Ένα ηλιοβασίλεμα θέλει την ανάλογη παρέα


Το ηλιοβασίλεμα............  ποιος δεν αγαπά να το παρακολουθεί;;;
Πόσες και πόσες ρομαντικές ψυχές δεν αγαπήθηκαν  και φιλήθηκαν την ώρα της δύσης του ήλιου!!!!!!!!!!
Πόσους και πόσους  καλλιτέχνες δεν ενέπνευσε, να το αποτυπώσουν στον καμβά, να γράψουν τα ομορφότερα ποιήματά τους, να το φωτογραφίσουν στο πέρασμα των χρόνων!!!!!!!

Μια τέτοια συζήτηση είχα τις προάλλες με φίλους παρακολουθώντας τη δύση του ήλιου.
Και ενώ η παρέα αμίλητη κοιτούσε πέρα στον ορίζοντα αποχαιρετώντας τον ήλιο, ο  μη ρομαντικός της παρέας άρχισε τη συζήτηση...
Σσσσ!!!!!!!!!! ακουγόταν μόνο από μας, μη επιτρέποντας τη διακοπή των συναισθημάτων που προκαλεί το ηλιοβασίλεμα.
Γιατί όντως το ηλιοβασίλεμα αιχμαλωτίζει το βλέμμα, γαληνεύει τη ψυχή και τα συναισθήματα στήνουν χορό..............
Φυσικά, ο επιμένων νικά, και έτσι αρχίσαμε τα κατηγορώ  στον μη συναισθηματικό φίλο, στον μη ρομαντικό που επιμένει να βλέπει  το χρώμα της δύσης του ήλιου--αυτό το ερυθρό που μας ξετρελαίνει-- ως αιτία της απόστασης που το ηλιακό φως πρέπει να διανύσει μέσω της ατμόσφαιρας και που όσο χαμηλότερα είναι ο ήλιος τόσο περισσότερο διέρχεται το φως μέσω της γήινης ατμόσφαιρας!!!!!
Και φυσικά μας παρέσυρε σε περισσότερες ερωτήσεις και περισσότερες αναλύσεις, του γιατί βλέπουμε κόκκινη τη δύση του ήλιου ενώ ο ίδιος ο ήλιος δεν είναι κόκκινος..............
Ξέρουμε ότι  το ηλιακό φως είναι μείγμα φωτός όλων των χρωμάτων....Αυτό το μείγμα θα έπρεπε να το βλέπουμε ως λευκό ..έτσι δεν είναι;;
Όμως η ατμόσφαιρα έχει μόρια αέρος, υδρατμούς και ξένες προσμίξεις .Έτσι το φως διέρχεται μέσω αυτών  και τα χρώματα διασκορπίζονται.... Το κόκκινο της δύσης οφείλεται--μας είπε-- στο ότι ο ήλιος όπως είπαμε είναι χαμηλά  και αφήνει σε μας περισσότερο κόκκινο και κίτρινο χρώμα να δούμε ενώ στην ατμόσφαιρα  εκχέεται περισσότερο ιώδες, θαλασσί  και πράσινο!!!!!!!!
Και λοιπόν;;;; ρωτήσαμε αρκετοί μαζί σαν να ήμασταν συννενοημένοι.......Δεν είναι πανέμορφα;;;;;;;;Κοίτα.... και του δείξαμε τον ήλιο πέρα στον ορίζοντα που εν τω μεταξύ μας βαρέθηκε και είχε κρυφτεί πλέον.......
Είναι δυνατόν να απολαύσεις ηλιοβασίλεμα με κυνικούς και πεζούς στην παρέα;;;;
Είναι;;;;;;;;;;;

Τέλος οι αναπηρίες ''μαϊμού'';;;;;

Σε επανεξέταση  θα βρεθούν όλες οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα που παίρνουν όσοι έχουν πιστοποιητικό αναπηρίας στη χώρα μας.
Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις αναπηρίας φτάνουν τις 325.000 και το σχέδιο ''λέει'' αισθητή μείωση στο άμεσο μέλλον.
Όλοι αναγνωρίζουμε ή ξέρουμε περιπτώσεις ''μαϊμού'' αναπήρων....Φυσικά πρέπει να επανεξεταστούν αλλά όχι εις βάρος των πραγματικά ανάπηρων που θα ταλαιπωρηθούν άλλη μια φορά καταθέτοντας νέα δικαιολογητικά στο νέο φορέα που δημιουργήθηκε για την πιστοποίηση αναπηρίας!!
Τα  πιστοποιητικά αυτά, εκτός από τις συντάξεις, χρησιμοποιούνται για φοροελαφρύνσεις, πρόσληψη στο Δημόσιο, τοποθέτηση σε εργασία στον ιδιωτικό τομέα, μετεγγραφή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ κ.α. 
Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 7,5 δισ. ετησίως για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον προϋπολογισμό. Επίσης χορηγούνται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 38 διαφορετικά επιδόματα για 17 περιπτώσεις αναπηρίας, ενώ δίνονται 10 επιδόματα τυφλότητας.
Εξαιτίας όλων αυτών των επιδομάτων πάρα πολλοί ''μάγκες'' συμπολίτες μας δήλωσαν με πλαστά χαρτιά αναπηρία ολική ή ποσοστιαία, στερώντας από όσους έχουν ανάγκη  περισσότερα χρήματα!
Γιατί υπάρχουν όντως ανάπηροι που, και μόνοι ζουν και εισόδημα δεν έχουν άλλο εκτός από αυτά τα επιδόματα ή τη σύνταξη.
Στη Θεσσαλονίκη ήδη ακυρώθηκαν  2.148 ραντεβού λόγω μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σε νέα υπηρεσία πιστοποίησης και καλούνται να κατατεθούν νέα δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους και να ορισθεί νέα ημερομηνία!
''Δυστυχώς η γραφειοκρατία και η αναλγησία της κυβέρνησης εκδηλώνονται για μια ακόμα φορά με τον πιο βάναυσο τρόπο. Χωρίς κανέναν προγραμματισμό το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να ενεργοποιήσει το ΚΕΠΑ για τον καθορισμό των ποσοστών αναπηρίας μέσα σε μια μέρα, παρόλο που έχει συσταθεί από την 1η Ιανουαρίου''! 
''Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που κάναμε, το υπουργείο επέλεξε το δρόμο της ταλαιπωρίας, τιμωρώντας τους και δείχνοντας ότι η λέξη ανθρωπιά παραμένει άγνωστή γι' αυτούς'', είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ανθρωπιά χρειάζεται από τους κρατικούς φορείς και ευαισθησία απέναντι στο πρόβλημα της αναπηρίας...


Θα φανεί στο μέλλον αν θα γίνει σωστός  και δίκαιος  έλεγχος των πιστοποιητικών, θα φανεί αν θα υπάρξει ευαισθησία και αυστηρή τιμωρία απέναντι στους δικαιούχους και τους πλαστογράφους αντίστοιχα, θα φανεί αν ''μαζί με τα ξερά καούν και τα χλωρά''!
Εν τέλει η ανασύσταση του κράτους κρίνεται καθημερινά...............
Και ανασύσταση θέλουμε όλοι μας....αλλά το πώς την εννοεί ο καθένας έχει σημασία αλλά η πραγματική ουσία είναι πώς την εννοεί το κράτος!!!!!!!!!!
Μια και η κρατική εξουσία, είναι η μόνη αρμόδια και ελέγχεται συνεχώς!
Λάθη δεν χωρούν πλέον!!!!!!!!!!!
Με τη συγκρότηση του νέου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), το οποίο θα λειτουργεί στο ΙΚΑ και θα εξετάζει κάθε σχετική αίτηση των πολιτών (εκτός από τις στρατιωτικές επιτροπές που αποφαίνονται για τους ένστολους), θα επιχειρηθεί η εξυγίανση του όλου συστήματος και η διακοπή των συντάξεων «μαϊμού». Εξάλλου ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων και, κατά συνέπεια, πόσοι λαμβάνουν παράνομα τη σχετική παροχή.
Στις υγειονομικές επιτροπές, μέχρι σήμερα, οι ασφαλισμένοι περιμένουν από 5 έως και 12 μήνες για να εξεταστούν, συν 12 έως 18 μήνες για να λάβουν, ακολούθως, τη σύνταξη... Με το νέο σύστημα, το υπουργείο Εργασίας εκτιμά πως ο χρόνος αναμονής δεν θα ξεπερνά τις 40 ημέρες. Στο δεύτερο στάδιο, της επίσπευσης των προθεσμιών απονομής της σύνταξης, δεν έχει παρουσιαστεί καμία βελτίωση ακόμη...
Ελπιδοφόρο το νέο σύστημα ή ''άλλαξε ο Μανολιός τα ρούχα του αλλιώς'';;;
Θα δείξει............
Πηγή 1
          2

Ευχές για καλό μη ''επώδυνο'' χειμώνα!

Τελικά οι διακοπές πέρασαν! 
Ωραία περάσαμε...ξέγνοιαστα, χαλαρά, ξεκούραστα!
Ήλιος, θάλασσα μαζί με αγαπημένα πρόσωπα...τι άλλο να θέλει κανείς;
Τίποτε δεν μας άγγιζε, η τηλεόραση έμενε κλειστή, το διαδίκτυο το είχαμε ''στείλει διακοπές'' μακριά μας... εφημερίδες χρησιμοποιήσαμε ως προσάναμμα στο μπάρμπεκιου. χαχαχα!

Καμιά επαφή με την άσχημη πραγματικότητα που αφήσαμε φεύγοντας από την Αθήνα και ............βρήκαμε  γυρίζοντας πίσω!
Τώρα, αντιμέτωποι με ένα σκληρό φθινόπωρο και έχοντας μπροστά μας, ως φαίνεται, έναν άσχημο χειμώνα, προσαρμοζόμαστε και ενημερωνόμαστε....
Απολυμένους φίλους συναντήσαμε. 
Σε διαθεσιμότητα άλλους. 
Κάποιοι άτυχοι δεν πήραν ούτε αποζημίωση από την δουλειά τους μιας και πτώχευσε η εταιρεία τους και κίνησε τις διαδικασίες πτώχευσης κρυφά και εν αγνοία του προσωπικού.  
 
Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα σίγουρα αναπολείς τις ώρες ξεγνοιασιάς των διακοπών και την έλλειψη άγχους που σε έκαναν να νιώθεις ανάλαφρος και νεώτερος κατά   10 χρόνια. 
Γι αυτό κρατάνε τόσο λίγο. 
Καλό φθινόπωρο λοιπόν, που μπήκε δυναμικά, με  θερμοκρασίες καλοκαιριού και βρήκε εργαζόμενους να διεκδικούν . 


Έδυσε το καλοκαίρι και αποχαιρετώντας το εύχομαι καλό χειμώνα σε όλους... και κουράγιο! 
Ψηλά το ηθικό... 
Αύριο θα είναι μια νέα μέρα! 
Ας το ελπίσουμε!