Αλεξανδρινό, το λουλούδι των Χριστουγέννων



Κοιτάξτε πώς έκανε ο χιονιάς το Αλεξανδρινό μου!!
Τα φύλλα του έπεσαν μαραζωμένα από την παγωνιά!!!
Και σήμερα, 12 Δεκεμβρίου είναι η γιορτή του Αλεξανδρινού στις ΗΠΑ! Γιορτάζεται όπως η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου..
Ονομάζεται και Ποϊνσέτια αλλά εμείς το ξέρουμε ως Αλεξανδρινό. Σήμερα γιορτάζεται γιατί είναι η ημερομηνία που πέθανε ο Joel Poinsett, ο πρώτος πρέσβης των Η.Π.Α στο Μεξικό, που έφερε το Αλεξανδρινό στη χώρα του πριν από περίπου 200 χρόνια, οπότε και το φυτό ονομάστηκε προς τιμή του. 
Η ομορφιά του οφείλεται στα κατακόκκινα βράκτια φύλλα του, που μοιάζουν σαν άνθη και ανθίζει από τα τέλη φθινοπώρου μέχρι μερικές φορές και το Φεβρουάριο. 
Δεν έχω συναντήσει σπίτι τα Χριστούγεννα να μην έχει αυτό το υπέροχο φυτό με τα κατακόκκινα φύλλα.
Το φυτό αυτό πρέπει να κλαδεύεται πάντα μετά το τέλος της ανθοφορίας του έτσι ώστε να δυναμώνει η νέα βλάστηση. Πρέπει να προσέξετε όμως κατά την επέμβαση αυτή να φοράτε γάντια, γιατί οι βλαστοί περιέχουν ένα γαλακτώδη χυμό που πιστεύεται ότι είναι δηλητηριώδης. Η μεταφύτευση χρειάζεται να γίνεται μόνο όταν το φυτό είναι πολύ μεγάλο για τη γλάστρα. Η επέμβαση αυτή γίνεται πάντοτε κατά τα μέσα του καλοκαιριού και μάλιστα, εφόσον πραγματοποιηθεί πρώτα το κλάδεμα


Δεν είναι υπέροχο;;;;
Γι αυτό και βλέπουμε στους στολισμούς αυτές τις μέρες στις πλατείες και στους δρόμους, να έχουν στα παρτέρια τους αυτό το φυτό!!
Ακόμη και τα κεριά- γλαστράκια Αλεξανδρινού είναι υπέροχα ως διακοσμητικά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου