Και ήταν μόνο 22-23 ετών!!!!!!!!!!

Έπεσαν την ώρα του καθήκοντος!!! Δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ δύο παλικάρια, δυο παιδιά οικογενειών και σήμερα όλοι, μα όλοι μιλάμε με λόγια συμπονετικά, συντετριμμένοι και απογοητευμένοι για την κατάληξη του κυνηγητού των παρανόμων.
Αστυνομικοί που κάνοντας τη δουλειά τους, έχασαν τη ζωή τους. Πολλές φορές  στεκόμαστε απέναντι από την αστυνομία....Την κατηγορούμε για πολλά, χαρακτηρίζοντας μπάτσους αυτούς που μας προστατεύουν.
Δεν υποστηρίζω ότι είναι άμοιροι ευθυνών οι αστυνομικοί. Ότι δεν υπάρχουν στο χώρο τους κακοί και καλοί εργαζόμενοι,  όπως σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Απλά, η αστυνομία είναι ο φύλακας του νόμου. Και κάθε παραβίαση και παρανομία από μέρους της, είναι περισσότερο εμφανής.
Όμως, άνθρωποι είναι όπως και εμείς, με τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους και τα αρνητικά. Και πονάς στ' αλήθεια όταν νέα παλικάρια φεύγουν τόσο άδικα.
Η εγκληματικότητα είναι στα ύψη. Και όχι μόνον αυτό. Έχει αλλάξει. Έχει γίνει σκληρή και αδίστακτη. Για μικροκλοπές δεν διστάζουν οι κακοποιοί να αφαιρέσουν ζωές! 
Εύχομαι να συλληφθούν οι δολοφόνοι και να τιμωρηθούν με την εσχάτη των ποινών! Αλλά η εγκληματικότητα θέλει ισχυρή αντιμετώπιση. Θέλει άρτια εκπαίδευση. Θέλει χρήμα να δοθεί σ' αυτούς που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή για να κάνουν απλά τη δουλειά τους. Θέλει ελευθερία κινήσεων ώστε να μπορεί ο αστυνομικός να χρησιμοποιεί το όπλο του κατά βούληση. Θέλει σωστές υποδομές.
Και μη πείτε για κατάχρηση εξουσίας...Αν υπάρχει σωστή εκπαίδευση, η κατάχρηση ελαχιστοποιείται. Αλλά θα συμβεί και αυτή. 
Δυστυχώς, αν σήμερα είχαν σκοτωθεί αθώοι πολίτες ή ακόμη και πολίτες ύποπτοι, θα γινόταν χαμός και από τα ΜΜΕ αλλά και από εμάς.
Δεν είναι υποκρισία;; Να θεωρούμε απλά λόγο συλλυπητηρίων τον χαμό αστυνομικών και όχι λόγο για να δείξουμε αγανάκτηση;; Δηλαδή υπάρχουν πολίτες πιο ίσοι από άλλους, αναγνωρίζονται  περισσότερα δικαιώματα σε μερικούς ενώ στους αστυνομικούς όχι;;
Πολλές φορές έχω ακούσει τη φράση '' μα αυτή είναι η δουλειά τους με τους κινδύνους που συνεπάγεται...Αν δεν τους αρέσει να μην την κάνουν''!! Πόσο εύκολα λέμε μεγάλες κουβέντες............
Λίγο σεβασμό χρειάζεται σε αυτούς που μας προστατεύουν!!!
Και η εγκληματικότητα χρειάζεται να καταπολεμηθεί με άγριο κυνήγι και αμείλικτη στάση. Ας μη ξεχνάμε ότι αν επικρατήσει ο φόβος, τότε οι εγκληματίες θα έχουν πετύχει το στόχο τους.
Κόψτε χρήματα από τους συναδέλφους σας και από τον εαυτό σας κ.κ πολιτικοί και δώστε τα στην αστυνομία!!! 
Και όσο ευέλικτο και αν είναι το σώμα των μοτοσικλετιστών, τόσο ευάλωτο είναι. Ας γίνουν θωρακισμένα τα περιπολικά. Πιο απαραίτητοι είναι οι αστυνομικοί από τους πολιτικούς που τους χρυσοπληρώνουμε την προστασία τους και με θωρακισμένα αυτοκίνητα. 
Και το κυνήγι των εγκληματιών ας γίνεται μόνο με περιπολικά!!
Μην ξεχνάμε ότι οι εγκληματίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να πυροβολήσουν εν ψυχρώ, ενώ οι αστυνομικοί όχι!!
Ποτέ δεν είχα και δεν έχω σχέση με αστυνομικό. Ούτε συγγενείς ή φίλους έχω στην αστυνομία. Και φυσικά, δεν είμαι  ούτε πρόσωπο που χρήζει προστασίας.
Όμως ποτέ δεν θεώρησα την αστυνομία και την αστυνόμευση αρνητικό μιας κοινωνίας. Δυστυχώς φτάσαμε σε τέτοιο σημείο που η αστυνόμευση κρίνεται απαραίτητη. Εφοδιάστε λοιπόν  το σώμα με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα το βοηθήσουν στο έργο του και θα προστατέψουν, όσο είναι δυνατόν, τους ίδιους τους αστυνομικούς!!
Και εμείς,ως πολίτες υπεύθυνοι, ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας...
Γιατί πιο πολύ κατηγορούμε τους αστυνομικούς από τους παράνομους εγκληματίες, αναρχικούς, ακόμα και διαδηλωτές που σκοπό έχουν να κάψουν τη Βουλή!!!
Ας βάλουμε στην ίδια ζυγαριά το σωστό και το λάθος...
Δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν χωράνε!!!!
Καλό ταξίδι στα παλικάρια και μακάρι να είναι τα τελευταία θύματα αυτής της βάρβαρης κοινωνίας!!!!





2 σχόλια:

  1. Το ότι με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο δεν νομίζω ότι πλέον σου κάνει εντύπωση.

    Μα γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να σκεφτούν αντικειμενικά?
    Τα 2/3 τους βρίζουν ασύστολα και το υπόλοιπο 1/3 θέλει την ηρωποίησή τους. Τι να πει κανείς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μένα Ιονν αυτή είναι και δική μου απορία που όμως μένει αναπάντητη...Απλά πιστεύω ότι ο άνθρωπος παρασύρεται πάντα από εκείνους που πραγματικά είναι ενάντια στο νόμο και στην τάξη....
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή