότητα;Θα θυμάσαι το κλίμα που διαμορφώνουν κάθε φορά παραμονές εκλογών τα ΜΜΕ ώστε να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους!Και πάλι το εκάστοτε κυβερνών κόμμα με τη μειοψηφία των ψήφων δεν κυβερνάει; Κατά τ' άλλα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι εμείς εκλέγουμε τους κυβερνώντες.Οπως λέει κι ένας φίλος πιο πάνω αν οι εκλογές μπορούσαν ν' αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει!
    Να είσαι καλά,καλό μήνα!

    Υ.Γ.:Ξέχασα,αυτή τη στιγμή το Γιώργο πόσοι Ελληνες τον θέλουν;Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές πήρε το 19,2% κι όμως ούτε έφυγε,ούτε εκλογές έκανε που μας απειλούσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Marypertax πιστεύω ότι δεν είναι πάντα προβοκάτορες.Θυμάσαι εδώ τα γεγονότα του Δεκεμβρίου μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου;;
    Θυμάμαι ότι έβλεπα στους δρόμους τσιγγάνους και μετανάστες που έκρυβαν κάτω από το μπουφάν ξύλα και λοστούς...Πήγαιναν για πλιάτσικο.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρη μου, ναι ξέρω ότι και με τις εκλογές δεν λύνονται προβλήματα αξιοκρατίας...Όμως σκέψου να μην υπήρχαν εκλογές....Σκέψου να ανέβαιναν στην εξουσία πρόσωπα που θα είχαν τη δύναμη να επιβληθούν!!!
    Ασφαλώς και είναι επιλογή μας...Έφυγαν πρόσωπα με προσωπικότητα;;; Δεν αντιλέγω, ούτε μπορεί ο καθένας να εκλεγεί αν δεν θέλει το κόμμα. Καλό θα ήταν να συμμετείχε ο πολίτης περισσότερο στα κοινά...Άμεση δημοκρατία αλλά και πάλι δεν υπάρχει εγγύηση ιδανικού, έντιμου, δίκαιου πολιτεύματος γιατί δεν υπάρχουν ιδανικοί άνθρωποι.
    Ακόμη και το ΚΚΕ που στηρίζεται στη λαϊκή εξουσία, δεν είναι το ιδανικό ....
    Μπορούμε να μιλάμε για ώρες θεωρητικά...Στην πράξη όμως όλα είναι διαφορετικά!!!!
    Οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αλλά τα κόμματα έχουν βρει τον τρόπο, όχι μόνο στη χώρα μας, να παραμυθιάζουν τον κόσμο παρασύροντάς τον........
    Αν ήμασταν σωστοί πολίτες θα είχαμε σωστό πολίτευμα...Αυτή είναι η επιλογή μας. Και αλίμονο στους πολίτες που τους στερούν την επιλογή.
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. ΝΑ ΄΄ΧΤΙΣΕΙ΄΄ Η ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ, ΄΄ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ΄΄ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΛΙΓΟΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ....ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ....ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑΝΑΙ ΙΔΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις απόλυτο δίκιο Βίκυ. Συμφέρει το ίδιο το σύστημα να υπάρχουν τέτοιοι πολίτες γιατί σκορπούν το φόβο γι αυτό και τους αναπαράγουν και τους αφήνουν ατιμώρητους!!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή