Γεια και χαρά σου λεβεντιά.......

πηγή

.............που με το ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΊΝΕΤΑΙ  βροντοφώναξες  το ''δεν πάει άλλο '' με την πολιτική λιτότητας.
Αλλά   και με το τόσο περήφανο και δυνατό σου ΟΧΙ είπες :
ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ  η προσπάθεια να σε τρομοκρατήσουν.......
ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η τρομολαγνεία
ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η μετατροπή των λειτουργών δημοσιογράφων σε όργανα συμφέροντος
ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η προσπάθεια να πέσει μια κυβέρνηση που ΕΣΥ εξέλεξες πριν λίγο μόλις καιρό
ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ο εκβιασμός των εταίρων ''φίλων'' μας
ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η πολιτική που υιοθετήθηκε και φέρνει διχασμό ανάμεσα σε φίλους,γειτόνους, αδελφούς!
ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ βροντοφώναξες και απέδειξες πόσο λεβεντιά είμαστε εμείς οι Έλληνες, οι απρόβλεπτοι, οι πεισματάρηδες, που τρώνε από τα σκουπίδια αλλά μπορούν και γελούν και τραγουδούν
Δεν πτοήθηκες ούτε από κλείσιμο τραπεζών, από απειλές κουρέματος καταθέσεων, από δήθεν πληροφορίες για έλλειψη αγαθών,φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης
Δεν υποχώρησες στη βεβαιότητα των υποστηρικτών του Ναι ότι ο Αρμαγεδδών θα ΄ρθει την επόμενη ημέρα!!
Γεια και χαρά σου λεβεντιά Έλληνα
Είμαι τόσο περήφανη που είμαι Ελληνίδα, το ξέρεις;;;

Στην ουρά για σύνταξη!!!

πηγή

Πώς να πείσεις  τους ηλικιωμένους γονείς σου να μην στηθούν στην ουρά για τη σύνταξη;
Σήμερα συνόδευσα τον πατέρα μου σε τράπεζα  με το αυτοκίνητο, γιατί το περπάτημα ήταν μεγάλο. Στα παρακάλια μας να μην στηθεί στην ουρά για 120 ευρώ από τη σύνταξή του, έπεσαν στο κενό. ‘’Εμείς τα παιδιά σου είμαστε εδώ ‘’ τον διαβεβαιώσαμε αλλά εκείνος ξέροντας ότι το 60ρι και τώρα 50ρι είναι αυτό που έχουμε στην τσέπη και όχι κάθε μέρα, ήθελε να πάρει τα δικά του λεφτά. ‘’Έχω να πάρω φάρμακα παιδάκι μου ‘’ μου είπε στην επιμονή μου να μην ταλαιπωρηθεί.
Τους λυπήθηκα τους παππούδες και τις γιαγιάδες που μετά από τον αγώνα τους στη ζωή, μετά από τόσα χρόνια στήριξης των παιδιών τους, που πολλοί το κάνουν ακόμη και σήμερα, ταλαιπωρούνται τόσο.
Ας μην κρίνουμε εύκολα όλους αυτούς που στέκονται στην ουρά. Μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί για τους περισσότερους,  πάρα πολύ. Δεν περισσεύουν από τον προηγούμενο μήνα για να είναι καλυμμένοι αυτές τις δύσκολες στιγμές… 
Τους άκουσα σήμερα στην ουρά, άκουσα τα παράπονα. Τους μίλησα για να τους εμψυχώσω και όχι για να τους νουθετήσω. Πρόσωπα γεμάτα ρυτίδες, δώρα της ζωής που πέρασαν, σκεπτικά και φοβισμένα να θυμούνται παλιότερες δύσκολες εποχές... και να βλέπεις στα μάτια τους το φόβο ότι τις ξαναζούν! Πώς να το αντιμετωπίσεις αυτό;
Ποια  είμαι εγώ που θα ‘’μαλώσω’’ μεγαλύτερούς μου για τη στάση τους;
Στο τέλος της ζωής τους οι γέροντές μας θα  ‘πρεπε να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από αυτούς που κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Να έχουν εξασφαλισμένα γερατειά και όχι από τις πενιχρές τους συντάξεις να πληρώνουν και φάρμακα .
Μπορεί να χρησιμοποιούνται αυτές οι εικόνες  από τα ΜΜΕ και να κόπτονται, οι υπαίτιοι της πτώσης της ποιότητας ζωής ιδίως των ηλικιωμένων, για τις εικόνες ντροπής όπως τις λένε, αλλά σκέψου και το δράμα αυτών που δεν ξέρουν αν θα έχουν φάρμακα την επόμενη ημέρα.

Ας σταθούμε εμείς τα παιδιά τους δίπλα τους. Με ψυχραιμία γιατί  ο μεγάλος άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί όπως πρέπει, δύσκολες στιγμές
Και ας σιωπήσουμε επιτέλους με αξιοπρέπεια!!!Θέλω να σου πω...........Θέλω να σου πω….για την Κυριακή που ψηφίζουμε..
Για το  υπέρτατο δικαίωμα του πολίτη στη  Δημοκρατία, που είναι το δημοψήφισμα. Της  άμεσης Δημοκρατίας.
Είδες πώς φοβούνται τη διεξαγωγή του; Δεν σε εξοργίζει αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης στη γνώμη των πολιτών; Δεν μπορεί να μη σκέφτηκες και συ ότι ζητούν την ψήφο μας σε εκλογικές αναμετρήσεις, μας θεωρούν ώριμους  για ψήφο, αλλά στο δημοψήφισμα ‘’λύσσαξαν’’. Για εκείνους σου λέω που μας ''πιπιλάνε'' το μυαλό τόσα χρόνια-5 εφιαλτικά χρόνια- ότι  το Μνημόνιο είναι μονόδρομος. Ποιοι; Αυτοί που είναι υπαίτιοι για το χρέος και την κατάντια της χώρας!!!!!!
Αυτήν την Κυριακή ψηφίζω ΟΧΙ. Ένα δυνατό ΟΧΙ όπως το ζήτησε ο πρωθυπουργός για να του δώσω  δύναμη να παλέψει  για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για καλύτερους όρους στη συμφωνία με τους δανειστές.
Ψηφίζω ΟΧΙ για να ακουστεί στην ΕΕ ότι οι λύσεις τους, που και εκείνοι έχουν παραδεχθεί ότι είναι η θανατική καταδίκη της χώρας μας, δεν μπορούν να περάσουν.
Για να ακούσουν οι λαοί της Ευρώπης ότι κουραστήκαμε να μας αυξάνουν το χρέος συνεχώς εμποδίζοντάς μας να αναπτυχθούμε.
Δεν υπάρχει λύση με τις περικοπές που φέρνουν ΥΦΕΣΗ!!!
Ανησυχείς για την επόμενη ημέρα;
Και εγώ.
Αλλά ανησυχώ και για σήμερα.
Και είμαι βέβαιη ότι αν υπερισχύσει το ΝΑΙ θα ανησυχώ  καθημερινά για το πώς θα ζήσουν τα παιδιά μου, πώς θα επιβιώσει η πατρίδα μου.
Με το ΟΧΙ φωνάζω το δίκιο της χώρας μου. Το δικό μου ……….των παιδιών μου!
Τι θα γίνει μετά;
Εμπιστεύομαι την κυβέρνηση που δεν υπέγραψε να μου ‘’ρουφήξουν το αίμα’’!!
Ένα βήμα τη φορά,  τώρα πάμε για ψήφο!
ΟΧΙ  ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ