Αισιοδοξία και θετικές σκέψεις είναι το ελιξίριο της νεότητας;;;;

Λατρεύω τις έρευνες!!! Όχι τις αστυνομικές....αλλά τις επιστημονικές!!!!
Και επειδή είναι πρώτη μέρα της εβδομάδας και επειδή βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από καταθλιπτικές ειδήσεις,  ας  δούμε τι λέει μια έρευνα για τις θετικές σκέψεις και την καλή ψυχολογία!!!!!!


Η έρευνα επιστημόνων των Πανεπιστημίων του Χάρβαρντ και ΜΙΤ, που παρουσιάστηκε στο Perspectives on Psychological Science, έρχεται να αποδείξει ότι η δημιουργία θετικών σκέψεων και σκεπτομορφών, ακόμη και η υιοθέτηση ενός περισσότερο νεανικού ντυσίματος, έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση αρκετές από τις σωματικές λειτουργίες του οργανισμού μας..
Μη βιαστείτε να πείτε...''αυτό το ξέρουμε''!!! Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η δυνατότητα το αποδεικνύει το παρακάτω  πείραμα: 
Για λίγες μέρες λοιπόν, μεταφέρθηκαν μια ομάδα ηλικιωμένων σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο, που παρέπεμπε στα τέλη της δεκαετίας του '50.
Τα πάντα μέσα στον χώρο, από τη διακόσμηση, τα προγράμματα της τηλεόρασης, η μουσική, οι συσκευές, σχετίζονταν με την εποχή εκείνη...
Προφανώς μια εποχή που οι ηλικιωμένοι ήταν νέοι!!!! ΄
Ήταν σαν να αποτελούσε ο χώρος μια χρονοκάψουλα που ταξίδεψε πίσω στο χρόνο τους ενοίκους.
Τα αποτελέσματα του πειράματος αυτού είναι εντυπωσιακά!!!
Οι ηλικιωμένοι παρατήρησαν πως ορισμένες σωματικές τους λειτουργίες βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση, όπως όραση, ακοή, ήταν λιγότερο δυσκίνητοι και ένιωθαν νεότεροι πνευματικά και πιο διαυγείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η υπεύθυνη της έρευνας Ellen Langer, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Harvard, είπε ότι η κατάπτωση του οργανισμού των ηλικιωμένων, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απαισιόδοξη ''εικόνα'' που σχηματίζουν οι ίδιοι για τις συνθήκες ζωής τους.
Πάντα οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν το ελιξίριο της νεότητας. Ίσως κάποτε να το καταφέρουν.
Μέχρι τότε, ας αρκεστούμε στις θετικές σκέψεις, ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας πάρει το χαμόγελο από τα χείλη μας, ας σκεφτόμαστε αισιόδοξα και ..............ας ντυθούμε και πιο νεανικά!!!!
Από τα παλιά χρόνια, η σχέση του νου πάνω στην ύλη είχε απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί τους αποκρυφιστές όλων των παραδόσεων  στη Γη.
Η Βρετανίδα  εσωτερίστρια Dion Fortune, ανέπτυξε στο έργο της όλες τις απαραίτητες τεχνικές που προσφέρουν ευεξία και εσωτερική γαλήνη, αποκρούοντας κάθε λογής ψυχικές επιθέσεις που δέχεται ο ασκούμενος!!!!!
Τα συναισθήματα του ανθρώπου ξέρουμε ότι επηρεάζουν όχι μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και το περιβάλλον του. Ο Ιάπωνας επιστήμονας Masaru Emoto απέδειξε ότι, ο άνθρωπος μπορεί να μεταφέρει τα συναισθήματά του στο νερό!!!
Και μάλιστα φωτογράφισε τα μόρια του νερού που παίρνουν θαυμάσια σχέδια με τα όμορφα συναισθήματα...
Επηρεάζουμε το περιβάλλον μας και μας επηρεάζει και εκείνο.
Μόνο θετικές σκέψεις δεν είναι δυνατόν να κάνουμε, αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξοι...
Κάνοντας την αρχή να ευχηθώ καλή εβδομάδα με πολλά χαμόγελα!!!!!!!!!!
 Οι πληροφορίες της έρευνας είναι  από το άρθρο ''Γίνεσαι ό,τι σκέφτεσαι'' του 

Μηνά Ν. Παπαγεωργίου
Να, η άλλη νοοτροπία!!! Πληρώνουμε και τη δική μας και τη δική τους.......

Στην προηγούμενη εγγραφή μου, έδωσα έμφαση στη νοοτροπία της οικογένειας του αριστούχου φοιτητή με  πρόβλημα υγείας. Ως εκ τούτου δικαιούται προνομίων από το κράτος, τα οποία όμως δεν χρησιμοποίησε αφού μπορούσε αλλιώς!! 
Σήμερα...δείχνω με αυτήν την εγγραφή, την άλλη νοοτροπία των πολιτικών μας που έγινε και νοοτροπία χιλιάδων συμπολιτών μας..
Να ένα παράδειγμα:
...............
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης φέρεται πως ξόδεψε το ποσό 29,3 ευρώ στο κέτερινγκ της αίθουσας Vip του αεροδρομίου.
Πρόκειται για τη  Θεοδώρα Τζάκρη που σύμφωνα  με έγγραφο που ενέκρινε η διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Εσωτερικών, το ποσό αυτό  της επιστράφηκε.
...................
Δεν είναι ντροπή και γελοιότητα η συμπεριφορά αυτή;;;
Ασφαλώς και δικαιούται την επιστροφή. Μόνοι τους ψηφίζουν για τις δικές τους ελαφρύνσεις. Τους πληρώνουμε ακόμη και τον καφέ τους....Το ποσό βέβαια είναι αμελητέο...μπροστά σε τόσα άλλα έξοδα!!! 
Αλλά με τόσα χρήματα που εισπράττουν βουλευτές και υπουργοί θα περίμενε κανείς σ' αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία λίγο φιλότιμο....
Αλλά δεν φταίει η κ. υφυπουργός ....
Φταίμε εμείς που επιτρέπουμε όλα αυτά, να ψηφίζονται στο κοινοβούλιο. Και μιλώ για όλες τις απαλλαγές και επιστροφές χρημάτων στους βουλευτές,  που κανένας μας δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ, όπως κάνουμε τώρα που θίγεται η τσέπη μας!!!!!!!!!!!
Μήπως δεν είναι δική μας ''τσέπη'' αυτά τα χρήματα που τους πληρώνουμε;;;;
Φυσικά ''μαζί τα φάγαμε'' σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!
''.........ο καθένας με το δικό του μερίδιο ευθύνης'', όπως υποστηρίζει.
Μόνο που εμείς πληρώνουμε το μερίδιο ευθύνης μας αλλά και το μεγάλο μερίδιο ευθύνης των πολιτικών!!!!
Δεν είναι έτσι κ. Αντιπρόεδρε;;;;;;;;


Τέτοια νοοτροπία χρειαζόμαστε για να αλλάξει ο τόπος!!!

To διάβασα και γέμισα περηφάνια...χωρίς να τον γνωρίζω, αλλά γιατί είναι ένα νέο, σπουδαίο  μυαλό με θαυμάσιο χαρακτήρα.  Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι πολλοί νέοι που σκέπτονται έτσι. 
Ο λόγος για τον Ραφαήλ Παπαδόπουλο, που στις τελευταίες πανελλαδικές έπιασε 19.952 μόρια με άριστα τις 20.000!!! Εντυπωσιακό και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Ο κλάδος σπουδών του που επέλεξε,  είναι οι  πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Την προηγούμενη εβδομάδα βραβεύτηκε από τη  μη κυβερνητική οργάνωση «Ευρωπαϊκή Εκφραση», που εδώ και περίπου 20 χρόνια δραστηριοποιείται σε θέματα υποστήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής και ιδέας σε επίπεδο θεσμών και νοοτροπιών  και αναλαμβάνει  με πενιχρά μέσα, κάποια προγράμματα, όπως τα δικαιώματα των ασθενών, τα δικαιώματα των επιβατών κ.λπ.,


Ο Ραφαήλ, έδωσε εξετάσεις ενώ μπορούσε να μπει σε σχολή χωρίς να μετέχει στις πανελλαδικές....Και αυτό γιατί ...... πάσχει εκ γενετής από σπαστική τετραπληγία.
Κι όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τα προνόμια που δίνει το κράτος στα άτομα της δικής του πάθησης.
Την εξήγηση τη δίνει η μητέρα του κ. Δήμου, δείγμα νοοτροπίας που  βάσει αυτής  μεγάλωσε και ο Ραφαήλ.
''Μπορεί το κράτος να παρέχει κάποιες προσφορές σε ευάλωτες ομάδες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να καρπωθείς αυτά τα πράγματα όταν μπορείς να τα βγάλεις πέρα και χωρίς αυτά».
Και έχει και συνέχεια για να δείτε τον τρόπο σκέψης ορισμένων συμπολιτών μας...
Όταν ανακοινώθηκε ότι θα «ανέβαιναν» τα τιμολόγια της ΔΕΗ, και έλεγαν ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται κάποια έκπτωση, η κ. Δήμου, που είναι χωρισμένη σήμερα και ζει μόνη της με τον Ραφαήλ στη Θεσσαλονίκη, πήγε για να ρωτήσει συγκεκριμένα για την έκπτωση αυτήν.
«Με ρώτησαν ποιο είναι το ετήσιο εισόδημά μου, και τους είπα 19.600. Και βεβαίως, μου απάντησαν τότε ότι δεν δικαιούμαι έκπτωσης, παρά το γεγονός ότι έχω παιδί με πρόβλημα. Ε, λοιπόν, αυτό το χάρηκα πάρα πολύ εγώ διότι, πλούσια δεν είμαι, αλλά παρόλα αυτά, εγώ τα βγάζω πέρα, ενώ υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που πεινάνε. Εγώ, μπορώ να πληρώσω το ρεύμα μου. Και παρά το ότι το αύξησαν, κάτι θα κόψω από κάπου αλλού, και θα τα καταφέρουμε». 
Μια νοοτροπία που προκαλεί ντροπή σίγουρα, σε όλους αυτούς--και δεν είναι λίγοι-- που προσπαθούν εξαπατώντας, να κερδίσουν από το κράτος προνόμια που δεν τους ανήκουν....Ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος μιλώντας στο δημοσιογράφο της Ελευθεροτυπίας για την πολιτική, που δείχνει να τον ενδιαφέρει, είπε:

 ''Είμαι και εγώ απογοητευμένος από την πολιτική σήμερα. Πιστεύω όμως ότι το να είμαστε απ' έξω, και να λέμε ότι είναι όλοι κλέφτες και να τα ισοπεδώνουμε όλα, είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί ουσιαστικά υποσκάπτει το ίδιο μας το πολίτευμα. Εμείς τους υποστηρίζουμε τους πολιτικούς, εμείς τους εκλέγουμε, άρα έχουμε και πολύ μεγάλη ευθύνη και εμείς, ως πολίτες, για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η χώρα. Πιστεύω ότι η μόνη ελπίδα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο είναι οι πολίτες, και ιδίως οι νέοι, να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική''. 
Και το όραμά του;;''Να δω στο μέλλον αυτούς που σήμερα είναι τελείως αδιάφοροι για την πολιτική και κάθονται στους καναπέδες και λένε "α, τους κλέφτες", να βγουν στον δρόμο και να κάνουν κάτι και οι ίδιοι για να μην ξανάχουμε κλέφτες. Να ενεργοποιηθούν, όπως οι Ατενίστας εδώ στην Αθήνα, που βγαίνουν έξω και φυτεύουν ένα δέντρο - συμβολικά το λέω''!Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Γκιουλέκας του έκανε πρόταση να μπει στο ψηφοδέλτιό του. «Οχι ευχαριστώ, δεν με αντιπροσωπεύει η πολιτική σας», του απάντησε ευγενικά, αλλά πολύ τον πλήγωσε, λέει, που ένιωσε ότι η πρόταση που του έγινε, «ήταν σαφώς για λόγους δημοσιότητας». 
Και ποια πολιτική τον αντιπροσωπεύει; Λέει ο ίδιος: ''Ως φιλοσοφία, είναι ο σοσιαλισμός, αλλά όχι έτσι όπως τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα, να μοιράζουμε προνόμια αριστερά και δεξιά, που έγινε κυρίως τη δεκαετία του '80. Ο δικός μου σοσιαλισμός είναι απλός: Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, να διασφαλίσουμε έτσι ώστε οι χαμηλότερες τάξεις που έχουνε πραγματικά ανάγκη, να υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία θα φροντίσει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μην εξαθλιωθούν''!!!


Να και κάποιοι νέοι που σε κάνουν σίγουρα αισιόδοξο για το μέλλον...
Χωρίς  μεμψιμοιρίες, δουλικότητα, απαισιοδοξία, απογοήτευση ατενίζει το μέλλον όπως δεν το κάνουν πάρα πολλοί αρτιμελείς και υγιείς συμπολίτες μας...
Όπως δεν το κάνω ούτε και εγώ ή ίσως και εσύ...
Να γιατί το μέλλον πρέπει να ανήκει σε αυτούς  τους νέους...Να ανήκει στο Ραφαήλ αλλά και  σε κάθε Ραφαήλ της χώρας...


Η είδηση είναι από την εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία''!!!

''Γονίδια των μαχητών''

Έρευνες!!!!! 
'Eρευνες παντός είδους γίνονται μέσα στα πλαίσια των επιστημονικών εξελίξεων για να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα χρόνων...
Η σύνδεση  των γονιδίων και της συμπεριφοράς  του  ανθρώπου, δεν θα έμενε εκτός ''χορού'', έτσι οι επιστήμονες βρήκαν τη σχέση γονιδίων με το πώς συμπεριφέρεται ο κάθε άνθρωπος, τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί.
Τα γονίδια που ευθύνονται γι αυτό είναι τα MAQA-L, ή αλλιώς τα  ''γονίδια των μαχητών'', που είναι υπεύθυνα για την επιθετικότητα.
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που φέρουν τα γονίδια των μαχητών, είναι ικανότεροι, αντιλαμβάνονται καλύτερα ποιο είναι το συμφέρον τους και βρίσκουν τους τρόπους να επιδιώξουν το συμφέρον αυτό.
Το γονίδιο MAQA-L, παράγει ένα ένζυμο το οποίο λειτουργεί υποβαθμιστικά για κάποια βιοχημικά μηνύματα, τους νευροδιαβιβαστές, με αποτέλεσμα αυτοί που τα φέρουν να είναι πιο πιθανό να καταφύγουν σε .........βίαιες λύσεις.
Στο πλαίσιο της μελέτης η ομάδα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Καλιφόρνιας επικεντρώθηκε στην τάση προς το ρίσκο δίνοντας σε 83 άνδρες εθελοντές 140 επιλογές. Υπήρχαν ανάμεσά τους οι ''ασφαλείς'' επιλογές αλλά και οι ''τζογαδόρικες'', δηλαδή, αυτές του ρίσκου....  και έπρεπε να απαντηθούν σε 3 λεπτά.
Οι μαχητές λοιπόν, αποφάσιζαν καλύτερα. Η Κάρι Φρίντμαν, επικεφαλής της ομάδας, εκτίμησε ότι η υπεροχή των ''πολεμιστών''δείχνει την αξία της ''μαχητικής συγκέντρωσης'', της πνευματικής κατάστασης στην οποία εισέρχεται ο πολεμιστής εν μέσω της μάχης, όταν οτιδήποτε άλλο μένει αποκλεισμένο εκτός.
Το μόνο που υπάρχει για τον μαχητή είναι ο αντίπαλος και η αναζήτηση των σωστών ενεργειών που θα οδηγήσουν στη νίκη....
Εξ άλλου οι πολεμικές τέχνες αυτό διδάσκουν...''σώμα χαλαρό αλλά το μυαλό πάντα να δουλεύει''!!!


Γονίδια μαχητών λοιπόν, αλλά δεν υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους.Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε ποιοι στρατηλάτες διέθεταν αυτά τα γονίδια ή ποιοι από την στρατιωτική ηγεσία των χωρών τα διαθέτουν. 
Να ένας τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το DNA μας: Αν δεν έχεις αυτό το γονίδιο δεν κάνεις για ηγετική θέση ή δεν προσλαμβάνεσαι σε επιχείρηση αν το έχεις......Μια σκέψη  όμως έκανα.....μην το πάρετε και τοις μετρητοίς.......
Οι πληροφορίες της έρευνας είναι του
Κώστα Μαυραγάνη
''et science''H σπηλιά του Νταβέλη και η ονομασία τηςΟ Νταβέλης, ήταν ένας ληστής του 19ου αι., που έδρασε στην περιοχή της Αττικής και χρησιμοποιούσε τη σπηλιά ως καταφύγιο. Το πραγματικό του όνομα ήταν Χρήστος Νάτσος και ήταν ένας μικρής σημασίας ληστής από τους πολλούς που έδρασαν στην Αττική. 
Το όνομά του γίνεται γνωστό το 1855, όταν απάγει ένα Γάλλο αξιωματικό και ζητά λύτρα από την ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση πιεζόμενη από τους Γάλλους, πληρώνει τα λύτρα και για τους ανθρώπους της εποχής, αυτό ήταν αρκετό να του προσδώσει κύρος . Η σταδιοδρομία του τελειώνει ένα χρόνο αργότερα, όταν, αρκετά νέος, σκοτώνεται σε συμπλοκή της συμμορίας του με ισχυρές δυνάμεις των Αρχών στη Βοιωτία.
Η σπηλιά με τα παράξενα συμβάντα, όπως έχουν καταγραφεί από μαρτυρίες, έμεινε γνωστή από το όνομά του, που ως  απροσδιόριστης ελληνικής ρίζας λέξη, έχει προκαλέσει την περιέργεια των ερευνητών.
Πώς πήρε αυτό το όνομα ο ληστής;;; 
Το όνομα Νταβέλης έχει δοθεί και σε άλλα σπήλαια της Αττικής, αλλά και σε περιοχές της Ελλάδας που είναι μάλλον απίθανο να έχουν χρησιμοποιηθεί ως κρησφύγετα.
Όλα ξεκινούν από την ιστορία του σπηλαίου, σύμφωνα με τους ερευνητές, και τη χρήση του από την αρχαιότητα.
Ας τα πάρουμε τα ιστορικά στοιχεία από την αρχή:
Η σπηλιά του Νταβέλη στα νοτιοδυτικά της Πεντέλης, φαίνεται ότι έχει ιστορία πολύ παλιά.
Κατά τον 6ο αι., τότε που χτιζόταν η Ακρόπολη, υπήρχε μια μικρή σπηλιά που διευρύνθηκε  εξαιτίας της εξόρυξης μαρμάρου.
Έπειτα όμως από κάποιες εξορύξεις σταμάτησε να λειτουργεί και οι αρχαίοι Αθηναίοι προτίμησαν να πάρουν το μάρμαρο από γειτονικές τοποθεσίες.
Τον 5ο αι., κάποια χρονική περίοδο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, η σπηλιά αφιερώθηκε στον τραγόμορφο θεό Πάνα και λειτουργούσε ως ιερό του.
Εγκαταλείφθηκε φυσικά με την πάροδο των χρόνων, με τους αιώνες να περνούν και να μην υπάρχουν σαφείς πληροφορίες γι αυτήν.
Στις αρχές του 13ου αι., κατασκευάστηκε ο διπλός μικρός ναός που είναι αφιερωμένος στους αγίους Σπυρίδωνα και Νικόλαο και για αρκετό χρόνο λειτούργησε ως χώρος που αποσύρονταν οι ασκητές, εξ ου και η ονομασία του σπηλαίου ως σπήλαιο των Αμώμων ( των αγνών, των αναμάρτητων).
Το όνομα Νταβέλης που πήρε η σπηλιά, παρουσιάζει ηχητική ομοιότητα με το αγγλικό devilish και το γερμανικό teufellisch, που υποδηλώνει το κακό , το διαβολικό.
Αν λάβουμε υπόψη ότι η εικόνα του διαβόλου που χρησιμοποιεί η εκκλησία είναι η εικόνα του θεού Πάνα που έφερε κέρατα και πόδια τράγου, κατανοούμε γιατί οι ερευνητές θεωρούν ότι το όνομα της σπηλιάς σημαίνει το διαβολικό.
Επειδή μάλιστα, την εποχή εκείνη που παίρνει το όνομά της η σπηλιά είναι έντονο το ξένο στοιχείο στη χώρα μας--Άγγλοι και Γάλλοι στον Πειραιά, Βαυαροί σε ανώτερες και εξουσιαστικές θέσεις της χώρας μας--θεωρείται πιθανόν το όνομα ''διαβολικό'' στα αγγλικά και στα γερμανικά και μεταφρασμένο στα ελληνικά να έδωσε το όνομα ''Νταβέλης'' στο ληστή.
Πάντως, έχουν μαρτυρηθεί  και πολλά ''διαβολικά'' φαινόμενα που έλαβαν χώρα στη σπηλιά.
Ερευνητές που την επισκέφθηκαν την περίοδο του 1960 και του 1970, αναφέρουν παράξενα ''τρεμουλιάσματα'' στην ατμόσφαιρα της σπηλιάς και των στοών της, παράξενη λειτουργία φακών και φωτογραφικών μηχανών, διάφορα αντικείμενα όπως χαρτιά ή κονσερβοκούτια που εξαφανίζονταν  ενώ άλλες φορές υπήρχαν σε δυσπρόσιτα μέρη της σπηλιάς,  επηρεασμός της μνήμης και των συναισθημάτων τους....
Πάντως μέχρι το 1977 η σπηλιά ήταν προσβάσιμη στον κάθε επισκέπτη που θα ήθελε να τη δει.
Μετά....μπήκε συρματόπλεγμα  με πινακίδες που έλεγαν ότι απαγορεύεται η προσέγγιση εξαιτίας απόρρητων εργασιών στρατιωτικής φύσεως..........
Σήμερα, η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Αλλά οι στοές είναι κλεισμένες με χώμα ή τσιμέντο...........
Καλή ...........εξερεύνηση!!!


πληροφορίες από το περιοδικό ''ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ'' τεύχος 15
Η Εκκλησία και ο νόμος Ραγκούση!

Στο νέο νόμο  που αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο αντιδρά η Εκκλησία.
Το νέο νομοσχέδιο του Ραγκούση σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο προβλέπει ότι, όταν φεύγουν πέντε δημόσιοι υπάλληλοι θα προσλαμβάνεται ένας. «Ο νόμος για τις προσλήψεις δεν αφήνει κανένα περιθώριο εξαίρεσης, ούτε στη Βουλή των Ελλήνων, ούτε στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτε και στην Εκκλησία της Ελλάδος, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Ντόλιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.
Φυσικά οι ελλείψεις στις Εκκλησίες από ιερείς απασχολούν την Εκκλησία, και ζητείται από τον Αρχιεπίσκοπο να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στη κυβέρνηση, και ζητούν να εξαιρεθούν οι παπάδες από το νόμο.
Πολλές ενορίες δεν έχουν παπάδες, όπως υποστηρίζουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, και μητροπόλεις ακόμη,  δεν έχουν ιερέα για να χτυπήσει την καμπάνα.
Λένε μάλιστα ότι ''Δεν μπορεί να δίνονται άδειες για τζαμιά σε όλη την επικράτεια και από την άλλη να μην έχουν ιερείς οι εκκλησιές μας''.


Απ' την άλλη --λέω εγώ--υπάρχουν πάρα πολλές εκκλησίες σε κάθε πόλη....Είναι δυνατόν να υπάρχουν παπάδες σε όλες και μάλιστα στις επαρχιακές πόλεις που οι κάτοικοι είναι λίγοι;;;
Στα χωριά που έχουν συνενωθεί, υπάρχουν σε  κάθε χωριό και μια εκκλησία , σε κάθε χωριό μάλιστα που οι κάτοικοι είναι 100-200.
Είναι δυνατόν να υπάρχουν παπάδες σε κάθε εκκλησιά όταν μάλιστα πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι και εργάζονται μια Κυριακή την εβδομάδα!!!!!!!
Θα μου πείτε υπάρχουν και οι γιορτές που ενώ οι άλλοι δημόσιοι αργούν, οι ιερείς εργάζονται. Αλλά αυτό συμβαίνει κάποιες μέρες το χρόνο.
Ας κρατήσουν λοιπόν έναν παπά, και ας λειτουργεί και καθημερινές όπως γίνεται με τα σχολεία που πχ των τριών Ιεραρχών πάνε να εκκλησιαστούν καθημερινή.
Πολλοί υποστηρίζουν το πιλοτικό πρόγραμμα του πρώην Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που μπορούσε να γίνει παπάς κάποιος με άλλο επάγγελμα και να λειτουργεί τις Κυριακές στα κενά της κάθε Ενορίας, χωρίς πληρωμή.
Αλήθεια ποιος θα πάει χωρίς να πληρώνεται;;; Εκτός και τα ''τυχερά'' είναι δελεαστικά για την χειροτονία αυτή ως δεύτερο επάγγελμα.
Επιτέλους η Εκκλησία ξέρουμε ότι έχει περιουσία. Ας δημιουργήσει ένα κονδύλι να καλύψει μισθούς για ιερείς που θα προσλάβει η ίδια.
Και πιστεύω ότι οι εκκλησίες οι μεγάλες, έχουν πολλές οργανικές θέσεις καλυμμένες. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται τόσοι ιερείς σε κάθε εκκλησία στην Αθήνα!!!
Πάντως δεν θα δούμε απεργίες ιερέων !!!! Ή μήπως υπάρχει η πρώτη φορά στα πάντα;;; 
Η ΑΟΖ του Καστελόριζου και οι ΗΠΑ


Nα και μια καλή είδηση, που σας την παρουσιάζω όπως ακριβώς είναι δημοσιευμένη....
...........
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν εγγράφως την ΑΟΖ του ΚαστελόριζουΈγγραφη αναγνώριση των ΗΠΑ για τα όρια της υφαλοκρηπίδας στο Κα­στελόριζο, δηλαδή στη θαλάσσια πε­ριοχή που κατεξοχήν αμφισβητείται την τρέχουσα περίοδο από την Τουρκία δι­αθέτει η ελληνική κυβέρνηση.
Το Καστελόριζο αποτελούσε, τους τελευ­ταίους μήνες, ένα από τα κυριότερα θέμα­τα των αδιαφανών συζητήσεων των πρω­θυπουργών Γ. Παπανδρέου και Ρ. Ερντογάν, καθώς η πλήρης κατοχύρωση της υφαλο­κρηπίδας του συγκεκριμένου νησιού ανοί­γει τον δρόμο για την ένωση των αποκλει­στικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) της Ελλάδας και της Κύπρου και για την εκμετάλλευ­ση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
  

Η αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον, η οποία από την εποχή του «Βυθίσατε το Χόρα» το 1976 και την κρίση του Μαρτίου του 1987 τηρούσε ουδετερότητα για την υφαλοκρηπίδα, απο­κτά βαρύνουσα σημασία εν όψει των τελι­κών αποφάσεων του πρωθυπουργού για τον διάλογο με την Αγκυρα. Σύμφωνα με έγκυρες διπλωματικές πηγές, η αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας απέ­στειλε στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 ρηματική διακοίνωση στο υπουργείο Εξωτερικών με την οποία επιβεβαιώνει, με τον πιο κατηγο­ρηματικό τρόπο, τις ελληνικές θέσεις για το ανατολικό όριο της υφαλοκρηπίδας του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου. Η επίδοση του επίσημου διπλωματικού εγ­γράφου ήταν το επιστέγασμα των, επί δίμη­νο, «τριγωνικών» υπηρεσιακών συνεννοήσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς, των στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας και των προϊσταμένων τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Οι σχετικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου, όταν το ειδικό ωκεανο­γραφικό σκάφος «Ναυτίλος» θα εγκαινία­ζε τριμηνιαίο κύκλο ερευνών στην ανατολι­κή Μεσόγειο. Το «Ναυτίλος» (R/V Nautilus) χρηματοδοτείται και χρησιμοποιείται από τους αμερικανικούς φορείς Institute for Exploration (IFE), Ocean Exploration Trust (OET) και Center for Ocean Exploration and Archaeological Oceanography (COEAO), κα­θώς και από το Πανεπιστήμιο του Ροντ Αϊλαντ (URI). Πέρα από την αμιγώς επιστημο­νική εργασία, τα συμπεράσματα του «Ναυτί­λου» μελετώνται και από το ειδικό συμβούλιο της νέας Σύμβασης για τη θάλασσα των Ηνωμένων Εθνών. Σε πρώτη φάση, είτε λό­γω άγνοιας είτε λόγω εσκεμμένης υποβάθ­μισης των πολιτικών ζητημάτων Ελλάδας-Τουμκίας, η αμερικανική πλευρά ενημέρω­σε ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει έρευνα νότια και νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από την ΕΧΑΕΘ, τη διυπουργική «Επιτροπή Χορή­γησης Αδειών Ερευνών Θαλάσσης». Τα μέ­λη της ΕΧΑΕΘ εξέτασαν με ιδιαίτερη προσο­χή το ζήτημα όχι μόνον λόγω της σημασίας του Καστελόριζου, αλλά και επειδή δημοσι­εύματα του 2006 επέκριναν τον επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος του «Ναυ­τίλου» δρα Ρ. Μπάλαρντ, ωκεανογράφο και απόστρατο του Ναυτικού των ΗΠΑ.


Το υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμι­σε προς την αμερικανική πρεσβεία ότι δεν θα επέτρεπε στο «Ναυτίλος» να διενεργήσει έρευνες χωρίς την άδεια των ελληνικών αρ­χών, καθώς το προτεινόμενο σχέδιο περιε­λάμβανε και περιοχές της υφαλοκρηπίδας της χώρας μας. Γι’ αυτό τον λόγο η Αθήνα αξίωσε τη μετατόπιση των ερευνών ανατολικά, δηλαδή σε περιοχές μέσα στα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Προς τον σκοπό αυτό, τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών προσδιόρισαν, με τις συγκεκρι­μένες γεωγραφικές συντεταγμένες, το ανατολικό όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ζήτησαν το ερευνητικό σκάφος να κι­νηθεί δυτικότερα από τη νοητή γραμμή του ορίου. Πραγματικά, λίγες ημέρες αργότερα, η αμερικανική πρεσβεία αποδέχθηκε τις ελ­ληνικές απόψεις με την αναγραφή των συ­ντεταγμένων, όπως και του όλου ιστορικού των εκατέρωθεν απόψεων, στη σημαντική ρηματική διακοίνωση.


Η ατολμία των κυβερνήσεων.
Με εξαίρεση -πάλι καλά- τους επίσημους χάρτες της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της επίσημης κατάθεσης των ορίων της υφαλοκρηπίδας και των ορίων των χωρικών υδάτων μας στον ΟΗΕ, όπως ορίζει η Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασ­σας. Κατά καιρούς μάλιστα, διάφοροι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Εξωτερι­κών άφηναν να διαρρεύσει ότι «δεν θα πέσουμε στην τουρκική παγίδα (!) της οριοθέτη­σης», παραδεχόμενοι προφανώς ότι δεν είχαν το θάρρος αντιμετώπισης της Αγκυρας. Εκτός από το πρόσφατο ανέλπιστο δώρο της ρηματικής διακοίνωσης των ΗΠΑ (με­τά τη γνωστοποίηση των γεωγραφικών συντεταγμένων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών), η κυβέρνηση Κα­ραμανλή είχε κάνει ένα παρόμοιο «μισό βήμα».


Τον Νοέμβριο του 2008, όταν το νορ­βηγικό ερευνητικό σκάφος «M/V Ostervold» πραγματοποιούσε μελέτες στο Καστελό­ριζο βάσει τουρκικής άδειας, η ελληνική πλευρά απέστειλε στην κυβέρνηση του Οσλο έγγραφο με τη γνωστοποίηση των ορίων της υφαλοκρηπίδας. Σε εκείνο το έγγραφο αναγράφονταν οι γεωγραφικές συντεταγμένες πέντε σημείων που καθορίζουντη γραμ­μή οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας από το νοτιοανατολικό άκρο των χωρικών υδά­των του Καστελόριζου.


Πηγή''Φρουτάκια'' και οικογένεια!!!

Θα σας διηγηθώ μια αληθινή ιστορία, που συνέβη σε συγγενή μου στο εξωτερικό που  ζει...
Ζευγάρι με δύο παιδιά, εργαζόμενοι μεν, ευκατάστατοι δε. Οι γνωστοί Έλληνες μετανάστες που πήγαν στο εξωτερικό και πρόκοψαν!
Δική του δουλειά ο σύζυγος....και η κυρία, η συγγενής μου, τη δική της. Επιχειρηματίες και οι δύο, με μικρές επιχειρήσεις, υγιείς οικονομικά, και με προσωπικό που ζούσε από τη δουλειά του.
Το σπίτι τους στο εξωτερικό,  κατόρθωσα να επισκεφθώ  μια φορά μόνο.
Μια μεγάλη, άνετη μεζονέτα, με αυτοκίνητο το κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας, με εξοχικό και καταθέσεις ήταν η περιουσία της οικογένειας...
Ζούσαν σε μια  περιοχή, από αυτές που θέλεις να εγκατασταθείς αμέσως....
Και ήρθε η εποχή που έδωσε η εκεί κυβέρνηση άδεια εγκατάστασης μηχανημάτων  τα γνωστά μας φρουτάκια...
Γέμισε ο τόπος.. Κάθε γειτονιά είχε το δικό της μαγαζί τζόγου, με πελάτες ....του γείτονες.
Με το ''ας πάμε μια φορά να δοκιμάσουμε'' η κυρία έγινε τακτική πελάτης του τζόγου της γειτονιάς! Κάθε μέρα και περισσότερο αποκτούσε εξάρτηση από τα μηχανάκια που της ''έτρωγαν '' χρήματα αντί να της δίνουν.
Στην αρχή, κανείς δεν υπέθεσε ότι αυτή η συνήθεια θα γινόταν ασθένεια.
Το αποτέλεσμα ήταν, να πάψει να πηγαίνει στη δουλειά της, να διαλύσει το σπίτι της αφού δεν δεχόταν ούτε βοήθεια απεξάρτησης,  ούτε οι παραινέσεις του συζύγου, των παιδιών της ή των φίλων και συγγενών μπορούσαν να της αλλάξουν γνώμη. Χωρισμένη πλέον και με μια  επιχείρηση που έκλεισε μετά λίγο καιρό, με τα παιδιά της να μην της μιλούν, με τις καταθέσεις της στην τράπεζα να λιγοστεύουν έως ότου μηδενίστηκαν, περνούσε τις μέρες της στα φρουτάκια.
Όταν πλέον έπαψε να έχει εισοδήματα, έβαλε πωλητήριο στο σπίτι της...
Διάφορες επεμβάσεις όμως ανθρώπων που την αγαπούσαν την ανάγκασαν να ζητήσει τη βοήθεια που χρειαζόταν...
Σήμερα, είναι με μια σύνταξη , με το σπίτι της ευτυχώς και οι επισκέψεις στα μαγαζιά με τα φρουτάκια ...........αραίωσαν.Αφορμή γι αυτήν την αληθινή οικογενειακή ιστορία πήρα, από το σχέδιο της κυβέρνησης να αδειοδοτήσει καταστήματα με φρουτάκια..
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πολλοί, που ξέρουν τι σημαίνει εξάρτηση.
Μήπως ο τζόγος στα καζίνα δεν έχει δημιουργήσει αυτή τη μανία που οδηγεί τους ανθρώπους στην οικονομική και οικογενειακή καταστροφή;;;
Πρέπει να τον φέρουμε και στα χαμηλότερα εισοδήματα;;;;
Αφού ο σκοπός είναι μόνο το κέρδος, ας σκεφθούν τι κέρδος θα αποκομίσουν μακροπρόθεσμα, όταν τα χρήματα του κόσμου θα πηγαίνουν μόνο στα φρουτάκια και όχι στην υπόλοιπη αγορά...
Και φυσικά οι παρανομίες και οι παραβατικές συμπεριφορές, που απορρέουν άμεσα από τον τζόγο, θα πλήξουν  την κοινωνία μας.
Η άποψη ''το κέρδος για το κέρδος'' ποτέ δεν έδωσε λύσεις.
Με οδηγό τα  παραδείγματα των άλλων χωρών, καλό θα είναι να δούμε όλες τις παραμέτρους. 
Στην Ελλάδα αναμένεται να εισπράττεται κάθε μέρα, από κάθε ηλεκτρονικό μηχάνημα, 75 ευρώ. Λίγα;;; Για υπολογίστε!!!
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδος, υπολογίζει ότι με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις,  θα εισπράττεται από τα μηχανήματα που θα εγκατασταθούν 2.625.000 την ημέρα!!! Δηλαδή, 958.125.000 το χρόνο!!!!!!!
Υποστηρίζουν επίσης ότι αυτά τα χρήματα θα μεταφέρονται στον τζόγο από την αγορά, θα τα στερούνται δηλαδή άλλου είδους καταστήματα που θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο σε μια εποχή τέτοιας ύφεσης.......
Ας προσέξουν οι κυβερνώντες που οδηγούν τους πολίτες..........Σε τι εξαρτήσεις!!!! Και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στις ζωές τους!!!
Οι πολιτικοί δεν ψηφίστηκαν μόνο για να γεμίσουν τα ταμεία που εκείνοι άδειασαν....Ψηφίστηκαν για να προσφέρουν μια κοινωνία ανθρώπινη...Και οι εξαρτήσεις οδηγούν  μακριά από  το στόχο αυτό!!
Σκέψεις για μια ευνομούμενη κοινωνία!

   O άνθρωπος έχει έμφυτη τάση για δικαιοσύνη...Και επειδή το νόμισμα πάντα έχει δύο όψεις, έχει και έφεση στην παρανομία, στην αδικία. Γι αυτό οι κοινωνίες χρειάζονται υγιή δικαιοσύνη για να λειτουργήσουν. Μια δικαιοσύνη που θα ελέγχεται ασφαλώς, και  η τυχόν έφεση των λειτουργών της στην αδικία, αφού άνθρωποι είναι, που δεν παρεκκλίνουν του κανόνα.
Ιδανικό λοιπόν, δεν μπορεί να υπάρξει ....εκτός και αν έλθουν οι άγγελοι στη γη για να αναλάβουν αυτόν τον έλεγχο!!!!!
  Όμως, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό, πρέπει να εδραιωθεί η δικαιοσύνη σε ένα κράτος.

Γιατί ούτε η παιδεία, ούτε η ορθή διαπαιδαγώγηση μπορούν να εξαφανίσουν την έφεση του ανθρώπου για την αδικία. Μπορούν μόνο να την εξασθενίσουν... Το βιώνουμε καθημερινά.. Λίγη εξουσία να έχει ο διπλανός μας και αμέσως διαπιστώνεις την αδικία...
Γι αυτό και χρειάζεται η αυστηρή τήρηση των νόμων.
Και η αρχή  πρέπει να γίνει από τα ψηλά ...Από την ''κεφαλή βρωμάει το ψάρι''!

  Σκάνδαλα, διαπλοκές, παρανομίες της εξουσίας μένουν ατιμώρητα ....όχι,  γιατί η δικαιοσύνη δεν κάνει τη δουλειά της, αλλά γιατί η πολιτική εξουσία θωράκισε συνταγματικά την ατιμωρησία της.
Τα παραγραμμένα σκάνδαλα όμως,  είναι εξίσου σκάνδαλα που χρήζουν διερεύνησης από  τη  δικαιοσύνη.

   Είναι αυτονόητο ότι, όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα υπάρχει και η διαφθορά και η διαπλοκή.......Οικονομικά σκάνδαλα πάντοτε συνέβαιναν και συμβαίνουν σε όλα τα καθεστώτα. 
Στην δημοκρατία τα μαθαίνεις, τα καταγγέλλεις...Γι αυτό και  η ισχυροποίηση της δημοκρατίας επέρχεται από την αληθινά ισχυρή δικαιοσύνη!

   Τα μέλη των  εξεταστικών  επιτροπών  της Βουλής ,που δεν ξέρω αν αμείβονται για τις έρευνες που κάνουν (άλλοι λένε ότι αμείβονται, άλλοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση  κατάργησε τις αμοιβές), καλούνται να μετατραπούν σε ανακριτές των φίλων και συναδέλφων. Και  σίγουρα μεροληπτούν. Σίγουρα υπάρχουν πολιτικές συναλλαγές....Ποιος πολίτης πείθεται για τα πορίσματα τους;;;
Ανάγκη λοιπόν να καταργηθούν και να αναλάβει η δικαιοσύνη...
Ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στην πολιτική και δικαστική εξουσία

 Υπάρχει υποψία οικονομικών παρατυπιών;;; Αμέσως διερεύνηση από τους ειδικούς σε ανακρίσεις και έρευνα: τους δικαστικούς!!
Φυσικά πρέπει να υπάρξει και η  άμεση κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, για να θεωρηθεί η κοινωνία μας μια ευνομούμενη κοινωνία που οι πολίτες θα αισθάνονται τουλάχιστον ασφαλείς...
Είναι τα πρώτα που πρέπει να γίνουν στο κράτος....Αυτή είναι η άποψή μου!!!


    Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε πει:
''Ο νόμος και η τάξη υπάρχουν για να εδραιώσουν τη δικαιοσύνη και όταν αποτυγχάνουν σ' αυτόν το στόχο, γίνονται τα σαθρά φράγματα που εμποδίζουν τη ροή της κοινωνικής προόδου''!
Και ακριβώς αυτό έχει επιτευχθεί σήμερα. Ο νόμος και η τάξη αντί να εδραιώσουν τη δικαιοσύνη, την απαξιώνουν, και δείχνουν ότι είναι όργανα  της εξουσίας για να εδραιώσει την ισχύ της!
Και ισχυρή εξουσία σημαίνει μεγαλύτερη κατάχρηση, άρα και περισσότερο επικίνδυνη. 
Αληθινή δικαιοσύνη λοιπόν για να θεωρηθούμε αληθινά ευνομούμενοι.
''Το πρώτο αίτημα του πολιτισμού είναι αυτό της δικαιοσύνης'', είχε πει ο Σίγκμουντ Φρόιντ. Η έλλειψη της  δικαιοσύνης, μετατρέπει την  κοινωνία σε απολίτιστη. 
Και οι απολίτιστοι πολίτες, είναι και οι πιο επικίνδυνοι!!!!

Η ''Διαύγεια''..............θάμπωσε!!!


Ας θυμηθούμε λίγο το πρόγραμμα Διαύγεια που με τόση περηφάνια έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.........To Πρόγραμμα Δι@ύγεια (νόμος 3861/2010) στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δραστηριότητας, τη διασφάλιση της διαφάνειας και την εμπέδωση της υπευθυνότητας και της λογοδοσίας από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας.
Μέσω του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
→ Εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποχρέωση ανάρτησης των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης στο Διαδίκτυο
→ Ο Πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση, από ένα σημείο, στο σύνολο των νόμων και αποφάσεων που εκδίδουν τα κυβερνητικά όργανα, οι φορείς του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Από 15/3/2011 θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δι@ύγεια και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού
→ Όλες οι αποφάσεις δεν εκτελούνται αν δεν αναρτηθούν στον δικτυακό τόπο et.diavgeia.gov.gr. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης η κάθε αποφαση αποκτά έναν μοναδικό αριθμό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), ο οποίος την πιστοποιεί.
Οι λειτουργίες προβολής και αναζήτησης αποφάσεων ανά δημόσιο φορέα παρέχονται μέσω του κεντρικού δικτυακού τόπου του Εθνικού Τυπογραφείου που λειτουργεί στην διεύθυνση et.diavgeia.gov.gr. 


Πού βρίσκεται λοιπόν αυτό το  φιλόδοξο πρόγραμμα 4 μήνες μετά;;
Όπως διαβάζουμε στην Οικονομία της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας,  εκατοντάδες φορείς ,  αλλά  και υπουργεία  παρανομούν αφού δεν ανακοινώνουν τίποτε από αυτά που επιβάλλει  ο νόμος.
Μάλιστα ΔΕΚΟ εμφανίζονται να μην έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ επί μήνες...
Ακόμη υπάρχουν κρατικοί οργανισμοί που δεν έχουν δημιουργήσει ούτε λογαριασμό στο σύστημα..
Συγκεκριμένα, ένας στους δυο φορείς του ευρύτερου Δημοσίου δεν δηλώνει δαπάνες που κάνει καθιστώντας τες παράνομες. Ένας στους τρεις δεν κοινοποιεί  καμιά συναλλαγή ....
Το Δημόσιο λοιπόν δεν θέλει τη διαφάνεια!!!!!
Σιγά το νέο θα μου πείτε.......
Όταν ένα μέτρο δεν είναι αρεστό, τότε μποϊκοτάρεται..Γιατί πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσει κανείς, αφού ό,τι συναλλαγές γίνουν  και   δεν έχουν δημοσιοποιηθεί είναι παράνομες;;;
Έτσι το σύστημα καταρρέει και φέρεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και μερικά στελέχη του, να είναι πλήρως δυσαρεστημένα.
Θεωρείται αυτό το γεγονός και μόνο, πρόκληση απέναντι στο λαό. Σε ένα λαό  που μειώθηκαν τα έσοδά του λόγω ΔΝΤ, που καταργήθηκαν εργασιακά δικαιώματα, που καλείται να πληρώσει ένα υπερτροφικό δημόσιο ,όπως καταγγέλλεται, και που  το ίδιο το δημόσιο  αρνείται να δίνει λογαριασμό!!!!!! 
Ανεξάρτητα από δυσλειτουργίες του  συστήματος, η νοοτροπία της ανυπακοής στους νόμους από το ίδιο το δημόσιο είναι σκανδαλώδης!!!