Με ούριο άνεμο...


Ένα ταξίδι με ιστιοφόρο! 
Όνειρο ...αλλά μόνο όνειρο!
Όχι δεν ταξίδεψα, θα το ήθελα πολύ όμως...

Δεν ξέρω γιατί αλλά φέτος τα έβλεπα να αρμενίζουν στο βάθος του πελάγους με ανοικτά πανιά και σκέφτηκα τι όμορφα που θα ήταν ένα ταξίδι με ένα ιστιοφόρο!!!
Θα μου πεις...αυτές τις ανέσεις που δεν θα έχεις τις σκέφτηκες; Ναι ξέρω, ότι είσαι και πλήρωμα αλλά και επιβάτης. Ξέρω ότι όταν ταξιδεύει το ιστιοφόρο με τον άνεμο δεν υπάρχει ρεύμα για ψυγείο κλπ απαραίτητα στα παιδιά της πόλης.

Επίσης ξέρω ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να νοικιάσει κάποιος ένα...αλλά αν μαζευτούν πολλοί φίλοι και μοιραστούν τα έξοδα   συμφέρει περισσότερο αυτός ο τύπος διακοπών από τις διακοπές σε ξενοδοχείο...λένε!
Ίσως γι αυτό κερδίζει συνεχώς έδαφος η ενοικίαση ιστιοπλοϊκών.

Σκέψου όμως να κάθεσαι και να απολαμβάνεις το ανοικτό πέλαγος, τον άνεμο στο πρόσωπο που θα σου φέρνει και την αλμύρα της θάλασσας μαζί, να φουσκώνουν τα πανιά και το σκάφος να σκίζει τη θάλασσα!!
Ναι κουνάει ξέρω...ζαλίζεσαι; Εγώ πάλι όχι. Ναι μπορεί να συναντήσεις πολλά μποφόρ, θα με ρωτήσεις αν με ενοχλεί; Ναι με ενοχλεί να έχω θαλασσοταραχή στο ταξίδι. Με αγριεύει λίγο ξέρεις...αλλά καλοκαίρι είναι σε ελληνικό πέλαγος ...τι στο καλό;

Στις διακοπές μου φέτος, ίσως γιατί θα ήθελα να ταξιδέψω με ένα ιστιοφόρο, δεν άφησα ιστιοπλοϊκό που να μην το φωτογραφίσω. Μάλιστα παρακολουθούσα και τους επιβάτες στο λιμάνι που είχαν δέσει, και θαύμασα την κυρία που έλουζε μαλλιά στα όρθια με το νερό που το λιμάνι της παρείχε, εκεί μπροστά μας...

Είπαμε ανέσεις δεν υπάρχουν όπως τις ξέρεις, αλλά το να βολεύεσαι με ό,τι βρεις και μπορείς, με όλες τις καταστάσεις, νομίζω ότι είναι προσόν. 
Κοίτα τις φωτογραφίες...δεν είναι υπέροχα;;



20 σχόλια:

  1. Νομίζω πως δεν θα άντεχα πάνω από μια μέρα καταμεσής της θάλασσας Αννούλα μου. Την αγαπάω αλλά εξ αποστάσεως. Άσε που αν η παρέα αποδειχτεί "μάπα", δεν έχεις τρόπους διαφυγής κι αυτό πολύ με καταπιέζει. Σου εύχομαι πάντως να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και ν' αρμενίζεις σύντομα σε σκάφος!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ για την ευχή σου αλλά αποκλείεται να πραγματοποιηθεί είμαι σίγουρη. Αλλά να μην αντέχεις καταμεσής της θάλασσας;;;; Πω πω το αγαπημένο μου!!! Όσο για την παρέα είναι η δική σου παρέα τη διαλέγεις, οι δικοί σου φίλοι. Έτσι νοικιάζονται τα σκάφη αυτά με ομάδες ατόμων που γνωρίζονται που είναι φίλοι όχι άγνωστοι.
      Αχ αυτό το καταμεσής της θάλασσας...με συναρπάζει.χααχαχα
      Φιλιά και από εμένα Μαράκι μου

      Διαγραφή
  2. Κοίτα να δείς που κι εγώ φωτογράφισα αρκετά σκάφη φέτος το καλοκαίρι!!! Τα έβλεπα να ρίχνουν άγκυρα στο απάνεμο λιμανάκι μας και παρατηρούσα τους 'ενοίκους΄ τους μέσα από το ζουμ της φωτογραφικής μου! Θα μου άρεσε να έκανα άν όχι ταξίδι, τουλάχιστον μιά βόλτα, αλλά μάλλον δεν πρόκειται πιά αυτό να συμβεί! Σ'εσένα το εύχομαι, με όλη μου την καρδιά!
    Φιλιά και καλό Σεπτέμβρη, Αννούλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι όμορφα που είναι; Πώς να μην τα φωτογραφίσεις;
      Και εμένα θα μου άρεσε Μαριάννα μου αλλά και για μένα δεν πρόκειται να συμβεί.
      Σ'ευχαριστώ όμως για την ευχή απο καρδιάς.
      Καλό Σεπτέμβρη και σε σένα μάτια μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν ποτέ μην λες ποτέ γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή.
    Είναι πάντως μια εμπειρία που θα ήθελα πολύ να ζήσω και για χάρη της οποίας θα απαρνουμουν τις ανέσεις μου κάτι το οποίο δεν θα έκανα για το κάμπινγκ πχ
    Υπέροχες οι εικόνες σου. Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου λέω ποτέ γιατί αφενός είναι πολυέξοδο ταξίδι και αφετέρου κανένας από την παρέα μου δεν αγαπάει το ιστιοφόρο...χαχααα δεν πειράζει μένει το όνειρο.
      Ναι αυτές τις ανέσεις θα απαρνιόμουν και εγώ αν και αν δεν ζήσεις κάτι δεν ξέρεις αλλά και εμένα το κάμπινγκ δεν μ'αρέσει αλλά αν είχα τροχόσπιτο θα το συζητούσα...
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλια και από εμένα

      Διαγραφή
  4. Στην πανάρχαια θάλασσα βαφτίστηκε ο πρώτος άνθρωπος
    Σου εύχομαι να πραγματοποιηθεί το όνειρό σου Αννούλα μου

    Καλά να περνάς...φιλί γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ελένη μου θάλασσα και άνθρωπος αλληλένδετοι.
      Σ'ευχαριστώ για την ευχή αλλά δεν το πιστεύω. Αποκλείεται είμαι σίγουρη
      Φιλιά πολλά κορίτσι μου

      Διαγραφή
  5. Αγαπώ τα ιστιοφόρα, τις θαλαμηγούς, τα γιοτ, τα κότερα, τις βαρκούλες και τα καϊκια όταν τα βλέπω από μακριά. Προτιμώ να τα θαυμάζω και να τα φωτογραφίζω, από το να πάω βόλτα με αυτά. Είναι που ζαλίζομαι στη θάλασσα και πέφτω τ' ανάσκελα!!! Όμως εσύ, Αννούλα μου, εύχομαι να εκπληρώσεις σύντομα το όνειρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου μόνο από μακριά;; Λατρεύω το ταξίδι στη θάλασσα με όποιο μέσο. Αλλά αν ζαλίζεσαι είναι θέμα....οκ ξέρω από την κόρη μου τι θα πει ναυτία αλλά ευτυχώς εγώ δεν έχω τέτοιο θέμα.
      Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου για την ευχή αλλά μια βαρκάδα μου αρκεί που και που
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  6. Κάποτε ο άνδρας μου είχε σαν όνειρο ένα..σκάφος να αρμενίζουμε όπως έλεγε τα πέλαγα.Δεν φοβάμαι το νερό , σέβομαι όμως τη δύναμη της θάλασσας,θα ταξίδευα στα σίγουρα μαζί του με ιστιοφόρο απλά είμαι λίγο τεμπέλα και αυτό έχει δουλειά.Κάποτε αγόρασε ένα 3 μέτρων με μηχανή και μόλις είδε τα ζόρια στο καθημερινό καθάρισμα του από το αλάτι...το πούλησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα Αχτίδα μου τα όμορφα θέλουν κόπο. Και το να αρμενίζεις τα πέλαγα όπως έλεγε ο άντρας σου είναι από τα πλέον όμορφα και αξίζει πιστεύω τον κόπο η όποια ταλαιπωρία ή κούραση.
      Σε φιλώ λίγο τεμπέλα αν και έχω τις ενστάσεις μου γι αυτο χαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. Πριν αρκετά χρόνια πήγαμε μια κρουαζιέρα με σκάφος.
    Αυτό μου άρεσε γιατί είχε και προσωπικό και τα απολαύσαμε. Με ιστιοπλοϊκό και χωρίς τις καθημερινές ανέσεις στο θέμα της υγιεινής, λίγο δύσκολο πλέον να το αποφασίσουμε, αν και είμαστε μαθημένοι από το κάμπινγκ.
    Στα όνειρα όμως Αννούλα μου, μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε 😘😘😘😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου τι κάνεις; Πώς πέρασες τις διακοπές; Το ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο είναι άλλο πράγμα. Υπέροχο μεν αλλά τα χεις όλα στο χέρι.
      Σίγουρα στα όνειρα δεν κάνουμε εκπτώσεις πάμε όπου θέλουμε. Έτσι κάνω και εγώ χαχαχαχα 🌻 🌻

      Διαγραφή
  8. Άννα μου τι υπέροχη επιστροφή....!
    Κορίτσι μου, τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι. Τα όνειρα δεν κλείνονται σε νόρμες και ρεαλισμό. Αφήνεσαι και πας σαν τις φωτογραφίες σου με τα ιστιοπλοϊκά σου που, προφανώς, λατρεύω και εγώ.
    Αυτό που λένε για τέτοιου είδους διακοπές είναι σωστό. Συμφέρει....! αλλά δεν απευθύνεται σε ξενέρωτους, δεν ταιριάζει σε "καλομαθημένους", δεν κουμπώνει με Έλληνες συνήθως. Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό θέλουν τα κότσια τους, θέλουν τη ...γυμναστική τους γιατί δεν λιώνει ο κώλος σου στην νεοελληνική ξαπλώστρα με το φραπέ, έλεος Θεέ μου ένα πράμα.
    Στο ιστιοπλοϊκό θα φας και τον κυματισμό στη μάπα, θα κάνει ρόζους το χεράκι σου να δέσεις-λύσεις κανένα παλαμάρι, θα λουστείς και με το λάστιχο στο λιμάνι. Όμως πιθανά να κάνεις και έρωτα στην αγκαλιά του απέραντου γαλάζιου, θα δεις τα πάντα, θα νιώσεις τα πάντα, θα αλλάξεις τρόπο σκέψης.
    Μια καλή χημεία στην παρέα και στο πλήρωμα είναι το εισιτήριο για τον Παράδεισο.
    Καλώς όρισες Άννα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Θέλει κότσια και μεγάλη αγάπη στη θάλασσα ανεξαρτήτως ταλαιπωριών. Όχι δεν κλείνονται τα όνειρα σε νόρμες. Αλίμονο αν τα κλείναμε και αυτά. Τα λατρεύεις τα ιστιοπλοϊκά έτσι; Τι όμορφα που είναι...τα χάζευα από κοντά και από μακριά. Πώς να μην τα φωτογραφίσω;
      Η παρέα είναι ένα θέμα αλλά φίλους παίρνεις μαζί που έχεις τα ίδια γούστα και κουράγια.
      Καλώς σε βρήκα Γιάννη μου

      Διαγραφή
  9. Α κι εγώ κάποτε καθόμουν κι ατένιζα τα ιστιοφόρα του Κατακόλου (μας) και πεθυμούσα να ταξιδέψω κάποτε με ένα! Ήταν το αγαπημένο μας μέρος με τον Έρωτα, απέναντι από τα κοτεράκια και τα ιστιοφόρα! ☺Τελικά μάλλον το άφησα αυτό το όνειρο... Έγινα πολύ της στεριάς. Πιο πολύ δεν γίνεται! Έχω πολλά χρόνια δε να βρεθώ σε κάποιο νησί!,
    Σου εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρεις Αννούλα μου!

    Καλωσόρισες Αννούλα μου γλυκιά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Αριστέα μου. Έρωτας ήταν αυτός μπορούσες να μην κάνεις όνειρα και μάλιστα με ιστία;;
      Σ'ευχαριστώ μάτια μου αλλά μου αρκεί και το όνειρο.
      Φιλιά πολλά στεριανή μου

      Διαγραφή
  10. Λίγο αργά ήρθα να αφήσω τα σχόλια μου Αννιώ μου....ομως θα παρω με την σειρα τι δεν έχω διαβασει .. εστω και αν έχει περασει το καλοκαιρακι; ..χι..χι. ποτε δεν είναι αργά να κανουμε όνειρα με ιστοπλοϊκά ε;.. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν είναι αργά για ΄τιποτε πόσο μάλλον για σχόλια! Να σαι καλά Ρούλα μου και πάντα θα κάνουμε όνειρα...τσάμπα είναι και φτιάχνουν τη διάθεση
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή