Η επιστολή της Άννας Βαγενά στον Γιώργο ΠαπανδρέουΑξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ,
Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικήσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού. Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων.

Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α' Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.

Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.

Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ' άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ.

Με τιμή,
Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου.

Σημ: Η επιστολή έχει σταλεί από τις 7 Ιανουαρίου...και απάντηση  η κ. Βαγενά δεν έχει λάβει!
Από  
εδώ
4 σχόλια:

 1. Κι ούτε πρόκειται να λάβει αγαπητή μου Αννα!
  Πάντως μπράβο της,όχι για την επιστολή αλλά γιατί κατοικεί και δραστηριοποιείται χρόνια σ΄ αυτή την περιοχή κι αυτή κι ο Λουκιανός.
  Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και ποιος περιμένει να λάβει απάντηση η κ.Βαγενά;;; Μήπως η ίδια;;; Έφυγε από το Ψυχικό,είπε, και πήγε στο Μεταξουργείο μέσα στο γκέτο των μουσουλμάνων αλλοδαπών.
  Τι να πω;;; Όσοι ζούμε κοντά στο κέντρο της Αθήνας νομίζω ότι ξέρουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει το ''Εάλω η πόλις '' της κ.Βαγενά!
  Καλό βράδυ Δημήτρη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ελπίδα

  Δεν ξέρω τους λόγους που ένας καλλιτέχνης αφήνει το Ψυχικό και κατοικεί στο Κέντρο Της Αθήνας.

  Ίσως επειδή πτώχευσε.

  Ίσως επειδή τούστριψε η βίδα.

  ---------------------
  Και τι μπορεί να φταίει ένας οπωσδήποτε πρωθυπουργός?
  Τι μπορεί να κάνει ένας οποιοσδήποτε πρωθυπουργός?
  Να διατάξει την αστυνομία ή τον στρατό να διώξουν τους μετανάστες??

  Πως μπορει να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος την λαίλαπα των δισεκατομμυρίων (πρόσεξε δισεκατομμυρίων) Αφρο-Ασιατών που θα ενσκήψει στην επόμενη δεκαετία στην Ευρώπη??????
  Πως??

  Μόνον με πυροβολισμούς!!

  Και μετά?

  Θα τον αποκαλέσουν Χίτλερ και θα τον στήσουν στο απόσπασμα!!!
  Εσύ θα ήθελες να χάσεις τα πάντα και να πεθάνεις έτσι?? Εσύ αν ήσουν με την χλιδή θα τόκανες????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ionnkor,
  Δεν ξέρω πώς μπορεί ένας άνθρωπος να αντιμετωπίσει αυτή τη λαίλαπα όπως λες, αλλά ένα κράτος μπορεί τουλάχιστον να προσπαθήσει να εμποδίσει την είσοδο εκατομμυρίων πεινασμένων και να απελάσει όσους είναι παράνομοι.
  Φυσικά δεν μιλάμε για μεθόδους Χίτλερ εκτός και αν εννοείς ότι είναι ο μόνος τρόπος και άλλη λύση δεν βλέπεις!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή