Εναλλακτικό Εργαστήρι :Όταν οι πολίτες ενωμένοι προσφέρουν...........

Την ώρα που η ανεργία μαστίζει τη χώρα μας, την ίδια ώρα που γίνονται μεγαλύτερες κοινωνικές περικοπές και τα κόμματα αδυνατούν να δώσουν λύσεις  πολίτες της χώρας δίνουν μαθήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς μόνο με ηθική αμοιβή!!
Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι στην Κέρκυρα αποτελείται από φοιτητές και καθηγητές που οραματίστηκαν ανθρώπους ενωμένους, και διδάσκουν δωρεάν γλώσσες, χορό, θέατρο και φιλοσοφία.


Στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του 1ου-5ου Γυμνασίου Κέρκυρας, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 32 καθηγητές των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης διδάσκουν εθελοντικά σε Έλληνες και ξένους, μικρούς και μεγάλους. Άνοιξαν πέντε τμήματα εισαγωγικών εξετάσεων για μαθητές Λυκείου. Δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης 6 γλωσσών, χορού, μουσικής, ζωγραφικής, σκακιού και πληροφορικής.
Πάνω από 50 παιδιά διδάσκονται τη νοηματική γλώσσα και ανοίγουν τμήματα διδασκαλίας για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία!
Η συμμετοχή στα μαθήματα κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και δηλώνει την ανάγκη όλων  για επικοινωνία, για ανταλλαγή απόψεων, ανάγκη να επικοινωνήσουν οι άνθρωποι τις ιδέες τους και τις ανησυχίες τους. Έχουν ήδη προγραμματιστεί οι επισκέψεις τριών μεταναστευτικών ομάδων και μιας ομάδας Ρομά, ενώ τα πρώτα τους βήματα έχουν κάνει θεατρικές και μουσικές ομάδες. 
Οι μαθητές ξεπερνούν σήμερα τους 400 και 48 είναι οι καθηγητές.
Το εργαστήρι αυτό ιδρύθηκε από την ομάδα των καθηγητών και φοιτητών ως μια μη κερδοσκοπική ένωση φυσικών προσώπων. Δεν έχει στόχο -όπως λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί- να λύσει τα προβλήματα της ζωής αλλά παρακάμπτοντας το χρήμα και την κερδοσκοπία, καλλιεργώντας μια διαφορετική  κουλτούρα συνύπαρξης δείχνει το δρόμο σε μια κοινωνία ανθρώπινη ενάντια στην ισοπέδωση.
Η σημαντικότερη δράση του Εργαστηρίου είναι η ίδρυση ενός Δικτύου Ανταλλαγής Εργασίας και Προϊόντων ( ΔΑΕΠ) και η δημιουργία ενός Μεικτού Συνεταιρισμού.
............Μπράβο τους !!!
Τελικά το κράτος δεν μπορεί .... και δεν θέλει . 
Οι επιχειρήσεις δεν βοηθούν... γιατί δεν θέλουν 
Τα κόμματα δεν είναι αντάξια των ψηφοφόρων τους. 
Μόνη σωτηρία είναι η δραστηριοποίηση των πολιτών!!!!! Η προσφορά τους ενός προς τον συνάνθρωπο, η προσωπική πρωτοβουλία και η εθελοντική δράση όλων μας ..Ήδη έχουν ξεκινήσει σημαντικές πρωτοβουλίες πολιτών προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας!! Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!!!!!!


Από την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



4 σχόλια:

  1. Αγαπητή Αννα έτσι είναι.Η σωτηρία μπορεί να έρθει μόνο από μας τους ίδιους,με αυτοοργάνωση,συμμετοχή και εθελοντική προσφορά και το κυριότερο να παραμείνουμε ενωμένοι ως λαός.Γιατί κάθε μέρα βλέπουμε τις προσπάθειες που κάνουν για να στρέψουν τη μια κοινωνική ομάδα κατά της άλλης.
    Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι Δημήτρη αυτό είναι ολοφάνερο.Το ''διαίρει και βασίλευε'' βρίσκει δυστυχώς έδαφος και μόνο αυτό δεν πρέπει να στεφθεί με επιτυχία..Ενωμένοι είμαστε δύναμη !!! Και έχουμε τα ίδια συμφέροντα...Πρέπει να γίνει βίωμά μας αυτό....Να το συνειδητοποιήσουμε γρήγορα!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΟ ΛΙΓΟ ΄΄ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ΄΄. ΑΠ' ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΄΄ΞΥΠΝΗΣΕΙ΄΄ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΖΑΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ , ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. ΑΜΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ , ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΄΄ΠΑΙΧΝΙΔΙ΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτό σκέφτομαι και εγώ Vicky ότι ίσως μέσα από όλη αυτήν την ισοπέδωση να βγει ο πραγματικός άνθρωπος αυτός που είναι κυρίαρχος και μπορεί να ρυθμίσει την πραγματική κατάσταση στη χώρα
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή