Δικάζεται στο Τέξας η ....θανατική ποινή

Μια διαφορετική δίκη έχει ξεκινήσει στο Τέξας ....από τον δικαστή Κέβιν Φάιν, υπέρμαχο της κατάργησης της θανατικής ποινής.
Η δίκη της εσχάτης των  ποινών, που μάλλον έχει συμβολικό χαρακτήρα, έχει ξεκινήσει και η ακροαματική διαδικασία είναι σχετική με την συνταγματικότητα της θανατικής ποινής. Θα καταθέσουν  έγκριτοι πολέμιοι της θανατικής ποινής, στην πολιτεία που είναι η υπ' αριθμόν ένα πολιτεία στις θανατικές καταδίκες.
Ο αξιότιμος δικαστής υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική η επιβολή της εσχάτης των ποινών με τόσο εύκολο τρόπο  που επιβάλλεται.
Συγκεκριμένα δηλώνει ότι ο τρόπος περισυλλογής των στοιχείων παραβιάζουν το σύνταγμα αφού ενέχει ο κίνδυνος να καταδικαστεί ένας αθώος εις θάνατον.
Ο Κέβιν Φάιν είναι δικαστής της κομητείας Χάρις στο Χιούστον του Τέξας.
Πρώην αλκοολικός και ναρκομανής, με τατουάζ και κοντοκουρεμένα μαλλιά δεν δένει με την εικόνα του δικαστή, όπως έχει συνηθίσει ο κόσμος.
Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά πόσα λάθη και παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν έναν αθώο στη θανατική καταδίκη.
Αυτή η δίκη αναμένεται να συζητηθεί πολύ ...
Από το 1982 μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί στο Τέξας  464 θανατοποινίτες, περισσότεροι από το 1/3 όλων όσων έχουν εκτελεστεί στο σύνολο των ΗΠΑ.
Το κατεστημένο λοιπόν προκαλείται με την δραστηριότητα του δικαστή Φάιν.
Η ακρόαση της δίκης της θανατικής ποινής --όπως λέγεται-- ξεκίνησε πριν ένα μήνα συναντώντας πολλά εμπόδια.
Διακόπηκε με την παρέμβαση του εισαγγελέα της κομητείας του Χάρις αλλά το Εφετείο επέτρεψε να συνεχιστεί.
Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.
..............


Συμφωνείτε με την κατάργηση της θανατικής ποινής, όταν τα στοιχεία είναι αδιάσειστα;;; O πρώτος επαγγελματίας συγγραφέας

Ο πρώτος επαγγελματίας συγγραφέας, με την έννοια ότι έγραφε για βιοποριστικούς λόγους, ήταν για τη χώρα μας, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
Τα έργα του δεν ευτύχησε, όσο ζούσε, να τα δει τυπωμένα σε βιβλίο. Ήταν διάσπαρτα στα γραφεία των εφημερίδων και των περιοδικών.
''Πολλές είναι 150.Με φτάνουν 100''απάντησε στον διευθυντή της εφημερίδας ''Αστυ'' που του πρόσφερε 150 δραχμές ως μισθό, για την συνεργασία τους την περίοδο 1899-1902. Το περιστατικό αναφέρει ο Νιρβάνας, συνάδελφος του Σκιαθίτη στο ''Άστυ'' .
Σύμφωνα με μαρτυρία του Γ. Δροσίνη, από τη στιγμή που άφηνε κείμενό του σε κάποιο γραφείο , ''ούτε το συλλογίζουνταν πια, ούτε ζητούσε να μάθει πότε θα δημοσιευθεί, ούτε και διορθώσεις έβλεπε από το τυπογραφείο. Γι αυτό πολλά κακοτυπώθηκαν από την πρώτη φορά....''
Έτσι εξηγείται και ο ισχυρισμός του Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλου, του Χαλκιδαίου φιλολόγου που αφοσιώθηκε στη μελέτη και την ανάδειξη του παπαδιαμαντικού έργου, ότι ποτέ δεν θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πλήρη και ακριβή έκδοση των ''Απάντων'' του. Η  ακρίβεια και η πληρότητα, λέει, είναι αρετές που εξασφαλίζονται όταν ο ίδιος ο συγγραφέας φροντίζει την έκδοση, ή τουλάχιστον όταν έχει διασωθεί όλο το αρχείο του. Εκείνο του Σκιαθίτη όμως, όποιο και αν ήταν, στο μεγαλύτερο μέρος του έχει χαθεί.
Ο Παπαδιαμάντης στράφηκε με τα διηγήματά του προς τους ηττημένους της ζωής, τους άπραγους, τους αλκοολικούς, τους φτωχούς, σ' αυτούς που ζουν παράμερα από τους ''πολιτισμένους''ανθρώπους, συναισθανόμενος τον αγώνα τους κόντρα στην αρρώστια, το θάνατο, τον κοινωνικό αποκλεισμό. Βρήκε το υλικό στις καρδιές των παιδιών, των γυναικών, των ανίσχυρων γερόντων και τον ένωσε με την ομορφιά της θάλασσας και της Σκιάθου, αγκαλιάζοντας στις περιγραφές του όλες τις αμμουδιές , τα λιμανάκια, τις χαράδρες, τα υψώματα και τα ''ρόδινα ακρογιάλια'' του αγαπημένου του νησιού.
Μπολιάζοντας τις παιδικές του αναμνήσεις με τα θρησκευτικά του βιώματα, τα δικά του βάσανα, την ευαισθησία του και τον ποιητικό του οίστρο, κατάφερε να αναδείξει το ντόπιο ήθος σε αισθητικό και πνευματικό γεγονός.
Γι αυτό και διαβάζεται- από όσους διαβάζεται - μέχρι σήμερα. Όχι μόνο γιατί είναι σπουδαίος συγγραφέας, αλλά επειδή στο έργο του αποθησαυρίζεται ''ο παράξενος τρόπος των Ελλήνων'', όπως τον έθεσε ο πρόωρα χαμένος Χρήστος Βακαλόπουλος. 
Επειδή με άλλα λόγια, στις σελίδες του βρίσκεται το κλειδί της εθνικής μας ιδιαιτερότητας, που ακόμα προσπαθούμε να την ορίσουμε, στριμωγμένοι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.
Κι όμως ....οι λογοτέχνες της εποχής του δεν τον είδαν με συμπάθεια. Έπρεπε να πεθάνει και να εγκωμιαστεί!!!! 
Έκτοτε τα θέματα που απασχόλησαν τον λογοτεχνικό κόσμο ήταν η ιδιαιτερότητα της γλώσσας του και ο τρόπος που εξέφρασε τη λαϊκή ψυχή.
Ο Τερζάκης χαρακτήρισε την καθαρεύουσά του προβληματική, σχολαστική και ξεπερασμένη,  ενώ ο Τ. Άγρας, ο Ελύτης και ο Ζήσιμος Λορεντζάτος ως γλώσσα που κουβαλάει πάνω της στρώσεις αιώνων, αφομοιώνοντας αρμονικά στοιχεία αρχαία, βυζαντινά, εκκλησιαστικά και νεοελληνικά.
Ο Κ.Θ.Δημαράς έγραφε στην ''Ιστορία'' του:''Ο Παπαδιαμάντης διαβάζεται εύκολα από ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει στην καλή ποιότητα και δεν απαιτεί κανενός είδους προπαρασκευή.  Η γενιά που τιμούσε τον Σουρή για μεγάλο ποιητή, επόμενο ήταν να τιμήσει για μεγάλο πεζογράφο τον Παπαδιαμάντη''.
Εν αντιθέσει ο Σεφέρης το 1952 αναγνώρισε δημόσια, την ποιητική διάσταση της γλώσσας του ,συγκαταλέγοντάς τον στους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές.
Η γνωστή ιστορία του τόπου μας που ''τρώει '' τα παιδιά της!!!!!!!!
Και όμως κατέχει το έργο του μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο. 
Η ''Φόνισσα'' κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις μεταφράσεις στο εξωτερικό. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, τα ιταλικά, τα βουλγάρικα,  ρουμανικά, τα καταλανικά, τα δανέζικα!
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυρόπουλο που έγινε εκδότης μόνο και μόνο για να στεγάσει το έργο του Παπαδιαμάντη, ''κάθε χρόνο διαθέτουμε γύρω στις 600 σειρές των ''Απάντων'' του, στην διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των 200 ευρώ.
Και από ότι βλέπω το 80% των ανθρώπων που τα αγοράζουν είναι νέοι που ουδέποτε διδάχθηκαν τη γλώσσα του στα σχολεία τους. Το ενδιαφέρον, με άλλα λόγια, πάει κατευθείαν στο περιεχόμενο. Δεν είναι ενθαρρυντικό'';;;


Όσο ζούσε ο Αλ. Παπαδιαμάντης ήταν η προσωποποίηση του ...''χαμένου''! Μεγαλωμένος σαν ξεπεσμένο αρχοντόπουλο, χωρίς παρέες και παθιασμένος με τα γράμματα από μικρός, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του στην Αθήνα σε απόσταση ασφαλείας  από τους ''κουλτουριάρηδες'' της εποχής, πλημμυρισμένος από νοσταλγία για τη Σκιάθο, το νησί του.
Στον αιώνα που μεσολάβησε από το θάνατό του, στις 3 Ιανουαρίου του 2011, ο Παπαδιαμάντης εκτιμήθηκε και μυθοποιήθηκε όσο ελάχιστοι ομότεχνοί του!!!


Από το ''Αφιέρωμα'' για τα 100 χρόνια μετά το θάνατο του Αλ. Παπαδιαμάντη.
Της Σταυρούλας Παπασπύρου στο ''επτά''!Χωρίς την Τουρκία δεν μπορούμε να βγάλουμε πετρέλαιο, ούτε φυσικό αέριο..........«Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». 
Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας.
Ο κ. Παμίρ στις δηλώσεις του τονίζει ότι δε μπορεί η Ελλάδα μονομερώς να προχωρήσει σε έρευνες για το πετρέλαιο στο Αιγαίο και αυτό πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και με χώρες που θα έχουν συμφέρον προς τούτο.
«Κανείς δε μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση».
................. 
Είναι ο ίδιος που έχει καταγγείλει την Κύπρο και το Ισραήλ γιατί δεν έβαλαν την Τουρκία μέσα στη συμφωνία καθορισμού της οικονομικής ζώνης και τις  απειλεί ανοικτά με τη δήλωση:
«Τέτοια βήματα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ανατολική μεσόγειο, η οποία είναι ήδη ευαίσθητη σε μία κρίσιμη ισορροπία. Τέτοια γεγονότα όπως η διμερής συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημία στο κυπριακό και θα εμποδίσουν τη λύση του».
..............
Αν έχεις τέτοιους γείτονες τι τους θέλεις τους εχθρούς;;;
Είναι αδιανόητο να μην μπορείς να κουμαντάρεις τον τόπο σου!!!!!!!
Και υποτίθεται ότι είμαστε στην ΕΕ που εγγυάται σύνορα και συμφέροντα των κρατών- μελών της!!! 
Σκέψου να μην είμαστε!!!


ΦΠΑ και φυλάκισηΑυτόφωρο για τους όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ προανήγγειλε και επισήμως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Εξάλλου με εγκύκλιο, που απέστειλε σε όλες τις εφορίες της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει τις νέες ποινές που ισχύουν ήδη για τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής
.................
Και τι δεν διάβασα για το αυτόφωρο όσων δεν αποδίδουν ΦΠΑ! Άδικο και ''κυνήγι μαγισσών'' χαρακτηρίστηκε και μάλιστα καταδικάστηκε από πολλούς αφού θα μπαίνουν φυλακή οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που δεν έχουν να αποδώσουν τον ΦΠΑ.
Μα τον ΦΠΑ τον πληρώνω εγώ και εσύ, εμείς, όλοι οι πελάτες που ψωνίζουμε ...Γιατί να μην αποδίδεται στο κράτος;;;
Ασφαλώς και θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι. Οι περισσότεροι φοροδιαφεύγουν και παρακρατούν το ΦΠΑ προσθέτοντάς τον στο κέρδος τους. Δεν είναι κλοπή αυτό;;; 
Γνωρίζω ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που ποτέ δεν έχουν αποδώσει φόρο προστιθέμενης αξίας. Γνωρίζω κάποιον καταστηματάρχη που φρόντισε πριν χρόνια, να ''χαθεί'' ο φάκελός του που καταγραφόταν η οφειλή του σε ΦΠΑ.Είχε βλέπετε, το μέσον εντός της εφορίας!!!
Αλίμονο όμως να ζητάμε να υπάρξει κράτος με πενιχρά έσοδα και αυτά μόνο από κρατήσεις  μισθωτών και  από φόρους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Δεν πληρώνεις;;; Θα πας φυλακή!!!!!!!!!!
Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση. Καιρός να αλλάξει η νοοτροπία μας. Δεν μπορεί να είμαστε πολίτες που μόνο θα ζητάμε από το κράτος και αν είναι να πληρώσουμε να δείχνουμε το γείτονα!!
Επιτέλους ας πάψουμε να είμαστε η ''ψωροκώσταινα'' με τους πολίτες που καλοπερνούν.
Ο καθένας εξ ημών ας αναλάβει τις ευθύνες του. Οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή και απροθυμία να κοπούν αποδείξεις,  πληθαίνουν. Ούτε  πρόκειται να αποφασίσουμε από μόνοι μας να γίνουμε νομοταγείς πολίτες. Ας γίνουμε λοιπόν με το φόβο της στέρησης της ελευθερίας μας. 


Γι αυτό ας έχουμε υπόψη μας ότι οι ποινές που προβλέπονται είναι εκτός των άλλων:

-Ποινές φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους ακόμη και για ποσά μη απόδοσης ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων που είναι χαμηλότερα από 3.000 ευρώ, η νομοθεσία που ίσχυε πριν την εφαρμογή των νέων ποινών προέβλεπε ποινές φυλάκισης μόνο για ποσά μη απόδοσης ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων που ξεπερνούσαν τα 3.000 ευρώ.
-Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 4 μήνες από 2 μήνες που ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς στις περιπτώσεις που συλλαμβάνονται επιχειρηματίες και καταστηματάρχες να μην εκδίδουν αποδείξεις ή να εκδίδουν ανακριβή στοιχεία. Οι ποινές αυτές αυξάνονται σε 6 μήνες από 3 μήνες που προβλέπονταν από το προηγούμενο καθεστώς αν ο ίδιος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας υποπέσει στο ίδιο αδίκημα σε διάστημα 3 ετών από το προηγούμενο.
-Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον προϊστάμενο της εφορίας στις περιπτώσεις που η μη απόδοση ΦΠΑ ή άλλων παρακρατούμενων φόρων ξεπερνά σε ετήσια βάση 75.000 ευρώ ή στην περίπτωση που εκδίδονται εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας πάνω από 150.000 ευρώ ή όταν από τον έλεγχο προκύπτει ότι μη έκδοση αποδείξεων που υπερβαίνουν σε αξία τα 500 ευρώ.

Άρχισαν να εξαφανίζονται οι μέλισσες....αυτό σημαίνει ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει;;;

O Αϊνστάιν είχε πει ότι αν χαθούν οι μέλισσες θα χαθεί και η ανθρωπότητα!
Και όμως οι μέλισσες χάνονται, ψοφάνε κατά χιλιάδες τα τελευταία χρόνια!
Επειδή δεν πιστεύω στα περί τέλους του κόσμου και ότι  οι μέλισσες μας το ''φωνάζουν'', όπως υποστηρίζουν  οι λάτρεις της εσχατολογίας, θα δεχθώ αυτό που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος έχει φτάσει στο κόκκινο.
Νέος χρόνος ήρθε, ώρα για νέες αποφάσεις των κρατών και των οργανισμών που θα προφυλάξουν τη φύση και θα μας δώσουν ένα περιβάλλον αντάξιο ανθρώπων.
Για να δούμε όμως τι συμβαίνει στον κόσμο των μελισσών.
Η εξαφάνιση των μελισσών που έχει σπείρει την παγκόσμια ανησυχία και στους επιστήμονες και στους πολίτες έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν εξαφανιστεί 3 εκατομ αποικίες μελισσών. Οι Αμερικανοί μελισσοκόμοι έχουν πάθει τεράστιες ζημιές αφού ορισμένοι έχουν χάσει και το 70% των μελισσών τους.
Στην Ευρώπη  υπάρχει και εκεί ανησυχία για το φαινόμενο CCD-Σύνδρομο Κατάρρευσης  των Μελισσών- και έχει σημάνει το συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα.


Φυσικά δεν υπάρχει ανησυχία μόνο για τη μείωση παραγωγής μελιού αλλά γιατί εξαιτίας των μελισσών γίνεται με την επικονίαση  η γονιμοποίηση του 30%  των φυτών που τρώμε.
Αυτό σημαίνει λιγότερα φυτά, άρα λιγότερα ζώα, άρα κίνδυνος λιμού για τους ανθρώπους.
Είναι υπερβολή λέτε;;; 
Το θέμα έχει ανησυχήσει σε τέτοιο βαθμό την Ευρωπαϊκή κοινότητα ώστε  η Επιτροπή Γεωργίας της ΕΕ τον Οκτώβριο το έφερε στο κοινοβούλιο, όπου τέθηκαν σε ψηφοφορία προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Εν τω μεταξύ οι επιστήμονες  ερευνούν τα αίτια.
Να τι βρήκαν:
Η ομάδα Αμερικανών επιστημόνων με επικεφαλής τον Τζέρι Μπρόμενσενκ του Πανεπστημίου της Μοντάνα, συνεργάστηκε με τον αμερικανικό στρατό και βρήκαν ότι οι μέλισσες πέθαναν γιατί είχαν μολυνθεί ταυτόχρονα από δύο ιούς , που από μόνοι τους δεν είναι θανατηφόροι, τον μύκητα Nosema Apis και από τον ιό ΙΙV.
Αλλά το γιατί και το πως προσβλήθηκαν από αυτούς τους ιούς ακόμη το ψάχνουν.
Κατέληξαν όμως και σε άλλα συμπεράσματα. Το φαινόμενο CCD παρουσιάζεται σε  ανεπτυγμένες βιομηχανικά δυτικές χώρες και ιδιαίτερα εκεί που οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Ο ερευνητής Ζαν Μαρκ Μονματίς του Κέντρου Βιοφυσικής της Ορλεάνης ανέφερε ότι ''παντού όπου  χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, οι μέλισσες είναι πιο ευαίσθητες και η υγεία τους γίνεται πιο ευάλωτη''.
Ο Γουόλτερ Χέφεκερ, Γερμανός εκπρόσωπος των μελισσοκόμων επισημαίνει ότι το 40% του καλαμποκιού των ΗΠΑ αποτελείται από γενετικά μεταλλαγμένα φυτά που περιέχουν ισχυρές τοξίνες σαν την Bt (χρησ/νται ως εντομοαπωθητικά) , ενώ ένας συμπατριώτης του ο Χανς Χίνριχ Κάατζ, επικεφαλής μιας σχετικής έρευνας προσθέτει ότι η '' βακτηριακή τοξίνη του μεταλλαγμένου καλαμποκιού πιθανόν να επιφέρει αλλαγές στην επιφάνεια των εντέρων των μελισσών , εξασθενώντας τες αφού περνούν παράσιτα στον οργανισμό τους.
Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι τα βιολογικά μελίσσια δεν έχουν πληγεί από την επιδημία αυτή.
Τέλος τα αποτελέσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου της Γερμανίας Λαντάου, έδειξε ότι οι μέλισσες αρνούνται να επιστρέψουν στις κυψέλες τους αν γύρω βρίσκονται κινητά τηλέφωνα!!!!!!
Είναι πάντως γεγονός ότι τα φυτά που οι μέλισσες γονιμοποιούν αποφέρουν σχεδόν 30 δισεκατομμύρια ευρώ στην παγκόσμια οικονομία.
Οι μέλισσες μας δείχνουν το δρόμο ....
Το περιβάλλον και ό,τι τρώμε είναι τόσο μολυσμένα που αν δεν λάβουν μέτρα τα κράτη σίγουρα δεν θα καταστραφεί μόνο η οικονομία που σχετίζεται με τα τρόφιμα αλλά και οι άνθρωποι σιγά σιγά!
Ο Αϊνστάιν είχε πει :''Αν οι μέλισσες εξαφανίζονταν από τον πλανήτη, τότε η ανθρωπότητα θα είχε μόνο τέσσερα χρόνια ζωής''!!!!
Εύχομαι να μην είναι αυτή η αρχή της επαλήθευσης της φράσης του!!!!!!


οι πληροφορίες είναι από το ΕΨΙΛΟΝ 1029