''Προτιμάτε τα ελληνικά προϊόντα''!!!

''Προτιμάτε τα Ελληνικά προϊόντα'', είναι μια παλιά προσπάθεια αφύπνισης του Έλληνα καταναλωτή.
Υπάρχουν ακόμη και αφίσες σε διάφορες πόλεις που παροτρύνουν τους κατοίκους να υποστηρίζουν τα καταστήματα της περιοχής τους.
Πάντως, στη δική μου περιοχή, όσες φορές υποστήριξα καταστήματα της γειτονιάς μου, το μετάνιωσα....μια και έδωσα για τα ίδια είδη σχεδόν τα διπλάσια χρήματα!!!!
Τώρα, τα σούπερ μάρκετ, αποφάσισαν να αναρτήσουν στα καταστήματά τους αφίσες που θα λένε ''ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά''!!!
Πολύ σωστή κίνηση και πιστεύω ότι οι Έλληνες όντως προτιμούν, ως επί το πλείστον, τα ελληνικά προϊόντα....
Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, MY MARKET, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ,  με τις αφίσες αυτές  στα καταστήματά τους και στις σακούλες τους, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες ώστε να στηρίξουν τις ελληνικές βιοτεχνίες, τη βιομηχανία καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στηρίζοντας την ελληνική παραγωγή, στηρίζουμε και την οικονομία της χώρας.
Όμως .....όσοι αγόραζαν προϊόντα ξένης προέλευσης, το έκαναν κατά κύριο λόγο για τις τιμές!
Aντιθέτως, όποτε οι Έλληνες έδειχναν προτίμηση στα ντόπια είδη, οι έμποροι ανέβαζαν τις τιμές..Γνωστό αυτό!!!!! Πάγια τακτική τους!!!
Φίλη μου έλεγε, ότι πχ.,το γιαούρτι μας το αγόραζε στο Βέλγιο φθηνότερα από ότι στη χώρα μας. Είναι να απορείς μια και προσθέτονται στην τελική τιμή  και μεταφορικά έξοδα, λόγω απόστασης....Φυσικά και τα ημερομίσθια των υπαλλήλων εκεί, είναι υψηλότερα από τα δικά μας...Είναι επίσης ένας λόγος διαμόρφωσης τιμών!!!!!!!!!!!
Κι όμως...πολλά προϊόντα μας πωλούνται στις ξένες χώρες φθηνότερα από ότι στη δική μας χώρα....
Αυτό θα το αλλάξουν οι επιχειρηματίες;;;
Δεν με απασχολεί αν μεσολαβούν άλλοι--δεν είναι δικό μου θέμα--και ως μεσάζοντες ανεβάζουν τις τιμές....
Σημασία έχει η τελική τιμή στο ράφι! 
Και αυτή η τελική τιμή πολλές φορές, είναι αποτρεπτική για τον καταναλωτή............
Τώρα για τον τουρισμό..............χμ....πάντα οι Έλληνες, ειδικά οι νέοι, προτιμούσαν την Ελλάδα τα καλοκαίρια. Όσοι πήγαιναν ταξίδια στο εξωτερικό....ήταν στην πλειοψηφία τους με γκρουπ για λίγες ημέρες.
Αλλά και στα νησιά, οι τιμές για τους Έλληνες ήταν απαγορευτικές!!!
Γνωστό το θέμα με τις  χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων  μας για τους ξένους και υψηλές για τους Έλληνες...
Από αυτό και μόνο φαίνεται ότι ή δεν έχουν οι ξενοδόχοι ανάγκη το ντόπιο τουρισμό, ή τον έχουν σίγουρο και ''χτυπούν στο ψαχνό''!!!
Θυμάμαι πέρσι, η κόρη μου επισκέφθηκε νησί και βρήκε δωμάτιο με 60 ευρώ τη βραδιά αλλά το καθάρισμα του δωματίου  δεν συμπεριλαμβανόταν στην τιμή!!!!!!!Και φυσικά το έμαθε όταν ρώτησε γιατί δεν καθαρίστηκε το δωμάτιο και το μπάνιο και γιατί οι πετσέτες δεν αλλάζουν;
Πώς θέλουν λοιπόν ο Έλληνας καταναλωτής να εμπιστευθεί τον ντόπιο επιχειρηματία;;;
Το ''ντύνομαι ελληνικά'', ίσως να βρει οπαδούς μια και για τις φίρμες των ρούχων ξένων οίκων, χρειάζονται πια περισσότερα χρήματα που δεν έχουν πλέον οι νέοι....
Γενικά πάντως είναι μια καλή κίνηση....  μια καλή προσπάθεια αφύπνισης, για να τονωθεί το δικό μας παραγωγικό προϊόν.....αλλά  προσοχή!!!΄Οχι όλα να τα περιμένουμε από τον καταναλωτή..
Και ο Έλληνας θέλει να αγοράζει εγγυημένα προϊόντα και υπηρεσίες σε λογικές τιμές...............που να συμβαδίζουν με την τσέπη  του!!!!!!
Η αισχροκέρδεια είναι ορατή και διώχνει πελάτες!!!!!!
Ας το έχουν υπόψη όλοι οι έμποροι!!!

4 σχόλια:

 1. Kλέψτο το....Εξάλλου κλοπή που γίνεται αφού προηγηθεί ερώτηση, δεν είναι κλοπή!!!!!!!!!!!!
  Καλησπέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα. Πρέπει να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα διότι με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και την ελληνική οικονομία. Το θέμα όμως είναι να μας στηρίζουν και οι έμποροι με χαμηλές τιμές στα προϊόντα που μας πουλάνε. Οι γερμανικές αλυσίδες καταστημάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα ναι μεν πουλάνε πιο φθηνά, αλλά δεν έχουν ποιότητα. Τώρα όσο για τους ξενοδόχους των ελληνικών νησιών μας, εκεί υπάρχει ασυδοσία. Αυτοί οι άνθρωποι μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου. Νομίζουν πως ζουν σε άλλη χώρα. Κάτσε σκέψου πόσα χρήματα βγάζουν και πόσοι από αυτούς κόβουν αποδείξεις. Κανείς! Αυτοί έχουν μπει βάση ΠΟΛ σε ένα ειδικό καθεστώς που τους αφαιρεί την υποχρέωση να κόβουν αποδείξεις. Πληρώνουν εφορία κάθε χρόνο ένα ποσό ανάλογα με τον αριθμό δωματίων που έχουνε. Κατάλαβες φαντάζομαι τι γίνετε. Καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σάββα καλησπέρα. Φυσικά υπάρχει ασυδοσία παντού! Και νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο μεγάλο μας πρόβλημα.
  Τα προϊόντα μας μπορεί να είναι ποιοτικώς καλύτερα των ξένων αλλά το καπέλο στις τιμές, η αισχροκέρδεια, η έλλειψη σεβασμού στον καταναλωτή που ζητούν την υποστήριξή του, είναι κραυγαλέα.
  Όσο για τους ξενοδόχους.....τα είπες όλα. Είναι η μόνη τάξη επιχειρηματιών που δεν πιστεύω ποτέ ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση!!!!!
  Να υποστηρίζουμε Σάββα τη δική μας παραγωγή αλλά η μονοσήμαντη αυτή υποστήριξη πρέπει να αλλάξει!!!
  Καλό Σ/Κ και σε σένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή