Πού χάθηκαν εκείνοι που αγαπούν να προσφέρουν στην πατρίδα;


Δραματική είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους, μετά τις αναγγελίες για τα νέα μέτρα περικοπών των μισθών.
Απεργίες, κινητοποιήσεις, κρεμάλες έξω από το υπουργείο Οικονομικών που, περασμένες οι θηλιές στο λαιμό ένστολων, προκαλούν σύγκρυο!
Και είναι ντροπή να απαιτείται από όργανα της τάξης να κάνουν το καθήκον τους με 700 ευρώ, βάζοντας καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Ένα κράτος δικαίου δεν θα έπρεπε να μειώσει τους μισθούς των ένστολων, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε με την εγκληματικότητα στα ύψη.
Ντροπή να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις και για περιορισμό οργανικών θέσεων όταν μας χρειάζονται περισσότερα αστυνομικά όργανα στους δρόμους, όταν επίσης ξέρουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών προστατεύει τους καλά αμειβόμενους εθνοπατέρες της Βουλής....................
Είδαμε όμως και κινητοποιήσεις των δικαστών, για πρώτη φορά, και τη δήλωσή τους ότι δεν είναι προνομιούχοι, όπως όλοι πιστεύουμε.
Μια στιγμή γιατί είμαι μπερδεμένη...Οι δικαστικοί δεν είναι εκείνοι που βάσει του Συντάγματος πρέπει να παίρνουν το μεγαλύτερο μισθό εντός της ελληνικής επικράτειας; Δικαστικοί δεν είναι εκείνοι που με απόφαση δική τους, κάνουν δικαστήριο διεκδικώντας αναδρομικά ετών, για αμοιβές που- όπως λένε- τις δικαιούνται; Τι θα πείραζε αν έβαζαν πλάτη αυτές τις δύσκολες ώρες και να δεχθούν περικοπές στους ήδη υψηλότερους των άλλων εργαζομένων μισθούς τους, για να μην περικοπούν πχ από τους αστυνομικούς;;;;;;;;
Σκέψου να κατέβουν και σε απεργία διαρκείας και η κυβέρνηση να θέλει να κηρύξει παράνομη την απεργία τους..............Ποιος θα εκδικάσει την υπόθεση;;;;;; Θα γελούσα αν δεν είχα την διάθεση να βάλω τα κλάματα!!!!
Απεργούν και οι εκπαιδευτικοί που ήδη οι μισθοί τους έχουν συρρικνωθεί τόσο πολύ, που είναι να απορείς πώς ζουν!
Απεργούν και οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι γιατροί της χώρας...........αλλά και οι φαρμακοποιοί............και τελικά ποιος δεν απεργεί;;;;;;
Ο μικρο αμειβόμενος και ο συνταξιούχος;;;;;;;;
Όλοι  ζητούν να παρθούν μέτρα εξαιρώντας το δικό τους κλάδο.
Και ο κόσμος; 
Οι απλοί πολίτες; 
Αυτοί που χάνουν τις δουλειές τους, αφού κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις και καταστήματα;;;;;;
Τι γίνεται με όσους αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους; Ήδη οι καρκινοπαθείς έχουν μεγάλο πρόβλημα με τα φάρμακα.........Προφανώς  έχει ανοίξει ο δρόμος του Καιάδα, που το νέο τρίτο κόμμα,  όπως μας πληροφορούν οι δημοσκοπήσεις, θα τον στρώσει με ροδοπέταλα!!!!!!!!!!!!!!
Και τα μπλογκ δημοσιεύουν συνέντευξη της οργάνωσης των ομογενών End National Debt, που δόθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, ''Χανιά'' νομίζω, που υποστηρίζουν οι ομογενείς ότι έχουν μαζέψει τα χρήματα όλου του χρέους της χώρας μας
Τι να πιστέψω πια; Είναι πολύ ωραίο για να είναι αληθινό αλλά και ψεύτικο γιατί να είναι; Δεν ξέρω............... Ίσως επειδή αναρωτιέμαι αν  υπάρχει ακόμη, εκείνος ο Έλληνας που νοιάζεται για τη χώρα και όχι μόνο για την τσέπη του......
Αλήθεια, πού είναι όλοι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να βοηθήσουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς;
Δεν είναι δυνατόν όμως να χάθηκαν αυτές οι αξίες, αυτά τα ιδανικά, η αγάπη για την πατρίδα. Απλά πιστεύω ότι έχει μείνει στα αζήτητα γιατί κανείς πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη στο κράτος. Σ' αυτόν τον πολιτικό κόσμο που εξακολουθεί αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς να κάνει προσλήψεις συγγενών του, να ζει πλουσιοπάροχα με τα χρήματα του λαού που ήδη έχουν λιγοστέψει επικίνδυνα, να απολαμβάνει ό,τι αποφέρει η θέση του στη Βουλή ή στην κυβέρνηση πιστεύοντας κιόλας ότι πράττει το καθήκον του!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλήθεια, γιατί δεν δίνεται γραπτώς από τη Βουλή οι αμοιβές των βουλευτών και οι διορισμοί των υπαλλήλων της;; Τι στο καλό;; Λόγο στο λαό δεν πρέπει να δίνουν;;;;;;;;;;
Να γιατί η  εμπιστοσύνη χάθηκε και γι αυτό ο Έλληνας έχει ασχοληθεί μόνο με το άτομό του...........
Και εν τω μεταξύ πληρώνουμε αδρά για να έχουμε πολιτικούς που κάνουν τι;;; Ούτε τη διαπλοκή μπορούν να αντιμετωπίσουν γιατί δεν θέλουν όχι γιατί δεν μπορούν. Διαπλοκή σημαίνει τιμωρία ενόχων. Και σ' αυτή τη χώρα η ατιμωρησία είναι εθνικό μας σπορ! 
Ούτε τη φοροδιαφυγή μπορούν να πατάξουν..............
Ούτε να περιορίσουν τη σπατάλη που ακόμη συνεχίζεται λες και είναι λερναία ύδρα που της κόβεις το ένα κεφάλι και φυτρώνει άλλο!
Ούτε όμως τη διαχείριση των σκουπιδιών μπορούν να βγάλουν πέρα. Και σ' αυτό η Τρόικα έχει σχέδιο και λόγο............
Αν προσθέσεις και το πλάνο των διαρθρωτικών αλλαγών που μας επιβάλλουν δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που κάνουμε μόνοι μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρόσθεσε τώρα στους πολιτικούς και του Δημάρχους που έχουν μείνει ταπί και χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής των δημοτών τους, και στη σπατάλη που έχουν επιδοθεί με ευσυνειδησία όλα τα χρόνια, θα κατανοήσουμε καλύτερα γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς.
Από κούφια λόγια όλων έχουμε χορτάσει. Έργα με θετικό πρόσημο δεν έχουμε πολλά να επιδείξουμε!
Οπότε, ο καθένας για την πάρτη του και την οικογένειά του. Μα έτσι η πατρίδα δεν πάει μπροστά. Και αν βουλιάξει ολότελα, θα μας πάρει μαζί της!
Και αυτό πονάει, έτσι δεν είναι;
Και όμως οι νέοι δεν ντρέπονται να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς!


Oι διακοπές τελείωσαν αν και λένε πως ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που έχουμε τον  καλό τουρισμό όπως τον ονομάζουν, γιατί αφήνει χρήματα μια και  ο τουρίστας ζει ακριβά. Μάλιστα έμαθα πρόσφατα, ότι ανάμεσα στους λόγους που προβάλλουν στο εξωτερικό τα ταξιδιωτικά μας γραφεία για το Σεπτέμβρη, είναι ότι εμείς οι Έλληνες των πόλεων, επιστρέφουμε πλέον στις δουλειές μας.
Μακριά λοιπόν η πλέμπα από τους τουρίστες του Σεπτεμβρίου! 
Ορισμένες φορές δεν έχουν άδικο. Αλλά για σκέψου και τους τουρίστες που ανέχονται τα διάφορα νησιά μας, που τους  δημιουργούν ένα χάος μόνο και μόνο για να αφήσουν τα ευρουλάκια τους! 
Πρόσφατα ένας φίλος, εκπαιδευτικός και μόνιμος κάτοικος ενός μικρού νησιού του Αιγαίου, νέος στην ηλικία, μας έλεγε τα παράπονά του για την υποβάθμιση του νησιού του εξαιτίας των τουριστών, κυρίως νέων, που μεθούν, δημιουργούν αφόρητη κατάσταση στους κατοίκους και εξαιτίας των μηχανών τους που θορυβούν επίτηδες, ενώ κάνουν χρήση και ναρκωτικών ουσιών. Η ωραιότερη παραλία του νησιού με άμμο, έχει γεμίσει από σύριγγες, μας είπε.
Και οι ντόπιοι νέοι είπε, ακολουθούν κατά πλειοψηφία τους ξένους στον τρόπο ζωής, με την ανοχή των γονιών τους! 
Είναι να απορείς ποιος ιθύνων νους κάνει τέτοιες  προσφορές στο εξωτερικό που είναι τόσο φθηνές ώστε να έρχονται πάσης φύσεως τύποι με σκοπό να δημιουργήσουν φασαρίες! 
Στο δικό μου νησί που πηγαίνω κάθε χρόνο, μέχρι σήμερα ευτυχώς, αν και γεμίζει από τουρίστες, δεν έχω παρατηρήσει έκτροπα. Ίσως γιατί είναι μεγάλο νησί, ίσως γιατί οι παραλίες είναι πολλές και σε απόσταση, ίσως γιατί τα μπαρ είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού!
Πάντως και τα ελληνόπουλα που έρχονται κάθε χρόνο, τα καμαρώνω.
Και τα βλέπεις στα πανηγύρια. Που γίνονται πολλά το καλοκαίρι.  Μια και δραστηριοποιούνται οι σύλλογοι κάθε χωριού, κάθε πόλης ή κωμόπολης και προσκαλούν με αφίσες τους όλους όσους βρίσκονται στο νησί.......
Χορός παραδοσιακός, φαγητό και κρασί-μπύρα- αναψυκτικό, με τραπέζια ολόγυρα στην κάθε πλατεία που διαθέτει το κάθε  χωριό, με την ορχήστρα να παίζει μέχρι αργά τη νύχτα, είναι μια ευκαιρία για  να παρακολουθήσεις τους νέους.
Αυτούς τους νέους που χορεύουν όλη νύχτα, από μπάλο Κεφαλονίτικο, μέχρι σύγχρονους χορούς. Εντύπωση προκαλεί ότι πολλά νέα παιδιά χορεύουν τα παραδοσιακά του νησιού μας και όχι τα σύγχρονα!
Και μάλιστα χορεύουν λεβέντικα, σέρνουν μπροστά το χορό, και τα βήματα και οι φιγούρες τους σε κάνουν να θέλεις να τα καμαρώνεις, ξεχνώντας το χορό!!!!!!!! Στην δική μου εποχή θυμάμαι, ντρέπονταν πολλά νέα παιδιά να πουν ότι ξέρουν να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Αν και το μάθημα γυμναστικής περιελάμβανε και μάθηση των χορών αυτών, εντούτοις σε χορούς δεν συμμετείχαμε για να μη φανούμε ντεμοντέ. Σήμερα δεν το παρατηρώ αυτό. 
Στα πανηγύρια των χωριών, που τα παιδιά της πόλης έρχονται για διακοπές μαζί ή χωρίς τους γονείς τους, βλέπεις πόσο καμαρώνει ο κάθε νέος, επειδή ξέρει να χορεύει το χορό του πατέρα του ή της μητέρας του............
Πάντα γίνονταν πανηγύρια......Από παλιά σε κάθε χωριό γιόρταζαν τον πολιούχο άγιό του. Τότε, μαζεύονταν στην πλατεία τα βράδια, κάποιος έπαιζε το βιολί, κάποιος τραγουδούσε, και όλοι χόρευαν αλλά χωρίς φαγητό και ποτό. Βλέπετε το φαγητό είχε προηγηθεί μια και κάθε σπίτι έπρεπε να μαγειρέψει για πολλά στόματα όπως λένε, μια και θα είχαν επισκέψεις όλοι τους, διάφορους συγγενείς που έρχονταν από τα άλλα χωριά!
Τώρα τα πανηγύρια τα ανέλαβαν οι σύλλογοι, μια και προοδεύσαμε, ώστε να έχουν εισπράξεις από το φαγητό και τα ποτά που συνήθως είναι προσφορά των ντόπιων στο σύλλογο.
Σ'αυτά τα πανηγύρια βλέπεις και τουρίστες, ειδικά Ιταλούς, που ως φαίνεται αγαπούν τον παραδοσιακό χορό και μετέχουν όπως μπορούν και όσο θέλουν.
Οι νέοι μας λοιπόν είναι χαρά θεού. Και η αλήθεια είναι ότι περνώντας τον Αύγουστο στο νησί μου, και παρακολουθώντας τα νέα παιδιά και τον τρόπο ζωής τους με πιάνει μια αισιοδοξία ότι τίποτε δεν χάθηκε και το μέλλον μας είναι υγιές και ζωντανό. 
Ίσως, οι νέοι που παρεκτρέπονται στα νησιά της πατρίδας μας να είναι μειοψηφία αλλά λόγω του χάους που δημιουργούν να φαίνονται πολλοί. 
Ας ελπίσουμε ότι είναι έτσι,γιατί το μέλλον είναι αυτά τα νέα παιδιά!