Η οικονομική ανάπτυξη ........χρειάζεται ........αθρωποθυσίες!!!

H  ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα είναι διπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις....Όλη η περιοχή έχει μολυνθεί και ο εφιάλτης συνεχίζεται!
Όμως, πάντα απορούσα με τη στάση των πολιτών της Ιαπωνίας,στα διάφορα προβλήματα της χώρας...Πειθήνιοι εργαζόμενοι, το θαύμα της ανάπτυξης της Ιαπωνίας, απεργίες μόνο με το καπελάκι φορεμένο ανάποδα, χαμογελαστοί άνθρωποι ήταν ότι θαύμαζα αλλά  και αυτό που  με έκανε να αναρωτιέμαι..........''τόσο τέλεια ζουν;;;'' ή ''τόσο πολύ ενδιαφέρεται το κράτος για τους πολίτες του;;;'' 
Το νερό που ψύχει τους αντιδραστήρες, γεμάτο ραδιενέργεια, επιστρέφει στη θάλασσα!


Πρόσφατα διάβασα μια θαυμάσια συνέντευξη στο ''Ε''-5/6/2011- που μιλά γι αυτό το θαύμα της Ιαπωνικής οικονομίας μέσα από τη συνέντευξη του Κένζι Χιγκούτσι, Ιάπωνα φωτογράφου. 
Ο Χιγκούτσι φωτογραφίζει για 38 χρόνια τους εργάτες που δουλεύουν κάτω από  δύσκολες συνθήκες. Μέσα σ' αυτές τις φωτογραφίσεις, υπάρχει πλούσιο υλικό για τους εργάτες των πυρηνικών εργοστασίων.
Η πείρα του μεγάλη και οι γνώσεις του για το θέμα, τεράστιας σημασίας.
Μέχρι πριν το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε αυτή τη βλάβη στο πυρηνικό εργοστάσιο....δεχόταν ο ίδιος, απειλές και υβριστικές επιστολές....Μετά--ω τι υποκρισία!- δέχθηκε πληθώρα προσκλήσεων για ομιλίες και αιτήματα για συνεντεύξεις!
Πίστευα βέβαια, ότι το να εργάζεται  κάποιος, σε πυρηνικό εργοστάσιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του και την ζωή του την ίδια, είναι επιλογή.
μπάνιο στη θάλασσα δίπλα στο πυρηνικό εργοστάσιο!!!!!!
Και τα χρήματα πίστευα, ότι ήταν πολλά. Ήμουν σίγουρη βέβαια, ότι όλοι οι εργάτες των πυρηνικών εργοστασίων ξέρουν ακριβώς τον κίνδυνο....για τους ίδιους!
Στην Ιαπωνία-- όπως αφηγείται ο ίδιος ο Χιγκούτσι--δεν είναι έτσι! 
Μέσα από τη συνέντευξή του, μαθαίνει κανείς ότι το Ιαπωνικό οικονομικό θαύμα που στηρίχθηκε και στην πυρηνική ενέργεια, χρησιμοποίησε  φτηνό εργατικό δυναμικό,  αναλώσιμους απαίδευτους εργάτες που ούτε γνώσεις είχαν αλλά και ούτε φρόντισαν  να τους τις μεταδώσουν.
κατάλυμα που μένουν οι εργάτες στο χώρο του εργοστασίου!
Φυσικά, τα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας, χρησιμοποιούν τους επινοικιαζόμενους εργάτες...γιατί όπως μας πληροφορεί ο Χιγκούτσι, οι στρατιές ανέργων δίνουν το δικαίωμα και την ευκαιρία στους εργολάβους και υπεργολάβους να στρατολογούν για τις επικίνδυνες και βρώμικες εργασίες  νέους, αμόρφωτους, κακοπληρωμένους εργάτες  επειδή υπάρχουν πολλοί μετά την ύφεση του 1991!
Η δουλειά στο πυρηνικό εργοστάσιο είναι απλή χειρωνακτική εργασία, που ο καθένας μπορεί να κάνει. Δεν έχουν ενημέρωση οι εργάτες και δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο....
Οι νεαροί, υγιείς και αμόρφωτοι εργάτες, κάνουν τις βρώμικες και επικίνδυνες δουλειές με μικρό μεροκάματο, 10 χιλιάδες γεν τη μέρα που ισοδυναμεί με 85 ευρώ περίπου, μέρος του οποίου πηγαίνει ως προμήθεια στους υπεργολάβους.
Γιατί ο εργάτης αυτός ανήκει στον πάτο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης του πυρηνικού εργοστασίου. Στην κορυφή αυτής της διαστρωμάτωσης βρίσκονται οι 9 εταιρείες ηλεκτρισμού που τους ανήκουν τα πυρηνικά εργοστάσια, οι μεγαλοεργολάβοι δηλαδή, μετά οι υπεργολάβοι που είναι αυτοί που κατασκεύασαν τα εργοστάσια,  οι μεσάζοντες που βρίσκουν το εργατικό δυναμικό....και ανάμεσα σ' αυτούς υπάρχει και η Γιακούζα, η γιαπωνέζικη μαφία που στέλνει καμιά φορά και εκείνη εργάτες στα πυρηνικά εργοστάσια!!!!!
Οι εργασίες που κάνουν αυτοί οι εργάτες είναι τόσο απαραίτητες που αν δεν δεχόταν κανείς να τις κάνει, τα εργοστάσια αυτά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. 
οι αναλώσιμοι....πάνε για δουλειά!


Καθημερινά λοιπόν, σφουγγαρίζουν δάπεδα για απομάκρυνση ραδιενέργειας, κάνουν καθαρισμό νερού που έχει διαρρεύσει, συγκολλήσεις σωλήνων την ώρα μάλιστα που λειτουργεί το εργοστάσιο, μεταφορές μηχανών και άλλες καθημερινές  χειρωνακτικές εργασίες.
Αυτοί οι αναλώσιμοι εργάτες, οι ''μιας χρήσεως'' όπως αποκαλούνται, δεν έχουν καμιά ασφάλιση και όταν αρρωστήσουν τους πετάνε σαν τα σκουπίδια...Φυσικά δεν  έχουν χρήματα για δικηγόρους ώστε να αποτανθούν στη δικαιοσύνη η οποία όμως δεν τους ευνοεί- αν και όποτε μπορέσουν να προσφύγουν σ' αυτήν --...
Και η δικαιοσύνη δεν τους ευνοεί  επειδή η πυρηνική ενέργεια είναι εθνική πολιτική της Ιαπωνίας ...Μια ευνοϊκή απόφαση δικαστηρίου για έναν άρρωστο εργάτη θα σήμαινε και την αρχή του τέλους αυτής της πολιτικής, λέει ο Χιγκούτσι!
Η λέξη ''δημοκρατία'' δεν υπάρχει στην Ιαπωνία, επισημαίνει!!!!!!
Τι κάνουν όμως τα συνδικάτα;;;  Απλά...................δεν υπάρχουν!!!!!!!
Αυτό είναι το ειδικό βιβλίο που καταγράφονται οι ενδείξεις από τα δοσίμετρα που φορούν όλοι οι εργάτες....αλλά  η πληροφόρηση των εργατών είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη!
Ασθένειες εξαιτίας της ραδιενέργειας, αλλά και άλλων βιομηχανικών αποβλήτων όπως  η νόσος Μιναμάτα - νευρολογική ασθένεια- από τα απόβλητα  υδραργύρου, που έπεφταν στη θάλασσα από βιομηχανική μονάδα, ή νόσος Ιτάι Ιτάι από  απόβλητα καδμίου είναι απόρροια της προτεραιότητας της χώρας για πλούτο ανεξάρτητα από τις συνέπειες. 
Οι σκληροί εργασιακοί κανονισμοί που έχουν επιβάλλει στο κράτος οι βιομηχανίες δεν δικαιώνουν ποτέ τους εργάτες!
Οι ελίτ  δεν παίρνουν καμιά προφύλαξη για να αυξάνουν  τα κέρδη τους--λέει ο Ιάπωνας φωτογράφος--και τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα θυσιάζονται.
Να γιατί ποτέ δεν θα πάψουν να υπάρχουν τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα σε κάθε χώρα!!!!!!!!
Και είναι κρίμα...........που σ' αυτήν τη χώρα διαδήλωσαν μόνο περίπου 10.000 πολίτες εναντίον της πυρηνικής ενέργειας, στο Τόκιο μετά τη Φουκουσίμα, σε μια πόλη 13.000.000 κατοίκων!!!!!!!!!!
Αυτή είναι η χώρα της πειθαρχίας ........της οικονομικής ανάπτυξης.............της άγνωστης λέξης της δημοκρατίας..............του ανύπαρκτου συνδικάτου!!!!!!!!
Πάντως, το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, αναμένεται να  κλείσει μέχρι τον Ιανουάριο, αν και εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να καθυστερήσει κατά πολύ, καθώς η διαρροή ραδιενέργειας συνεχίζεται.Από τη συνέντευξη του Κένζι Χιγκούτσι στο ''Ε''-1050
Οι φωτογραφίες είναι του ίδιου του φωτογράφου όπως δημοσιεύτηκαν στο ''Ε''.

Παιδιά..........ώρα για παιχνίδι!!!!!!!!

Τα σχολεία κλείνουν σε λίγες μέρες και για τα παιδιά, ειδικά του δημοτικού, ξεκινά ο ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι!
Θυμάμαι κάποια συζήτηση με φίλους που υποστηρίχθηκε ότι το παιδί τα έχει όλα σήμερα και δεν ''ξέρει'' να παίζει!!! Κάποιος είπε '' μακάρι να ήμουν παιδί σήμερα με όλα τα παιχνίδια που έχει το δικό μου παιδί''!!!
Δεν ξέρω ....εγώ τα λυπάμαι τα παιδιά σήμερα!
Δεν είναι η ποσότητα των παιχνιδιών....δεν είναι ''όλα τα καλά'' που τους προσφέρουμε, είναι η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου τους.
Κάποτε θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή, βγαίναμε στο δρόμο και συναντιόμασταν με τα άλλα παιδιά και παίζαμε!
Παιχνίδια ομαδικά, που μας έκαναν να γελάμε, να φωνάζουμε και να τρέχουμε από δω και από κει............Είχαμε παρέες....συνομήλικα παιδιά, φτιάχναμε δικά μας παιχνίδια με δικούς μας κανόνες.....πραγματικά διασκεδάζαμε!
Φυσικά είχαμε και τις κούκλες μας, τα αυτοκινητάκια, αλλά το παιχνίδι ήταν αλλιώς!!!
Θυμάμαι τα βαφτίσια της δικής μου ....χαχα... κούκλας!! Με νονό και καλεσμένους ...Μάλιστα είχα και μπομπονιέρες που η μαμά είχε φτιάξει από λίγο τούλι, καραμέλες και κορδέλες!!! 
Γι αυτό λέω ότι λυπάμαι σήμερα τα παιδιά του διαμερίσματος, που δεν έχουν πού να τρέξουν, να παίξουν, να κινηθούν ελεύθερα. 
Τα λυπάμαι με όλα τα ''σουτ! ακούγεστε έξω'', '' μην χτυπάτε, η κυρία από κάτω είναι άρρωστη'' , ''πρόσεχε παιδί μου θα κάνεις ζημιά'', και όλα τα  ''μη'' που ακολουθούν τα παιχνίδια τους!!
Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για να μεγαλώσει σωστά το παιδί! 
Το ομαδικό παιχνίδι είναι  μια βιολογική συμπεριφορά που παρατηρείται σε όλα τα θηλαστικά..........
Παίζοντας το παιδί ωριμάζει, μαθαίνει κανόνες, μαθαίνει σωστή συμπεριφορά μέσα στην ομάδα..........εξωτερικεύει φόβους και ανησυχίες, φαντασιώσεις και συναισθηματικές συγκρούσεις. Γίνεται δημιουργικό άτομο και  γενικά προετοιμάζεται για την είσοδό του στον κόσμο των μεγάλων.
Αυτήν όμως τη σημαντική ανάγκη του παιδιού τη στερείται  όλο το χρόνο ο μαθητής λόγω φόρτου σχολικής και εξωσχολικής  εργασίας.
Οι διακοπές είναι ο ελεύθερος χρόνος του παιδιού.
Και είναι λυπηρό να ακούς γονείς ή κηδεμόνες να  στερούν το παιχνίδι  από το παιδί τους, με τη δικαιολογία ''τώρα μεγάλωσες''! Ή '' σταμάτα να κάνεις, φασαρία έχω πονοκέφαλο''!!! Ακόμη και η συμπεριφορά των γονιών ''πήγαινε τώρα να παίξεις'' που λένε πολλές φορές στα παιδιά τους για να τους αφήσουν ήσυχους, είναι το λιγότερο προβληματική, λένε οι παιδαγωγοί- ψυχαναλυτές!
Γιατί το παιχνίδι είναι αυθόρμητο! Δεν χρειάζεται καθοδήγηση και επέμβαση του ενήλικα, εκτός από διακριτικές παρεμβάσεις . Έτσι δεν στερούμε στο παιδί την δυνατότητα να σκεφθεί μόνο του, δεν του  περιορίζουμε τη φαντασία  και τη δημιουργικότητά του!!!!!!!!!
Από τα λαϊκά παιχνίδια, ένας σημαντικός αριθμός ήταν γνωστά από την αρχαιότητα.
Η ''χαλκή μυία'' ήταν κάτι σαν την τυφλόμυγα,
Οι πεσσοί, ήταν οι γνωστοί μας βόλοι,
Οι αστράγαλοι που ήταν τα κότσια και άλλα!
Παλιά παιχνίδια, αντικείμενα που έπαιζαν τα παιδιά με αυτά , είναι γνωστά μέχρι σήμερα.
Το γιο γιο, η σβούρα, η σφεντόνα, η τραμπάλα που φτιαχνόταν από ένα μαδέρι που στηριζόταν σε ένα διχαλωτό ξύλο που έμπηγαν τα παιδιά στο έδαφος και τραμπαλίζονταν τραγουδώντας ''Τράμπα τραμπαλίζομαι/ πέφτω και τσακίζομαι/ και χτυπώ το γόνα μου/ και φωνάζει η νόνα μου............
Άλλα ομαδικά παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στις γειτονιές ήταν : ''περνά περνά η μέλισσα'', '' δεν περνάς κυρά Μαρία'', ''Ένα λεπτό κρεμμύδι'', ''Η μακριά γαϊδούρα'', ''γύρω -γύρω όλοι'' ,  '' η  κολοκυθιά'' και πάρα πολλά που διαφέρουν από τόπο σε τόπο, αλλά διατηρούνται έως σήμερα.
Αλλά και οι ενήλικες παίζουμε!!!!!!!!!!
Είναι ψυχαγωγία, μας αποσπά το παιχνίδι από την πραγματικότητα και τα προβλήματά της και ερχόμαστε κοντά με φίλους !
Φυσικά, η μπάλα που τα αγόρια έπαιζαν ποδόσφαιρο και τα κορίτσια τα μήλα, ήταν και είναι πάντα  από τα πρώτα αντικείμενα του παιδιού!
Πολύ παλιά, τα παιδιά κατασκεύαζαν μόνα τους τα παιχνίδια τους ............όπως η μητέρα μου που έφτιαχνε με πηλό φουφούδες και πήλινα κατσαρολάκια για να παίζει με τις φίλες της ή  ο πατέρας μου που έφτιαχνε μπάλες με πανιά πολλά δεμένα κουβάρι μεταξύ τους  για να παίζει με τους φίλους του! Μετά από αρκετές κλωτσιές --λέει-- διαλυόταν και ξανά από την αρχή να φτιαχτεί νέα μπάλα!!!!
Και η κατασκευή αυτή βοηθούσε τα παιδιά, εξασκούσε τις δεξιότητές τους και φυσικά τα διασκέδαζε!!!
Σήμερα με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, με τα αταρι και τις μπι μπι μπο.....μάλλον τα  παιδιά γίνονται μοναχικά!!!! 
Κι όμως, δεν χρειάζεται πολλά ένα παιδί!!!!!!!!!!!!
Παρέα μόνο από συνομηλίκους του, ελεύθερο χρόνο και μια αλάνα για να παίξει, να τρέξει, να κοκκινίσουν τα μαγουλάκια, να λάμψουν τα ματάκια, να γελάσει με την καρδιά του και φυσικά να εκτονωθεί!!!!!!!!!!!!
Και δεν πειράζει και αν τα γόνατα γεμίσουν γρατσουνιές!!!!!!!!!! Είναι και αυτές από τα ''παράσημα'' του παιδικού παιχνιδιού!!!
Αρκεί να αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ενήλικες πόσο απαραίτητο είναι το παιχνίδι για τα παιδιά ....Για τα παιδιά των διαμερισμάτων...........  πάρκα υπάρχουν στις γειτονιές και πλατείες, και φίλοι-συμμαθητές ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα παιχνιδιού στο παιδί μας! Γιατί θα παίξει και μόνο του φυσικά, αλλά η παρέα του ομαδικού παιχνιδιού είναι απαραίτητη!!!!!
Στο χέρι των γονιών είναι να προσφέρουν, όσο το δυνατόν, στο παιδί τους καλύτερο χώρο   για να παίξει και φυσικά το δικό του ελεύθερο  χρόνο !!!
Καλό καλοκαίρι στα  παιδιά!
Ώρα για παιχνίδι!

Το παγωτό ..........από ''χθες'' έως και σήμερα!!!!!!!

Παγωτό!!!!!!!!!!!
Απολαυστική γεύση του καλοκαιριού........και για πολλούς απαγορευτικό λόγω θερμίδων...
Κι όμως, η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη, λένε οι κατασκευαστές του παγωτοποιοί. Αρκεί, να ξέρεις ποιος χρησιμοποιεί τα πιο αγνά υλικά...Φυσικά μιλάμε για το χειροποίητο παγωτό!!!!!!!!!
Είναι όμως ένα θρεπτικό έδεσμα που αν καταναλωθεί στη σωστή ποσότητα, προσφέρει στον  οργανισμό εκτός από  γευστική απόλαυση και πλούσια θρεπτικά συστατικά που κάθε οργανισμός τα χρειάζεται!
Ασβέστιο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες Α,D, E, C, B1, B2, B6, B12, λιπαρά, ενέργεια!!!!!!!!
Μια μικρή ιστορική αναδρομή για αυτήν  τη γευστική απόλαυση:
Οι πληροφορίες και οι δημοσιεύσεις για την προέλευση του παγωτού είναι αντικρουόμενες.
Δεδομένου ότι το παγωτό είναι γαλακτοκομικό προϊόν, η κατασκευή του προϋποθέτει ψύξη. Και για την  εποχή που δεν υπήρχε η τεχνολογία μεθόδου ψύξης, χρειαζόταν πάγο ή χιόνι.
Η πλέον επικρατέστερη άποψη σήμερα είναι της πολλαπλής εφεύρεσης . Δηλαδή, σε πολλά μέρη του κόσμου που υπήρχε πάγος, εφευρέθηκε το παγωτό.
Η πιο διαδεδομένη άποψη είναι η κινέζικη προέλευση από χιόνια των Ιμαλαϊων και κρέμα ρυζάλευρου, γάλα και μέλι. 
Άλλη άποψη δημιουργίας παγωτού είναι πριν 4000 χρόνια στη Μεσοποταμία...Αλλά είναι απορίας άξιον πώς σε μια τόσο ζεστή περιοχή υπήρχε χιόνι ή πάγος.
Τρίτη εκδοχή προέλευσης είναι της Μ.Βρετανίας τον 18ο αιώνα.
Πάντως, μια τεκμηριωμένη ιστορική πληροφορία είναι ότι ο Ιταλός μετανάστης στις ΗΠΑ Marcionni, παρουσίασε το πρώτο παγωτό χωνάκι στον κόσμο, με τεχνολογία διοξειδίου του άνθρακα (ξηρός πάγος).
Ο πρόγονος του παγωτού δημιουργήθηκε στην Κίνα, γύρω στο 2000 πχ., και παρασκευαζόταν από βρασμένο ρύζι, μυρωδικά και γάλα, τα οποία τοποθετούσαν στο χιόνι για να πήξουν.
Αργότερα, παρασκευάστηκαν γλυκά με βάση παγωμένους χυμούς φρούτων, με ή χωρίς γάλα και τον 13ο αιώνα μπορούσε να τα αγοράσει κάποιος εύκολα στους δρόμους του Πεκίνου.

Το 14ο αιώνα, εμφανίστηκαν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία, παγωμένα φρούτα και γάλα τα οποία έφερε ο Μάρκο Πόλο.
Το 16ο ο αιώνα υπήρχαν αποθήκες γεμάτες με χιόνι στο Σαράι του σουλτάνου της Κωνσταντινούπολης για το πάγωμα των σερπετιών του ''πολυχρονεμένου''!
Το 1533, όταν η Κατερίνα των Μεδίκων παντρεύτηκε τον Ερρίκο Β' της Γαλλίας, έφερε  ένα επιδόρπιο από γλυκιά κρέμα, η οποία έμοιαζε πολύ με το σημερινό παγωτό.
Όπως καταλαβαίνετε, το παγωτό  ήταν προνόμιο των πλουσίων, αφού ήταν οι μόνοι που είχαν τα χρήματα για να φέρουν και να διατηρήσουν πάγο! Γι αυτό και η τιμή του παγωτού ήταν αστρονομική!
Όμως το 1560, ένα Ισπανός γιατρός που ζούσε στη Ρώμη, ο  Μπλάσιους Βιλαφράνκα, ανακάλυψε ότι προσθέτοντας νιτρική ποτάσα στο χιόνι και στον πάγο, μπορούσε να καταψύξει οτιδήποτε πολύ πιο γρήγορα.
Αυτή η εφεύρεση έδωσε μεγάλη ώθηση στην παραγωγή του παγωτού.
Κατά το 19ο αιώνα, το παγωτό διαδόθηκε στην Αγγλία και Αμερική χάρη στους Ιταλούς μετανάστες που τα πωλούσαν στους δρόμους.
Οι παγωτατζήδες ονομάστηκαν ''χόκι-πόκι'', παράφραση του ''Ecco un pocco'', που σημαίνει ''ορίστε λιγάκι''.
Η πρώτη παγωτομηχανή κατασκευάστηκε από μια δαιμόνια Αμερικανίδα νοικοκυρά, την Νάνσυ Τζόνσον το 1846.
Ήταν μια χειροκίνητη παγωτομηχανή με μανιβέλα. Εκεί μέσα, ανακατευόταν το μείγμα παγωτού σε έναν κάδο παράλληλα με πάγο και αλάτι, μέχρι να παγώσει.
Η τετραπέρατη αλλά αφελής κα. Νάνσυ, τόσο πολύ ενθουσιάστηκε που έτρεξε να τη δείξει στους γείτονες. 
Ένας κατεργάρης Ιάπωνας με το όνομα Γιανγκ, έτρεξε να  κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία ως δικιά του και από τότε θεωρείται εκείνος ο εφευρέτης της παγωτομηχανής.
Άλλοι λένε ότι η κα. Τζόνσον πούλησε τα δικαιώματα στον κ.Γιανγκ.
Το 1906, στα καφέ του Μιλάνο, έκαναν την εμφάνισή τους οι ''parigine'' ή ''nuvole'', που παρασκευάζονταν από ένα μέρος παγωτού ανάμεσα σε δύο βάφλες στρογγυλές, τετραγωνισμένες ή ορθογώνιες. Η ονομασία τους προέρχεται από τον εφευρέτη τους Giovanni Torre από τη  Bussana, μα παλιά συνοικία του Σαν Ρέμο, που επιστρέφοντας στο Παρίσι εφηύρε την κινητή πώληση παγωτού.
Ήταν η αρχή του αιώνα που έφερε τους Ιταλούς παγωτοποιούς από τη Βενετία στην Κεντρική Ευρώπη.
Η Αυστρία  και η Γερμανία είναι οι πρώτες χώρες που είδαν την υπαίθρια πώληση παγωτών, που μέχρι σήμερα συνεχίζεται αμείωτη ως παράδοση με μεγάλη οικονομική σημασία.
Το 1927, είναι η πιο σημαντική χρονιά για το παγωτό, όταν ο Otello Cattabriga από τη Μπολόνια, κατασκεύασε τη πρώτη αυτόματη παγωτομηχανή.
Και έκτοτε η πορεία του παγωτού είναι γνωστή ..........
Το 1950-1960 όμως, είναι η χρονιά που το χειροποίητο παγωτό κινδύνεψε  να εξαφανιστεί από το βιομηχανοποιημένο παγωτό και τις διαφημίσεις του.
Ευτυχώς .............δεν χάθηκε το χειροποίητο παγωτό!!!!!!!
Και ο κόσμος έχει στραφεί περισσότερο σ' αυτό από τα παγωτά των βιομηχανιών μια και εμπιστεύεται τα υλικά των παγωτοποιών περισσότερο!!!

Οι πληροφορίες για την  ιστορία του παγωτού είναι από το περιοδικό ''Ο ΚΟΣΜΟΣ της Ελλ. ζαχαροπλαστικής''

''O παράδεισος θα είναι εδώ ................το 2015''!!!!!!!!!!!!!

''Θα περάσουμε μια δύσκολη διετία, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2013. Μετά τον Οκτώβριο του 2011, μπαίνουμε σε μια διαδικασία γρήγορων μεταρρυθμίσεων και μεταμορφώσεων. Το 2012 δημιουργεί μια νέα κοινωνικο-εμπορική και επικοινωνιακή επιφάνεια, συνεχίζεται η οικονομική δυσκολία και ξεπερνιέται μετά το τέλος του 2013, το οποίο επίσης θα είναι σκληρό. Στο μεταξύ, η αγορά και οι τιμές θα βρίσκονται σε διαρκή αναμόρφωση. Το 2014, όμως, με το Δία στο Λέοντα, περνάμε σε μια νέα εποχή. Από το 2015 και μετά, η Ελλάδα θα γίνει τόπος επαγγελίας, «παράδεισος» και χώρος μεγάλων ευκαιριών.......''
Αυτά υποστηρίζει ο Κώστας Λεφάκης διάσημος αστρολόγος για το μέλλον της χώρας μας....
Και για να μην παρεξηγηθώ, αφού κανείς δεν προτείνει λύσεις ρεαλιστικές....και επειδή  το μέλλον είναι ............μπροστά μας, για να δούμε πότε θα είναι η χρυσή μας  εποχή --σύμφωνα με το  Σαίξπηρ που  υποστήριζε ότι ''Η χρυσή εποχή είναι μπροστά μας, όχι πίσω μας''--......  τι λέει η αστρολογία;
Εξ άλλου.......χμ...τόσοι επώνυμοι, πολιτικοί- καλλιτέχνες- οικονομικοί παράγοντες- προγραμματίζουν τα βήματά τους  διαβάζοντας τα άστρα, ε ....ας τα διαβάσουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί! 
Συνεχίζει λοιπόν ο Κώστας Λεφάκης:
''..........Κι αυτό (ο παράδεισος για την Ελλάδα το 2015), δεν το λέει μόνο η λογική, η παγκοσμιοποίηση και οι προθέσεις των κέντρων εξουσίας, αλλά επεμβαίνει και η μεταφυσική, αφού υπάρχει προστασία της Ελλάδας άνωθεν, σαν ευλογία – είτε λέγεται Παναγία, είτε Ήρα, είτε αρχάγγελοι. Αυτό που ζούμε τώρα είναι ένα σοκ αντίστοιχο αστρολογικά με αυτό της χούντας, αλλά όλα τα κακά δεν κρατάνε -στη χειρότερη περίπτωση-περισσότερο από επτά χρόνια.
 Χα..χα.....να ποιος φταίει για το κακό μας χάλι,η σύγκλιση των πλανητών ....το Σύμπαν ολόκληρο ! 
Και  ''θα αντέξουμε;;'', ήταν η επόμενη ερώτηση στον αστρολόγο μας!!
Να τι είπε:
''Θα αντέξουμε. Θα πρέπει να αποποιηθούμε τα υλιστικά σε αυτό το διάστημα και να αναπροσαρμοστούμε, να δεχτούμε ότι θα τα χάσουμε όλα και πως θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Άλλωστε, όπως πάντοτε λέω στον κόσμο, όταν το κεφάλι είναι στις πλάτες, όλα μπορούν να διορθωθούν''.
Προσοχή λοιπόν στο κεφάλι ,να βρίσκεται πάντα στις πλάτες μας και όλα θα πάνε καλά! 


Διαβάστε όμως πώς θα είναι  η κατάσταση, το 2015!
''Θα έχει αλλάξει αισθητά ο πολιτικός και κοινωνικός μας ιστός. Τώρα αναταράσσονται τα πάντα και είμαστε στη διαδικασία της μετάλλαξης. Αυτό που λένε οι Μάγια για την «κατεδάφιση του πλανήτη» δεν έχει να κάνει τόσο μ’ αυτό όσο με την κατεδάφιση των κοινωνικών καθεστώτων και συστημάτων. Όταν ο Πλούτωνας μπήκε στον Τοξότη το 1996, έκανε τους ανθρώπους να ξεφύγουν, να γίνουν υπερβολικοί μέσω επεκτάσεων και καταχρήσεων. Μπαίνοντας, όμως, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω το 2008, αλλάζει τακτική και υποχρεώνει τον κόσμο σε συρρίκνωση, δείχνοντας το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας απέναντι στις ανθρώπινες κοινωνίες. Αυτού του είδους η συρρίκνωση θα κρατήσει μέχρι το 2022 – συνολικά δεκατέσσερα χρόνια. Το πιο σκληρό μέρος αυτής της διαδικασίας είναι το διάστημα από το καλοκαίρι του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2012''.
Άρα κατανοούμε όλοι ότι το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας που γνωρίσαμε ήδη....είναι δουλειά του Πλούτωνα που βρέθηκε στον Αιγόκερω!!!! 
Και για τις εκλογές ......είπε:
''Είναι πολύ μακριά το 2013. Μέχρι το 2013, θα έχει αλλάξει η γη τρεις φορές. Είναι πολύ μεγάλο το κύμα των εξελίξεων που έρχεται. Όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη ζει τώρα μια παρακμή και μια δοκιμασία. Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της Ασίας''.
Κρατήστε αυτό για την Ασία και πάμε παρακάτω:
''Το καλοκαίρι του 2011 θα είναι ένα δύσκολο πέρασμα, έχουμε και τρεις εκλείψεις – κάτι που θα προκαλέσει αναταραχή. Είναι απαραίτητο να γίνει κάθαρση της Κόπρου του Αυγεία, που είχε μαζευτεί από τεμπελιές, από διαφθορές, από διαπλοκές, από αδικαιολόγητο ευδαιμονισμό, από ηλιθιότητα. Σαφώς, με τα ξερά θα καούν και πολλά χλωρά. Γι’ αυτό και πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός, πρώτα με τη σκέψη του και μετά με το υλικό που διαθέτει. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουν βαλθεί να μας «σκοτώσουν» στην Ελλάδα, ζούμε το μεγαλύτερο ανθελληνισμό ξένων κέντρων προς τους Έλληνες, καθώς υπήρχε αδιαφορία των αρχόντων και των πολιτικών, οι οποίοι παρασύρθηκαν από τα «επτά θανάσιμα αμαρτήματα» του Θωμά του Ακινάτη. Γιατί ο πλούτος είναι αφροδισιακό στοιχείο. Και σε παρασύρει. Οι Έλληνες θα πρέπει να αφυπνισθούν και να αποδεχτούν ότι θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής''.
Τάδε έφη ...Κώστας Λεφάκης, που το βιογραφικό του λέει ότι έχει προβλέψει, πέραν από το μέλλον των ανθρώπων που τον επισκέπτονται, το αποτέλεσμα όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, μεγάλους πολέμους, σημαντικά παγκόσμια γεγονότα, που τον έχουν κάνει διάσημο!!
Τώρα βέβαια ....αυτό με την Ασία μου έκατσε σαν βαρυστομαχιά.
Γιατί έχουμε πολλούς Ασιάτες στη χώρα μας.. Και επειδή δεν διευκρινίζεται ποιοι Έλληνες θα είναι οι ευτυχείς που θα ζουν στον παράδεισο του 2015, ας το έχουμε υπόψη...
Όσο για τον πλούτο μας................πρόσω ολοταχώς για αλλαγή τρόπου ζωής!!!
Και αυτό κάνουν οι πολιτικοί μας.....μας παίρνουν το αφροδισιακό μας και μας αφυπνίζουν!!!!!!!!!!!
Και εμείς τους...........μουτζώνουμε!! Ντροπή μας!!!
Σοβαρά σοβαρά, για να πούμε και δυο λόγια για την αστρολογία για να μη νομίζετε ότι ''το μέλλον είναι'' μόνο '' μια στιγμή παραπάνω'' όπως είχε πει ένας Γάλλος συγγραφέας!!
Η Αστρολογία,είναι η μελέτη της σχέσης που πιθανώς υπάρχει, ανάμεσα στο ''πάνω''-κίνηση άστρων- με το ''κάτω'' -γήινα φαινόμενα-.
Οι παλαιότερες προβλέψεις στο Μεσογειακό κόσμο, χρονολογούνται από τον 7ο αι.πχ., στη Μεσοποταμία. Τα θέματα όμως δεν έχουν εξειδικευθεί και δεν υπάρχουν ούτε οίκοι ούτε ωροσκόποι.
Πάμε στην Ιωνία που γεννιούνται τα μαθηματικά με Θαλή, Πυθαγόρα, Ηράκλειτο, Ιπποκράτη και φυσικά γεννιούνται και τα φιλοσοφικά δόγματα.
Όλα αυτά προετοιμάζουν την εμφάνιση της μεσογειακής αστρολογίας.
Κάποια ίχνη μεσοποταμιακής επίδρασης βρίσκουμε στη Σχολή του Ιπποκράτη στην Ιωνία.
Τον 1ο αι.πχ οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την κατάστρωση γενεθλίου θέματος.
Πολλοί προστάτες της αστρολογίας έκτοτε....
Η βασική λειτουργία κάθε αστρολογικής εργασίας είναι ο υπολογισμός ενός ουράνιου χάρτη.
Ο υπολογισμός όλων των ουράνιων χαρτών γίνεται με τη βοήθεια των αστρολογικών πινάκων που δείχνουν τις καθημερινές θέσεις των πλανητών καθώς και με τη βοήθεια των πινάκων των οίκων.
Δύσκολη δουλειά και ένα μικρό λάθος 15' μπορεί να δώσει λανθασμένα στοιχεία στην κατάστρωση του ηλιακού θέματος!
Από τους αρχαιοτάτους χρόνους, ο άνθρωπος συνειδητοποίησε την ενότητα του Σύμπαντος.
Οι Αρχαίοι έλεγαν ''Αυτά που υπάρχουν κάτω είναι σαν αυτά που υπάρχουν πάνω''!
Πολλοί πιστεύουν στην αστρολογία και τις δυνατότητές της να ''διαβάζει'' παρελθόν- παρόν- μέλλον!!!
Εσείς;;;;;;;;;;


πηγές: 
Εγκυκλοπαίδεια Britannica
newsbeast.gr

''Προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα''!!!

''Προτιμάτε τα Ελληνικά προϊόντα'', είναι μια παλιά προσπάθεια αφύπνισης του Έλληνα καταναλωτή.
Υπάρχουν ακόμη και αφίσες σε διάφορες πόλεις που παροτρύνουν τους κατοίκους να υποστηρίζουν τα καταστήματα της περιοχής τους.
Πάντως, στη δική μου περιοχή, όσες φορές υποστήριξα καταστήματα της γειτονιάς μου, το μετάνιωσα....μια και έδωσα για τα ίδια είδη σχεδόν τα διπλάσια χρήματα!!!!
Τώρα, τα σούπερ μάρκετ, αποφάσισαν να αναρτήσουν στα καταστήματά τους αφίσες που θα λένε ''ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά''!!!
Πολύ σωστή κίνηση και πιστεύω ότι οι Έλληνες όντως προτιμούν, ως επί το πλείστον, τα ελληνικά προϊόντα....
Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MY MARKET, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ,  με τις αφίσες αυτές  στα καταστήματά τους και στις σακούλες τους, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες ώστε να στηρίξουν τις ελληνικές βιοτεχνίες, τη βιομηχανία καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή, στηρίζουμε και την οικονομία της χώρας.
Όμως .....όσοι αγόραζαν προϊόντα ξένης προέλευσης, το έκαναν κατά κύριο λόγο για τις τιμές!
Aντιθέτως, όποτε οι Έλληνες έδειχναν προτίμηση στα ντόπια είδη, οι έμποροι ανέβαζαν τις τιμές..Γνωστό αυτό!!!!! Πάγια τακτική τους!!!
Φίλη μου έλεγε, ότι πχ.,το γιαούρτι μας το αγόραζε στο Βέλγιο φθηνότερα από ότι στη χώρα μας. Είναι να απορείς μια και προσθέτονται στην τελική τιμή  και μεταφορικά έξοδα, λόγω απόστασης....Φυσικά και τα ημερομίσθια των υπαλλήλων εκεί, είναι υψηλότερα από τα δικά μας...Είναι επίσης ένας λόγος διαμόρφωσης τιμών!!!!!!!!!!!
Κι όμως...πολλά προϊόντα μας πωλούνται στις ξένες χώρες φθηνότερα από ότι στη δική μας χώρα....
Αυτό θα το αλλάξουν οι επιχειρηματίες;;;
Δεν με απασχολεί αν μεσολαβούν άλλοι--δεν είναι δικό μου θέμα--και ως μεσάζοντες ανεβάζουν τις τιμές....
Σημασία έχει η τελική τιμή στο ράφι! 
Και αυτή η τελική τιμή πολλές φορές, είναι αποτρεπτική για τον καταναλωτή............
Τώρα για τον τουρισμό..............χμ....πάντα οι Έλληνες, ειδικά οι νέοι, προτιμούσαν την Ελλάδα τα καλοκαίρια. Όσοι πήγαιναν ταξίδια στο εξωτερικό....ήταν στην πλειοψηφία τους με γκρουπ για λίγες ημέρες.
Αλλά και στα νησιά, οι τιμές για τους Έλληνες ήταν απαγορευτικές!!!
Γνωστό το θέμα με τις  χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων  μας για τους ξένους και υψηλές για τους Έλληνες...
Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι ή δεν έχουν οι ξενοδόχοι ανάγκη το ντόπιο τουρισμό, ή τον έχουν σίγουρο και ''χτυπούν στο ψαχνό''!!!
Θυμάμαι πέρσι, η κόρη μου επισκέφθηκε νησί και βρήκε δωμάτιο με 60 ευρώ τη βραδιά αλλά το καθάρισμα του δωματίου  δεν συμπεριλαμβανόταν στην τιμή!!!!!!!Και φυσικά το έμαθε όταν ρώτησε γιατί δεν καθαρίστηκε το δωμάτιο και το μπάνιο και γιατί οι πετσέτες δεν αλλάζουν;
Πώς θέλουν λοιπόν ο Έλληνας καταναλωτής να εμπιστευθεί τον ντόπιο επιχειρηματία;;;
Το ''ντύνομαι ελληνικά'', ίσως να βρει οπαδούς μια και για τις φίρμες των ρούχων ξένων οίκων, χρειάζονται πια περισσότερα χρήματα που δεν έχουν πλέον οι νέοι....
Γενικά πάντως είναι μια καλή κίνηση....  μια καλή προσπάθεια αφύπνισης, για να τονωθεί το δικό μας παραγωγικό προϊόν.....αλλά  προσοχή!!!΄Οχι όλα να τα περιμένουμε από τον καταναλωτή..
Και ο Έλληνας θέλει να αγοράζει εγγυημένα προϊόντα και υπηρεσίες σε λογικές τιμές...............που να συμβαδίζουν με την τσέπη  του!!!!!!
Η αισχροκέρδεια είναι ορατή και διώχνει πελάτες!!!!!!
Ας το έχουν υπόψη όλοι οι έμποροι!!!

Ο πνευματικός κόσμος και οι μη..............λύσεις!Πάντα πίστευα ότι ο πνευματικός κόσμος της χώρας μας αλλά και κάθε χώρας, έπρεπε να δίνει το παρόν στην καθημερινότητα, στην πολιτική σκηνή και σε όσα διαδραματίζονται άδικα και δίκαια.
Πάντα θεωρούσα ότι οι πανεπιστημιακοί που διδάσκουν νέους, που μετέχουν στην πολιτική σκηνή σε διάφορες θέσεις και γνώστες της πραγματικότητας είναι και έχουν τις γνώσεις για λύσεις και διορθώσεις σε ό,τι το σύστημα εξουσίας επιβάλλει.
Όμως, εκτός από ωραίους λόγους, ερμηνείες της κατάστασης που ζούμε και συνθήματα ''αιώνια και καταξιωμένα'' στις συνειδήσεις του λαού, δεν άκουσα άλλο τι...κάτι νέο............μια λύση!!!
Όσο για τις απόψεις, αλληλοσυγκρουόμενες και αυτές, σαν να διαβάζεις ένα βιβλίο που απηχεί τις απόψεις του γράφοντος χωρίς τεκμηρίωση  και υπευθυνότητα...
Και δεν είναι μόνο στη χώρα μας.....
Στην Ισπανία μίλησε πανεπιστημιακός παλιός.....Μίλησε στους εκεί Αγανακτισμένους  ......προσπαθώντας να τους εμπνεύσει....
Ανάμεσα στα άλλα τους είπε:
''..............Αν κάποιος από σας έχει τη φαντασίωση μιας καλύτερης δημοκρατίας, θα του ζητούσα να αρχίσει να απομακρύνεται από αυτή την ψευδαίσθηση. Δεν είναι αυτός ο δρόμος, δεν είναι. Και αν η εξέγερσή σας θα έπαιρνε κάποιο οργανωτικό χαρακτήρα, τέλος πάντων παρόμοιο με του ίδιου του κράτους θα ήταν ήδη χαμένη, δε θα έκανε τίποτα άλλο παρά να επαναλάβει την ίδια ιστορία με άλλα χρώματα, και θα ήταν πιο τελειοποιημένη ακόμα, ακριβώς γιατί θα είχε τότε αφομοιώσει την εξέγερση, γιατί θα είχε αφομοιώσει τη διαμαρτυρία και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο, μέσα από αποτυχημένες επαναστάσεις, τα κράτη έχουν προχωρήσει μέχρι τώρα''
Πρότεινε στους συγκεντρωμένους που η προσέλευση του κόσμου μεγαλώνει μέρα με τη μέρα....να απαρνηθούν τις ιδέες  για ένα καλύτερο κράτος, για μια καλύτερη εξουσία.........''.........τολμάω να σας προτείνω να απαρνηθείτε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, και για αυτό σβήνω από τη λίστα μερικά από τα αιτήματα που οι εκπρόσωποί σας έχουν θέσει, την ίδια στιγμή σας προτείνω να απαρνηθείτε και κάτι άλλο, το μέλλον, το οποίο είναι ο Εχθρός''.
Πώς εμπνέουν τέτοιες προτροπές;;;
''Το μέλλον είναι αυτό με το οποίο σας εξαπατούν, και εσάς τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως τους πιο νέους. Κάθε μέρα σας λένε “Έχετε μέλλον μπροστά σας” ή “πρέπει να κοιτάξετε το μέλλον σας”, “ο καθένας πρέπει να δημιουργήσει το μέλλον του”, και αυτό είναι ακριβώς, ακόμα κι αν δεν το λένε, μια υποταγή στο θάνατο, στο μελλοντικό θάνατο. Το μέλλον είναι αυτό, αυτό που χρειάζεται το Κεφαλαίο. Το χρήμα δεν είναι κάτι άλλο από πίστωση, δηλαδή, μέλλον, πίστη στο μέλλον. Αν δεν μπορούσε το μέλλον να λογαριάσει, δε θα υπήρχαν ούτε τράπεζες ούτε κρατικοί προϋπολογισμοί. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς, είναι το όπλο τους. Για αυτό, μην αφήνετε να σας παρουσιάζεται σαν κάτι ευλογημένο ή ευεργετικό. Πρέπει να σας ακούγεται ακριβώς σαν θάνατος, αυτό είναι το μέλλον. Ό,τι και να είναι αυτό που κάνουμε εδώ, που κάνετε εδώ, από μόνο του θα δείξει, αλλά δεν έχουμε μέλλον.''
Και τελειώνοντας το  λόγο τους τους ζήτησε να καταλάβουν τα πανεπιστήμια και να μποϋκοτάρουν τις εξετάσεις γιατί ''...........η υπακοή στις εξετάσεις είναι απλά υπακοή στο μέλλον, ότι εμείς δεν έχουμε μέλλον, έχοντας στο νου ότι τα πανεπιστημιακά κέντρα στα οποία είστε χωμένοι έχουν μόνο αυτό το σκοπό, την κατασκευή του μέλλοντος και των υπαλλήλων....''
Δεν ξέρω πόσο εμπνευσμένη ήταν η ομιλία του, πόσα αντιλήφθηκαν οι παρευρισκόμενοι....αλλά λύση δεν πρότεινε!!!! 
Οι δικοί μας πανεπιστημιακοί εκτός από καταγγελίες...........δεν πρότειναν άλλο τι...Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε και  για αποσύνδεση από το Μνημόνιο ώστε να έχει το κράτος την ευχέρεια να δανειστεί από άλλες χώρες....
Σωστό μεν....αλλά ο δανεισμός έστω και με καλύτερους όρους εξακολουθεί να είναι εξάρτηση. Και τα δάνεια, από όποια χώρα και αν προέρχονται, γίνονται με όρους ενάντιους στον δανειολήπτη... Και μάλιστα όταν μια χώρα σαν τη δική μας δεν δείχνει να έχει τα εχέγγυα για επιστροφή χρημάτων, γιατί οι άλλες χώρες θα δανείσουν;;;
Είναι σαν να λέμε...''άλλαξε ο Μανωλιός τα ρούχα του............''
Δεν ξέρω αν τίθεται θέμα προβολής προσώπων.............αν εξυπηρετούνται φιλοδοξίες,  αλλά είναι για μένα απελπιστικό ότι δεν υπάρχει η άλλη λύση!!!
Και ο λαός ζητά λύσεις, καλύτερο αύριο γιατί έτσι, εύκολα μπορεί να μεταβληθεί σε όχλο αν χάσει κάθε ελπίδα!!!!
Και το σύστημα το πολιτικό, εύκολα θα βρει τον τρόπο έτσι, να πατάξει με κάθε τρόπο αυτόν τον όχλο!!!
Ο λόγος του πανεπιστημιακού στην Ισπανία εδώ
Στο Green eMotion συμμετέχει και η ΔΕΗ!

''Green eMotion'' για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!!
Και η ΔΕΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ''Green eMotion'', που είναι ένα πανευρωπαϊκό  ερευνητικό πρόγραμμα για την ταχεία διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην ΕΕ.


Συγκεκριμένα, οι μεγάλοι παίκτες της ηλεκτρικής βιομηχανίας, των εταιρειών λογισμικού και  τηλεπικοινωνιών, των αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς και μεγάλοι ευρωπαϊκοί δήμοι, παίρνουν μέρος σ' αυτό το πρόγραμμα που σκοπό έχει να δημιουργήσει μια ομπρέλα  υπηρεσιών «roaming», ώστε να επιτρέπει στον κάτοχο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου να μπορεί με ένα συμβόλαιο να έχει στη διάθεσή του υπηρεσίες όπως της κινητής τηλεφωνίας. 
Έτσι θα μπορεί να φορτίζει το αυτοκίνητό του σε κάθε πόλη που θα ταξιδεύει.
Σημαντική παράμετρος για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι η συλλογή στοιχείων (σε αυτή τη φάση βρίσκεται τώρα το πρόγραμμα), για τον καθορισμό προτύπων, τυποποιημένων διαδικασιών και μεθόδων σε επίπεδο εξοπλισμού, λογισμικού και επιχειρηματικών μοντέλων, πανευρωπαϊκά. 
Αυτός είναι ο φιλόδοξος στόχος του προγράμματος, που επιπλέον εξετάζει την γρήγορη εφαρμογή και στην πράξη, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα πρακτικές, του μοντέλου της ταχείας φόρτισης και τη χρήσης φορτιστών συνεχούς ρεύματος.
Συμμετέχουν στο πρόγραμμα 5 κολοσσοί της βιομηχανίας και τεχνολογίας, 9 ηλεκτρικές εταιρείες, 5 κατασκευαστές αυτοκινήτων, 9 δήμοι και 13 πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα.
Ένα από τα πιλοτικά έργα στα πλαίσια του ''Green eMotion'' λαμβάνει χώρα στην Κοζάνη.


Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση στην Κοζάνη, μάλλον προς το τέλος του 2011, 20 σταθμών φόρτισης ικανών να εξυπηρετήσουν 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης από τις αρχές του 2012.
Η πόλη επιλέχθηκε  γιατί είναι μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της ΕΕ λόγω του λιγνίτη και γιατί είναι μια μικρή πόλη και μπορούν ευκολότερα να μετρηθούν τα αποτελέσματα.
Βέβαια, για να είναι πραγματικά πράσινη η ηλεκτροκίνηση, δηλαδή μηδενικών εκπομπών, και να προκαλεί ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα πρέπει η τροφοδοσία του οχήματος να γίνεται αποκλειστικά από πηγές παραγωγής μηδενικών εκπομπών, που είναι οι ανανεώσιμες, και όχι από λιγνίτη ή φυσικό αέριο...
Το ενεργειακό πακέτο που θα επιλέξει όμως η κάθε χώρα δεν είναι της παρούσης αν και γίνονται βήματα και προς τις ανανεώσιμες πηγές.
Σε κάθε περίπτωση, πανευρωπαϊκά σήμερα όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες ανακαλύπτουν στην ηλεκτροκίνηση μια προσοδοφόρα καινούργια αγορά, ενώ οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών επεκτείνουν το πεδίο εφαρμογής που ανέπτυξαν τις προηγούμενες δεκαετίες. 
Βιομηχανίες ηλεκτρολογικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού, ενεργοποιούνται και νέοι ρόλοι δημιουργούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών, ενώ οι ηλεκτρικές εταιρίες αντισταθμίζουν την καθίζηση της ζήτησης με την είσοδο ενός  νέου μεγάλου καταναλωτή, όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δραστηριοποιούνται, (όπως η γερμανική RWE), με επιχειρηματική παρουσία σε όλη την αλυσίδα της ηλεκτροκίνησης.


πηγή

Δυσπιστώ......................

Δυσπιστώ και αναρωτιέμαι για πολλά που συμβαίνουν στη χώρα μας...............................................................................Η δραστηριοποίηση των πολιτών μέσω των Αγανακτισμένων της κάθε πλατείας των πόλεων, φέρνει και δραστηριοποίηση του πνευματικού κόσμου και αναμένεται αλλαγή ''πλεύσης'' των κομμάτων.
Ήδη ο κ.Καρατζαφέρης ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι σκέπτεται να αποσύρει το ΛΑΟΣ από τη Βουλή!!!!!!!!!!!!!!
Είπε μάλιστα ότι θέλει να δώσει ένα ηχηρό χαστούκι στον πολιτικό κόσμο!!!!!!
Τι ελιγμός!!!!!!!!!!
Και να φανταστεί κανείς ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που είπε ''ευτυχώς που ήλθε το ΔΝΤ....'' για να μας σώσει!!!
Πυροτεχνήματα για την περιβόητη ψηφοθηρία....
Έτσι το βλέπω....μια και είμαι από τους πλέον δύσπιστους πολίτες της χώρας. Το ομολογώ!!! Οι καιροί πονηροί και τα δείγματα των πολιτικών επίσης διδάσκουν να ''φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά''!!!


Συγκέντρωση και ομιλία χθες με το Μίκη Θεοδωράκη και  καθηγητές πανεπιστημίου, προέδρους οργανισμών, όλοι τους πνευματικοί άνθρωποι του τόπου που μίλησαν για αντισυνταγματικό μνημόνιο και αλλαγές συντάγματος...
Ο κόσμος πολύς, σίγουρα ψάχνει για  διέξοδο μια και έχει τόσο απαξιωθεί η πολιτική ζωή....
Θαυμάσια κίνηση , αλλά δυσπιστώ.............


Οι καθηγητές πανεπιστημίου που μίλησαν χθες.....αλήθεια πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια που γίνονταν οι υπέρογκοι δανεισμοί της χώρας και η παραβίαση των νόμων καθώς και τα σκάνδαλα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας;;;
Πολλοί από αυτούς έχουν χρηματίσει σύμβουλοι πρωθυπουργών, πρόεδροι οργανισμών άρα είναι και ήταν γνώστες της πολιτικής σκηνής και μεθοδολογίας.
Γιατί δεν μιλούσαν;;;
Γνωρίζουμε επίσης τις αλλαγές του Υπ.Παιδείας που αφορά και τους πανεπιστημιακούς. Αντέδρασαν και αντιδρούν σ' αυτές τις αλλαγές...
Και ''σήμερα'' δραστηριοποιούνται...............για την ''Ελλάδα ρε γαμώτο'';;;!!!!!!!!!!


Οι προπηλακισμοί βουλευτών συνεχίζονται εντονότεροι, ακόμη και η Λιάνα Κανέλλη δεν γλύτωσε από τους προπηλακισμούς- όπως η ίδια κατήγγειλε - και ας προέρχεται από κόμμα που δεν έχει κυβερνήσει ποτέ και είναι ενάντια στον καπιταλισμό!!!
Μήπως είναι υπερβολή και φανατισμός εναντίον των καλοπληρωμένων βουλευτών;;
Μήπως είναι σχέδιο κατάργησης της Βουλής από άτομα ακροδεξιά που θέλουν μονοκομματικό καθεστώς του τύπου ''θρησκεία-πατρίδα-οικογένεια'';;
Απλά αναρωτιέμαι.........Ο κ. Πάγκαλος μίλησε για ασέβεια των πολιτών απέναντι στους θεσμούς. Μα οι θεσμοί υπηρετούνται από πρόσωπα και τα πρόσωπα οφείλουν να δείχνουν σεβασμό στους θεσμούς ώστε να κερδίζουν και το σεβασμό των πολιτών...έτσι δεν είναι;;
Οι Αγανακτισμένοι είναι --προς το παρόν --ανένταχτοι και προπηλακίζουν κάθε προσπάθεια κομματικοποίησης της κίνησής τους...
Κάποιοι όμως σίγουρα κινούν τα νήματα.....και έχουν ιδεολογία!!!
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μη πολιτικά σκεπτόμενα άτομα στις συγκεντρώσεις αυτές! 
Ο καιρός θα δείξει...


Πάντως οι προτάσεις για μείωση προνομίων του κ.Δρούτσα βρήκε ενάντιους τους περισσότερους βουλευτές- και του κόμματός του -ακόμη και αυτές τις στιγμές...
Αυτά που πρότεινε και κάποια τα έχει  ζητήσει επανειλημμένως ο λαός, είναι:
Διάλειμμα έπειτα από δύο θητείες και δυνατότητα επανεκλογής μόνο μετά από μια θητεία αποχής.
Ασυμβίβαστο βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας και επανάκτηση του βουλευτικού αξιώματος σε περίπτωση απομάκρυνσης από την κυβέρνηση.
Να μην κόβεται η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο μπαίνει ή βγαίνει από τη Βουλή.
Τέλος στα βουλευτικά αυτοκίνητα και ένταξη των βουλευτών στο ενιαίο μισθολόγιο.
Ποιος θέλει να του κόβονται προνόμια;;; Κανείς..Ούτε όμως και  ο λαός για τις κακές επιλογές  τους και την ολέθρια οικονομική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και την ατιμωρησία των παρανομούντων, πολιτικών αλλά και πολιτών!!!
Αφού έτσι θέλουν, ας φυγαδεύονται από την πίσω πόρτα!!!!
Όμως...........και κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν..........
Και .............όσοι θίγονται δεν αφήνουν....Μήπως όλοι αυτοί  εκμεταλλεύονται την οργή του λαού για τα δικά τους συμφέροντα;;;
Αν λάβει κανείς υπόψη και την δημοσίευση της CIA  προς τους επενδυτές, για ενδεχόμενες ταραχές των Ελλήνων πολιτών.....και την απορία που εξέφρασε πώς δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα.....
Αν λάβει κανείς υπόψη και τα .............αγγουράκια της Ισπανίας που οδήγησαν σε εμπάργκο εισαγωγών από αυτή τη χώρα που έχει τόση ανάγκη  τα έσοδα αυτά ......


Αν λάβει κανείς υπόψη ότι η τουριστική κίνηση αναμενόταν--και αναμένεται εκτός και αν οι συγκεντρώσεις συμβάλλουν αρνητικά-- μεγάλη φέτος και θεωρείται μια μεγάλη ανάσα για τα έσοδα του κράτους μας..............
Αναρωτιέμαι..............
Δυσπιστώ.............και περιμένω!!!
Ουδέν κρυπτόν..............λέμε!!
Θα φανεί!!!
Γι αυτό οι πολίτες όλοι, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί ....