''Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε ...'' και γίναμε 7 δισ!!!!

..............Πολέμους, καταστροφές, επιδημίες, ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, πείνα, θανάτους, εγκληματικότητα που στοίχισαν πολλές πολλές ζωές, είδαμε τα τελευταία 12 χρόνια.
Κι όμως ο πληθυσμός της Γης αυτά τα χρόνια, αυξήθηκε κατά 1 δισ!!!!!!!!!!
Έτσι φτάσαμε αισίως τα 7 δισεκατομμύρια!



Θα είναι ένας πληθυσμός ηλικιωμένων; 
Όχι, λένε οι ειδικοί!
Θα είναι ένας νεανικός πλανήτης!
Κατά 50% θα είναι νέοι κάτω των 29 ετών, ενώ μόνο 600 εκατ. άνθρωποι θα είναι πάνω από 65 ετών!!!
Θα έχουμε και περισσότερους άντρες!
Οι γυναίκες θα λιγοστεύουν αφού γεννιούνται περισσότερα αγόρια και αφού, σε πολλές χώρες, γίνεται επιλεκτική άμβλωση των θηλυκών εμβρύων και επιλογή φύλου από τις μέλλουσες μητέρες.
Μη χαίρεστε άντρες! 
Η διαφορά των 50 εκατομ μεταξύ ανδρών και γυναικών θα λιγοστεύει με την πάροδο του χρόνου, λένε οι επιστήμονες.
Έτσι μετά από κάποια χρόνια οι γυναίκες γίνονται περισσότερες!!
Τώρα θα μου πείτε ότι μας συμφέρει να γίνουμε λιγότερες οι γυναίκες μια και θα αναγκαστούν οι άντρες να δεχθούν ως πολυγαμικά όντα τις γυναίκες....πλέον! 


Τι θα γίνει όμως με τον πληθυσμό της Ευρώπης;;;
Το 1900 η Ευρώπη εκπροσωπούσε το 25% του συνολικού πληθυσμού της Γης.
Μέχρι το τέλος του χρόνου το ποσοστό θα πέσει στο 11%!
Λιγότεροι  Ευρωπαίοι λοιπόν και περισσότεροι Ασιάτες, αφού το 60% θα κατοικούν στην Ασία.Περισσότεροι από 4 δισ θα είναι οι Ασιάτες, ενώ περίπου ένα δισ θα είναι οι κάτοικοι της Αφρικής και ακόμη ένα δισ της αμερικάνικης ηπείρου.


Φυσικά θα κατοικούν οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη στα αστικά κέντρα, ενώ οι αγροτικές περιοχές θα λιγοστέψουν.
Εκτός --λέω τώρα--δημιουργηθεί μια συνεχής οικονομική κρίση με έλλειψη θέσεων εργασίας και ο κόσμος αρχίσει να επιστρέφει στην ύπαιθρο.
Ήδη στη χώρα μας, γυρίζουν πολλοί στα χωριά τους και ασχολούνται με τη γη.
Ας γυρίσουμε όμως στο προφίλ του πληθυσμού της γης, όπως μας το μετέφερε η Ελευθεροτυπία από την εφημερίδα ''Le temp''.


Νέα μεταναστευτικά ρεύματα θα παρατηρηθούν. Το 3% του πληθυσμού θα ζει σε χώρες της επιλογής τους ή σε χώρες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν!


''Όμως ο υπερπληθυσμός της Γης δεν είναι απειλή, αλλά το μοντέλο της καπιταλιστικής αγοράς, που βασίζεται στην ιδέα της απεριόριστης συσσώρευσης και της απεριόριστης κατανάλωσης'' μας λέει ο Σερζ Λατούς, από τους θεωρητικούς της απο- ανάπτυξης καλώντας την ανθρωπότητα ''να βγει από την αποικιοποίηση του φαντασιακού μας από την αγορά'',ώστε να υπάρξουν ευκαιρίες για αξιοπρεπή ζωή όλων των κατοίκων του πλανήτη!!!!!!!!!!!


Παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις, παραμένει επίκαιρη η αγωνία για το αν επαρκούν οι πόροι, αν αντέχει το οικοσύστημα.
Το θέμα όμως δεν είναι αν επαρκούν τα αγαθά του πλανήτη για όλους τους κατοίκους αλλά πώς θα γίνει η διάθεσή τους δικαιότερα σε όλο τον πληθυσμό της γης.
Ο Τόμας Μάλθους τον 18ο αι. είχε πει ότι οδηγούμαστε στον αφανισμό γιατί τα αγαθά αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο ενώ ο πληθυσμός της Γης με γεωμετρική.


Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι οι πολιτικές των κρατών της Γης και μάλιστα των Ισχυρών κρατών που οδηγούν το μισό πληθυσμό στη φτώχεια, την πείνα, τον αφανισμό, ενώ ορθολογικότερος καταμερισμός του πλούτου και των αγαθών που παράγονται θα εξαφάνιζε το πρόβλημα!!!


Αλλά μάλλον οι ισχυροί της γης θέλουν να το διατηρήσουν και να οδηγήσουν και άλλο ένα ποσοστό των ανεπτυγμένων  κρατών στο κλαμπ των φτωχών και υπανάπτυκτων!!!!
Ίσως πιστεύουν ότι έτσι εξασφαλίζουν την επάρκεια των αγαθών για τα κράτη τους και τη σίγουρη μείωση του πληθυσμού  εξαιτίας της  πείνας!!!!!!!!!
Αλλά να ''φοβάστε την οργή και την πείνα μας'' είχαν φωνάξει οι Τυνήσιοι πριν λίγες μέρες!
Ας το έχουν υπ όψιν!!!!!!!







14 σχόλια:

  1. Χρησιμότατη η ανάρτησή σου αγαπητή μου φίλη... Και φυσικά θα ήθελα να σταθώ στις τελευταίες δύο παραγράφους όπου εκεί λέγονται πολύ σημαντικά πράγματα! Καλά κάνεις λοιπόν και μας τα παρουσιάζεις! Ας τα έχουμε όλοι υπόψιν μας...

    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Diatton καλημέρα. Και εγώ τις βρήκα χρήσιμες τις πληροφορίες αυτές. Όσο για τις δυο τελευταίες παραγράφους είναι οι δικές μου απόψεις !!!
    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν

    Η δικαιοσύνη για να λέγεται "δικαιοσύνη" πρέπει να είναι παγκόσμια.

    Για να γίνει αυτό πρέπει να εξασφαλιστούν, κατα'αρχήν, τα βασικά αγαθά σε όλους:
    - "νερό πόσιμο" και "νερό για πλύσιμο" για όλους τους κατοίκους της Γης. Σήμερα πρόσβαση σε "άπλετο νερό" όπως π.χ. του μέσου ανθρώπου στην Ελλάδα έχουν μόνον το 30% του πληθυσμού της Γης.
    - κλιματικές συνθήκες ανεκτές. Αυτό σημαίνει ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε Ασία, Αφρική, Νότια Αμερική πρέπει να αποκτήσουν air-contition.
    - Μέσο μισθό ενιαίο. Αυτό σημαίνει ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε Ασία, Αφρική, Νότια Αμερική που αμείβονται με 10 euro και κάτω μηνιαίως πρέπει να ανέβουν άρα οι μισθοί π.χ. των επτακοσίων ευρώ της Ελλάδας να πέσουν γύρω στο κατοστάρικο.
    - Υγειονομική περίθαλψη. Αν αποκτήσουν ισότιμη περίθαλψη Αφρική, Ινδία και Κίνα με τις απίστευτα πολλές ασθένειες των κατοίκων τους σημαίνει ότι το μόνο φάρμακο που θα μπορεί να αγοράσει ο μέσος άνθρωπος θα είναι η ασπιρίνη.
    - Συντάξεις. Ούτε το 10% του Παγκόσμιου Πληθυσμού δεν διαθέτει σύνταξη (άγνωστη λέξη σε πολλές Ηπείρους της Γης).
    Αν πάρουν όλοι μάλλον θα αντιστοιχούν μερικές δεκάδες euro στον καθένα.
    - Αυτοκίνητα. Αντιστοιχούν στο 1/10 του Παγκόσμιου Πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι θα δικαιούσαι να έχεις πρόσβαση στο αυτοκίνητό σου μόνον μία ώρα την μέρα. Μετά η χρήση του θα περνά σε άλλον.
    - Κατοικία. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον Πλανήτη δεν έχουν σπίτι. Ίση χρήση σημαίνει ότι θα σου αντιστοιχεί ένα τετραγωνικό ενός δωματίου και αυτό μερικές ώρες μόνον το εικοσιτετράωρο.
    - Ηλεκτρικές συσκευές και computer και χρήση internet. Μάλλον δεν θα προλάβαινες καν να γράψεις αυτήν την ανάρτηση αν ο χρόνος πρόσβασής σου ήταν μερικά λεπτά.

    Λοιπόν άλλο είναι να λέμε στα λόγια όχι στην "Παγκόσμια Φτώχεια" και άλλο να δεχτούμε να υποστούμε τις συνέπειας της Παγκόσμιας Ισότητας και Δικαιοσύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ εν μέρει ionkorr. Το νερό είναι αγαθό του τόπου που μένει ο κάθε πολίτης.Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορούν να εκμεταλλευτούν τη θάλασσα αρκεί να διαθέσουν χρήματα τα κράτη.
    Δεν είναι πρόοδος να γεμίζουν τα κράτη αυτοκίνητα και η κατοικία νομίζω ότι είναι υπόθεση του κάθε εργαζόμενου αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία απασχόλησης χωρίς εκμετάλλευση.
    Στις χώρες που υποσιτίζονται δρουν μαφίες και υπάρχουν πάρα πολλοί πλούσιοι που εκμεταλλεύονται τους αδαείς και φτωχούς ανθρώπους.
    Δεν μιλάμε για ισότητα αλλά για ανθρωπιά!
    Και η ανθρωπιά θα φανεί πρώτα από όλα δίνοντας παιδεία υποχρεωτική στον πλανήτη...περιορίζοντας με νόμο τις γεννήσεις, εξαλείφοντας τις επιδημίες που οφείλονται στη βρωμιά -θέμα παιδείας και αυτό-, και αν σκεφτείς τι τρόφιμα πετούν οι πλούσιες χώρες ίσως δεν θα ήσουν απαισιόδοξος. Η εγκληματικότητα είναι θέμα θέλησης και νόμων των κρατών Ιονκορ....
    Οι διαφορές δεν θα εκλείψουν αλλά δεν θα είναι και τόσο εύκολο να σε σκοτώσουν για να σου πάρουν το τοστ σου από τα χέρια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι ιδιαίτερα για "τον εμπνευστή και συγγραφέα" των δυο τελευταίων παραγράφων αγαπητή μου φίλη... Καλό σου απόγευμα... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Ελπίδα!
    Εκαιρετικό το άρθρο σου και οι επισημάνσεις στον επίλογο!
    Με βρίσκουν σύμφωνο και οι απόψεις του κ.Σερζ Λατούς και κρατώ ως ελπίδα το γεγονός ότι οδεύουμε προς έναν "νεανικό" πλανήτη!
    Να'σαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε ευχαριστώ Πορτιάτη και εσύ να είσαι καλά.
    Χαίρομαι που συμφωνείς!!!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Αννα όλα ελέγχονται κι όλα κατευθύνονται εκτός από την οργή και την πείνα!
    Αμα οι άνθρωποι φτάσουν στο αμήν τότε και να θέλουν δεν θα μπορούν να ελέγξουν τον ίδιο τους τον εαυτό.Το αίσθημα της αυτοσυντήρησης θα υπερτερήσει της λογικής.
    Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Vicky ας μην είμαστε και τόσο απαισιόδοξοι!!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη μου και η πείνα μπορεί να ελεγχθεί...Διάβαζα κάπου ότι τα παιδιά που πεινούσαν στο Αφγανιστάν, τότε, με τους Ταλιμπάν, τα ποτίζανε με ναρκωτικά για να μην κλαίνε!!!
    Άρα και η πείνα ελέγχεται...........Αλίμονο στους λαούς που θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ανάρτηση!
    Θα πρέπει όλοι να σταθούμε στις δύο τελευταίες παραγράφους.
    Και να προβληματιστούμε σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Top blogs καλημέρα. Μακάρι να προβληματίζονταν σοβαρά ή έστω και λίγο εκείνοι που ρυθμίζουν τις τύχες των κρατών άρα και των πολιτών της Γης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή