Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2016

Η αγάπη κάνει θαύματα! ( Κοινωνία Ώρα Αγάπης )

Εικόνα
Εκείνος, νεαρός γεμάτος όνειρα και ελπίδες πήρε το δρόμο της μετανάστευσης. Πώς να θρέψει ένα φτωχό χωριό όνειρα που ασφυκτιούσαν σε μια νεανική καρδιά που διψούσε να τολμήσει ψάχνοντας μια ευκαιρία;
Γέμισε με ελπίδα και με τα ποτισμένα απ' τα δάκρυα της μάνας ασπρόρουχά του μια βαλίτσα και μαζί με λίγο χώμα ελληνικό, έφυγε μακριά να βρει το δρόμο που του αναλογούσε, ορθάνοιχτο.
Ξέρεις, πηγαίνοντας σε άλλους κόσμους, είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά για να ονομαστείς ''επιτυχημένος'' στον τόπο σου. Κάνεις όποια δουλειά βρεις   που ποτέ δεν θα έκανες στη χώρα σου. 
Και ο νέος μας  πρόκοψε. Και μέσα στην προκοπή του προσμέτρησε και  την αγάπη της ζωής του εκεί στην ξενιτιά. 
Εκείνη, κοπελούδα έφυγε, με πρόσκληση από τον αδελφό της, για να βρει την τύχη της μακριά από το χωριό της.
Και τη βρήκε στο πρόσωπο εκείνου. Στήσανε μαζί το σπιτικό τους που μεγάλωνε σε τετραγωνικά-σημάδι βιοτικού επιπέδου -αλλά μεγάλωνε και αριθμητικά. Τρία παιδιά ήταν η απόδειξη της αγάπης τ…

Ό,τι μπορούμε κάνουμε! (Παζάρι Αλληλεγγύης!)

Εικόνα
Καταιγισμός κακών ειδήσεων και η ανησυχία μου δεν μπορεί να κρυφτεί. Βλέπεις, δεν είναι μόνο τα οικονομικά μας χάλια και η αφαίμαξη, που είναι πανάκριβη τελικά, όλων των πολιτών. Είναι και ένα σωρό άλλα που συμβαίνουν παντού.
Κυρίως όμως  με απασχολεί πάντα, αυτό που δε λέγεται, αλλά όταν  τα κομμάτια του παζλ  μπουν στη θέση τους δείχνουν μια εικόνα ζοφερή για το μέλλον.
Να μια είδηση που με ανησύχησε. Η εξαγορά της MONSTANTO -αυτής της εταιρείας με τους σπόρους τους μεταλλαγμένους; αυτή! - από τη BAYER!
 Διατροφικός κολοσσός θα γίνει η γερμανική εταιρεία μετά από αυτήν την εξαγορά. Και υπόσχεται ότι θα ταΐσει όλον τον πλανήτη. 
Σκέφτηκες κάτι; Με ζώσανε τα φίδια που λέει και η μητέρα μου.
Τρόφιμα και φάρμακα στα ''χέρια '' λίγων, σημαίνει ένα πράγμα μόνο: έλεγχο των ανθρώπων. Και μην βιαστείς να πεις ότι και τώρα ελέγχονται οι άνθρωποι. Αυτός ο έλεγχος της διατροφής και της υγείας είναι από τα έργα επιστημονικής φαντασίας που φοβάμαι ότι γίνεται πραγματικότητα.
Τι μπορούμε…

Η πόλη των ονείρων μας! (Κοινωνία Ώρα Αγάπης !)

Εικόνα
Μια φορά  ήταν μια πόλη , πολύ μακριά από εδώ. Ήταν πυκνοκατοικημένη αλλά οι κάτοικοί της ζούσαν αρμονικά και ποτέ μόνοι.
Ό,τι και αν αντιμετώπιζε ο καθένας ήξερε, ότι ο γείτονας ή ο παραγείτονας θα έτρεχε να βοηθήσει. 
Δεν είχαν ξεκινήσει έτσι, δεν είχαν μάθει στην αλληλοβοήθεια. Ο καθένας τότε, ζούσε με την οικογένειά του και ενδιαφερόταν μόνο για τα του οίκου του.

Ήλθε όμως και σ'αυτήν την πόλη η κακιά στιγμή και  ένα σπίτι έπιασε φωτιά. Ο νοικοκύρης του σπιτιού προσπάθησε να σώσει τα παιδιά του και να βοηθήσει τη γυναίκα του.  Δεν φώναξε βοήθεια. Γιατί πίστευε, όπως όλοι εκείνο τον καιρό, ότι πρέπει να στηρίζεσαι μόνο στις δικές σου δυνάμεις.
Οι γείτονες κοιτούσαν όλο τρόμο τη φωτιά να φουντώνει. Έβλεπαν τον ιδιοκτήτη να ρίχνει κουβά κουβά το νερό στη φωτιά. Αλλά η φωτιά δυνάμωνε. Πωπω τι θα γινόταν αν έπιαναν φωτιά και τα διπλανά σπίτια;  Τότε ένας συμπολίτης  έτρεξε να γεμίσει άλλον ένα  κουβά νερό. Και βοήθησε στο σβήσιμο της φωτιάς. Τον μιμήθηκε και άλλος και μετά και άλλος. Ό…

Η εβδομάδα του blogging πήρε παράταση

Εικόνα
Πριν μερικά χρόνια, περιφερόμουν στο διαδίκτυο για να διαβάσω ειδήσεις, να αλιεύσω κάποιο καλό διήγημα, να διαβάσω  σκέψεις ειδικών για τα θέματα που μας απασχολούν. Καθημερινά γινόταν μια ιεροτελεστία ενημέρωσης. Αλλά μόνον αυτό.
Γνώρισα και κάποια blogs στα οποία δεν σχολίαζα αλλά τα παρακολουθούσα. Χάος το διαδίκτυο και σαν το τηλέφωνο, σε φέρνει τόσο κοντά με κάθε απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη μας, που έχει φυσικά ίντερνετ. Μέσα σ' αυτό το χάος σκέφτηκα ότι χρειάζομαι μια γωνιά να ξαποσταίνω. Ένα κονάκι δικό μου, μια εξοχική κατοικία που θα ξεκουράζομαι όποτε θέλω. 'Ετσι έγινε το μπλογκ μου. Με πολλές αλλαγές έκτοτε.  Έγραφα ό,τι με απασχολούσε, όποια είδηση σημαντική ήθελα να σχολιάσω. Με λίγα λόγια έγραφα ό,τι θα συζητούσα ή συζητούσα πράγματι με φίλες. Δεν έχω κάνει ποτέ γενέθλια  στο e-σπίτι μου. Ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί του πέραν των ελεύθερων ωρών που είχα  και που δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, ούτε αγχώθηκα για συχνές αναρτήσεις. Και φυσικά δεν με πείραζε αν δεν σχολ…

Καλώς σας βρήκα!

Εικόνα
Αποκλεισμένη σε ένα νησί ...και ας είναι το δικό μου νησί, δεν  είχα ξαναβρεθεί.
Βλέπεις, την ημέρα που έφευγα, Παρασκευή, ξεκίνησε η απεργία.
4 ημέρες απεργούν τα πλοία. Τώρα που σου γράφω δεν ξέρω ακόμη αν θα λήξει η απεργία ή θα κλιμακωθεί. Ναι ξέρω, για σένα το λέω που είσαι στο τσακ να πεις για αγώνες και κινητοποίηση των εργαζομένων και για το  μέλλον των παιδιών. Ξέρω... και όλα αυτά είναι ιερά  και  τα αποδέχομαι φυσικά. Μην νομίζεις ότι γκρίνιαξα.  4 ημέρες διακοπές μέσα στον ήλιο, για γκρίνια είναι;

Βλέπεις, οι πασχαλινές μου ολιγοήμερες διακοπές πέρασαν μέσα στα αστραπόβροντα και στη βροχή. Βροχή ασταμάτητη. Μουλιάσαμε! Κι ένα κρύο, ούτε χειμώνας. Ευτυχώς που ψιλιασμένη είμαι και ξέρω τι σημαίνει βουνό, είχα εφοδιαστεί με παλτό και πουλόβερ. Αλλά να είσαι μέσα στο σπίτι κλεισμένη, δεν το λες διακοπές. Ακόμη και η ξεκούραση, κούραση εννοείται. Αφού δεν κάνεις αυτό που σου φτιάχνει το κέφι.
Βέβαια ο καιρός μέχρι το μεσημέρι του Πάσχα ήταν ανοιξιάτικος. Μετά φαίνεται έμαθε, ότι απ…