''Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του''

Επαναληπτικές εκλογές έχουμε την ερχόμενη Κυριακή. Οι δύο πρώτοι συνδυασμοί θα ''κονταροχτυπηθούν '' για τον δήμο και την περιφέρεια. 
Σημασία δεν δόθηκε και σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις στους ανθρώπους..Στους άξιους και ικανούς -αν υπάρχουν. Σ' αυτούς που θα δοθεί το τιμόνι των πόλεών μας και της ευρύτερης περιφέρειας..
Δύσκολες ημέρες έρχονται και ο Τύπος διαλαλεί τις δυσκολίες αυτές.
Νέα μέτρα, απολύσεις, αυξήσεις φόρων είναι μερικά που δυσοίωνα φαντάζουν. Τα έσοδα του κράτους μας δεν είναι τα αναμενόμενα...Γιατί;;; Αφού μειώθηκαν τα έξοδα λόγω μείωσης μισθών, δώρων και επιδομάτων. Αφού αυξήθηκαν οι φόροι και εντάθηκαν οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή...Αφού το κράτος έχει κάνει σε ορισμένους τομείς στάση πληρωμών....
Φυσικά η ανεργία καλπάζει την ανηφόρα, η αγορά νεκρώνει, χρήματα προς κατανάλωση δεν υπάρχουν και οι φοροδιαφεύγοντες ακόμη είναι πάμπολλοι.
Καταγγέλλουμε την αναλγησία πολιτικών καθώς και επιχειρηματικών συμφερόντων. Κι όμως εμείς οι πολίτες πάντα ή όποτε είχαμε την ευκαιρία, επιδοθήκαμε στο αγαπημένο μας σπορ: ''το κερδίζειν ακόπως''!!!
Το μεγαλύτερο κακό συμβαίνει ανάμεσα στους πολίτες που διαχειρίζονται κοινοτικά κονδύλια, ή ασχολούνται με προμήθειες και έργα του δημοσίου.
Και ποιος δεν έχει βάλει ''την κουτάλα στο ξένο μέλι'';;;
Διάβασα στον Τύπο για τους εισαγγελείς από τη Γαλλία και το Βέλγιο που ήρθαν στη χώρα μας και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ ελέγχουν τους καθηγητές πανεπιστημίων....
Μα γιατί ;; θα ρωτήσετε .Μα για τα χρήματα που πήραν από τα κοινοτικά προγράμματα για έρευνες...
Εφόδους σε γραφεία και σπίτια καθηγητών πανεπιστημίων γίνονται παρουσία και δικού μας εισαγγελέα ...Κατάσχονται οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών τους.Ερευνώνται τα πάντα που έχουν σχέση με τα οικονομικά τους. Και τα περιουσιακά τους στοιχεία είναι τέτοια που δεν δικαιολογούνται από τη φορολογική τους δήλωση.
Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα --γράφει το  ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ--,όταν έφτασε καταγγελία σοβαρότατη στα γραφεία της OLAF,στις Βρυξέλλες, στο κτιριακό συγκρότημα της ΕΕ. 
Η καταγγελία αφορούσε πολλούς Έλληνες πανεπιστημιακούς που την τελευταία δεκαετία, χρηματοδοτούνταν από τα κοινοτικά προγράμματα για έρευνες εικονικές  και τα χρήματα τα καρπώνονταν οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους.
Δημοσίευαν ψεύτικες έρευνες και χρησιμοποιούσαν εικονικά τιμολόγια από προμηθευτές σε χώρες που είναι φορολογικός παράδεισος. Διαπιστωνόταν επίσης τριγωνικές συναλλαγές για την αγορά εξοπλισμού μέσω εταιρειών στην Κύπρο.
Με άκρα μυστικότητα γίνονται αυτές οι έρευνες..
Είπα αυτήν την είδηση σε φίλους...Και καμιά μα καμιά αντίδραση ή έκπληξη  από μέρους τους..΄΄Ο κόσμος τόχει τούμπανο και συ κρυφό καμάρι'' μου είπαν!
Γι αυτό  οι κκ καθηγητές --θέλω να πιστεύω ότι είναι λίγοι οι απατεώνες-- δεν θέλουν αλλαγές στην παιδεία;; Δεν θέλουν ελέγχους;;; Δεν θέλουν να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια;;; 
Πριν μέρες μάθαμε ότι το Υπ. Παιδείας ζήτησε την καταγραφή των καθηγητών στα  πανεπιστήμια...Οι περισσότεροι εκ των κυρίων αυτών έχουν φέρει το σόι τους να εργαστεί στα πανεπιστήμια...Και φυσικά δεν κατέγραψαν τους συγγενείς τους!!!
Μεγάλη η απάτη σε κάθε τομέα του δημοσίου και τα πανεπιστήμια δεν άντεξαν να μην συμμετέχουν!!!!
Ντροπή !!!!!!!
Έχουμε τελικά μια χώρα υπό πτώχευση με πάρα πολλούς κατοίκους της να είναι πλούσιοι και φυσικά φοροαποφεύγοντες πλούσιοι!!!!!
Πώς να πάει ''μπροστά '' μια χώρα;; Πώς να κατορθώσει να ορθοποδήσει όταν μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, δικαστές, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί παράγοντες έχουν επιδοθεί σε ''αγώνα δρόμου'' για το πόσα θα προλάβουν να απομυζήσουν από τη χώρα;;;
Στην ουσία τα στερούν από μένα και σένα!!! Στην ουσία κατασπατάλησαν τα χρήματα που προορίζονταν για έρευνα και ανάπτυξη και τα έβαλαν στην τσέπη τους...Στην ουσία καλούμαι εγώ και εσύ να πληρώσουμε τις δικές τους ''αμαρτίες''!
Είναι απογοητευτικό να βλέπεις τέτοια διαφθορά! Και μάλιστα από το πνεύμα της χώρας!!!!!!!
Και εμείς καλούμαστε να ψηφίσουμε την Κυριακή ή Μνημόνιο και άλλα μέτρα που πιθανόν να σώσουν τη χώρα ή αντιμνημόνιο και τι;;; Να παραμείνει το ίδιο σύστημα και καθεστώς ώστε να συνεχίσουν να νέμονται οι γνωστοί μας κύριοι τον πλούτο της χώρας;; Ας ακούσουμε την άλλη πρόταση....και τότε συζητάμε..
Εγώ αυτήν την Κυριακή θα ψηφίσω πρόσωπο που με ενδιαφέρει να άρχει της πόλης μου και της περιφέρειάς μου!!!
Ο καθένας είναι τελικά υπεύθυνος για τις επιλογές του!!




2 σχόλια:

  1. AΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ. ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΠΑΖΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. Ή ΟΧΙ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ Ή ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΟΥ??? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ??? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτή είναι η ευχή όλων μας Vicky...Να υπάρξει πραγματική κάθαρση και κανόνες δικαίου...Θα δούμε........Εδώ που φτάσαμε είναι ''ή μπροστά ή πίσω''!!! Φτάσαμε στον πάτο;; ή έχουμε κατήφορο ακόμη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή