Moυσείο Αφής

Να και κάτι όμορφο και πρωτότυπο που φτιάχθηκε στη χώρα μας: το Μουσείο Αφής!
Πρόκειται για μουσείο με έργα του πολιτισμού μας, αντίγραφα φυσικά, που απευθύνεται σε τυφλούς και επιβάλλεται να αγγίζουν τα αγάλματα και έργα τέχνης! 
Τα εκθέματα προέρχονται από την αρχαία και τη βυζαντινή περίοδο ενώ υπάρχει μια αίθουσα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμιακούς αγώνες.

Το Μουσείο Αφής ιδρύθηκε το 1984, ύστερα από παρότρυνση του τότε προέδρου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, Λ. Πρωτοπαπαδάκη και του διευθυντή, Εμμανουήλ Κεφάκη.Το 1988 έλαβε τον έπαινο του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς, μεταξύ 70 ευρωπαϊκών συμμετοχών! Επιπλέον, το 2004 έλαβε διάκριση για την προσβασιμότητα του από το Σωματείο Φίλων των Μουσείων. 
Πέντε είναι τα  Μουσεία για τυφλούς στον κόσμο και το ένα είναι το δικό μας, της χώρας μας!!!!
Ανήκει στο Φάρο Τυφλών της Ελλάδος και υπεύθυνες για τη λειτουργία, ανάπτυξη και προβολή του είναι η Ζωή Γερουλάνου και η Δήμητρα Ασιδέρη. Το μουσείο στεγάζεται στο παλαιό διώροφο νεοκλασικό κτήριο του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, το οποίο είναι δωρεά του Εμπειρίκου, επί της οδού Δοϊράνης 198 στην Καλλιθέα.
Είναι ανοικτό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00 - 17:00, ενώ το Σαββατοκύριακο ανοίγει έπειτα από συνεννόηση. Η είσοδος είναι 2 ευρώ ενώ για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η είσοδος των συνοδών είναι δωρεάν.
Αυτά είναι καλά νέα ,  και ας είναι παλιά νέα!!!! Τα καλά πρέπει να λέγονται και να επαναλαμβάνονται....πού ξέρεις ;;; Μπορεί κάποιος να θέλει να  μιμηθεί .....Μπας και φτιάξει αυτή η χώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



5 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στις κυρίες Ζωή Γερουλάνου και Δήμητρα Ασιδέρη για την πρωτοβουλία που πήρανε. Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλες δυνατότητες αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να βγαίνουν τα έργα μας προς τα έξω. Χαίρομαι πολύ για την ανάρτησή σου και πραγματικά θα μου άρεσε αν στο μέλλον έβαζες παρόμοιου είδους αναρτήσεις που να εκθέτουν το μεγαλείο του Έλληνα και της Ελληνίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα χρόνια πολλά. Είναι μέσα στην αντίληψη του μπλογκ μου να γράφω και τα καλά.Όποτε τα συναντώ τα αναρτώ και θα συνεχίσω να το κάνω .Υπάρχει ετικέτα '' η άλλη Ελλάδα'' για ακριβώς αυτά τα θέματα.
    Καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Αννα σίγουρα υπάρχει και η "άλλη Ελλάδα" κι ευτυχώς που υπάρχει.Πολύ καλά κάνεις κάθε φορά που την εντοπίζεις να μας την παρουσιάζεις!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σαι καλά Δημήτρη. Πάντα πίστευα και πιστεύω στους Έλληνες και στις ικανότητές τους. Και πιστεύω ότι το καλό πρέπει να διαφημίζεται, να προωθείται, να γίνεται γνωστό!
    Καλό μεσημέρι και σε σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ τώρα βρήκα χρόνο και είδα την ανάρτηση. Τη διάβασα κι εντυπωσιάστηκα! Μπράβο, λοιπόν, κυρίως, γι' αυτούς που δρουν με τέτοιο εντυπωσιακό τρόπο και προβαίνουν σε μεγαλειώδεις πράξεις και δραστηριότητες αλλά και σ' εσένα που έκανες αυτή την παρουσίαση και μας προσέφερες ένα θετικό προσανατολισμό...

    Καλό σου μεσημέρι αγαπητή μου φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή