Οι Νύμφες που κατοικούν στα δέντρα...............

To να βρεθεί κανείς κοντά στη φύση, έστω και για λίγο, είναι Θεού δώρο!
Ηρεμία και γαλήνη που μόνο το πράσινο προσφέρει, ανάσα καθαρή που σε αναζωογονεί, μακριά από τους θορύβους και τα άγχη της πόλης  για λίγες μέρες, αισθάνεσαι ότι αναγεννιέσαι.
Βλέποντας το βουνό αριστερά μου, καταπράσινο από έλατα, σκέφτηκα με φόβο ότι έρχεται το καλοκαίρι και οι φωτιές των ασυνείδητων θα είναι οι πρώτες ειδήσεις...κάθε μέρα!!!
Στην αρχαιότητα, ήξεραν τη σημασία του δάσους, αφού κάθε δέντρο είχε και τη Νύμφη του.....
Ιερό το δέντρο για τους αρχαίους Έλληνες!!! Είχε ζωή, είχε ψυχή. Και η ψυχή του ήταν η Νύμφη. Έτσι εξηγούσαν, αιώνες πριν, την ανάγκη σεβασμού στη φύση...
Εμείς, οι απόγονοί τους, πάψαμε να πιστεύουμε σε μύθους, χάσαμε το μέτρο και ..............γίναμε καταστροφικοί.
Οι Νύμφες των προγόνων μας, κατοικούσαν στα δέντρα, τα προστάτευαν από την ανοησία και τα προφύλασσαν από την κακοποίηση.
Για να κοπεί ένα δέντρο τότε, έπρεπε να υπάρχει σοβαρός λόγος....Διαφορετικά η Νύμφη που το κατοικούσε,   θα εκδικείτο τον άδικο χαμό του, και θα τιμωρούσε τον άμυαλο που κατέστρεψε ό,τι δεν μπορούσε να φτιάξει.
Έτσι απλά, μέσα από αυτόν το μύθο, οι άνθρωποι έμαθαν να σέβονται αυτό που εμείς σήμερα καταστρέφουμε με μανία: τη φύση!
Οι Νύμφες ήταν πανέμορφες!!!! Ζούσαν στα βουνά και στις απάτητες κορφές.
Δεν γερνούσαν όπως οι άνθρωποι, δεν γινόταν γκρίζες  και μίζερες, το σώμα τους δεν παρουσίαζε  φθορά από το χρόνο, η ψυχή τους  έμενε ελεύθερη και ζωντανή.
Πέθαιναν, όταν πέθαινε και το δέντρο που ήταν ένα μαζί τους.
Οι Νύμφες έπαιρναν το όνομά τους από το δέντρο που κατοικούσαν. Έτσι είχαμε τις Δρυάδες επειδή κατοικούσαν στις βελανιδιές, τις Μηλιάδες που κατοικούσαν στις μηλιές, τις Μορέες που κατοικούσαν στις μουριές κ.ο.κ
Μια φορά και ένα καιρό.............ζούσε ο Αρκάς, ο γιος του Δία και της Καλλιστούς, της συνοδού της θεάς Άρτεμης. Γεννήθηκε σε μια σπηλιά,  εκεί  που είχε καταφύγει η Καλλιστώ επειδή η Άρτεμη την έδιωξε όταν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος.  Αφού είχε παραβεί τον κανόνα της παρθενίας,  με αυτόν τον τρόπο  τιμωρήθηκε από την Άρτεμη: να γεννήσει μακριά και μόνη!
Όταν μεγάλωσε ο Αρκάς, πήγαινε συχνά για κυνήγι. Σε μια τέτοια εξόρμηση   συνάντησε μια Νύμφη , την Ερατώ,  και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα!

Ήταν μια θεσπέσια ύπαρξη, που περπατούσε λες και δεν ακουμπούσαν τα πόδια της στη γη....που το σώμα της έγραφε μια αρμονική καμπύλη  στο ξέφωτο, και το πέπλο της έλαμπε σαν καθαρό νερό στις αχτίδες του ήλιου.
Έτσι λοιπόν ο Αρκάς και η Ερατώ ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον!!!
Από την ένωσή του βγήκαν τρία παιδιά. Ένας εξ αυτών ήταν ο Έλατος, που ίδρυσε πόλη και της έδωσε το όνομά του: την Ελάτεια. Όλα τα δέντρα της περιοχής ονομάστηκαν από τον γιο του Αρκάδα, έλατα.....
Μια φορά και έναν καιρό, ήταν έτσι ακριβώς........
Σήμερα, είναι αλλιώς............πάψαμε να πιστεύουμε σε Νύμφες, πάψαμε να σεβόμαστε τη φύση, πάψαμε να ''φτιάχνουμε'' μύθους!!!!!! 
Το καλοκαίρι έρχεται................και η προσοχή μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση... Γιατί, ότι απέμεινε από τη φύση, πρέπει να ζήσει και να αναπτυχθεί ξανά!!!!
Και για να γίνει αυτό, πρέπει να ξαναδώσουμε τα δέντρα στις Νύμφες για να τα προστατεύουν.............
Έτσι θα ξαναθυμηθούμε ότι....οι Νύμφες που  κατοικούν στα δέντρα, θα μας τιμωρήσουν αν δεν  τα σεβόμαστε ....ήδη οι τιμωρίες τους είναι ολοφάνερες!!!!!!!!!

Σαν σήμερα.....114 χρόνια πριν.............5 Απριλίου του 1897, ο Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για το ζήτημα  της Κρήτης..
Η Κρήτη, δεν είχε ενωθεί ακόμη με την Ελλάδα μια και ήταν υπό τον Οθωμανικό ζυγό.....
Ηττηθήκαμε τότε, ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη του πολέμου. 
Καταστροφικός για την Ελλάδα....όχι μόνο γιατί ηττήθηκε, αλλά και γιατί η φτωχή Ελλάδα, αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημίωση στον Σουλτάνο, 4.000.000 τουρκικές λίρες ως πολεμική επανόρθωση. 
Πώς φτάσαμε στην ντροπή της ήττας του 1897;
Ας ρίξουμε μια ματιά στα ιστορικά γεγονότα:
Ο Κρητικός λαός τότε, αποτελούσε το 80% του νησιού και συνεχώς επαναστατούσε ζητώντας την αυτονομία του.
Το αίμα έτρεχε άφθονο μεταξύ Χριστιανών και Οθωμανών. Οι Μεγάλες Δυνάμεις πίεζαν για περισσότερα δικαιώματα στην Κρήτη έως και αυτονόμηση του νησιού.
Στην Ελλάδα κυβερνούσε ο Δηλιγιάννης, πολιτικός με δημαγωγικές τάσεις.
Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Αυστρία και η Ιταλία έστειλαν από ένα πλοίο στην Κρήτη για την προστασία των υπηκόων τους. 
Το ίδιο ήθελε να πράξει και η Ελλάδα, αλλά εμποδίστηκε από τις πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων στην Αθήνα. 
Πάντως, βοήθεια έφθανε από την Ελλάδα στην Κρήτη, χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα την «Εθνική Εταιρεία», μια μεγαλοϊδεατική οργάνωση, με βαθιές ρίζες στην ελίτ της αθηναϊκής κοινωνίας και της ελληνικής διασποράς.
Αυτό εξαγρίωσε τους Τούρκους αν και πιεζόμενοι από τις Μ.Δυνάμεις δέχθηκαν, ο διοικητής της Κρήτης να είναι Χριστιανός. Όμως  ο Σουλτάνος, ενθάρρυνε τους Τουρκοκυπρίους να είναι προκλητικοί απέναντι στους Ελληνες του νησιού.

Στις 24 Ιανουαρίου 1897 οι μουσουλμάνοι προέβησαν σε σφαγές χριστιανών στα Χανιά. Ο Δηληγιάννης, ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση και υπό την πίεση των λαϊκών αντιδράσεων, αναγκάσθηκε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Κρήτη, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε αιτία πολέμου για την Υψηλή Πύλη. Στολίσκος πολεμικών πλοίων κατευθύνθηκε στο νησί υπό τον βασιλόπαιδα Γεώργιο, ενώ ο συνταγματάρχης Τιμολέων Βάσσος με χίλιους άνδρες αποβιβάσθηκε στον όρμο του Κολυμπαρίου (δυτικά των Χανίων), με εντολή να καταλάβει την Κρήτη εν ονόματι του Βασιλιά Γεωργίου Α'.
Στις 7 Φεβρουαρίου είχε την πρώτη του επιτυχία, όταν κατανίκησε τετραπλάσια δύναμη τουρκοκρητών και οθωμανικών δυνάμεων. Στρατιωτικά αγήματα είχαν αποβιβάσει στο νησί και οι Μεγάλες Δυνάμεις, που απαγόρευσαν κάθε περαιτέρω επιθετική ενέργεια στον Βάσσο και τους άνδρες του. Με την παρουσία ελληνικών δυνάμεων στην Κρήτη, ο Σουλτάνος δεν είχε άλλη δυνατότητα, παρά να κηρύξει τον πόλεμο κατά της Ελλάδας.
5 Απριλίου....1897..ξεκίνησε και...
-11 Απριλίου, ο Ετέμ Πασάς και οι άνδρες του εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος από τα στενά της Μελούνας και διέσπασαν γρήγορα τις ελληνικές δυνάμεις στον Τύρναβο (12 Απριλίου).......
-Η Λάρισα αφέθηκε στην τύχη της και καταλήφθηκε από τους Τούρκους στις 13 Απριλίου......
-Με πεσμένο το ηθικό, οι Έλληνες υπέστησαν και νέα ήττα στα Φάρσαλα, στις 24 Απριλίου, υποχωρώντας αυτή τη φορά με τάξη.......
-Ο υπέρτερος τουρκικός στρατός πέτυχε μια ακόμη νίκη στις 5 Μαΐου, έχοντας πλέον ανοιχτό το δρόμο για την Αθήνα......
-Στις 8 Μαΐου υπογράφεται με τη μεσολάβηση του Τσάρου Νικόλαου Β', πρωτόκολλο κατάπαυσης του πυρός στο χωριό  Ταράτσα της Λαμίας, με τους Οθωμανούς να έχουν ανακαταλάβει όλη τη Θεσσαλία.

Το οριστικό τέλος του ελληνοτουρκικού πολέμου γράφτηκε στις 22 Νοεμβρίου 1897 στην Κωνσταντινούπολη, με καταρρακωμένο το γόητρο της χώρας και την υπερηφάνεια των Ελλήνων. 
Ο Θεόδωρος Δηληγιάννης είχε παραιτηθεί υπό το βάρος της ήττας και τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης υπέγραψε ο Αλέξανδρος Ζαΐμης. Με τη συμφωνία, που επεξεργάστηκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, οι εδαφικές απώλειες για την Ελλάδα ήταν μικρές, αφού επανέκτησε τη Θεσσαλία, την οποία είχε χάσει στο πεδίο της μάχης.
Εξαιτίας της ήττας μας ο Ελληνικός στρατός αναγκάστηκε να φύγει από την Κρήτη.
Ο στρατηγός και μετέπειτα δικτάτωρ Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζει στα Απομνημονεύματά του «ένοπλο συρφετό» το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα και αναφέρει σχετικά: 
«Η κατάστασις του στρατού μας ήτο οικτρά… Τα στελέχη του πεζικού, εκτός ολίγων, ήσαν τελείως αμαθή και ανίκανα. Η μεγίστη πλειοψηφία των ανωτέρων αξιωματικών απετελείτο από αγαθούς τύπους, των οποίων η στρατιωτική μόρφωσις περιωρίζετο εις την τακτικήν της καταδιώξεως, ληστών, φυγοδίκων και ζωοκλεπτών… Αυτός ήτο στρατός, διά του οποίου η ανεκδιήγητος εκείνη κυβέρνησις ενόμιζεν ότι θα νικήση την Τουρκική Αυτοκρατορία…».
Και ας δούμε  το χρονικό της πολεμικής αποζημίωσης :

Η Ελλάδα των τόσων οικονομικών προβλημάτων και του τρικούπειου «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!» υποχρεώθηκε να καταβάλει μια υπέρογκη αποζημίωση στην Τουρκία (4.000.000 τουρκικές λίρες), ως πολεμική επανόρθωση. 
Αναγκάσθηκε να λάβει ένα ακόμη δάνειο και προκειμένου να ξεπληρώσει το δυσβάστακτο χρέος της τέθηκε υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο. Αυτό είχε ως συνέπεια να εκχωρήσει πηγές των δημοσίων εσόδων στους πιστωτές της και να δημιουργηθούν έτσι τα περίφημα μονοπώλια στο τσιγαρόχαρτο, το αλάτι, το πετρέλαιο, τον καπνό, τα σπίρτα και τα τραπουλόχαρτα, που θα διατηρηθούν μέχρι την είσοδο της χώρας μας στην ΕΟΚ το 1981.
Όπως λέει όμως ο Κ. Παπαρηγόπουλος στην  ''Ιστορία του Ελληνικού Έθνους''.
το δάνειο που πήρε η χώρα με την εγγύηση των Μ.Δυνάμεων, και το τότε ''ΔΝΤ'' είχε δρομολογηθεί από τη Γερμανία και τη σύμμαχό της Αυστρία!
Συγκεκριμένα, η Γερμανία πίεζε το Σουλτάνο στον πόλεμο για να ζητήσει από την πτωχευμένη Ελλάδα συμβιβασμό για τους ζημιωθέντες Γερμανούς που είχαν ελληνικά χρεόγραφα. Έτσι όταν δρομολογήθηκε το δάνειο, οι Γερμανοί πρότειναν 
--για να εξασφαλιστούν και τα δικαιώματα των προηγούμενων δανειστών-- την εγκατάσταση ευρωπαϊκού ή διεθνούς οικονομικού ελέγχου!!!!
Φυσικά κατόρθωσε να πείσει και τις χώρες που διαφωνούσαν, και έτσι η ευρωπαϊκή αντιπροσωπία  ήλθε στην Ελλάδα να αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο, με τη Ρωσία να δηλώνει ότι θα συμμετέχει τυπικά και χωρίς να αμείβονται  οι αντιπρόσωποί της από τον Ελληνικό προϋπολογισμό, σε αντίθεση με τους αντιπροσώπους των άλλων χωρών που έπαιρναν παχυλές αμοιβές!!!!!!!!!!
......................

Το θετικό για τις εθνικές διεκδικήσεις ήταν η αποχώρηση των Οθωμανών από την Κρήτη, η οποία απέκτησε την αυτονομία της (1898), πρώτο στάδιο για την ενσωμάτωσή της στην Ελλάδα (1913). Η εθνική οργή θα απαλυνθεί με τον καιρό, η φτωχή Ελλάδα γρήγορα θα σηκώσει κεφάλι και 15 χρόνια αργότερα θα γραφτεί το έπος των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.


πηγές:
ΕΔΩ
''Ιστορία του Ελληνικού Έθνους'' Κ. Παπαρηγόπουλου
''Πάπυρος Larousse'' εγκυκλοπαίδεια


Δεν ανησυχούμε για τη ραδιενέργεια του Φουκουσίμα γιατί είναι μακριά........ανησυχούμε όμως για ό,τι συμβαίνει στην ''πόρτα μας'';;;

Διαμαρτυρόμαστε για όλα όσα μας αφορούν.....για το περιβάλλον όμως δεν βλέπω καμιά ανησυχία!!!
Ήδη θα ριχθούν στον Ειρηνικό Ωκεανό 11 και πλέον τόνοι μολυσμένου νερού από ραδιενέργεια από τις εγκαταστάσεις της  Φουκουσίμα..
Είναι μακριά λέτε;;;
Ε....αφού δεν μας αφορά, για να δούμε τι θα αναπνεύσουμε εντός ολίγου από τη σκόνη της Σαχάρας που έρχεται κάθε άνοιξη με τους νοτιάδες......


Οι βομβαρδισμοί στην Λιβύη, που διαμαρτυρηθήκαμε μόνο γιατί δεν πρέπει να επεμβαίνει κανείς στην χώρα τρίτων, θα επηρεάσουν και εμάς.
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ετοιμάζεται να τοποθετήσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στον Ψηλορείτη, στην Κρήτη....
Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι οι βομβαρδισμοί δημιουργούν νέφος με επικίνδυνες  για την υγεία τοξικές ουσίες.
Την πρωτοβουλία έχει ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Αντιρρυπαντικής Τεχνολογίας Ατμοσφαιρικών Ρύπων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σπυρίδων Ραψομανίκης.
Σε συναγερμό λοιπόν η επιστημονική κοινότητα, αφού οι ρύποι που εκπέμπονται από τους πυραύλους είναι άκρως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, καθώς περιέχουν καρκινογόνες ουσίες όπως μόλυβδο και κάδμιο.
Φυσικά σκέπτεσαι και τους κατοίκους της Λιβύης, που είναι οι πρώτοι πληγέντες σε όλα τα μέτωπα....
Αλλά και εμείς, εδώ στη χώρα μας, με πρώτο τόπο που θα πληγεί, με τα εισαγόμενα τοξικά της ατμόσφαιρας, την Κρήτη, θα δεχθούμε όλες αυτές τις επιπλέον καρκινογόνες ουσίες.........
Ποιος είπε ότι δεν μας αφορά σε τίποτε ένας πόλεμος στη γειτονιά μας;;;
Είναι  το χειρότερο ''επίτευγμα'' του ανθρώπινου αρρωστημένου μυαλού ο πόλεμος.....το έχουμε πει....!!!!!
Τελικά, μια η Ιαπωνία με την αλαζονική αψήφιση της φύσης, μια η ίδια η φύση που κατά καιρούς μας θυμίζει την παρουσία της, μια ο πόλεμος με ό,τι ολέθριο συνεπάγεται, μια τα συμφέροντα των λίγων ενάντια στους πολλούς................φτάσαμε σε ακραίες συνθήκες διαβίωσης!
Και ο τρόμος του πολέμου  στη Λιβύη συνεχίζεται............
Αν.....χτυπηθεί μια πετρελαιοπηγή, λέει ο  Σπυρίδων Ραψομανίκης, ''η περιβαλλοντική ζημιά θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο ''
''Σ’ αυτή την περίπτωση πέρα από τα χημικά συστατικά που θα απελευθερωθούν στο έδαφος της Λιβύης, οι νότιοι άνεμοι που θα φυσήξουν κατά τη διάρκεια της άνοιξης, θα φέρουν τα επικίνδυνα συστατικά στοιχεία στην πόρτα μας. Είμαστε σε επιφυλακή. Τις επόμενες ημέρες, θα στείλω αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα των βομβαρδισμών''.
Και το λένε κατόπιν ''εορτής''!!!! 
Από το econews.gr


Στα χωριά SOS παιδιά οικογενειών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης...............

''Μυρίζει '' καλοκαίρι.....και η άνοιξη, αν και παίζει κρυφτό μαζί μας, είναι εδώ....Όλα μας φαίνονται πιο όμορφα και τα προβλήματα ηπιότερα!
Όμως δεν παύουν να υπάρχουν και να μεγεθύνονται, αφού τίποτε δεν πάει καλά, κυρίως στα οικονομικά των οικογενειών...
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί....είναι να αδυνατούν οι γονείς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Όχι εξαιτίας ασθένειας ή ψυχολογικών προβλημάτων, ναρκωτικών και αλκοόλ....Εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας!!!
Δεν μπορούν να τους προσφέρουν όσα είναι απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους............και κάνουν αίτηση στα χωριά SOS!!!! 
Ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις για φιλοξενία  και  ακόμη εκκρεμούν, πάνω από 700 αιτήσεις ενώ έχουν διευθετηθεί μόλις οι 300!!!
Στα χωριά SOS, γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν στερηθεί τη φροντίδα των γονέων τους, είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι ορφανά από τον ένα γονιό και ο άλλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί για διάφορους κοινωνικούς λόγους, ή  εξαιτίας ηθικών κινδύνων, αλλά και  εξαιτίας  ανίατων ασθενειών  των γονιών....
Τώρα έρχεται να προστεθεί και μια κατηγορία παιδιών που ενώ έχει ζωντανούς και τους δυο γονείς του, εν τούτοις αδυνατούν να το θρέψουν σωστά.
Σκεφτείτε..............το 2010 αυξήθηκαν κατά 35% οι αιτήσεις σε σχέση με το 2009!!!
Καταστρέφεται η χώρα μας, αν δεν έχει ήδη καταστραφεί. Όμως καταστρέφονται και θεσμοί όπως της οικογένειας.....Χωρίς οικογένεια πώς θα μεγαλώνει σωστά ένα άτομο;;; 
Το 50% των αιτήσεων γονέων, για να αφήσουν τα παιδιά τους στα χωριά SOS, αφορούσε γονείς καθ όλα φυσιολογικούς, με μόνο λόγο την οικονομική ανέχεια!!!!!!!
Μπορεί να είναι προσωρινή η διαμονή του παιδιού εκεί, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι το ίδρυμα αυτό δέχεται  μόνο παιδιά ηλικίας κάτω των 8 ετών, μπορεί να καταλάβει εύκολα την άσχημη ψυχοσύνθεση του παιδιού, που θα βρεθεί ξαφνικά σε ξένο περιβάλλον, μακριά από τους γονείς του μόνο και μόνο για να έχει στέγη και τροφή!!!!!!!!!!!!!!
Πόσο επώδυνο θα είναι για τα παιδάκια αυτά αλλά και για τους γονείς...........
Ούτε να το φανταστώ δεν μπορώ...............
Είναι η πιο καταθλιπτική είδηση που άκουσα ποτέ!!!!!!!!!!!!
Μπράβο σε όσους ευθύνονται για τα χάλια μας...............


''Θα μπορούσαν να μας δουν ως παραδείγματα της σύγχρονης Ελληνίδας''!!!

H Ιωάννα Σουλιώτη στο περιοδικό People σχολίασε τις αρνητικές  κριτικές για το ριάλιτι που συμμετέχει λέγοντας: ''Θα μπορούσαν να μας δουν σαν παραδείγματα της σύγχρονης Ελληνίδας που αγωνίζεται και προσπαθεί να τα καταφέρει''!
Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ έχω διαφορετική εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας.
Της μάνας, εργαζόμενης, συζύγου και γυναίκας, που η καθημερινότητά της είναι γεμάτη από πολλές υποχρεώσεις και καθήκοντα.
Είναι παράδειγμα της σύγχρονης Ελληνίδας   οι έξι κυρίες που δραστηριοποιούνται  στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης ;;
Ποια σύγχρονη γυναίκα σήμερα, έχει τόσα χρήματα ώστε να  δαπανά πολλά,για την εμφάνισή της,   να  μπορεί να διορθώσει με πλαστικές επεμβάσεις, ατέλειες, να έχει τον προσωπικό της κομμωτή και μακιγιέζ, να έχει την γκαρνταρόμπα της γεμάτη με ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, τα καλύτερα είδη  καλλυντικών, να συχνάζει στα καλύτερα εστιατόρια και κλαμπ, να έχει σπίτια πολυτελή με διακοσμητές και ακριβά έπιπλα;;;
Είναι  βέβαια και μητέρες, που όμως έχουν στην υπηρεσία τους προσωπικό να ασχολείται με τα παιδιά τους, να τα φροντίζουν, να τα διασκεδάζουν, τα τα ψυχαγωγούν και φυσικά πληρώνουν τα καλύτερα σχολεία για τη φοίτηση των παιδιών τους...
Είναι αυτό το προφίλ της Ελληνίδας σήμερα;; 
Παράδειγμα προς μίμηση σε τι;;; Στην ''βιτρίνα'' της ζωής τους;;;
Ασφαλώς αντιμετωπίζουν και εκείνες προβλήματα καριέρας, φήμης, προβλήματα στο γάμο τους, με τα παιδιά τους, με τις σχέσεις τους  και με τον επαγγελματικό τους χώρο....
Αλλά, πιστεύω, ότι απέχει η ζωή τους από τη ζωή της γυναίκας σήμερα, όσο ''η γη από τη σελήνη''!!!!!!!!!
Κάνουν τη δουλειά τους στην τηλεόραση.... Σεβαστό!!!
Ας μην προσβάλλουν όμως σήμερα τη γυναίκα που πασχίζει με τις αυξημένες υποχρεώσεις της...
Τη μητέρα που ψάχνει ένα παιδικό σταθμό για να κρατά το παιδί της.....που ξυπνά νωρίτερα για να το ετοιμάσει και να το παραδώσει στην παιδαγωγό ή στην γιαγιά, αν είναι τυχερή!!! Που τρέχει να προλάβει τη δουλειά και με τη ''ψυχή στο στόμα'', προσπαθεί με τόσο κόπο να πάρει άδεια όταν το παιδί αρρωστήσει....ή  χρειαστεί την παρουσία της!!!
Που πληρώνεται κάθε μήνα-- οι τυχερές σήμερα--και προσπαθεί να μετρήσει τα ''κουκιά'' που παίρνει αν τη φτάνουν για τις ανάγκες της οικογένειας...........
Και αν είναι τυχερή, και ο γάμος της είναι επιτυχής, τότε ίσως έχει λιγότερο άγχος για τις καθημερινές υποχρεώσεις της..Ίσως......
Η σημερινή γυναίκα, προσπαθεί πράγματι να τα καταφέρει....Να καταξιωθεί ως επαγγελματίας....θυσιάζει --είναι επιλογή της--πολλά για να φτάσει στο στόχο της..
Προσπαθεί να μείνει γυναίκα εμφανίσιμη, να αισθάνεται καλά με τον εαυτό της, να είναι καλή σύζυγος και μητέρα ....εις βάρος της δουλειάς της , με ότι αυτό συνεπάγεται ή το αντίθετο! Να είναι καλή επαγγελματίας, φροντίζοντας την καριέρα της εις βάρος πολλές φορές της οικογένειας. Και τις επιπτώσεις της ''εξαργυρώνει'' συχνά -πυκνά με άσχημο τρόπο!!!
Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να έχει περισσότερες ανέσεις και ελευθερίες σήμερα, αλλά οι απαιτήσεις της ζωής είναι πολύ αυξημένες!
Αγωνιά, πολλές φορές, για την επιβίωσή  της και της οικογένειάς της, καταθλίβεται με προβλήματα οικονομικής φύσης, θέλει χρόνο για τον εαυτό της αλλά δεν της φτάνει το 24άωρο....και δεν έχει τη δυνατότητα της καθημερινής βοήθειας στο σπίτι ώστε να αποφύγει το σφουγγάρισμα, το σιδέρωμα, τις δουλειές του σπιτιού ..............που εκτός από την κούραση, αφήνουν στο σώμα τα σημάδια της χειρωνακτικής εργασίας!! 
Η σύγχρονη Ελληνίδα όμως, δεν είναι εργαζόμενη μόνο πνευματικά ή δεν ασκεί μόνο τέχνη...είναι και εργάτρια, πωλήτρια, σερβιτόρα, νοσοκόμα, με έντονη την κούραση και την ανία πολλές φορές από αυτό που κάνει...
Δεν έχει λοιπόν πολυτέλειες...ούτε καν την πολυτέλεια του προσωπικού χρόνου...
Δεν μπορεί να αποδράσει για ξεκούραση όπως οι κυρίες του εν λόγω ριάλιτι...
Δεν γνωρίζει επωνύμους που τυχόν της προσφέρουν ευκαιρίες για καλύτερη θέση εργασίας..........
Δεν είναι ούτε μανεκέν στην εμφάνιση, ούτε ηθοποιός, ούτε καν επώνυμη .....
Δεν είναι πάντα ούτε καν εργαζόμενη...........με αποτέλεσμα το εισόδημά της οικογένειας να είναι πολύ μικρότερο........άρα και χωρίς χρήματα, έχει λιγότερες επιλογές.,.
Φυσικά υπάρχουν και οι ευκατάστατες γυναίκες, που το οικογενειακό εισόδημα τους προσφέρει ανέσεις..........
Αλλά οι πολλές σύγχρονες Ελληνίδες πραγματικά πασχίζουν να είναι ...........σύγχρονες!!!!
Ίσως θα έπρεπε να αλλάξουν λίγο ρόλους οι γυναίκες σήμερα με τη κυρία Ρουμελιώτη.......
Ίσως έτσι μάθαινε τι σημαίνει να λες  ότι '' είμαι παράδειγμα στη σύγχρονη γυναίκα''!!!!