Μετά τα φάρμακα τι έχει σειρά;;; Τα τρόφιμα μήπως;;;;;;;


Ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! 
 Σε μια χώρα της Ευρώπης, στην υπό πτώχευση πατρίδα μας, ακόμη και το φάρμακο μπήκε στο χορό των  εκβιασμών!
Είναι ντροπή να οδηγείται ένα μεγάλο,πολύ μεγάλο μέρος του λαού στην απόγνωση γιατί δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα των ασθενών του.
Είναι απογοητευτικό να βλέπεις  τους αγώνες των φαρμακοποιών να μπαίνουν στο παιχνίδι του εκφοβισμού κυβέρνησης, με θύμα το  λαό, με μόνο σκοπό το συρτάρι των ταμειακών μηχανών τους που πρέπει να γεμίσει......

Δεν υποστηρίζω βέβαια ότι οι κλάδοι των εργαζομένων  δεν πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Όμως, όταν θίγεται η ασφάλεια της υγείας των πολιτών τότε το συζητώ. Και φυσικά όταν οι καιροί είναι δυσμενείς όπως τώρα! 
Ξέρουμε ότι το κράτος ποτέ δεν υπήρξε καλοπληρωτής όπου έπρεπε να πληρώσει.
Τα ταμεία όμως σήμερα είναι άδεια. Το βλέπουμε και ας μην είμαστε εντός της κυβέρνησης. Το ζούμε, το αντιλαμβανόμαστε βλέποντας την αγορά.
Υπάρχουν όμως και όρια.
Μια μεγάλη βιομηχανία σε βάρος των πολιτών είναι και αυτή των φαρμάκων.
Τώρα βέβαια οι φαρμακοποιοί απαιτούν πληρωμή και όχι πίστωση.  Τώρα που το κράτος σερνάμενο προσπαθεί να ανασηκωθεί- αν το προσπαθεί πραγματικά.
Τώρα που οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα φάρμακά τους και εξαιτίας της περικοπής μισθών και συντάξεων, αλλά και εξαιτίας της μεγάλης ανεργίας.
Μια ευαισθησία από όλους τους κλάδους θα ήταν ο μόνος ενδεδειγμένος δρόμος αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης.
Τρόφιμα, φάρμακα, περίθαλψη δεν πρέπει να μπαίνουν στο παιχνίδι των οικονομικών απαιτήσεων αυτές τις εφιαλτικές  μέρες που ζούμε.
Και έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση..........τι να κάνει;;;;;;
Ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας δήλωσε  ''Εμείς που βρισκόμαστε τώρα εδώ, ως υπηρεσιακή κυβέρνηση, παίζουμε τον ρόλο του νοσηλευτή. Παρακολουθούμε τον ασθενή και τον διατηρούμε σε μια κατάσταση ώστε συντόμως οι εξαιρετικοί γιατροί που έχουμε να επιληφθούν του θέματος και να σώσουν τον άρρωστο. Αυτό το προσδοκώ εγώ, και μαζί μ' εμένα φαντάζομαι όλα τα εκατομμύρια των Ελλήνων, να συμβεί μετά τις 17 Ιουνίου''.
Αυτοί οι εξαιρετικοί γιατροί που έχουμε θα επιληφθούν στις 17 για να πολλαπλασιάσουν τον άρτο ωσάν Μεσσίες;;;;;;;;
Η αλήθεια είναι  ότι ακόμη και σήμερα εκατομμύρια φεύγουν για πληρωμές παχυλών αμοιβών, για δαπάνες που αφορούν ψεύτικες συμμετοχές υπαλλήλων σε επιτροπές , φεύγουν ακόμη σε μαϊμού συντάξεις και επιδόματα μαζί με τη φοροδιαφυγή που δεν λέει να τιθασευτεί.
Και αναρωτιέμαι: πάνω στο πτώμα το ετοιμοθάνατο της χώρας πολλοί στήνουν χορό αισχροκέρδειας για εύκολο πλουτισμό......Τι πολίτες είναι αυτοί;;
Και όμως, είναι  συμπολίτες μας. Και οι πολλοί που είναι αμέτοχοι σ' αυτά τα οικονομικά παιχνίδια,  μένουν ανήμποροι στις ουρές για να εξασφαλίσουν το φάρμακο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει.
Είναι ωμός εκβιασμός  προς ένα κράτος που αναμένει να κυβερνηθεί από υπεύθυνους πολιτικούς. Είναι ωμός εκβιασμός σε ένα λαό που ψάχνει αυτούς τους υπεύθυνους πολιτικούς! 
Και οι εκλογές πλησιάζουν..........με ορατό το ενδεχόμενο ακυβερνησίας ... ξανά! Ή στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχει το ενδεχόμενο να κυβερνηθεί η χώρα για λίγο μόνο καιρό και ξανά στις εκλογές! 
Δεν ξέρω πια τι λύσεις θα δοθούν και αν είναι εφικτές λύσεις....ή αν υπάρχουν λύσεις! Ακούμε τόσα πολλά, τόσο διφορούμενα, βλέπουμε τόσες προσπάθειες που γίνονται από τα κόμματα για να μπουν με αυξημένα ποσοστά στη Βουλή, που ο ωχαδερφισμός κλάδων εργαζομένων είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι!
Μη ξεχνάμε ότι πολλοί ασθενείς σταματούν τις θεραπείες τους εξαιτίας των φαρμακοποιών που σταμάτησαν την πίστωση χωρίς ..............ελπίδα υπαναχώρησης! Και μιλάμε για φάρμακα υψηλού κόστους και για θεραπείες σοβαρών παθήσεων! Πού είναι η ανθρωπιά; 


Ο καθένας νομίζω ενδιαφέρεται να σώσει το ''τομάρι '' του. Μα αν δεν βρεθούμε αλληλέγγυοι σ' αυτήν την καταστροφή, όλους θα μας πάρει ο κατήφορος!!!!!!!!!!
Και όσες αντοχές και αν έχει κάποιος, πώς να δείξει δύναμη όταν το κύμα της κατρακύλας τον  σπρώχνει στο κενό;;;;;;;Αθώος εκείνος που ''κατέβασε τη φιλοσοφία από τ'άστρα στη γη''!


H αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη που έγινε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έφερε και την αθώωση του μεγάλου φιλοσόφου που καταδικάστηκε 25 αι. πριν, σε θάνατο.
Η κοιτίδα της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας, η Αθήνα, δολοφόνησε τον Σωκράτη...
Και όμως και σήμερα, πολλοί τον βρήκαν ένοχο!
Ψήφισαν, όπως θα ξέρετε όσοι την παρακολουθήσατε, οι ανώτατοι δικαστές που πήραν μέρος από Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και πλήθος κόσμου. Ο  κόσμος, ένθερμος υποστηρικτής του Σωκράτη, ψήφισε αθώωση με ψήφους 584 υπέρ, ενώ υπέρ της καταδίκης του φιλοσόφου τάχθηκαν 282.
Το ενδιαφέρον όμως ήταν στις ψήφους των δικαστών που ισοψήφησαν: 5υπέρ και 5 κατά.

Ο κατήγορος του Σωκράτη Αντώνης Παπαδημητρίου,πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση είπε: ''Ο Σωκράτης ήταν ο πνευματικός, ο ιδεολογικός ηγέτης των Τριάκοντα Τυράννων της Αθήνας, που εγκατέστησαν την ολιγαρχία το 404 π.Χ και εκτέλεσαν 1.500 δημοκράτες Αθηναίους. Ο Σωκράτης διαφθείρει τους νέους κάνοντάς τους οπαδούς της ολιγαρχίας και εχθρούς της δημοκρατίας. Επίσης, κατηγορείται γιατί δεν σέβεται τους θεούς αυτής της πόλης, δηλαδή τους δημοκρατικούς θεούς και άρα τους δημοκρατικούς θεσμούς''.
Η αλήθεια είναι ότι οι Τριάκοντα Τύραννοι που επέβαλαν οι νικητές του Πελοποννησιακού πολέμου, οι Λακεδαιμόνιοι, και οι οποίοι ήταν παρόντες με το στόλο τους στον Πειραιά προς υποστήριξή των Τυράννων, ήλθαν ως επιστέγασμα των τριών δεκαετιών,περίπου, πολέμου Αθήνας - Σπάρτης και άφησαν τις χειρότερες αναμνήσεις στους κατοίκους. Τύραννοι με την σημερινή έννοια της λέξης στην κυριολεξία, κυνήγησαν και σκότωσαν ή οδήγησαν στην εξορία κάθε κάτοικο της πόλης που ήταν δημοκρατικός. Είχαν τον έλεγχο της νέας Βουλής που εγκαθίδρυσαν, κατάργησαν τα λαϊκά δικαστήρια εκχωρώντας τις εξουσίες τους στη Βουλή, έθεσαν τη Δεκαρχία του Πειραιά υπό τον έλεγχό τους για να τον κυβερνούν μέσω αυτής και επάνδρωσαν τους αστυνομικούς μηχανισμούς με δικούς τους ανθρώπους, τους μαστιγοφόρους.
(Η Σπάρτη μετά την νίκης της επί της Αθήνας, της επέβαλε την αρχή των Τριάκοντα και στις γύρω περιφέρειες τη Δεκαρχία).
Με τον καιρό λοιπόν οι Τριάκοντα επέβαλαν ένα καθεστώς τρόμου και διωγμών σε βάρος των πολιτών και των μετοίκων. Στόχος τους ήταν η δήμευση περιουσιών αλλά και η εξάλειψη κάθε αντίδρασης στην πόλη.

Το καθεστώς -ευτυχώς- έμεινε στην αρχή της Αθήνας λιγότερο από χρόνο, μια και οι εξόριστοι, ειδικά όσοι είχαν καταφύγει μαζί με το δημοκράτη Θρασύβουλο δεν έμειναν αδρανείς.
Αυτό ήταν το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής και αυτές τις πληγές είχε η Αθήνα όταν έγινε η δίκη του Σωκράτη. Ήταν νωπές ακόμη, και μια και ο Σωκράτης κατηγορήθηκε ότι είχε διδάξει πολλούς από τους Τυράννους, και το ίδιο δίδασκε τους νέους, καταδικάστηκε.
Ο κατήγορος Ηλίας Αναγνωστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπλήρωσε ότι ''μόλις τέσσερα χρόνια πριν από τη δίκη, το 403 π.Χ. είχε αποκατασταθεί η αθηναϊκή δημοκρατία και οι Αθηναίοι ήξεραν ότι η δημοκρατία ήταν τρωτή και υπήρχαν εχθροί μέσα στην πόλη και από άλλες πόλεις που επιχειρούσαν να βλάψουν το πολίτευμα''.
Καταλήγοντας στην αγόρευσή τους οι δύο κατήγοροι παρατήρησαν: ''Σας ζητούμε να μην καταδικάσετε την Αθήνα, να μην πιστέψετε ότι η Αθήνα αδίκησε τον Σωκράτη, αλλά ότι ο πολίτης Σωκράτης έβαλε σε κίνδυνο την αθηναϊκή δημοκρατία. Η Δημοκρατία κινδύνεψε και αμύνθηκε ως όφειλε''.
Πόσο όμως μπορεί ένα πολίτευμα να κινδυνεύσει από έναν άνθρωπο, από τις ιδέες του και από τη διδασκαλία του; Όσο τρωτή και αν ήταν η δημοκρατία, η καταδίκη του Σωκράτη την έκανε πιο τρωτή. Έτσι δεν είναι;;
Αυτό εξάλλου σημείωσαν και οι υπερασπιστές του φιλοσόφου...Ο Σωκράτης δεν ήταν δημοκράτης αλλά και ούτε υπερασπιστής της ολιγαρχίας. Ήταν σκεπτικιστής, αλλά ποτέ δεν έχει καταγραφεί καμιά μαρτυρία για συμμετοχή του σε βίαιες πράξεις ή συμμετοχή στην πολιτική.
Είπαν... ότι ''κατέβασε τη φιλοσοφία από τ' άστρα στη γη'', επειδή εξαιτίας του άρχισαν οι φιλόσοφοι να ασχολούνται με τον άνθρωπο. Και ήταν εκείνος που συζητούσε με μαθητές του εκμαιεύοντας τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, χωρίς φυσικά καμιά αμοιβή.
Ο λόγος που τα σωκρατικά ενδιαφέροντα σημάδεψαν κατά τέτοιο τρόπο την ιστορία της φιλοσοφίας πρέπει να αναζητηθεί στον σωκρατικό τρόπο σκέψης, στο γεγονός δηλαδή πως ο Σωκράτης, δεν ενδιαφερόταν για τoν ορθό τρόπο ζωής και δράσης είτε σε προσωπικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Και αντίθετα από τους σοφιστές δεν ενδιαφέρθηκε γι αυτά για χρησιμοθηρικούς σκοπούς.
Η πρόεδρος των δικαστών, Λορέττα Πρέσκα, πρόεδρος του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, επισήμανε: ''Η άρνηση του σεβασμού προς τους θεούς και την πόλη σημαίνει προδοσία από τον Σωκράτη και με τη διδασκαλία του δηλητηριάζει και τις ψυχές των νέων. Για τη δημοκρατία, τις αξίες, τις παραδόσεις και την ευσέβεια που οι Αθηναίοι πιστεύουμε, θα πρέπει να ψηφίσω την ενοχή του''.
Ένοχος λοιπόν για τους 5 ο Σωκράτης γιατί πίστευε ενάντια στα πιστεύω της εποχής του, γιατί μελέτησε και έβαλε τις βάσεις του καλού, της αρετής, της σοφίας ανεξάρτητα από ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες. 
Άλλες εποχές... 
Σήμερα, τόσους αιώνες μετά, αν ξαναζούσε ο Σωκράτης θα μπορούσε να διδάσκει ελεύθερα και ανενόχλητα χωρίς να θεωρηθεί ότι υποσκάπτει τα θεμέλια του πολιτικού και κοινωνικού ιστού της χώρας;