Συνηθίσαμε;

πηγή

Γιατί δεν αντιδράμε βρε παιδιά; 
Ξέρεις πόσοι έχουν βαλθεί να αναλύσουν το αδιάφορο σφύριγμά μας σε κάθε τι που γίνεται ή που απειλεί να συμβεί;
Χάσαμε την ελπίδα μας, λέει εδώ, και ο αρθρογράφος μας χαρακτηρίζει πρόωρα ηλικιωμένους γιατί, λέει, ο Ζαν Πολ Ρίχτερ είπε ότι τα γηρατειά είναι δυσάρεστα όχι γιατί δεν έχουν απολαύσεις αλλά γιατί απουσιάζει η ελπίδα. 
Γι αυτό και εμείς πρόωρα γεράσαμε μια και  καταγράφεται παντού η έλλειψη ελπίδας για το μέλλον της χώρας.
Να μη διαφωνήσω τώρα;
Πρώτα από όλα οι απολαύσεις...
Ποιες απολαύσεις έχουν τα γηρατειά; Ούτε να φάνε μπορούν καλά καλά-βλέπε μασέλα- ούτε να πιουν μπορούν, ούτε να φλερτάρουν...εντάξει φλερτάρουν που και που αλλά όχι σαν νέοι,  έτσι δεν είναι;Και το σεξ μην το υπολογίζεις, σε μεγάλη ηλικία είναι επικίνδυνα τα 'βοηθήματα'...
Που λες, μπορούν οι ηλικιωμένοι, που πότε το ένα τους πονεί και πότε το άλλο δεν μπορεί, να πάνε ταξίδια, εκδρομές, να χορέψουν, να...;;;
'Αρα για ποιες απολαύσεις μιλάμε;
Όσο για την ελπίδα δεν νομίζω ότι δεν ελπίζουν. Έχω ακούσει από ηλικιωμένους σχέδια και όνειρα για το μέλλον που δεν τα κάνει ούτε 20αχρονος!!! Και καλά κάνουν φυσικά. Τα όνειρα για τους ανθρώπους είναι γιατρικό.
Άρα γιατί γεράσαμε επειδή δεν ελπίζουμε;
Δεν γεράσαμε βέβαια γιατί μας λείπει η ελπίδα...
Ίσα ίσα που νομίζω ότι ελπίζουμε πολύ και έχουμε αφήσει δράσεις και αντιδράσεις σε κάποιο τάμα αναπαυμένες.
Απλά γεράσαμε γιατί πάψαμε να ονειρευόμαστε.

Πάψαμε να έχουμε όραμα!

Αλλά υπάρχει και το άλλο...
SURVINOR!!!
Ξέρεις τι τηλεθέαση πιάνει; Έχει ξεπεράσει λέει τη Eurovision και έχει φτάσει και σε κάτι 70άρια που βγάζουν μάτι.
Και πριν την εκπομπή και μετά, ακολουθεί συζήτηση.Μην το κοροϊδεύεις. Έτσι γυμνάζεις την κριτική σκέψη, κρίνοντας το ποιος και το ποια θα φύγει ή θα μείνει ή αξίζει να κερδίσει....
Όλα τα άλλα...έπονται.

Αλλά είναι ακόμη κάτι...για να σοβαρευτώ λίγο!
''Έρευνα των Neil Garrett, Tali Sharot, Dan Ariely και Stephanie C Lazzaro που διεξήχθη στο University College London, εξέτασε κατά πόσο επηρεάζεται η κρίση μας ώστε να επιλέγουμε την ανειλικρίνεια αντί της ειλικρίνειας, όταν μας παρουσιάζονται ευκαιρίες να πράξουμε με αντίστοιχο τρόπο σε καθημερινή βάση. Την πρώτη φορά, αν το άτομο προτιμήσει να φερθεί με ανειλικρίνεια, θα αισθανθεί άσχημα, τείνοντας να χαρακτηρίζει τον εαυτό του ανειλικρινή σε κάποιο βαθμό. Όμως, ανμελλοντικά επαναλάβει παρόμοιες πράξεις, αυτές θα συνοδεύονται από χαμηλότερα επίπεδα ενοχής, με αποτέλεσμα σταδιακά να εξασθενούν και τελικά να μην υπάρχει κανένα ίχνος αντίδρασης σε τέτοιου είδους σκέψεις.''

Συνηθίζεται λοιπόν βάσει της  έρευνας το ψέμα...
Συνηθίζει ο άνθρωπος αν σε τακτά διαστήματα εκτίθεται σε αποτρεπτικές εικόνες ή σε κάτι δυσάρεστο;  Ναι συνηθίζει και σ'αυτο.
 Συνηθίζεται κάθε τι αρνητικό, αν βομβαρδίζεται ο καθένας μας συνεχώς από άσχημες ειδήσεις, από εικόνες απελπισίας...να το το συμπέρασμα!
Και γίνεται ο άνθρωπος αναίσθητος λένε...οι αρνητικά σκεπτόμενοι.
Λες να συνηθίσαμε την κρίση και την ύφεση με ό,τι αυτά συνεπάγονται;
Λες να γίναμε αναίσθητοι και αδιάφοροι;
Γιατί μη ξεχνάμε ότι η αδιαφορία φέρνει την αποσύνθεση...

Αν όχι γιατί δεν αντιδράμε;

24 σχόλια:

  1. Η ελπίδα ποτέ δε χάνεται, θαμπώνει ανά διαστήματα, αλλά συνεχίζει να υπάρχει. Φροντίζει για αυτό το πολιτικό μας σύστημα: τροφοδοτεί τον καθένα προσωπικά με την ελπίδα ότι η προσωπική του κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αν δεν αντιδράσει, αν υπακούσει, αν σκύψει το κεφάλι, αν πάει πάσο.
    Το όραμα μας λείπει, όπως το λες. Όχι ότι δεν υπάρχει, απλά είναι δύσκολο να το κάνουμε συγκεκριμένο εμείς από κάτω. Γιατί είχαμε συνηθίσει να το παίρνουμε έτοιμο, από τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.
    Νομίζω σεντόνι έγραψα, αποχωρώ διακριτικά!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου συμφωνώ μόνο που στη θέση που μας έχουν φέρει πώς νομίζεις ότι μπορεί να αντιδράσει κάποιος; Ακόμη και η ίδια η κυβέρνησή μας υπόκειται σε πιέσεις και εκβιασμούς από αυτούς που κυβερνούν πραγματικά.Δες λοιπόν τι κάνει η Τρόικα με την περίφημη αξιολόγηση: εκβιάζει. Πώς να αποκτήσεις όραμα;
      Το όραμα που παίρναμε έτοιμο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψευδεπίγραφες υποσχέσεις αλλαγής...Τώρα;
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Αννούλα μου
    Δεν θέλω να δεχτώ ότι συνηθίσαμε
    πιστεύω πως δεν ωρίμασε ακόμα η ώρα!!!

    Σε φιλώ πολύ πολύ ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πάμε για να χαθεί ακόμη μια γενιά μέχρι την ωριμότητά μας έτσι;
      Είναι και αυτό μια ελπίδα
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Πόσες σωστές και λογικές σκέψεις Άννα μου!
    Νομίζω πως μας λείπει το θάρρος μέσα μας.
    Θα (το) ξυπνήσουμε που θα πάει και τότε θα αντιδράσουμε για τα κλά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου δεν ξέρω αν είναι έλλειψη θάρρους ή γνώση ότι δεν θα καταφέρουμε τίποτε...δεν ξέρω στ'αλήθεια
      Να σαι καλά
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  4. Τα οράματα Άννα μου για να πιαστώ απ το νήμα της Αλεξάνδρας δεν έρχονται ...εκ Θεού....! εκτός αν πιστεύουμε στις ...πλάκες του Μωυσή, γιατί τελευταία ο σκοταδισμός ζει και βασιλεύει.
    Τα οράματα τα γεννούν:
    ανήσυχες σκέψεις, ανατρεπτικές διαθέσεις, τρελά μυαλά, άνθρωποι που δεν λογαριάζουν το φόβο και δεν μετράνε τη ζωή τους με το πόσα θα ...χάσουν αν δεν πάει καλά το ...εγχείρημα.
    Την αδράνεια σίγουρα την καλλιέργησε το πολιτικό σύστημα με τον εκλεκτό του, τον ΣΥΡΙΖΑ, που του καθάρισε τη "μπουγάδα" ανώδυνα, ανεπαίσθητα, ειρηνικά αλλά και η δική μας διάθεση αποχαύνωσης που περικλείεται σε κασέτα τύπου "δεν γίνεται τίποτα" αλλά και "αν γίνει τότε μπορεί να γίνει αυτό κι αυτό.....".
    Με λίγα λόγια δεν μας μαμάς και εσύ και ο γρύλος σου ένα πράμα που λέει και το ανέκδοτο.
    Οι επιστημονικές ανακαλύψεις έγιναν από ανθρώπους που ΨΑΧΤΗΚΑΝ.
    Η Λευτεριά κατακτήθηκε από ανθρώπους που ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ σε αυτή ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
    Σε κάθε λαό λοιπόν του αξίζει αυτό που "απολαμβάνει".
    Άσε λοιπόν τον μέσο Έλληνα να γαμοσταυρίζει το μεσημέρι για το τι του έκαναν αλλά το βράδυ να βλέπει "survivor" για να έχει πολλαπλούς οργασμούς μιας ανέραστης σκέψης.
    Τα σέβη μου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη συμφωνώ αλλά κοίταξε την πραγματικότητα λίγο. Η αδράνεια η δική μας δεν νομίζω ότι καλλιεργήθηκε Νομίζω ότι είναι γνώση ότι τα βάζεις με πολύ ισχυρότερους σου. Δεν έχει να κάνει πλέον με την κυβέρνησή μας. Κοίτα εκβιασμοί που γίνονται για την αξιολόγηση. Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε. Πώς θα τα βάλεις με όλους αυτούς;
      Φυσικά οι άνθρωποι που ρίχτηκαν με τα μούτρα όπως λες αυτοί ήταν ηγέτες που πάλεψαν για ιδανικά αλλά τώρα δεν έχουμε ΄τετοιους. Χάθηκε η δυνατότητα να αποφασίζει μια χούφτα λαού για το μέλλον του. Πιστεύω ότι αυτό πέτυχαν με την παγκοσμιοποίηση πρώτα από όλα τα άλλα: να στερήσουν τις δυνατότητες των λαών ειδικά των μικρών να παίρνουν τη χώρα τους στα χέρια τους. Πώς να τα βάλεις με όλους αυτούς;
      Όσο για το survivor, ναι είναι έτσι όπως τα λες. Αυτό κάνει ο Έλληνας ίσως γιατί δεν έχει άλλη λύχη
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
    2. "Χάθηκε η δυνατότητα να αποφασίζει μια χούφτα λαού για το μέλλον του."

      Πρόσεξε τι λες. Επειδή λοιπόν τις επετείους δεν είναι μόνο για να τις θυμόμαστε για να βγούμε στις πλατείες να πιούμε φρεντοτσίνο και να χαζέψουμε τα μπούτια από τις νεαρές που παρελαύνουν, για πήγαινε πες το αυτό το παραπάνω το ...1821 στις κουβέντες τότε των Οπλαρχηγών. Θυμάσαι ότι τότε υπήρχε η Ιερή Συμμαχία που έσκιαζε το σύμπαν. Όπως το 1941 υπήρχε η πανίσχυρη Γερμανία αλλά το ΕΑΜ βγήκε στα βουνά. Με λίγα λόγια υπήρχε τότε ηγέτης όπως τους εννοούμε κλασικά ;
      Θέλω να πω στην τελική, κάλεσμα, πρόταση, κινητοποιήσεις αντίστασης υπάρχουν. Δεν θέλω τώρα να αναφερθώ επώνυμα για να μην κατηγορηθώ ότι κομματικοποιώ αλλά υπάρχει. Δεν γίνεται να συμφωνούμε 100% με το κάλεσμα αυτό καθώς επίσης δεν γίνεται να έχουμε εμπιστευθεί με κλειστά όοοοολα τα άλλα πλην του χώρου εκείνου που πάντα ήταν εκεί "παρών" στους αγώνες μας.
      Άννα μου, τίποτα στην ιστορία δεν κερδήθηκε ανέξοδα και ανώδυνα. Αν νομίζουμε ότι θα έρθει ένας "καλός σωτήρας" που θα μας λυπηθεί "ατσαλάκωτους" και θα μας επαναφέρει εκεί που ήμασταν τότε άσε, πάμε να δούμε το επόμενο επεισόδιο στο Survivor.
      Υ.Γ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ σου εδώ.....!!!! Μπράβο για την έμπνευση.

      Διαγραφή
    3. Γιάννη θα συμφωνήσω με όσα λες με μια επισήμανση: ας μην συγκρίνουμε καταστάσεις και γενονότα μιας άλλης εποχής με άλλους συσχετισμούς και δυνατότητες με το σήμερα.
      Τελείως διαφορετικά. Είναι σαν σήμερα να αποφασίσει ένας λαός να πολεμήσει με χατζάρες, γίνεται; Απέναντί του θα έχει πυραύλους,άλλες λοιπόν οι δυνατότητες και άλλες αποφάσεις λαμβάνονται με τα νέα δεδομένα. Αλλιώς μιλάμε απλά για αγώνα για τον αγώνα, ναι;
      Χαίρομαι που σ'αρέσει ο χώρος μου Η blogspot έχει νεά πρότυπα φοβερά κατά τη γνώμη μου. Για λίγο είναι καλά μετά θα δοκιμάσω άλλα χαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Στα πλαίσια αυτά της "αδυναμίας" Άννα μου που μετατρέπεται σε άποψη τότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε το θέμα. Αφηνόμαστε λοιπόν να μας πάνε όπου θέλουνε οι καταστάσεις. Μιλάω σωστά ; γιατί να "τρώμε" τα σωθικά μας με μια άποψη που δεν πιστεύουμε. Πάμε λοιπόν στα μνημόνια που ίσως μετά από καμιά 50αριά χρόνια ροδίσουν λίγο.
      Υ.Γ. Μου άρεσαν τα καινούργια πρότυπα ναι. Βέβαια γραφικά-εικαστικά όλα κινούνται στην ίδια μορφή, δεν έχουν ποικιλία, τουλάχιστον έχουν όμορφα χρώματα.

      Διαγραφή
    5. Ναι σωστά παρατηρείς ότι αυτη η αδυναμία που μετατρέπεται σε άποψη γίνεται αιτία καθήλωσης και απραξίας. Μα είτε το θέλουμε είτε όχι αυτό συμβαίνει Γιάννη. Όλοι καθηλωμένοι είναι- είμαστε γιατί... δεν ξέρω, ίσως δεν τολμάμε, ίσως δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να ρίξουμε τα Μνημόνια. Δεν ξέρω, κάποιος να πείσει δεν υπάρχει και η πρόσκληση σε διαμαρτυρίες και πορείες δεν γεννά την έναρξη αγώνα. Ξεχυθήκαμε και ως αγανακτισμένοι και;;;;; Μεγάλη κουβέντα πολύ μεγάλη για να ολοκληρωθεί εδώ μέσα.

      Διαγραφή
  5. Φίλη μου δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ηλικίας η αντίδραση ή η έλλειψη αποφασιστικότητας.Βρες μου εσύ τρόπο αντίδρασης! Να πάψω να πληρώνω; να βγω έξω και να φωνάξω, να σχίσω και να κάψω;Τη νύχτα του Πολυτεχνείου ήμουν σε κελί..Έχω ζήσει το τρόμο να περιμένω και να ακούω δίπλα μου κάποιον άγνωστο να ουρλιάζει και να κλαίει.Εύχομαι κανείς να μη το ζήσει, είναι φοβερό να εξαρτάται η σωματική σου ακεραιότητα από τρελούς και σαδιστές.Να μη ψηφίσω; άλλωστε που και ποιον να ψηφίσω!Την ελπίδα δεν την χάνω εντελώς γιατί πιστεύω στο Θεό και ακόμη ξέρω ότι η ζωή και η εξέλιξη της είναι απρόβλεπτη. Η μία κόρη μου δεν έχει παιδιά..την θεωρώ τυχερή πλέον που δεν αγωνιά όπως εγώ για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Αχτίδα κοίτα πόσο τρομερό αυτό που λες για την κόρη σου και τα παιδιά που δεν έχει...το ίδιο λέω και εγώ για την μικρή μου κόρη. Και με τρομάζει εμένα την ίδια. Εκεί μας φτάσανε. Ξέρω πόσο άσχημος είναι ο τρόμος του βασανισμού και ειδικά όταν πέφτεις στα χέρια τρελών αλλά και τώρα δεν βασανίζεται αυτός ο κόσμος; Με άλλου είδους βασανιστήρια αλλά στην ίδια θέση είναι...μην το παραβλέπουμε. Μας έχουν κάνει τη ζωή άνω κάτω και δεν θα σταματήσουν αν δεν φτάσουμε οι περισσότεροι έξω από τον πάτο του βαρελιού. Και δεν είναι θέμα χειρισμών μια κυβέρνησης πλέον. Αυτά τα σχέδια τα υφαίνουν επιδέξια αργαλειά

      Διαγραφή
  6. Άννα μου ούτε συνηθίσαμε, ούτε γεράσαμε.... απλά δεν έχουμε ηγέτη, δεν υπάρχει κανένας ικανός να μας ξεσηκώσει.... οι επαναστάσεις ξεκινούν όταν υπάρχουν ηγέτες, άνθρωποι με ιδανικά, πίστη και ικανότητα να ξεσηκώσουν τον κόσμο..... εμείς ηγέτη επαναστάτη δεν έχουμε, αρχηγούς κομμάτων έχουμε που τα ρίχνει ο ένας στον άλλον για να του φάει την καρέκλα μια και ακόμα φαΐ υπάρχει!!!! Την αγάπη μου σου στέλνω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ικανοί δεν υπάρχουν και αν υπα΄ρχει κανείς ίσως βλέπει το μάταιο της αποστολής για ξεσηκωμό Βίκυ μου. Δεν ξέρω το κοιτάω απο δω το παρατηρώ απο εκεί και συμφωνώ με τα κόμματα αλλά νομίζω ότι μας έχουν φέρει σε αδιέξοδο..
      Έχεις και τη δική μου αγάπη
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. "Συνηθίσαμε. Κι αυτό μας έκανε ακίνδυνους"...
    Το είπε πριν από χρόνια ο Μάνος Χατζιδάκις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το ξέρω Πέτρα μου, συνηθίσαμε αλλά...ακόμη και αυτή τη θέση; Να αποφασίζουν άλλοι για μας και να μας εξωθούν θρασύτατα στη γωνία; Να μας παίρνουν κάθε ιερό και όσιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;
      Πώς συνηθίζετε να πάρει η ευχή;

      Διαγραφή
  8. Καταρχήν, συμφωνώ με τη Βίκυ (ποδηλάτισσα) απολύτως...
    Και άντε, να βρεθεί ένας να μας μαζέψει να αντιδράσουμε ενωμένοι. Δεν ξέρω τι μπορούμε να πετύχουμε πια, κι αν θα μας αρέσει αυτό που θα πετύχουμε. Είμαστε και καλοπερασάκηδες βλέπεις, δε μας αρέσει όταν χαλάει η ζαχαρένια μας. Τι θα είναι λοιπόν, η επιστροφή στη δραχμή; Θα μας αρέσει αυτό; Θα μας σώσει/βοηθήσει; Θα αλλάξουμε μυαλά ώστε να βοηθηθούμε, ή θα πορευτούμε και τότε με τα ίδια;
    Είμαι ρεαλίστρια: νομίζω πως ήδη έχουμε ξεπουληθεί στους δανειστές σε βαθμό δύσκολα αναστρέψιμο. Φρόντισαν γι΄αυτό οι κατά καιρούς κυβερνώντες μας, μαζί με τους τωρινούς. Κι όχι μόνο χρηματικά - στα πάντα, ακόμη και τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας ξεπουλήσαμε κάποιοι. Τίποτε δεν αποφασίζεται πια από εμάς και αυτό θα γίνεται πάρα πολλά από τα επόμενα χρόνια. Χρωστάμε παντού (όχι μόνο εμείς, αλλά και οι επόμενες γενιές, κι ας μην έχουν γεννηθεί καν ακόμα). Γίναμε πειραματόζωα της Ευρώπης, εγκλωβισμένα μέσα σε ένα φαύλο κύκλο... να'ναι καλά το Survivor να ξεχνιόμαστε. Φυσικά ειρωνεύομαι, δεν βλέπω καθόλου tv, εξαιτίας κάτι τέτοιων εκπομπών του κ... (να μην πω).
    Φιλιά, Άννα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που λες για ξεπούλημα στους δανειστές.Αυτό πιστεύω και εγώ. Τα πήραν όλα οι δανειστές μας και είναι δύσκολο να απεγλωβιστούμε. Αδύνατον θα πω γιατί δεν είμαι και αισιόδοξη. Ούτε πιστεύω στον αγώνα ακόμη και αν είναι ανέφικτος ή ακόμη και αν δεν ξέρουμε πού θα πάμε. Ναι γίναμε καλοπερασάκηδες Έλλη μου αλλά τώρα εγκωβιστήκαμε και χάνουμε όχι τα υλικά μόνο, αλλά και ιερά και όσια της ανθρώπινης υπόστασης
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Θα πω και εγώ Αννα μου ότι η ελπίδα και το όραμα υπάρχει σε καθέναν μας αλλά όπως λέει και η Βίκυ ηγέτη δεν έχουμε ικανό να μας εμπνεύσει .Από την άλλη πλευρά για πιο πράγμα να αγωνιστούμε όταν όλα πουλήθηκαν , ξεπουλήθηκαν και υποθήκευσαν ανεπιστρεπτί το μέλλον πολλών γενεών !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου συμφωνώ και εγώ με τον εμπνευσμένο ηγέτη. Αλλά αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να κάνει αλήθεια αν υπήρχε;
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα κι από εμένα Άννα μου...
    Πολύ σημαντικοι οι στοχασμοί σου. Δεν συνηθίσαμε, κουραστήκαμε.
    Δεν υπάρχει δυστυχως αλλη υπομονη.
    Επισης θα συμφωνήσω κι εγώ με την ποδηλάτισσα.... δεν υπάρχουν ηγέτες να μας εμπνεύσουν, να μας ξεσηκώσουν!
    Εχεις τόσο δίκιο σε όσα γραφεις ,αλλά από την αλλη πραγματικά κι εγώ νιώθω κατά κάποιο τρόπο τελέιως ανίκανη να αντιδράσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Μαρία
      Χαίρομαι που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες. Κουραστήκαμε αλλά από την πίεση όχι τον αγώνα όμως. Τι θα γίνει με την έλλειψη υπομονής; Αυτό κάπου θα έχει αντίκτυπο...
      Και εγώ συμφωνώ ότι δεν έχουμε ηγέτες να μας εμπνεύσουν. Είναι και τόσα αυτά που ακούμε που αλληλοσυγκρούονται...
      Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου

      Διαγραφή