Καλό του ταξίδι.......




Δύσκολη εποχή αυτό το τρίμηνο. 
Πολλά δάκρυα πόνου μου χάρισε.
Τώρα έφυγε και το σκυλάκι μας. Κάνει παρέα στη μαμά μου, ελπίζω. Και η απουσία του ηχηρή. 
Ξέρεις, πάντα πίστευα ότι ήμουν τυχερό άτομο μια και γεύτηκα όλα τα είδη  της Αγάπης από τα δικά μου πρόσωπα. Αλλά αγάπη σκύλου δεν είχα νοιώσει, ούτε είχα γνωρίσει. Και ακόμη και σήμερα εντυπωσιάζομαι από τη δύναμή της.
Αγαπάς τα ζώα αλλά είναι άλλο θέμα να τα ζεις, να είναι μέλος της οικογένειας. Και αυτό πρώτη φορά το γεύτηκα.
16 μήνες μαζί μας. 16 μήνες μαζί του. Το σπίτι βουβό από την απουσία του. Τα λόγια φτωχά, μόνο τα δάκρυα πλούσια δεν μπορούν να συγκρατηθούν.
Ναι το έχω συνειδητοποιήσει. Δεν γίνεται αλλιώς. Τα πάντα άλλαξαν με το χαμό του. Μουντές οι μέρες, η σιωπή   σε πληγώνει, η κάθε στιγμή σου θυμίζει το μικρό πανέξυπνο σκυλάκι που μας είχε αγαπήσει τόσο, μα και που πήρε τόση μα τόση αγάπη.
Κρίμα....
Ο κόμπος στο λαιμό δεν λέει να φύγει ακόμη.
Και εμείς προσπαθούμε να βηματίσουμε ξανά, ψάχνοντας διάθεση να  ακολουθήσουμε τους ρυθμούς μας. 
 Σας ευχαριστώ όλους  εσάς που δεν με ξεχνάτε. Χάθηκα το ξέρω, αργά βήματα  κάνουμε να βρούμε ξανά την καθημερινότητά μας που άλλαξε τόσο.  
Μπόρα είναι θα περάσει, σκέφτομαι. Αλλά  πόσο πόνο προκάλεσε...

 

44 σχόλια:

  1. Αννούλα μου... φτωχές οι λέξεις το ξέρω. Το θλιμμένο βλέμμα του στη φωτογραφία που είναι όμως τόσο εκφραστικό. Τα λόγια σου, ο πόνος σου που τον μοιράζεσαι, κι αυτές οι "γιορτινές" μέρες που κάνουν τις απουσίες αβάσταχτες. Ας είναι αναπαυμένες όλες οι ψυχούλες εκεί πάνω, ας συντροφεύουν η μια την άλλη και ο Θεός να σας δίνει κουράγιο και ψυχική δύναμη...
    Την αγάπη μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Μαράκι μου και αυτές οι μέρες που δεν τις καταλαβαίνω ότι είναι γιορτινές, βροντοφωνάζουν τις απουσίες.
      Ναι σαι καλά
      Σ'ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  2. Κόμπο στο λαιμό έχω κι εγώ καθώς κι εμένα ο σκυλάκος μου είναι μέλος της οικογένειας και τον έχω σαν παιδί μου!
    Αννούλα μου δύναμη και κουράγιο....
    Την αγάπη μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω Αριστέα μου ξέρω, μέλος της οικογένειας είναι σαν παιδί σου οπως το λες.Και ξέρω ότι με νοιώθεις
      Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  3. Η σχεση μας..η αγαπη που δινουμε και παιρνουμε απο ενα σκυλι ειναι τεραστια εμπειρια και την αποκτουμε εχεις δικιο..οταν ζουμε καθημερινα μ αυτο..εχω σκυλι και νιωθω τον πονο σου..σε παρακαλω να προσεχεις τον εαυτο σου εχεις την αγαπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στέλλα μου έχεις σκυλάκι και ξέρω ότι με νοιώθεις και αυτό μου είναι αρκετό.
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ

      Διαγραφή
  4. Αννούλα κουράγιο. Τα λόγια είναι φτωχά σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί ο πόνος είναι μεγάλος αν χάσεις κάποιον που αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ελένη μου έτσι. Να σαι καλά και σ'ευχαριστώ

      Διαγραφή
  5. Πόσο λυπάμαι καλή μου.... να σε παρηγορεί το ότι πήρε πολύ αγάπη από εσάς και σίγουρα έφυγε ευτυχισμένη, δεν θα ξεχαστεί όμως ποτέ, πάντα θα έχει μια θέση μέσα στην καρδιά σας. Καλό της ταξίδι..... και μια αγκαλιά για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου ξέρω ότι με καταλαβαίνεις. Πάντα θα έχει θέση στην καρδιά μας
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ

      Διαγραφή
  6. Πάντα θα προκαλεί πόνο ο χαμός του σκυλάκου σας Αννα μου γιατί ζούμεμαζί τους και είναι μέλη της οικογένειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νικόλ μου έτσι είναι. Μέλος της οικογένειας και μας ερήμωσε...

      Διαγραφή
  7. Αχ Αννούλα μου πόσο λυπάμαι...
    Καλή δύναμη!!!

    Σε φιλώ και σ' αγαπώ πολύ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Ελένη μου και σ'ευχαριστώ. Και εγώ σ'αγαπώ πολύ
      Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  8. Με φαρμάκωσες..κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει όπως εγώ..ζω κάθε μέρα αυτό το σβήσιμο καλή μου..κάθε μέρα και ξέρω ότι η κατάληξη είναι μία.Αυτές τις μέρες είμαι κυριολεκτικά διαλυμένη και το κρύβω όσο μπορώ γιατί σε κανένα δεν αξίζει να με ακούει και να με βλέπει έτσι.Ο γιατρός της Κλώντης κάποτε μου είπε ότι ο χαμός του ζώου που σε συντροφεύει είναι μεγάλος γιατί ο δεσμός είναι..μητρικός.Σαν να χάνεις κάτι από το παιδί σου..και το έχω νοιώσει αυτό 2 φορές ..2 φορές φίλη μου.Απλά δεν χρειάζεται να πω ότι να το θυμάσαι.Αυτό είναι βέβαιο, όπως θυμάμαι όλα μου τα σκυλάκια.ία αγκαλιά από μένα με ..κλάμα πολύ πίστεψε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω πώς με καταλαβαίνεις. Παίρνω την αγκαλιά και στην ανταποδίδω. Όσο για το κλάμα...απορώ πού βρήκα τόσα δάκρυα.
      Σε φιλώ

      Διαγραφή
  9. Λυπάμαι πολύ για το σκυλάκι σας που έφυγε, το έχω νιώσει καλά. Από την άλλη η μόνη σκέψη που μας παρηγορεί σ΄αυτές τις στιμές είναι ότι τα ζωάκια μας πήραν κι έδωσαν πολλή αγάπη, είχαν φροντίδα και έζησαν όπως θα έπρεπε να ζουν όλα τα πλάσματα σ' αυτόν τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Νίκη μου έχεις απόλυτο δίκιο,είναι μια παρηγοριά να ξέρεις ότι πήρε την αγάπη που έδωσε. Μα παρόλα αυτά ένα μωρούλι ήταν...αξιολάτρευτο...
      Σ'ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου

      Διαγραφή
  10. Πόσο λυπάμαι! Δύναμη να έχεις και κουράγιο, Άννα μου.
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Έλλη μου ξέρω ότι με νοιώθεις
      Φιλιά και από εμένα

      Διαγραφή
  11. Όλα μαζί σου ήρθανε Άννα μου,εύχομαι ο χρόνος να απαλύνει τη θλίψη και τον πόνο σας για τις απώλειες των τελευταίων μηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Κατερίνα μου δεν ξέρω τι είναι όλο αυτό...Όλα μαζεμένα, φοβάμαι να πιστέψω ότι σταματήσανε εδώ τα ΄ασχημα...
      Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ

      Διαγραφή
  12. Λυπάμαι και σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το έχω νοιώσει κάποτε κι εγώ αυτό το συναίσθημα.... Είναι δύσκολο το ξέρω, αλλά ο καιρός γιατρεύει τα πάντα. Σημασία έχει ότι του δώσατε πολύ αγάπη και έφυγε ευτυχισμένο !!!!! Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια μου είναι τόσο έντονο το συναίσθημα αυτό του χαμού του που έχω μείνει άναυδη συν τοις άλλοις. Σ'ευχαριστώ καλή μου και σίγουρα πήρε πολλή αγάπη αλλά μας έδωσε τόση περισότερη!!!!!!
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  13. Αχ Άννα, Αννούλα, άλλα λόγια θα ήθελα να είχα να σου πω σήμερα, που είναι η γιορτή σου, ωστόσο Άννα μου, βρίσκεσαι στη δίνη τών γεγονότων... Ενός κακού μύρια έπονται, δυστυχώς, ωστόσο, είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ο σκύλος θα μπορούσε να "σου σταθεί" αυτόν τον καιρό, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άνθρωπο... Με πλήρη συνείδηση όμως, θα σου πρότεινα να μην το αργήσεις Άννα μου, και τώρα, που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, να αποκτήσεις οπωσδήποτε ένα σκυλάκι. Είναι σίγουρο ότι θα βρεις και θα δώσεις αγάπη, κι αυτό θα σε πάει, έστω και ένα μικρό βηματάκι, πιο μπροστά... Εύχομαι υγεία και δύναμη Άννα μου, και του χρόνου να είναι ο πόνος πιο γλυκός.. Φιλιά και καλημέρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι βρε Πέτρα μου. Τι κακό και αυτό. Όλα μαζεμένα και έχω τρομάξει και λίγο...λες να έχουμε και άλλα, σκέφτομαι συνεχώς.
      Ναι έχω νοιώσει την παρηγοριά που προσφέρει ένας σκύλος, από τον Οκτώβρη που άρχισαν τα δύσκολα έπαιρνα το κουράγιο που χρειαζόμουν από το σκυλάκι μας...και πόσο μου λείπει!!!!
      Το σκεφτόμαστε για νέο σκύλο, δεν ξέρω ακόμη ίσως να είναι νωρίς. Τι να πω; Τα χω χάσει και λίγο. Τα συναισθήματα του χαμού του ήταν τόσο έντονα, ακόμη είναι και δεν το περίμενα...
      Να σαι καλά και σ'ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  14. Α, το ξέχασα! Η εικόνα στην κορυφή, είναι υπέροχη!
    "Κρύβει" έναν ορίζοντα, κι αυτό γεννά ελπίδα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σ'αρέσει η εικόνα γιατί αρέσει και σε μένα αν και είναι λίγο μουντή...

      Διαγραφή
  15. Καλημερα Αννα μου!
    Εχω ζησει απώλεια κατοικιδίου και σε καταλαβαινω. Ειναι τραγικά τα συναισθήματα, απλά σε παρακαλώ σκεψου το και τωρα σωσε ακομη μια ψυχούλα απο καποια φιλοζωικη ή κυνοκομείο, να σου ελαφρυνει τον πονο.
    Φιλια και μια ζεστη αγκαλια απο μενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια σου Πολλά για τη γιορτη σου,νομιζα οτι το ειχα γραψει στο προηγουμενο σχόλιο :)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ Αριάδνη μου ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    3. Όσο για την απώλεια που έχεις νοιώσει και εσύ στο πετσί σου,ξέρω τώρα πώς θα ένοιωθες και ξέρω ότι καταλαβαίνεις καλύτερα τι νοιώθω με το χαμό του σκύλου μας. Το σκεφτόμαστε για νέο σκυλάκι...θα δείξει. Ίσως να είναι νωρίς ακόμη. Δεν ξέρω....

      Διαγραφή
  16. Ξαναερχομαι Άννα μου να σου ευχηθώ ,να είσαι πολύχρονη να έχεις υγεία και να χαίρεσαι ότι αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολλές-πολλές ευχές κι από μένα για τη γιορτή σου Αννούλα μου♥♥❀♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΧ Αννουλα ηρθα να σου δώσω τις ευχες μου γιατην γιορτή σου και βλεπω με λυπη μου οτι εφυγε το σκυλακι σας..!! είναι λυπηρό να χανονται αγαπημενε μας συντροφιες γιατί σιγουρα συντροφιά θα ηταν...ειναι απωλεια...Αννουλα μου ομως η ζωή ειναι αυτή και πολλες φορες ερχονται μαζεμενα τα δύσκολα.. και αλλες μαζεμενα τα καλα΄... ευχωμαι φιλη μου ο χρονος που θα έρθει να σου φερει μονο τα καλα απο εδω και περα.. θελει χρονο να βρεθει η γαληνη αλλα θα ερθει.. να είσαι σιγουρη γι αυτό.. αν χρειαστείς τίποτα εδώ θα ειμαστε..να είσαι καλα Αννουλα μου μια αγκαλια και ενα μεγαλο φιλί παρηγοριάς..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ρούλα μου. Είδες τι πάθαμε; Ναι είναι μεγάλη απώλεια και εύχομαι ο χρόνος να την απαλύνει. Να σαι καλά μάτια μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  19. Λυπάμαι πολύ, Άννα μου. Υπομονή και κουράγιο, όχι για να ξεχάσεις, για να ξεκουραστεί η καρδούλα σου. ♥ Σου στέλνω όλη μου την αγάπη. ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περασα να σε ευχαριστησω Αννούλα μου που περνας και αφηνεις σχόλιο παρόλο που περνας δυσκολα.. αυτό σημαινει οτι προσπαθεις να συνελθεις και αυτο ειναι το μονο που μπορουμε να κάνουμε στα δυσκολα μας... δεν γινεται αλλιως κοριτσι μου... αν αυτό ειναι που σου κανει καλό να το κανεις κοριτσι μου να αφηνεις να μπαινουν μεσα σου μικρές στιγμες γαληνης..που οσο περνα οκαιρος θα γινονται περισσοτερες.. στο ευχομαι όλοψυχα.. φιλη μου.. μια αγκαλια μεγαλη σου στελνω και ενα φιλι...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή