Ευκαιρίας δοθείσης...........ας ''φάμε και εμείς'', σκέφτηκαν οι αλλοδαποί!

''Mεγάλο  φαγοπότι '' αποκαλύπτεται κάθε μέρα και σε ένα τομέα του κράτους μας.
Στρατιές ηλικιωμένων έρχονται στην Ελλάδα και δηλώνουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας χωράφια, καταστήματα ακόμα και οίκους ανοχής.
               
Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται «μαφιόζικα» κυκλώματα με τη συμμετοχή Βουλγάρων αλλά και Ελλήνων, που έναντι αδράς αμοιβής προσκομίζουν πλαστά στοιχεία στα Ταμεία και μεσολαβούν για την απάτη.Οι εμπλεκόμενοι, κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας, δηλώνοντας για τόπο μόνιμης διαμονής χωράφια, οικόπεδα, καταστήματα, ακόμη και οίκους ανοχής, θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στη χώρα μας και λαμβάνουν σύνταξη και συμπληρωματικές παροχές με μηδαμινές προϋποθέσεις.

Έπειτα από συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, της ΕΛ.ΑΣ και της Γεν, Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ.Οικονομικών, προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της απάτης,με τη συμμετοχή και Ελλήνων, που έναντι αδράς αμοιβής καθοδηγούσαν τους μετανάστες για το έλλειμμα στη νομοθεσία, αλλά και στον ελεγκτικό μηχανισμό και για τις δυνατότητες εκμετάλλευσής του.

Σύμφωνα με τον Κόσμο του Επενδυτή, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Βουλγάρας μετανάστριας, που με ασφάλιση 414 ημερών στη χώρα μας, και ποσό αναλογούσας σύνταξης 27,32 ευρώ τον μήνα, λαμβάνει συμπλήρωμα ύψους 482,43 ευρώ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Και αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι εδώ ασφαλισμένοι με 28 και 30 χρόνια εργασίας δεν παίρνουν περισσότερα χρήματα!!!!!!!!!

Από τη διασταύρωση και ταυτοποίηση ενδεικτικού αριθμού πολιτών της Ε.Ε, κυρίως Βουλγάρων, στους οποίους ήδη καταβάλλεται συμπληρωματικό ποσό, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, διαπιστώθηκαν τα εξής:
-Δεν είχαν συμπληρώσει πενταετή διαμονή στη χώρα μας
-Ορισμένοι δεν είχαν καν καταγραφεί στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές
-Η διεύθυνση κατοικίας η οποία αναγραφόταν στα μισθωτήρια δεν ήταν ακριβής, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν επρόκειτο για οικίες.
-Κάποιοι από τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, είτε του ιδιοκτήτη είτε του μισθωτή, που αναγράφονταν στα μισθωτήρια ήταν ανύπαρκτοι.

                  
Εκείνο πάντως που μου κάνει εντύπωση, είναι τι δούλευε σωστά σ' αυτό το δημόσιο!!! 
Ποιοι ελέγχουν αυτά τα πιστοποιητικά των αλλοδαπών;;;
Γιατί για να βγει η σύνταξη του πατέρα μου, πέρασε αρκετός καιρός εξαιτίας ελέγχου...έτσι είπαν!!!
Ποιοί είναι αυτοί οι υπάλληλοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους, σωστά και με φιλότιμο  και μόνο τους Έλληνες  πολίτες ξέρουν να ταλαιπωρούν;;;
Όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν  υπάλληλοι ευσυνείδητοι, αλλά θα είναι τόσοι λίγοι που καλό θα είναι να δημοσιεύονται τα ονόματά τους ,προς επιβράβευση!!!!


πηγή 


2 σχόλια:

  1. εεεεε!!! από παντού μπάζει!! Τι άλλο θα ακούσουμε πια...
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eδώ που φτάσαμε περιμένω να ακούσω τα πάντα!!Και το χειρότερο είναι ότι τίποτε δεν με εκπλήσσει!!!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή