Δικάζεται στο Τέξας η ....θανατική ποινή

Μια διαφορετική δίκη έχει ξεκινήσει στο Τέξας ....από τον δικαστή Κέβιν Φάιν, υπέρμαχο της κατάργησης της θανατικής ποινής.
Η δίκη της εσχάτης των  ποινών, που μάλλον έχει συμβολικό χαρακτήρα, έχει ξεκινήσει και η ακροαματική διαδικασία είναι σχετική με την συνταγματικότητα της θανατικής ποινής. Θα καταθέσουν  έγκριτοι πολέμιοι της θανατικής ποινής, στην πολιτεία που είναι η υπ' αριθμόν ένα πολιτεία στις θανατικές καταδίκες.
Ο αξιότιμος δικαστής υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική η επιβολή της εσχάτης των ποινών με τόσο εύκολο τρόπο  που επιβάλλεται.
Συγκεκριμένα δηλώνει ότι ο τρόπος περισυλλογής των στοιχείων παραβιάζουν το σύνταγμα αφού ενέχει ο κίνδυνος να καταδικαστεί ένας αθώος εις θάνατον.
Ο Κέβιν Φάιν είναι δικαστής της κομητείας Χάρις στο Χιούστον του Τέξας.
Πρώην αλκοολικός και ναρκομανής, με τατουάζ και κοντοκουρεμένα μαλλιά δεν δένει με την εικόνα του δικαστή, όπως έχει συνηθίσει ο κόσμος.
Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά πόσα λάθη και παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν έναν αθώο στη θανατική καταδίκη.
Αυτή η δίκη αναμένεται να συζητηθεί πολύ ...
Από το 1982 μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί στο Τέξας  464 θανατοποινίτες, περισσότεροι από το 1/3 όλων όσων έχουν εκτελεστεί στο σύνολο των ΗΠΑ.
Το κατεστημένο λοιπόν προκαλείται με την δραστηριότητα του δικαστή Φάιν.
Η ακρόαση της δίκης της θανατικής ποινής --όπως λέγεται-- ξεκίνησε πριν ένα μήνα συναντώντας πολλά εμπόδια.
Διακόπηκε με την παρέμβαση του εισαγγελέα της κομητείας του Χάρις αλλά το Εφετείο επέτρεψε να συνεχιστεί.
Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.




..............


Συμφωνείτε με την κατάργηση της θανατικής ποινής, όταν τα στοιχεία είναι αδιάσειστα;;; 







6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Elpidaanna, αχ δύσκολο θέμα..... Κοίτα είμαι εναντίων όσων παραβατούν, δεν έχουν το δικαίωμα να πράττουν το οτιδήποτε μπορεί να βλάψει τον καθένα. Πιστεύω ακράδαντα στο ρητό ότι η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου, τόσο πολύ το πιστεύω που το χω κάνει τρόπο ζωής, παρόλα αυτά όμως είμαι και της άποψης ότι δεν μπορείς να αφαιρείς την ζωή κανενός. Δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό, δεν είμαστε εμείς οι άνθρωποι, που θα κρίνουμε την τύχη των άλλων και πιστεύω ακράδαντα πως αυτό το κρίνει ο Θεός και μόνο, αυτός δηλαδή που μας χάρισε την ζωή. Οπότε, όποιο έγκλημα και να έχει διαπράξει κάποιος πιστεύω πως μπορεί να τιμωρηθεί διαφορετικά και πιστέψτε με υπάρχουν πολύ χειρότερες τιμωρίες από το να καταδικαστεί σε θάνατο, όπως το να βλέπει κάποια πράγματα και να υποφέρει και να αναρωτιέται το ΓΙΑΤΙ……

    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι εγώ Δήμητρα είμαι εναντίον όλων των παρανομιών αλλά δεν είμαι σαν και σένα μεγαλόψυχη και μεγαλόκαρδη. Πιστεύω εν τούτοις ότι δεν μπορούμε να αφαιρούμε τη ζωή του άλλου συνανθρώπου μας αλλά έλα όμως που δεν θεωρώ ότι είναι άνθρωπος αυτός που πχ σκότωσε ένα παιδί επειδή το βίασε για να μην τον αναγνωρίσει, ούτε μπορώ να είμαι επιεικής απέναντι σε εκείνους τους δύο που βασάνισαν τη γιαγιά και τη σκότωσαν για να τους πει που είχε τα χρήματά της κρυμμένα..
    Και ναι σε τέτοιες περιπτώσεις είμαι υπέρ της θανατικής ποινής χωρίς τύψεις!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μεγαλοψυχία αυτό elpidaanna απλά υπάρχουν μεγαλύτερες τιμωρίες από αυτήν πιστεύω, που θα κάνει τον βιαστή, τον ληστή, τον οποιοδήποτε να υποφέρει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aν Δήμητρα υπάρχουν μεγαλύτερες τιμωρίες και δεν μπορώ στ' αλήθεια να σκεφθώ καμιά αυτή τη στιγμή, τότε τις δέχομαι, αρκεί να είναι τιμωρίες!!
    Σ'ευχαριστώ για την όμορφη συζήτηση.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητή Αννα είχες ξαναθίξει το θέμα της θανατικής ποινής παλιότερα και τότε είχα υποστηρίξει πως για κάποια ειδεχθή εγκλήματα όπως παιδεραστία,βιασμοί,φόνος,εμπόριο ναρκωτικών κλπ θα έπρεπε να ισχύει.Αν πάλι δεχτούμε πως δεν έχουμε το δικαίωμα της αφαίρεσης ανθρωπινής ζωής(είναι άνθρωποι;)τότε θα πρέπει τα ισόβια να είναι ισόβια κι όχι 25 χρόνια και με νομικά τερτίπια πολλές φορές και κάτω από είκοσι.Δεν μπορώ να δεχτώ το έγκλημα εκ προμελέτης κι όσα ανέφερα παραπάνω είναι προμελετημένα!
    Να είσαι καλά,Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη δεν άντεξα να το επαναφέρω το θέμα με την είδηση της δίκης της θανατικής ποινής από τον πραγματικά διαφορετικό δικαστή του Τέξας!!!
    Και πάλι να σου πω ότι συμφωνούμε απόλυτα!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή