''Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία'' αλλά ........πεθαίνει!

ΠΗΓΉ

21! 
Τι είναι το 21;
Μην πεις τυχερό παιχνίδι γιατί δεν είμαστε για Blackjack μάτια μου.
Αριθμός, θα πεις . 
Ήξερες όμως ότι  είναι αριθμός της θέλησης; Τόσες μέρες, λέει  η έρευνα, θέλει ο άνθρωπος για να απαλλαγεί από τις κακές συνήθειες. Περίεργο; Μαγικό; Το θέμα είναι ότι βρέθηκε  ότι ο αριθμός 21 έχει τη δυνατότητα να εξασκεί μεγάλη επιρροή στον ανθρώπινο εγκέφαλο. 
Πάμε να αποδείξουμε την ορθότητά της.  Κόβουμε τις κακές συνήθειες και μετράμε...α πρόσεξε αν σταματήσεις για κάποιο λόγο, φτου και από την αρχή. Γι αυτό κρατήσου, μόνο 21μερούλες!

Το 21 επίσης είναι αριθμός ιερότατος και μυστικιστικός
Αλλά και για τους αλχημιστές έχει σημασία μια και τόσες μέρες -21- χρειάζονταν οι Αλχημιστές να μετατρέψουν τα ευτελή μέταλλα σε άργυρο!

Το 21, είναι και ένας ημιπρώτος αριθμός που λέει και η Βικιπαίδεια αφού είναι το γινόμενο των δυο πρώτων 3Χ7 =21

3 έγραψα και θυμήθηκα την Τρόικα, που ήλθε και μας έφερε τις 7 πληγές του Φαραώ.  Επτά;;;; Να το το 7άρι. Και για να μη ξεχνάμε και τις 7 πληγές της αποκάλυψης!!Και να 'μαστε! 
Να βρίσκουμε γινόμενο 21  που τόσα είναι, κατά Τόμσεν - μα καλή του ώρα εκεί που είναι του παιδιού- τα χρόνια που θα χρειαστούν για να ρίξουμε στα Τάρταρα την ανεργία. Μα τι λέω; Όχι στα Τάρταρα δεν είναι τόσο αισιόδοξος πια , για τα προ κρίσης επίπεδα μίλησε.

Έπαθες κατάθλιψη; Για σένα λέω που τη γλίτωσες μέχρι τώρα! 
Σκέψου, τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα ή είναι βρέφη... Θα βρίσκουν δουλειά  σε 21 χρόνια από σήμερα,  σε παραγωγική ηλικία κιόλας! Ελπιδοφόρο έτσι;
Τώρα θα μου πεις αυτά τα μωρά πρέπει να τα γεννήσουν οι σημερινοί άνεργοι...ή να τα μεγαλώσουν υπερήλικοι παππούδες και γιαγιάδες μια και οι γονείς με τα ψίχουλα δεν χορταίνουν το στομάχι!! 

Γιατί βλέπεις  και όσοι εργάζονται και αγγίζουν το 700ρι ως μισθό θα ονομάζονται προνομιούχοι. Να μου το θυμηθείς, θα έλθει -αν δεν ήλθε- η εποχή που το 700ρι θα το βλέπουμε σαν αμοιβή γαλαντόμου αφεντικού!

21 χρόνια είπε...και δεν ίδρωσε καθόλου! Παίζει αυτός και η παρέα του πόκερ στην πλάτη μας!
Θα μου πεις, σιγά τον προφήτη που ξέρει τα μελλούμενα. 
Ναι το ξέρω αλλά δεν παύει να σου στερεί και εκείνη την ελπίδα που ορθώνει σιγά σιγά το κεφαλάκι και τσακ  την πετσοκόβει!!

21 να 'ναι οι ώρες του μπροστά στον καθρέφτη να μετράει τις ρυτίδες του!
Μας διέλυσαν πια!!! Τι άλλο μένει;

32 σχόλια:

  1. Είναι κακεντρεχείς αλλά κι εμείς
    είμαστε αφιονισμένοι κι αποκοιμισμένοι!!
    Πόσο ακόμα θα βλέπουμε τα όνειρα να
    συνθλίβονται....πόσες γενιές θα χαθούν

    Σε φιλώ πολύ Αννούλα μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφιονισμένοι ε; Πραγματικά κοιμόμαστε όρθιοι ή χάσαμε κάθε ελπίδα για αγώνα; Δεν ξέρω....εγώ βλέπω να συνθλίβεται μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων δημιουργικών και όπως λες πόσες ακόμη γενιές θα χαθούν;
      Φιλί και από εμένα μάτια μου

      Διαγραφή
  2. Τι να πω και τι να σχολιάσω... τα είπες όλα και συμφωνώ.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Έλλη μου. Πώς να διαφωνήσει κανείς;
      Να σαι καλά μάτια μου
      Φιλιά

      Διαγραφή
  3. Αννα μου ο Τόμσεν λέει εκείνο που θέλει και αφού βρίσκει αποκοιμισμένους ανθρώπους καλά κάνει !!Σημασία έχει κατά πόσον εμείς μετά από 7 χρόνια κρίσης αποβλακωνόμαστε και υποταγμένοι πλήρως , ούτε καν να βγούμε στους δρόμους θέλουμε ..
    ΣΕ φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποβλακωθήκαμε λες και δεν θα διαφωνήσω. Μα πώς δεχόμαστε ασυζητητί αυτό το κατακρεούργημα μιας ολόκληρης γενιάς. Θάβονται όνειρα Νικόλ, επιδιώξεις, σχέδια και οραματισμοί για το μέλλον. Τι να πω...
      Φιλί και από εμένα

      Διαγραφή
  4. Παλιά στήνανε στον τοίχο και εκτελούσανε, τώρα το κάνουν πιο εκλεπτυσμένα. Πριονίζουν τα όνειρα. Αλάνθαστη μέθοδος. Άλλοι μασάνε και ψάχνουν τον επόμενο εθνοσωτήρα. Κι άλλοι το έχουν αποδεχτεί καιρό τώρα και μάχονται στο μικρό πεδίο που τους αναλογεί.
    Αννούλα μου νομίζω πως γύρισε σελίδα η παγκόσμια ιστορία. Αγριεύουν οι καιροί όσο πάει. Περνάμε σιγά-σιγά στην εποχή που μόνο σε οργουελικά βιβλία υπήρχε. Πάντως απόλαυσα την ανάλυσή σου καθώς και την υπέροχη φωτογραφία με τα μπαλόνια! Φιλιά πολλά σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου εκλεπτυσμένοι ή όχι στο τοίχο στήνεται μια ολόκληρη γενιά και μάλλον ο εκλεπτυσμός τη θαμπώνει και δε βλέπει.
      Κι εγώ το βλέπω ότι αγρίεψαν οι καιροί. Και ανησυχώ όσο δεν παίρνει.
      Σ'ευχαριστώ χαρά μου να σαι καλά
      Φιλιά

      Διαγραφή
  5. Άννα μου περιγράφεις μια άσχημη πραγματικότητα και έναν εφιάλτη για τα παιδιά μας στο μέλλον.
    Η Ιστορία, καθώς λέει και η Μαρία εδώ από ...πάνω, κάνει κύκλους. Τους έχει ξανακάνει. Είμαστε σε φάση αναδίπλωσης, ήττας, συντήρησης, φασισμού. Όμως αδιέξοδα η κοινωνική εξέλιξη δεν έχει. Θα έρθει το φως. Δεν το λέω με θρησκευτική σημασία αλλά κοινωνική. Ίσως είναι κάτι αδιαμόρφωτο σήμερα, κάτι που προς το παρόν δεν του δίνουμε τη δέουσα σημασία.
    Εμείς όμως οφείλουμε να ατενίζουμε το φως μαχόμενοι όπως τόσο όμορφα κάνει το σπιτικό σου εδώ.
    Τον σεβασμό μου και τις καλησπέρες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου υποκλίνομαι στην αισιοδοξία σου. Κύκλους κάνει η ιστορία το ξέρω αλλά χάνονται γενιές με αυτούς τους κύκλους. Θυσίες άσκοπες για την κερδοσκοπική μανία κάποιων.....
      Ας ελπίσουμε λοιπόν παρέα

      Διαγραφή
  6. Μένει η ελπίδα, τίποτα άλλο... και η ελπίδα, που έχεις τόσο δίκιο, πεθαίνει... Μένει σε εμάς να την ταΐσουμε με την ενότητα, την επιμονή, την πίστη, τον αγώνα...
    Ας είναι βαρύ το χώμα που θα σκεπάσει όλες τις απάνθρωπες ιδέες...
    Καλό βράδυ, Άννα μου! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω Αλεξάνδρα μου αλλά αγώνα δεν βλέπω για να ελπίζω. Τόσο παθητικά που δεχόμαστε τα πάντα...είναι να απορείς
      Καλό σου βράδυ και σένα μάτια μου

      Διαγραφή
  7. Φίλη μου είναι η αιτία που έχω χάσει την αισιοδοξία που είχα κάποτε..το ροζ συννεφάκι έγινε γκρι..Όμως πάντα ελπίζω..ελπίζω σε μία δύναμη πάνω από όλους και όλα που θα βάλει τα πράγματα στη θέση του και θα μας δώσει τη δύναμη να πράξουμε σαν σύνολο ο ένας για τον άλλο χωρίς εγωκεντρισμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου νομίζω ότι μας εγκατέλειψαν όλες οι δυνάμεις που μπορεί να μας ''ξεκουνήσει''. Δεν βλέπεις τι γίνεται στον κόσμο; Χαμός που θα φέρει ένα χάος!!

      Διαγραφή
  8. Τα είπες όλα..... απορώ με αυτή την κατάσταση, τσουλάμε ολοταχώς προς το γκρεμό και δεν αντιδρά κανείς, ο κόσμος περπατά σαν υπνωτισμένος, δεν υπάρχει κανένας που να χαμογελά πια και όμως η αντίδραση είναι ανύπαρκτη.... που θα μας βγάλει αυτό άραγε??? Τα φιλιά μου Άννα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ απορώ Βίκυ μου τίποτε δεν κάνουμε σαν τα πρόβατα που βλέπουν το χαμό τους και προχωρούν παρόλα αυτά.
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. "21 να 'ναι οι ώρες του μπροστά στον καθρέφτη να μετράει τις ρυτίδες του!"
    Για να μην πω τίποτα χειρότερο, προσυπογράφω τη δική σου "ευχή"...

    Τι άλλο να πω!

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα λεγα και εγώ κάτι βαρύτερο αλλά είπα να είμαι ευγενική
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Κι εγώ ελπίζω, Δεν ξέρω σε τί, αλλά δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτά που ζούμε. Πόσο ακόμα θα κοιμόμαστε;
    Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων; Μήπως γίνει χιονοστιβάδα και μπούμερανγκ για όλους τους καρεκλοκένταυρους; λέμε τώρα.
    Τα φιλιά μου και καλό σκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω Ρένα μου μα πόσα αντέχει ο άνθρωπος πια...σαν να πέσαμε σε κώμα λέω
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  11. Άννα μου, τα συγχαρητήρια μου! Τα είπες όλα! Μεγάλες αλήθειες αποτυπωθηκαν στην ανάρτηση σου!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας διέλυσαν δε λες τίποτα Άννα μου!! Δε χρειάζεται να προσθέσω κατι παραπάνω! Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο ήταν να αντιδράσουμε ως λαός, αντιδράσαμε τα πρώτα χρόνια τής κρίσης (βλέπε 2010-2011). Όσο όμως βαθαίνει η κρίση αφενός, κι αφετέρου, όσο αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή κατάσταση περιήλθε η χώρα από το 2010 που μας "έδωσαν" στεγνά/στυγνά, στα γαμψά νύχια τών Γερμανών και του ΔΝΤ, δεν θα υπάρχει πλέον αντίδραση. Ξέρουν τα κοράκια πως να υποτάσσουν έναν λαό. Επίσης ξέρουν πως να "τοποθετούν" τους κατάλληλους (για τα κοράκια πάντα) "ανθρώπους" στην κατάλληλη θέση (βλέπε Σημίτης πχ). Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει. Καλή εβδομάδα Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά Πέτρα μου τέρμα οι αντιδράσεις. Μόνο που τα κοράκια εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχουν πτώματα και αυτό είναι τρομαχτικό γιατί πρόκειται για το πτώμα της πατρίδας μας
      Καλή σου εβδομάδα

      Διαγραφή
  14. Αχ πες τα..
    Καλό μήνα με υγεία και δύναμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Κατερίνα μου και βάλε δίπλα στα Αχ σου και τα δικά μου Βαχ

      Διαγραφή
  15. Αννούλα πες τα χρυσοστομη μου να ήξερες πόσο συμφωνουμε με ότι γραφεις!! αυτή η γενια των 20-30 ειναι Η γενια που έχει χαθει γιατί ουτε να κανουν οικογενεια τα παιδια μπορουν ουτε και παιδια...... όλοι μας έχουμε και καποιο παιδι στην ηλικα αυτή... θα δεις πόσο θα συρηκνωθει ο πλυθησμος της Ελλαδας στα επομενα χρονια.. και το φταιξιμο τα παιδια το ρίχνουν στις δική μας γενια .. και εχουν απολυτο δικιο... τι να πουμε ας μην χαθει η ελπίδα κοριτσι μου..ειναι το μονο που μας απέμεινε..!!
    Να είσαι καλα και να έλπιζεις για κατι καλύτερο.. φιλη μου καλο μηνα και καλο Σαββατοκυριακο να έχεις... φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξαναπερνω να σου πω πόσο μου αρεσε η εικονα με το δεντρο επανω μπορω να την κρατησω μηπως μπορεσω να την ζωγραφισω; λεμε τωρα...Αννιώ μου.!!! φιλί..

      Διαγραφή
    2. Φυσικά Ρούλα μου μπορείς να παίρνεις ό,τι θέλεις και θα θελα να το δω όταν το ζωγραφίσεις, ναι;

      Διαγραφή
    3. Απάντησα πρώτα στο δεύτερο σχόλιό σου χιχιχιχιχ
      Λοιπόν συμφωνούμε απόλυτα και πώς να μη συμφωνήσουμε αλήθεια; Μια ολόκληρη γενιά όντως χάθηκε και δεν ξέρω αν θα σωθει η επόμενη...
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή