Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2016

Μια ανάσα οξυγόνου!

Εικόνα
Ήξερες ότι τα πάρκα ήταν προνόμιο των ευγενών του 16ου αι.;
Κλειστοί, περιτοιχισμένοι  χώροι που χρησιμοποιούσαν οι ευγενείς για να κυνηγούν!   Και φυσικά τα σπουδαιότερα  ήταν τα βασιλικά πάρκα. Σαν αυτό  που εμείς σήμερα          ονομάζουμε Εθνικό Κήπο στην Αθήνα.   Μια βόλτα που κάνω κατά καιρούς το χειμώνα όταν ο χρόνος δεν επιτρέπει μακρινές              αποδράσεις στη φύση, είναι τα πάρκα γύρω από την  πόλη μου.
   Εκεί,  το πράσινο γίνεται ανάσα οξυγόνου, δίνοντας τη ψευδαίσθηση ότι είσαι μακριά από   το τσιμέντο που   πνίγει ασφυκτικά, μακριά από το θόρυβο που  βομβαρδίζει ανελέητα.Χειμώνας και οι αποδράσεις λιγοστές μια και ο καιρός ωθεί σε ζεστά μέρη, δίπλα στο τζάκι με καλή παρέα. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, η ανάγκη για τέτοιες μικρές αποδράσεις γίνεται επιτακτική Δέντρα, νερά, ζώα, πουλιά, απορροφούν τη σκέψη και ωθούν το βλέμμα να απολαύσει, να γαληνέψει η ψυχή, να ηρεμήσει από τα ''πού'' και τα ''πώς''  και κυρίως τα μύρια ''γιατί&#…

''Μ'αγαπάς;''

Εικόνα
''Μ'αγαπάς;'' 
Το έχεις ρωτήσει ποτέ; 
Δεν γίνεται, θα το έχεις ρωτήσει ή θα ήθελες κάποια στιγμή να το ρωτήσεις, ναι;
Μετά τις αγκαλιές να μη μιλήσουμε λίγο γι αγάπη; 
Για πες, είναι  μόνο γυναικεία επιθυμία,  όπως λένε, αυτή η ερώτηση; Θέλει να ακούει η γυναίκα το σ' αγαπώ συχνά;
Ρωτάμε   συχνά το '' μ' αγαπάς;'' Και τι δείχνει όταν κάποιος το ρωτάει; Ανασφάλεια όπως υποστηρίζουν μερικοί; Δείχνει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, όπως λένε άλλοι; Προκαλεί εκνευρισμό και φέρνει σε δύσκολη θέση τους άλλους; 

Υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει να ακούν το ''σ'αγαπώ''!! Όχι μόνο να βλέπουν πράξεις αγάπης, όχι μόνο να το αισθάνονται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και να το ακούνε. Να το λένε και να τους το λένε.
Υποστηρίζουν οι μεν ότι  η πολλή χρήση και επανάληψη κουράζει ίσως κάποιους, αλλά το ''σ'αγαπώ'', ή το '' μ' αγαπάς;'' μπορεί να σημαίνει ανάγκη τρυφερότητας. 
Εξάλλου γιατί να κουράζει…

Μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη χρειαζόμαστε!

Εικόνα
''...........πόσο πάει η αγκαλιά στη θάλασσα και στη στεριά''!! λέει το άσμα το γνωστό και μη λάβεις υπόψη ότι ''στην Αθήνα είναι φθηνή και την παίρνεις μάνι μάνι...'' γιατί αν το σκεφθείς καλά θα δεις ότι και η αγκαλιά είναι πανάκριβη σε όποιο μέρος της Γης.
Μπορεί να σταυροφιλά ο ένας τον άλλο φίλο, μπορεί να αγγίζονται τα ζευγάρια, αλλά η αγκαλιά που σε κάνει να χάνεσαι, να κλείνει όλο σου τον κόσμο μέσα της, να σε ζεσταίνει και να σου παίρνει βάρη και άγχη, η αγκαλιά που σου σκορπά αρώματα και μελωδίες και σε κάνει να νοιώθεις ασφαλής, γίνεται όλο και πιο σπάνια.
Γι αυτό όλοι λένε ότι μια αγκαλιά κάνει το γιατρό πέρα. Ρίχνει την αρτηριακή πίεση, προκαλεί ευεξία και σήμερα είναι η μέρα της. Κάθε μέρα βέβαια είναι μέρα αγκαλιάς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά τα κράτη έχουν ορίσει την 21η Ιανουαρίου ως μέρα αγκαλιάς και ας μην είναι επίσημα παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ! Ποιος τον χρειάζεται εξάλλου;

                Μια αγκαλιά που θυμάσαι και δεν θα ξε…

Ένα κομπολόι από λόφους έχει η Αθήνα...

Εικόνα
Ένα κομπολόι από λόφους Τουρκοβούνια, Λυκαβηττός, λόφος του Στρέφη, Φιλοπάππου, Πνύκα, Άρειος Πάγος,λόφος των Νυμφών, Αγοραίος Κολωνός, Αρδηττός, Ίππειος Κολωνός και σπουδαιότερος όλων ο βράχος της Ακρόπολης  χωρίζουν το λεκανοπέδιο στη μέση ενώ ενώνουν  την Αθήνα με την ιστορία της, μας περιγράφει η Μαρία Μπελογιάννη -Αργυροπούλου.Η βόλτα στην Ακρόπολη, σίγουρα σου προκαλεί δέος. Ο χώρος ιερός, τα Μνημεία ''μιλούν'' για ιστορία αιώνων και αν είσαι τυχερός μπορεί να μην έχει   πολύ κόσμο και να μπορέσεις να αφουγκραστείς τα βήματα εκείνων  που έφτιαξαν τόσα αριστουργήματα!
Αν αντέχεις να γυρίσεις την πλάτη σε έναν Παρθενώνα, τότε θα δεις να απλώνεται μπροστά σου η Αθήνα και όλη η περιοχή της Αττικής  ως πέρα μακριά.
Βέβαια η ομορφιά της Αθήνας είναι αμφιλεγόμενη και ό,τι αντικρίσεις δεν θα σου ''κόψει την ανάσα''.
Ένα λεκανοπέδιο γεμάτο τσιμεντένια τέρατα που στην κορυφή τους οι κεραίες τους δείχνουν την επιθυμία επικοινωνίας με τον έξω κόσμο όσων ζουν φυλ…

Βασικός μισθός για όλους;

Εικόνα
Πως λειτουργεί το ενιαίο βασικό εισόδημα για όλους σε πραγματικές συνθήκες;Να κάτι ενδιαφέρον! Τουλάχιστον για μένα.(εδώ)

19 πόλεις στην Ολλανδία ανάμεσά τους και η Ουτρέχτη, καθώς επίσης και η Φιλανδία που το 2017 θα μετέχει σε παρόμοιο πείραμα, σκέφτονται να καθιερώσουν βασικό μισθό σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα εργασίας και εισοδήματος.(κι εδώ)
Ο στόχος τουπειράματος είναινα δείξει σε ποιο βαθμό οι πολίτες είναι πρόθυμοι να επιλέξουν ένα ευέλικτο ωράριο εργασίας, αφήνοντας ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο για άλλες ασχολίες, όπως οι σπουδές, ο εθελοντισμός και η φροντίδα άλλων ατόμων.
Στην Ουτρέχτη οι πολίτες θα παίρνουν μηνιαίο βασικό μισθό 892 ευρώ που μπορούν να τον ενισχύσουν με την εργασία τους.  
Και οι πολέμιοι τι αντιλέγουν; 
Ότι με αυτόν το βασικό μισθό θα πέσει η παραγωγή γιατί οι άνθρωποι δεν θα εργάζονται! Είπες τίποτε; Μήπως σκέφτηκες κάτι;
Λες να αρκεί ένας βασικός μισθός για τον κάθε πολίτη; 
Μήπως  ο καλύτερος μισθός δεν είναι ένα κίνητρο για αύξηση παραγωγικότητας;
Λες κ…

Kαλή Χρονιά!!

Εικόνα
Άλλον ένα χρόνο υποδεχθήκαμε και ελπίζω να πέρασες καλά δίπλα στους αγαπημένους σου.
Χαλάρωση και εορταστική διάθεση είχα όλες αυτές τις ημέρες.
Μετά την πρωτοχρονιά γιορτάσαμε τετ α τετ με τον άντρα μου την επέτειό μας
Τώρα που το σκέφτομαι διαλέγω γιορτινές μέρες για να μεγάλα γεγονότα της ζωή μου. 2 Ιανουαρίου παντρεύτηκα.
Παραμονή Χριστουγέννων απέκτησα τη μια μου κόρη και μετά από μια  Κυριακή του Πάσχα τη δεύτερη! 
Γιορτάσαμε που λες, και γενέθλια και επέτειο και τις εορταστικές αυτές ημέρες.
Όμορφα ήταν...η οικογένεια μαζεμένη, χαμόγελα, πολλά ''δόξα σοι ο Θεός έχουμε την υγειά μας'' ακούσαμε, φίλοι και συγγενείς κοντά μας, αλλά και βόλτες κάναμε. 
Βλέπεις ο χιονιάς μια μέρα κράτησε και ο ήλιος μας συνόδευε συνεχώς. Εντάξει έβρεξε και χθες, αλλά ο καιρός ήταν γενναιόδωρος για την πρωτεύουσα, ίσως γιατί οι άστεγοι αντιπαθούν το κρύο!
Επιστροφή σιγά σιγά στα δικά μας, όχι ότι δεν μου κακοφαίνεται λίγο.
Αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν-και τα άσχημα θα μου πεις τελειώνου…