Το μεγάλο ψέμμα για την Ελλάδα. Συγκριτικά στοιχεία για όλους και όλα.

Μια εγγραφή από ένα θαυμάσιο μπλογκ που με την άδειά του σας αναδημοσιεύω. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε!


    Είναι αυτό που λέμε, ότι πρέπει να αρπάξει κανείς μια βρεγμένη σανίδα και να βαράει εκεί που πρέπει όλους αυτούς τους υπαίτιους μιας κατάστασης δυστυχίας που θέλουν ντε και καλά να φέρουν στον ελληνικό λαό (και που φυσικά το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, σπάζοντας ουσιαστικά ήδη τον κοινωνικό ιστό της χώρας ίσως ανεπανόρθωτα!)
     Βρε...μπελάδες του κόσμου....εσείς λέω που πρέπει να έχετε την ταινία ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος σημαία για κάθε σας κίνηση και προσπάθεια, όταν χώνατε την Ελλάδα σ αυτή την περιπέτεια, τα στοιχεία που επικαλεστήκατε, τα βλέπατε? Ή μήπως σας είχαν φορέσει παρωπίδες για να βλέπετε μόνο τα όποια λάθη σας?
     Έκανα μια βόλτα χθες να ρίξω μια ματιά, να τσεκάρω βρε αδερφέ, σε πόσο πιο όμορφη κατάσταση βρίσκονται οι υπόλοιπες χώρες μιας και η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, μιας κι εμείς οι άχρηστοι και οι ανίκανοι κακώς μπήκαμε στην ενωμένη (=τελείως διαλυμένη) Ευρώπη. Μπήκα να πάρω ιδέες σωστής οικονομικής διαχείρισης των υπολοίπων Κρατών μελών, όχι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή άρχισαν να με πιάνουν τύψεις, μήπως αδίκησα στα κατά καιρούς σχόλιά μου τους δικούς μας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να μας πάνε στρατιωτικό περίπατο μέσα από τα κατσάβραχα για να μάθουμε κολύμπι. Επειδή το πάρτι τελείωσε, επειδή χρήματα που υπήρχαν χάθηκαν, επειδή μαζί τα φάγαμε και γενικά επειδή στα δημόσια κλπ ταμεία δεν υπάρχει ούτε σάλιο και όλα αυτά τα κοσμητικά που κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν...
     Τι ανακάλυψα? Εντάξει, δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο μόνος που το ανακάλυψε, αλλά μπορώ να βάλω και τη δική μου σημαία σ αυτή την κορυφή. Φούσκα φίλοι. Όλα αυτά που μας ταλανίζουν τόσο καιρό είναι μια τεράστια φούσκα! Όχι απλά ισχύουν όσα τους έχω καταλογίσει, αλλά αν υπήρχε ένα σωστό περιβάλλον και δικαιούνταν οποιοσδήποτε πολίτης να τους μηνύσει, θα τους έκλεινε φυλακή. Τόσο ψέμα ενορχηστρωμένο από δικούς μας και ξένους, ούτε στις χίλιες και μια νύχτες της χαλιμάς δεν θα δει κανείς.
     Αναρωτιέμαι βέβαια και λέω...εντάξει...οι Ευρωπαίοι και όλοι οι άλλοι, μας κήρυξαν τον οικονομικό πόλεμο και θέλουν για τους δικούς τους λόγους να μας πτωχεύσουν ή να μας διώξουν από την ευρωζώνη...εντάξει, οι δικοί μας πολιτικοί, προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο και λένε σε όλα ναι, για τους δικούς τους λόγους ίσως, ίσως να σκέπτονται πως αν είμαστε καλά παιδιά ίσως αποφύγουμε, ίσως ξεφύγουμε από αυτό τον πόλεμο...λέω ότι σκέπτονται έτσι, επειδή δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει περίπτωση να είναι ηλίθιοι...
     Οι δημοσιογράφοι όμως...εκείνοι οι δημοσιογράφοι που μας ταλάνισαν τόσο καιρό με το να μας λένε πως τρώγαμε από τα δανεικά...πως η χώρα ήταν ένα απέραντο δημόσιο σπάταλο κράτος...πού τρωγαν και πού πίναν και κυρίως...τι πιναν?
     Τέλος πάντων...μακρυγόρησα...Διαβάζω λοιπόν τους συγκριτικούς πίνακες και λέω ας πούμε...για τι κατηγορούμαστε? για το αυξημένο μας χρέος επί του ΑΕΠ? Για να πάω να δω, οι σωστές χώρες, αυτές που αξίζουν να βρίσκονται στην ευρωζώνη, αυτές που και δικό τους χρήμα έχουν και παράγουν, αυτές που δεν χρειάζεται να υποτιμηθούν κατά 20% ακόμη από το αίμα των πολιτών τους, αυτές που δεν πρέπει να τις πτωχεύσει έντεχνα κανείς, πού βρίσκονται σε σχέση με τα συγκριτικά με μας στοιχεία? Απολαύστε:
Τα στοιχεία είναι από τις 6 - 7 - 2010, όταν μας κατηγορούσαν για όλα όλοι, αφορούν το 2ο τρίμηνο του 2010, που σημαίνει ότι μας κατέστρεφαν γνωρίζοντας και όσοι δεν γνώριζαν, δεν μπορεί, κάτι θα άκουσαν, κάτι θα έμαθαν, πως δλδ δεν είναι όπως μας τα λένε αλλά όπως τα λέμε εμείς και πάει λέγοντας...
     Τη στιγμή λοιπόν που η κατακαημένη Ελλάδα χρωστούσε το... ιλιγγιώδες ποσοστό του 163% επί του ΑΕΠ της,  Η Ιρλανδία χρωστούσε 1.052%, η Βρετανία το 431%, η Ολλανδία το 310,5%, το Βέλγιο 275,6%, η Ελβετία (ναι η Ελβετία, δεν είναι τυπογραφικό λάθος!) 276,5%, η Δανία 197%, η Γαλλία 190,6%, η Γερμανία (η Γερμανία λέω) 161%, με όλη αυτή τη βιομηχανία και όλες αυτές τις εξαγωγές και όλο αυτό το χρήμα, αλλά οκ, ας την εξαιρέσουμε λόγω της ένωσης, που ουσιαστικά στις πλάτες της Ευρώπης έγινε.
     Να το δούμε σε δις δολάρια? Προσωπικά, απαντήσεις πολλές μου έδωσαν τα πιο πάνω στοιχεία, αλλά ο κουτοπόνηρος που θέλει να σε μπερδέψει για να μην παραδεχτεί το λάθος του, θα σου φουσκώσει το κεφάλι με διάφορα στοιχεία μέχρι να θολώσει το τοπίο. Ξεδιαλύνουμε το τοπίο λοιπόν και πάμε να δούμε τα περίφημα δις ευρωπαϊκά και κατά τι παγκόσμια...
     Πως πάμε παιδιά? Αντέχουμε? Η δουλειά τους και γι αυτό πληρώνονται και στα μέτρα καταστροφής της οικονομίας του λαού οι ίδιοι διατηρούν τους μισθούς τους, είναι να μας λένε αυτά τα στοιχεία, πριν μας πουν "το πάρτι τελείωσε". Αυτή είναι η δουλειά τους. Όπως έχω ξαναπεί, το να κόψεις τα πάντα από τους πάντες, αυτό το κάνει και η γιαγιά μου που δεν σκέφτεται. Αν όμως είσαι πολιτικός και θέλεις να το ξέρουν και οι υπόλοιποι, παράγεις πολιτική υπέρ του λαού που σε ψήφισε. Δεν τον προσβάλλεις λέγοντάς του πχ "μαζί τα φάγαμε!" Σωστά?
     Πάμε να δούμε τώρα κατά κεφαλήν στοιχεία, (γιατί οι κουτοπόνηροι παραπληροφορητές, αμέσως θα πουν, "ναι, έτσι είναι το γενικό ιδιωτικό και δημόσιο, αλλά το κατά κεφαλήν όμως...και εκεί είναι η διαφορά....". Να διευκολύνουμε λοιπόν την κατάσταση...εδώ και το κατά κεφαλήν...Είναι σε στοιχεία του 2007 βέβαια, αλλά μόλις δείτε τα ποσά, θα καταλάβετε πως όσο και να αλλάξει αυτός ο πίνακας, ποτέ δεν πρόκειται να τον ανέβουμε δραματικά, ακόμα και αν δανειζόμαστε και τα πετάμε από το μπαλκόνι τα λεφτά....ναι? Για πάμε...
 Θα μου πεις τώρα (όχι εσύ, ο άλλος, ο.. κουτοπόνηρος), και λοιπόν
Εντάξει οι υπόλοιποι χρωστούν περισσότερα, και κατά κεφαλήν και κατά κράτος και έχουν δημόσιο τομέα χειρότερο και ...και ...και....εμείς να μην φτιάξουμε κράτος?
Να φτιάξουμε φίλε μου καλέ. Να το ανακαινίσουμε, να το βάψουμε, να του δώσουμε αέρα. Μη μου σκοτώσεις όμως το λαό που σε εμπιστεύτηκε. Μην τον προσβάλλεις. Δεν ξέρω τι ψυχολογικά προβλήματα ενδεχομένως έχεις (αν έχεις) και βλέπεις συνέχεια πάρτι και τραπεζώματα, αλλά δε σου φταίνε οι άλλοι. Αυτοί, σε εξέλεξαν να τους διοικήσεις σωστά κι εσύ δεν ξέρω αν μπέρδεψες τους εχθρούς. Το "Κράτος της...διαφθοράς", σαν έκφραση, λέγεται ύβρις στα μέρη μου. Δεν ξέρω πως λέγεται στα δικά σου.
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε για νέα μέτρα λιτότητας, για...υποβάθμιση του επιπέδου ζωής κατά 20% ή όποιο άλλο νούμερο του δώσουν, να ξέρετε τουλάχιστο την αλήθεια και συνεχίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου