Προστασία της εθνικής μας γλώσσας, σημαίνει προστασία της ταυτότητάς μας!!


''Oι γλώσσες, κυρίες και κύριοι, βρίσκονται στα μπόγια των λαών, ψηλώνουν με το ψήλωμα και συρρικνώνονται με τη συρρίκνωση των σκέψεων και των πολιτισμών των ανθρώπων'' ( Χρ.Τσολάκης ''Γλώσσα και πολιτισμός'').
Η δική μας γλώσσα, η γλώσσα των προγόνων μας, που ακόμη μελετάται για τον πλούτο και την πολυπλοκότητά της, έδειχνε το μεγάλο ''μπόι'' των αρχαίων Ελλήνων.
Την έχουν χαρακτηρίσει ''μουσική γλώσσα'', ''μαθηματική γλώσσα'' , ''γλώσσα των θεών'', ''γλώσσα ανώτερη'', γλώσσα των υπολογιστών''...
Σήμερα, κοντύναμε ως λαός και κόντυνε και η γλώσσα μας.
Αν και έχουμε αρχίσει να επιστρέφουμε στις ρίζες μας και αναμένεται μεγαλύτερη επιστροφή, αφού η οικονομική κρίση και η συμπεριφορά των άλλων κρατών  απέναντί μας  μας στρέφει σε κάθε τι ελληνικό,δεν παύει να έχει τραυματιστεί σοβαρά η ελληνική γλώσσα.
Όπως σε μεγάλο μέρος της νεολαίας,  που κυριαρχούν τα γκρίκλις, αυτό το κατασκεύασμα που ούτε ελληνικά είναι ούτε αγγλικά.
Κάποτε θυμάμαι, είχαμε τέτοια ξενομανία, που εκτός από τις ταμπέλες των καταστημάτων και τις ονομασίες των εταιρειών που ήταν σε άλλες γλώσσες, είχαμε και τη συνήθεια να χρησιμοποιούμε στο λεξιλόγιό μας ξένες λέξεις!!
Αισθανόμασταν ότι δείχναμε γλωσσομάθεια, ότι ανήκαμε σε άλλη κοινωνική τάξη, μακριά από την  ''βλαχιά''  των Ελλήνων.
Γιατί ντρεπόμασταν για τη γλώσσα μας, την κουλτούρα μας και γίναμε μιμητές ''ανώτερων '' λαών, με χρήση πρώτα από όλα της γλώσσας τους.
Σήμερα πάψαμε να ντρεπόμαστε....Όμως οι κίνδυνοι για τη γλώσσα εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης και της ανάμειξης των κοινωνιών.
Η ισχυρή γλώσσα, λέει ο Χρ.Τσολάκης, είναι ικανή να ενσωματώσει και να αφομοιώσει ξένα γλωσσικά στοιχεία. Και για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να αποφύγουμε την πολιτιστική μας παραμόρφωση, υποστηρίζει.
Μεγάλο ρόλο σ' αυτό, έχουν και τα ΜΜΕ που ως πολιτισμικοί και παιδευτικοί λειτουργοί, υπαγορεύουν προτιμήσεις, συνήθειες ζωής, επιλογές, αξίες που σκοπό έχουν,ως επί το πλείστον, να προωθήσουν  ό,τι τα οικονομικά κέντρα εξουσίας επιβάλλουν, για το συμφέρον τους.
Έτσι διαμορφώνεται η ''λαλιά ''του λαού, όπως αποκαλείται η γλώσσα. Και επειδή ο λαός δεν μετέχει ενεργά στην διαμόρφωση της λαλιάς του, καλό είναι να μη μένει απαθής και να επιλέγει τη διατήρηση των στοιχείων της εθνικής του γλώσσας.
Γιατί η αδιαφορία μας απέναντι στα φαινόμενα αλλοτρίωσης της γλώσσας μας, θα μας φέρει μπροστά σε μια γλώσσα εξευτελισμένη, πολύσπερμη  και άρα αλλοιωμένη.
Ο Σεφέρης είχε πει  ''Θα συμβεί....αν αφεθούμε μοιρολατρικά στη δύναμη των πραγμάτων'', ότι ακριβώς  δεν επιθυμούμε..
Γιατί η γλώσσα, ο πολιτισμός μας είναι η ταυτότητά μας!!

Οι γλώσσες είναι τα κελαηδητά των λαών. Και '' με τα ξόβεργα πιάνεις τα πουλιά, δεν πιάνεις όμως το κελαηδητό τους''!
Αλλιώς θα ρθει καιρός που στην Ευρώπη της τεχνολογίας θα ακούγεται ένα μόνο πουλί, ο γκιόνης, που μονότονα θα ζητάει το χαμένο αδελφό του.πληροφορίες από ''Εθνική γλώσσα και γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας''
                          Α.Πεπονής
                         ''Γλώσσα και πολιτισμός''
                          Χρ. Τσολάκης
Tέχνη στην άμμο!!!!!!!!!!!!

Κι όμως είναι αριστουργήματα από άμμο!!!!!!!!!


Κοιτάξτε λεπτομέρεια !!!!


Εντυπωσιακά αριστουργήματα!!!


Άψογα!!
Όλα αυτά τα έργα έγιναν στα πλαίσια του διαγωνισμού  ''sand castles competition'', στο  Cannon Beach, Oregon .
Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι δημιουργοί είχαν μόνο 6 ώρες στη διάθεσή τους περίπου μαζί με τους κριτικούς που θα έπρεπε να διαλέξουν το καλύτερο.
Η ώρα ξεκινά από την παλίρροια και  χρειάζεται 6 ώρες μέχρι η θάλασσα να βγει έξω και να παρασύρει τα έργα αυτά!!!
Δεν είναι κρίμα;;;;
Αλλά ξέρουμε ...''στην άμμο μη χτίζεις παλάτια............''!
Υπήρχαν βραβεία βέβαια και καταπληκτικές φώτο για να θυμίζουν το γεγονός!!!
από e-mail
Είναι αυτές οι εικόνες , εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη;;;

Μερικές φωτογραφίες μόνο, φτάνουν να αντιληφθεί κανείς το χάος που επικρατεί στην Αθήνα.

Ένα παιδί χάθηκε πριν δυο χρόνια εξαιτίας ενός ασυνείδητου αστυνομικού....
Και o δολοφόνος  τιμωρήθηκε με ισόβια........και καταστράφηκε ολόκληρη η οικογένειά του.
Το να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά μια τέτοια μέρα, είναι ουτοπία;;;
Μήπως κάποιοι καπηλεύονται το θάνατο του παιδιού, για να κάψουν, καταστρέψουν, να δημιουργήσουν αυτές τις εικόνες ντροπής που βλέπουμε και παρακολουθούμε από την τηλεόραση;;;
Διάβασα κάπου να χαρακτηρίζονται οι κουκουλοφόροι εξοργισμένοι...Και καταστρέφουν το δικό μου χώρο, τη δική σου περιουσία, την πόλη μας για να εκτονώσουν το θυμό τους;;;;
Διάβασα επίσης κάποιους να κατηγορούν την αστυνομία που βγήκε έξω ''λες και έχουμε πόλεμο''!!
Δηλαδή θα βγουν οι κουκουλοφόροι σε πορεία, εφοδιασμένοι με Μολότοφ, πέτρες και ότι άλλο βάλει ο νους και το δικό μου παιδί που πήγε στην πορεία με το σχολείο του πώς θα προστατευτεί;;;;
Ή μήπως να φοβηθούμε και να μην εκδηλώσει κανείς άλλος, στη μνήμη του Αλέξη;;;
Δικαιολογίες ''μικρών παιδιών'' με το στόμα ενηλίκων!!!
Το μόνο που κατορθώνουν είναι να  προσβάλλουν τη  μνήμη του παλικαριού...
Τι θα γίνει δηλαδή;;;; Κάθε τέτοια μέρα θα καίμε το κέντρο της πόλης μας;;;
Έλεος πια!!!


οι φωτογραφίες είναι από το Newsbeast.grΕυκαιρίας δοθείσης...........ας ''φάμε και εμείς'', σκέφτηκαν οι αλλοδαποί!

''Mεγάλο  φαγοπότι '' αποκαλύπτεται κάθε μέρα και σε ένα τομέα του κράτους μας.
Στρατιές ηλικιωμένων έρχονται στην Ελλάδα και δηλώνουν ως τόπο μόνιμης κατοικίας χωράφια, καταστήματα ακόμα και οίκους ανοχής.
               
Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται «μαφιόζικα» κυκλώματα με τη συμμετοχή Βουλγάρων αλλά και Ελλήνων, που έναντι αδράς αμοιβής προσκομίζουν πλαστά στοιχεία στα Ταμεία και μεσολαβούν για την απάτη.Οι εμπλεκόμενοι, κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας, δηλώνοντας για τόπο μόνιμης διαμονής χωράφια, οικόπεδα, καταστήματα, ακόμη και οίκους ανοχής, θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στη χώρα μας και λαμβάνουν σύνταξη και συμπληρωματικές παροχές με μηδαμινές προϋποθέσεις.

Έπειτα από συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, της ΕΛ.ΑΣ και της Γεν, Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ.Οικονομικών, προέκυψαν στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της απάτης,με τη συμμετοχή και Ελλήνων, που έναντι αδράς αμοιβής καθοδηγούσαν τους μετανάστες για το έλλειμμα στη νομοθεσία, αλλά και στον ελεγκτικό μηχανισμό και για τις δυνατότητες εκμετάλλευσής του.

Σύμφωνα με τον Κόσμο του Επενδυτή, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Βουλγάρας μετανάστριας, που με ασφάλιση 414 ημερών στη χώρα μας, και ποσό αναλογούσας σύνταξης 27,32 ευρώ τον μήνα, λαμβάνει συμπλήρωμα ύψους 482,43 ευρώ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Και αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι εδώ ασφαλισμένοι με 28 και 30 χρόνια εργασίας δεν παίρνουν περισσότερα χρήματα!!!!!!!!!

Από τη διασταύρωση και ταυτοποίηση ενδεικτικού αριθμού πολιτών της Ε.Ε, κυρίως Βουλγάρων, στους οποίους ήδη καταβάλλεται συμπληρωματικό ποσό, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, διαπιστώθηκαν τα εξής:
-Δεν είχαν συμπληρώσει πενταετή διαμονή στη χώρα μας
-Ορισμένοι δεν είχαν καν καταγραφεί στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές
-Η διεύθυνση κατοικίας η οποία αναγραφόταν στα μισθωτήρια δεν ήταν ακριβής, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν επρόκειτο για οικίες.
-Κάποιοι από τους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, είτε του ιδιοκτήτη είτε του μισθωτή, που αναγράφονταν στα μισθωτήρια ήταν ανύπαρκτοι.

                  
Εκείνο πάντως που μου κάνει εντύπωση, είναι τι δούλευε σωστά σ' αυτό το δημόσιο!!! 
Ποιοι ελέγχουν αυτά τα πιστοποιητικά των αλλοδαπών;;;
Γιατί για να βγει η σύνταξη του πατέρα μου, πέρασε αρκετός καιρός εξαιτίας ελέγχου...έτσι είπαν!!!
Ποιοί είναι αυτοί οι υπάλληλοι που δεν κάνουν τη δουλειά τους, σωστά και με φιλότιμο  και μόνο τους Έλληνες  πολίτες ξέρουν να ταλαιπωρούν;;;
Όχι βέβαια πως δεν υπάρχουν  υπάλληλοι ευσυνείδητοι, αλλά θα είναι τόσοι λίγοι που καλό θα είναι να δημοσιεύονται τα ονόματά τους ,προς επιβράβευση!!!!


πηγή 


Oι πόλεις φέρνουν και μοναξιά..........


Το να ζεις απομονωμένος, μακριά από τον  κόσμο, σε κάνει να νιώθεις μόνος...Η συγκατοίκηση στις πόλεις, θα περίμενε κανείς να ''σπάει '' τα δεσμά της μοναξιάς.Θα έπρεπε να αισθάνεσαι ασφαλής. Γιατί οι πολλοί άνθρωποι, ζώντας ο ένας κοντά στον άλλο, φέρνουν οικειότητα και εγκάρδια επικοινωνία.
Αυτή είναι η θεωρία....
Στην πραγματικότητα, όπως έχει αποδειχθεί, οι μεγάλες πόλεις χωρίζουν τους ανθρώπους, δεν τους ενώνουν. Κυριαρχεί η απομόνωση που βρίσκει ο καθένας σπίτι του...
Οι πολυκατοικίες, αυτός ο τρόπος δόμησης που εδώ και 100 χρόνια στη χώρα μας, έδωσε λύση στην συγκατοίκηση πολλών ανθρώπων στις πόλεις, ήταν και εξακολουθεί να είναι  μια οικονομική λύση κατοικίας..
Όπως έχει πει ο  Γερμανός αρχιτέκτονας και καθηγητής Richard Woditsch,για τις πολυκατοικίες στην Αθήνα, ''έχετε ένα είδος μεικτής χρήσης: κατοικίες και χώροι δουλειάς στον ίδιο χώρο, που σε πολλά σημεία θυμίζει μεσαιωνική πόλη. Η πόλη σας έχει ελάχιστους δημόσιους χώρους, οπότε αυτό που κάνει η πολυκατοικία είναι να απορροφά την πόλη μέσα της και, με τη σειρά της, να αδειάζει το εσωτερικό της στην πόλη''.

Απορρόφηση της πόλης μέσα σε χιλιάδες πολυκατοικίες, που ζουν στοιβαγμένοι οι γείτονες για χρόνια, χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλον, χωρίς να αναπτύσσουν κοινωνική εγκαρδιότητα--εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων--,κρατώντας την ατομικότητά του ο  καθένας από μας,   και την ιδιωτική ζωή του, μόνο για τον εαυτό του.
Πολλοί υπερασπίζουν την ζωή στην πόλη, όχι μόνο για τις υπηρεσίες που παρέχει, αφού είναι συγκεντρωμένες εδώ, αλλά και γιατί ο καθένας νιώθει ελεύθερος από ότι τον δεσμεύει στις μικρές επαρχιακές πόλεις: το κουτσομπολιό, την επιβουλή, τον έλεγχο της ζωής αλλά και τον επηρεασμό της σκέψης.
Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική...
Δεν επιλέγεις την απομόνωση για να έχεις ελευθερία κινήσεων και συμπεριφοράς, αλλά υποχρεώνεσαι να ζεις με αυτόν τον τρόπο.
Άλλο λοιπόν ''κατ' επιλογήν'' η ζωή που ζεις και άλλο ''καθ'υποχρέωσιν''!
Ζώντας λοιπόν ο ένας μέσα στη ζωή του άλλου, με τέτοιο συνωστισμό, σίγουρα αισθανόμαστε την ανάγκη να απομονωθούμε, να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε από την ''βαβούρα '' της πόλης, από το θόρυβο και την πολυκοσμία.
Είναι η ευλογία μας, το δικαίωμά μας και δεν κατανοούμε την αδιαφορία που εν τω μεταξύ αναπτύσσεται μέσα μας για τον συνάνθρωπό μας.
Έτσι  μετατρέπεται ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας ως βάρος, ενόχληση και όχι ως μια ψυχή που μοιράζεται με μας τα ίδια περίπου προβλήματα, όνειρα και τρόπο ζωής.
Αυτό οδηγεί στη μοναξιά της πόλης.

Σήμερα, αν προσθέσουμε και την ανασφάλεια που μας κατέχει, αν παρατηρήσουμε ως τρίτοι τη ζωή μας στα σπίτια μας, θα διαπιστώσουμε ότι κλείνοντας την πόρτα πίσω μας και διπλοκλειδώνοντας την είναι σαν να ζούμε στο κουκούλι μας, σαν τους μεταξοσκώληκες, έντρομοι, αδιάφοροι, στεγνοί από αισθήματα και ..................μόνοι.
Η απομόνωση της πόλης κλονίζει όλες τις αξίες που είναι απαραίτητες για την κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπου.
Και αυτό προκαλεί με τη σειρά του νευροψυχικές διαταραχές, που συχνά οδηγούν σε απελπιστικές καταστάσεις.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι ........... το αγνοούμε!!!

Με αφορμή το ''Ζητούμεν...'' του Μ.Αντύπα


''.......Zητούμεν την παγκόσμιον ελευθερίαν- ισότητα- αδελφότητα. Θέλομεν ό,τι θέλει ο Χριστός: ''ουκ έστι Έλλην ή Ιουδαίος, ουκ έστι ελεύθερος ή δούλος''. Ζητούμεν νόμους προστατευτικούς δια τας εργαζομένας τάξεις και , προ πάντων τας χειρονακτικάς, νόμους περιορίζοντας τας εργασίμους ώρας, καθορίζοντας το ημερομίσθιον και ιδρύοντας ιδιαίτερα ταμεία συντάξεως δια τους καθισταμένους ανικάνους εργάτας, είτε εκ της ηλικίας, είτε εκ της ασθενείας, είτε εκ τραύματος''
....
Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει, ότι είναι ένα είδος αιτημάτων των εργαζομένων, σήμερα...
Κι όμως.... ανήκει στο ''Πρόγραμμα'' του Μαρίνου Αντύπα 1873-1907, ένα μανιφέστο που ζητούσε αυτά που στην ουσία ζητάμε και σήμερα.
Τόσα χρόνια πέρασαν και λίγα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι:
Κάποιες συντάξεις γήρατος, ή αναπηρίας, και αυτές υπό προϋποθέσεις και φυσικά καθ' όλα αναξιοπρεπείς για την πλειονότητα των εργαζομένων.
Κατέκτησε και το 8άωρο ο εργαζόμενος, που γρήγορα  θυσιάστηκε στο βωμό των κερδών της επιχειρηματικότητας..
Κατέκτησε και κάποια πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας, για την οποία, σίγουρα, κανένας δεν μπορεί να υπερηφανευτεί στη χώρα μας.
Όσο για την παγκόσμια ελευθερία και ισότητα, ακόμη θεωρείται ''όνειρο θερινής νυκτός''!!!
Οι τρόποι διεκδικήσεων διαφέρουν πολύ, σήμερα, με τους τρόπους που πρότεινε ο Μ.Αντύπας  να εφαρμοστούν...
Είχε γράψει γι αυτό:
''.........Τα μέσα δι ων ζητούμεν την επίτευξιν του ημετέρου προγράμματος είναι η ηθική επανάσταση, ήτις επιτευχθήσεται δια της διδασκαλίας, δια της δημοσιογραφίας, δια των διαλέξεων, δια της αυτοθυσίας και της θελήσεως''
Αφύπνιση του πολίτη....Το ''ξύπνημα'' του εργαζόμενου θεωρούσε ο Αντύπας ότι ήταν η λύση!!!
Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο ένα τέτοιο αίτημα!!!
Πόσα πράγματα άλλαξαν στη ζωή μας και πόσα θεμελιώδη έμειναν τα ίδια!!!!!!!!!!!
Ο Μαρίνος Αντύπας δολοφονήθηκε για αυτές τις ιδέες του, που προωθούσε...
Στο σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα για τη δολοφονία του Αντύπα από τον Ιωάννη Κυριάκη, τη νύχτα της 9ης Μαρτίου του 1907,επιστάτη του Μ.Μεταξά αναφέρονται τα εξής:
''Ο παθών Μ. Αντύπας, φιλελευθέρων αρχών ων, υπερήσπιζε τους χωρικούς (κολλήγους) των τσιφλικίων συχνάκις εκφραζόμενος υπέρ των καλλιεργητών και κατά των ιδιοκτητών, και τον Οκτώβριον 1906, απήλλαξε τους χωρικούς της υποχρεώσεως να μεταφέρουν ολόκληρον τον παραχθέντα καρπόν ( καλαμπόκι) εις την επιστασίαν και εκείθεν να λαμβάνωσι ούτοι το ανήκον αυτοίς και εκανόνισεν ίνα η διανομή γένηται εν τοις αλωνίοις. Επίσης παρεχώρησε περισσοτέρας εκτάσεις των συνήθων εις τους κολλήγους προς βοσκήν των ποιμνίων των, ταύτα δε πάντα ουσιωδώς έβλαπτον και τα συμφέροντα του Μ.Μεταξά, μη εννοώντας να κάμη τοιαύτας παραχωρήσεις............και ένεκα τούτου και δια να αναγκάση τον Γ. Σκιαδαρέσην ( ο άλλος συνέταιρος) να πωλήση αντί μικρού τιμήματος τας μερίδας του επί των κοινών κτημάτων..........αποφάσισαν εν συμβουλίω να φονεύσωσι τον παθόντα Μ.Αντύπαν.''
......................
Σήμερα, ενώ οι  συνθήκες εργασίας είναι περίπου οι ίδιες και θα γίνουν ακόμη χειρότερες, έπαψαν να ''γεννιούνται Αντύπες'' για να αφυπνίσουν τους εργαζόμενους...
Και αν κάποιος το προσπαθήσει , οι τρόποι άλλαξαν....Δεν τον δολοφονούν.......Τον εντάσσουν στο υπάρχον σύστημα, ''δολοφονώντας'' το όποιο αγωνιστικό πνεύμα ήθελε να επιδείξει!!!!!!
Η δημοσιογραφία υπηρετεί το υπάρχον πολιτικο-οικονομικό σύστημα και δεν βοηθά στην αφύπνιση του εργαζόμενου..
Οι πνευματικοί άνθρωποι, όχι μόνο διαλέξεις δεν δίνουν ,αλλά και αν γίνει κάποια στο όνομα της αλήθειας και του πλουραλισμού, αποσιωπάται από τα ΜΜΕ.
Όσο για αυτοθυσία, μάλλον έμεινε στις σελίδες του επίτομου ερμηνευτικού λεξικού της ελληνικής γλώσσας........
Σημεία των καιρών........''Φθηνά'' τη γλύτωσε η ΕΑΒ για την μόλυνση του Ασωπού

Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω  την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος! 
Έχω γράψει κατά καιρούς και σε άλλη ιστοσελίδα μου για την κατάσταση του Ασωπού ποταμού.


Ανάμεσα στις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι και της ΕΑΒ. 
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, μετά από εκθέσεις που συνέταξαν στις 30 Ιουλίου του 2010 οι επιθεωρητές περιβάλλοντος,  προέκυψε ότι από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν σε οκτώ από τα εννέα σημεία εντοπίζονται υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου που κυμαίνονται από 57 έως 141 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. 
Πρέπει να αναφέρουμε εδώ, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ ,αρκεί και η παραμικρή ποσότητα εξασθενούς χρωμίου για να προκαλέσει καρκίνο! Το  Ινστιτούτο Τοπικής Aειφόρου Ανάπτυξης στα Οινόφυτα υποστηρίζει ότι έχει ανιχνευθεί εξασθενές χρώμιο στο αίμα των εργαζομένων από 4 έως 12 μικρογραμμάρια!!!!
Η ΕΑΒ έχει εννέα αγωγούς οι οποίοι ξεβράζουν τα απόβλητα της βιομηχανίας στον Ασωπό ποταμό! 
Και βεβαίως τιμωρήθηκε για τα απόβλητα της που είναι τοξικά και φυσικά λίαν επικίνδυνα για τους πολίτες...Η τιμωρία της είναι .............η επιβολή προστίμου από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις περιβαλλοντικές  της παραβάσεις.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το πρόστιμο θα είναι της τάξης των 220.000 ευρώ.
Τι είπε  η ΕΑΒ για το πρόστιμο;; 
«Το σύνολο των φερόμενων παραβάσεων δεν σχετίζεται με διαπιστωμένη ρύπανση ή υπέρβαση οποιονδήποτε ορίων» και ότι οι παραβάσεις της δεν επιβαρύνουν το υπέδαφος. 
Δηλαδή, άχρηστοι οι επιθεωρητές περιβάλλοντος!!!!!!!!! 
Άχρηστο και το Ινστιτούτο Τοπικής Aειφόρου Ανάπτυξης στα Οινόφυτα!!
Καμιά εξήγηση για την εικόνα του Ασωπού ποταμού....Μόνο να  αυτοπροσδιορίζεται ως  Πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό,κατόρθωσε η ΕΑΒ, να  απαριθμεί τα υπογεγραμμένα συμβόλαια αξίας 500 εκ. ευρώ με κορυφαίες εταιρείες και τις επενδύσεις ύψους 6 εκ. ευρώ σε αντιρρυπαντικές τεχνολογίες όπως επίσης και το ενδιαφέρον της για την δημιουργία μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων. Η ΕΑΒ αποδίδει το πρόστιμο στην ελλιπή αδειοδότηση και επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτεία. 
Σχετικά δε με άλλα θέματα που εντοπίζουν οι επιθεωρητές, όπως η μη υποβολή σχεδίου διαχείρισης πτητικών οργανικών ενώσεων, αλλά και υπερβάσεις στις τιμές  του δείκτη αιθάλης και του διοξειδίου του άνθρακα, η βιομηχανία υποστηρίζει ότι κινούνται σε αποδεκτές τιμές και ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί κυρίως φυσικό αέριο.
Τελικά, κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση του ποταμού, για τις καλλιέργειες της γύρω περιοχής που τα προϊόντα  είναι επιβαρυμένα με τοξικά στοιχεία και πωλούνται σε όλη τη χώρα, ούτε για το μεγάλο αριθμό θανάτων από καρκίνων των κατοίκων της περιοχής.
''Το θέμα είναι υπερτιμημένο''!!! Αυτή ήταν παλαιότερη απάντηση της εταιρείας , αφού εκείνο που την ενδιαφέρει είναι οι εργασίες που έχει αναλάβει και που, σημειωτέον, καμιά χώρα δεν δέχθηκε να κάνει στο έδαφος της..
H EAB έχει αναλάβει από την αμερικάνικη εταιρεία Lockheed Martin, που κατασκευάζει τα F 16, ένα έργο το οποίο δεν είναι καθόλου τυχαίο μάλλον που έχει αναληφθεί από ελληνική εταιρεία και γίνεται σε ελληνικό έδαφος, αφού καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν δέχτηκε να γίνουν αυτές οι εργασίες στο έδαφός της. Kι αυτό γιατί μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία, που ανέλαβε αντίστοιχο έργο από την αμερικάνικη εταιρεία (για τα F35), δεν τηρείται τελικά η περιβαλλοντική νομοθεσία!
Tο έργο αφορά σε εργασίες συντήρησης, δηλ αφαίρεση βαφής και επιχρωμίωση των πολεμικών αεροσκαφών F 16. Στο παρελθόν, παρόμοιες εργασίες γίνονταν στις HΠA και είχαν σαν αποτέλεσμα τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές (με βασικό υπαίτιο το εξασθενές χρώμιο) και χαμένες αγωγές από τη Lockheed Martin αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους η αμερικάνικη εταιρεία στράφηκε στο εξωτερικό και αφού δεν μπόρεσε πουθενά αλλού ήρθε στην Ελλάδα και στην EAB.

Επικαλούμενη η εταιρεία συχνά, την κρισιμότητα του ρόλου και των δραστηριοτήτων της, αλλά και τα συμβόλαια συντήρησης αεροσκαφών με το NATO, η διοίκηση της βιομηχανίας κατάφερνε εδώ και χρόνια να ξεγλιστρά από το νόμο και να ξεπλένει τις περιβαλλοντικές της αμαρτίες, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 
 Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Aυγούστου το ΣτE αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του νομάρχη που ζητούσε την παύση της λειτουργία της, επιβάλλοντας ένα αυστηρό πρόγραμμα παρακολούθησης των αποβλήτων της βιομηχανίας, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίες δειγματοληψίες από την ίδια και σε μηναία βάση από ανεξάρτητο φορέα (EMΠ). 
Σήμερα θα πληρώσει στην κυριολεξία , την ανευθυνότητα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης με ένα σχετικά μικρό ποσό.
Τα αποτελέσματα της μόλυνσης επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών, μολύνουν τα προϊόντα που πωλούνται σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν το περιβάλλον.
Οι τοξικές ουσίες δεν καταπολεμούνται με χρηματικά ποσά!!
Μας αφορά όλους τελικά και όχι μόνο τους κατοίκους της γύρω περιοχής!!!
Ας μην το προσπερνάμε!

πηγές    ΕΔΩ
       και ΕΔΩ
       και ΕΔΩ
''...το χτυπούσα και δεν το ευχαριστιόμουν....''!!!

Αποτρόπαιο έγκλημα και κακοποίηση ενός αγοριού, από έναν άνδρα, φίλο της μητέρας του ανήλικου μωρού...με έχει εξοργίσει πάρα πολύ!
Ο οποίος δικάζεται και εξηγεί στο δικαστήριο λεπτομερώς, τον τρόπο που σκότωσε το αγοράκι, 15 μηνών!!!!!!!!!!
Και θα μου πείτε ότι οι πολίτες θα πρέπει να δέχονται ένα μέρος των φόρων τους να πηγαίνουν στη σίτιση,  στέγαση  και φύλαξη στις φυλακές τέτοιων ανθρώπων!!
Όχι, δεν είναι άνθρωπος, κτήνος είναι, όταν μάλιστα παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι δεν μετάνοιωσε καθόλου για την πράξη του!!!!!
Ας τα πάρουμε με τη σειρά!!

Το 15 μηνών βρέφος έκλαιγε και αντί μιας αγκαλιάς, μιας τρυφερής γλυκιάς κουβεντούλας, δέχθηκε 13 χτυπήματα στο κεφαλάκι του από το παρανοϊκό κτήνος.
Βιντεοσκοπούσε και το έγκλημά του ...έβαλε και τίτλο ''2 Λεπτά  Πόνου'' και δεν το ευχαριστιόταν να το χτυπά!!!
Πού ήταν η μητέρα;;; 

Το κακοποιούσε ο φίλος της -- έτσι λέγεται--όταν η μητέρα έλειπε στη δουλειά!!!
Και δεν το αντιλήφθηκε;;;; Δεν είχε δει ποτέ κακώσεις στο παιδάκι της;;;;
Προσωπικά θεωρώ επίσης συνυπεύθυνη τη μητέρα για το έγκλημα αυτό!!!
Ανοχή ή συγκάλυψη  εγκληματικών ενεργειών είναι έγκλημα!!
Οι δικαστές έχουν μείνει άφωνοι από τις περιγραφές του δράστη.
Ο Darren Newton, ο δράστης, όταν ρωτήθηκε για το βίντεο είπε ότι αφορούσε την ώρα που το παιδί έκλαιγε, όταν εκείνος το χτυπούσε στο κεφάλι!!!
Δεν ξέρω αν θεωρηθεί ψυχικά ασθενής!
Δεν με απασχολεί! Για τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να ισχύει η θανατική ποινή!!
Είμαστε απάνθρωποι αν υποστηρίξουμε τη θανατική ποινή;;;
Βεβαίως και έχουν γίνει λάθη, οι'' δικαστικές πλάνες'' που έχουν οδηγήσει αθώους στο θάνατο...
Αλλά όταν έχεις ένα τέτοιο κτήνος, γιατί θα πρέπει να το αφήσεις ζωντανό;;;
Από ανθρωπιά θα μου πείτε...
Τι ανθρωπιά όμως δείχνουμε απέναντι σε θύματα όπως το μωρό, αδύναμα να αντιδράσουν, που κακοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο με μαρτυρικό  τρόπο;;;; 
Φυσικά, υπάρχει η άποψη ότι και να ''εξαφανιστεί ο δράστης από προσώπου γης'', το μωρό δεν ζει ούτε ''θα γυρίσει πίσω''!
Και η δική μου σκέψη  τρέχει: Θα τιμωρηθεί.... φυλακισμένος στις φυλακές  ή σε κάποιο ίδρυμα για θεραπεία,και μετά από χρόνια,ίσως επιδείξει καλή συμπεριφορά, ή  θεραπευτεί....έτσι θα βγει ξανά στην κοινωνία κάποια στιγμή. 
Και ....................... ίσως ένα άλλο μωρό ξαναζήσει από τα χέρια του στο μέλλον τα ίδια ''2 λεπτά πόνου''!!!
Πόση ανθρωπιά δείχνει αυτό;;;
Δεν ήταν μιας στιγμής ''τρέλα'' η δολοφονία του μωρού .........Ήταν 4 μήνες!!!! ... 4 μήνες κακοποίηση που θα οδηγούσε στο έγκλημα,και σίγουρα  δεν είναι λίγος ο χρόνος....
Η  μητέρα, δεν δικαιολογείται να μην έχει αντιληφθεί το παραμικρό!!!
Προσωπικά ντρέπομαι που ένας τέτοιος δολοφόνος, ονομάζεται ''άνθρωπος'' όπως εγώ!!!!


Πρώτη του τελευταίου μήνα του χρόνου!!!


Καλό μήνα! Μπήκαμε και στον τελευταίο μήνα του χρόνου αλλά τον πρώτο του χειμώνα...Ο Δεκέμβρης ή Δεκέμβριος οφείλει την ονομασία του στη σειρά του που ήταν, σύμφωνα με το πρώτο ρωμαϊκό ημερολόγιο ...δέκατος! Τότε ο χρόνος ξεκινούσε από το Μάρτιο. Αργότερα, το 1564 μετά την έκδοση του Εδίκτου του Καρόλου Θ' διατήρησε την ονομασία του αν και το έτος ξεκινούσε από τον Ιανουάριο.
Ο αυτοκράτορας Κόμμοδος έδωσε στο μήνα αυτό την ονομασία Αμαζών, σε ένδειξη τιμής για τη σύζυγό του, της οποίας τη μορφή, ως Αμαζόνας, είχε χαραγμένη στον δακτυλιόλιθό του .

Κατά την 21η προς την 22η Δεκεμβρίου, ο ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερω και αρχίζει  ο χειμώνας.  Είναι η συντομότερη σε διάρκεια μέρα του έτους. Στην πραγματικότητα, εξαιτίας της μεταβλητής διαφοράς ανάμεσα στον μέσο και τον αληθινό ήλιο, ο ήλιος αρχίζει να επιβραδύνει τη δύση του από τις 13 Δεκεμβρίου.
Ο μήνας Δεκέμβρης είναι φημισμένος για δυο πράγματα: Τα Χριστούγεννα και τα κρύα που φέρνει.
Η γιορτή των Χριστουγέννων του έδωσε τις ονομασίες Χριστουγεννάς ή Χριστογγενάς και Χριστουγεννάρης στη Ρόδο και Πόντο, Χριστουγεννιάτης στη Λέσβο, Χριστουγεννίτης στη Χαλκιδική,  Χριστιανάρης στον Πόντο, Άσπρος μήνας ή Ασπρομηνάς στην Μακεδονία. 
Το δυνατό κρύο συσχετίστηκε παρετυμολογικά με τα ονόματα αγίων που γιορτάζουν το μήνα αυτό. 

Έτσι λέγεται: ''Αι- Βαρβάρα βαρβαρώνει, Αι  Σάββας σαβανώνει, Αι Νικόλας παραχώνει'' εξαιτίας του χιονιού που πέφτει αυτό το τριήμερο που το ονομάζουν ''συναιρετικά'' Αι-νικολοβάρβαρα. Και επειδή ''το κρύο αντρειώνει''αυτές τις ημέρες, και μάλιστα όπως πίστευαν παρασυρμένοι και πάλι παρετυμολογικά, από την ημέρα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα, δηλαδή την τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου, ο Δεκέμβριος ονομάστηκε και Αντριάς. Σε ορισμένα μέρη πίστευαν ότι οι μεγαλύτερες χιονοπτώσεις γίνονται την ημέρα των Χριστουγέννων όπως στη Μεσσηνία που τα Χριστούγεννα ονομάζονταν και Χριστόχιονα!

Στην αρχαιότητα ο Δεκέμβριος ήταν ο 6ος μήνας του Αθηναϊκού έτους και ονομαζόταν Ποσειδεών, εξαιτίας των θυσιών που γινόταν αυτόν το μήνα προς τιμή του θεού Ποσειδώνα για να τον εξευμενίσουν μπροστά στο χειμώνα που ερχόταν.

Παροιμίες που έχουν σχέση με το μήνα Δεκέμβρη:
.Δεκέμβρη με τα κρύα σου πώς θα ξεχειμωνιάσω. Το χιόνι του Δεκέμβρη, χρυσάφι του καλοκαιριού.
.Το Δεκέμβρη παραμύθι και τον τρυγητή τραγούδι. Το τραγούδι με τον τρύγο, το Δεκέμβρη παραμύθι.
.Να ναι Χριστούγεννα στεγνά, τα Φώτα χιονισμένα, χαρά σε κείνο το γεωργό που τα 'χει όλα σπαρμένα.
.Να ναι Χριστούγεννα στεγνά, τα Φώτα χιονισμένα, και τα Λαμπρά βρεχούμενα, αμπάρια γιομισμένα.
Η παράδοση θέλει το Δεκέμβρη στη Λήμνο να κάνουν κόλλυβα οι ζευγάδες, να τα πηγαίνουν στην εκκλησιά για να τα διαβάσει ο παπάς και να τα ρίχνουν έπειτα στην ''ταγή'' για τα ζώα.
Του Δεκέμβρη ''η μέρα καλημέρα καλησπέρα'' έλεγαν οι παλιοί, για να δείξουν πόσο μικρή μέρα έχει ο μήνας. 
Για τους ορθόδοξους, η πραγματική αρχή του καινούργιου χρόνου είναι τα Χριστούγεννα. 
Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου, με την (από θρησκευτική άποψη) αιτιολογία ότι αν κάτι κάνει τον χρόνο καινούργιο, δεν είναι η εναλλαγή των αριθμών, αλλά η είσοδος του Υιού και Λόγου του Θεού στον χρόνο της ιστορίας του ανθρώπου. 

Καλό μήνα λοιπόν και καλές προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα!!!
πηγή  Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ LAROUSSE
           και  ΕΔΩ