Η αγάπη κάνει θαύματα! ( Κοινωνία Ώρα Αγάπης )


Εκείνος, νεαρός γεμάτος όνειρα και ελπίδες πήρε το δρόμο της μετανάστευσης. Πώς να θρέψει ένα φτωχό χωριό όνειρα που ασφυκτιούσαν σε μια νεανική καρδιά που διψούσε να τολμήσει ψάχνοντας μια ευκαιρία;
Γέμισε με ελπίδα και με τα ποτισμένα απ' τα δάκρυα της μάνας ασπρόρουχά του μια βαλίτσα και μαζί με λίγο χώμα ελληνικό, έφυγε μακριά να βρει το δρόμο που του αναλογούσε, ορθάνοιχτο.
Ξέρεις, πηγαίνοντας σε άλλους κόσμους, είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά για να ονομαστείς ''επιτυχημένος'' στον τόπο σου. Κάνεις όποια δουλειά βρεις   που ποτέ δεν θα έκανες στη χώρα σου. 
Και ο νέος μας  πρόκοψε. Και μέσα στην προκοπή του προσμέτρησε και  την αγάπη της ζωής του εκεί στην ξενιτιά. 
Εκείνη, κοπελούδα έφυγε, με πρόσκληση από τον αδελφό της, για να βρει την τύχη της μακριά από το χωριό της.
Και τη βρήκε στο πρόσωπο εκείνου. Στήσανε μαζί το σπιτικό τους που μεγάλωνε σε τετραγωνικά-σημάδι βιοτικού επιπέδου -αλλά μεγάλωνε και αριθμητικά. Τρία παιδιά ήταν η απόδειξη της αγάπης τους. Τρία παιδιά που μύρωναν την καθημερινότητά τους.
Και ο χρόνος συνέχιζε να τους χαρίζει όμορφες μέρες και χρόνια εκεί στα ξένα.
Μα ήλθαν και άσχημες μέρες.
Η ζωή δεν είναι πάντα καλή και βολική. Έχει τις αναποδιές της  και σου χαρίζει αστραπόβροντα που ταράζουν συθέμελα τη ζωή σου.
Έτσι και σ' εκείνον. Το αστροπελέκι της υγείας του τους συγκλόνισε. '' Ανεπάρκεια νεφρών'' ήταν η ετυμηγορία. Και την είδαν ως καταδίκη. Αλλά πάλεψαν να υπερασπιστούν τη ζωή που έφτιαξαν. Αγωνίστηκαν και ακολούθησαν θεραπείες που τουλάχιστον θα καθυστερούσε το αναπόφευκτο: την πλήρη καταστροφή των νεφρών.
Το χαμόγελο της ευτυχίας κλείστηκε στο υποσυνείδητο να θυμίζει άλλες εποχές. Και έμεινε ένα χαμόγελο της αξιοπρέπειας, όπως το ονόμασαν, να το βλέπουν τα παιδιά και να μην κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος. Να μην αλλάξει η ζωή τους. 
Γιατί η πραγματικότητα άλλαξε. Και οι ώρες εργασίας μειώθηκαν και τα έσοδα ακολούθησαν την ίδια πορεία ως μεγέθη ανάλογα. Αλλά προς Θεού, τα παιδιά να μην δουν τη διαφορά.
Ο καιρός περνούσε με ένα βαλιτσάκι χάπια ως προσκεφάλι και ιδιαίτερη διατροφή για το νέο μας, που είχε γίνει ένας ώριμος άντρας.
Οι εξετάσεις συνεχώς έφερναν ανησυχητικά μαντάτα. Μέχρι που κραύγαζαν το τέλος της φυσιολογικής ζωής. Τα νεφρά καταστράφηκαν τελείως. 
Και άρχισε μια νέα περίοδος της ζωής τους. Μαρτυρική την χαρακτήρισαν.Πρώτα να  ενημερωθούν τι σημαίνει αυτή η καταστροφή. Να χωνέψουν τον κίνδυνο ζωής που αντιμετώπιζε εκείνος.  Το βάρος έπεσε στους ώμους της. Και δεν υπήρξε ποτέ ηρωίδα. Να μάθει, πάσχιζε, πόσος φόβος εγκαταστάθηκε μέσα του. Να προσπαθήσει να διώξει το δικό της τρόμο.Πώς θα ζούσε χωρίς να τον έχει πλάι της;   Και τα παιδιά;  Είχαν μεγαλώσει βέβαια, αλλά ήταν τα νιάτα γεμάτα ζωή και ανεμελιά. Τώρα θα έπρεπε να κάνουν στροφή ζωής 360 μοιρών! Αλλά δεν διανοήθηκαν να πάψουν να παλεύουν μαζί. Εκείνος με την αρρώστια του και εκείνη με την πεσμένη ψυχολογία του. 
Μίλησαν πολύ...ζήτησαν βοήθεια. Ισορρόπησαν σε τεντωμένο σκοινί για χάρη του εκείνη, για χάρη της εκείνος και για τα παιδιά τους και οι δυο.

Πρώτη αλλαγή το μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Του το παραχώρησαν στο σπίτι.Και εκείνη εκπαιδεύτηκε να το χρησιμοποιεί κάθε δυο μέρες για να καθαρίζει το αίμα του αγαπημένου της συζύγου. Εκπαιδεύτηκε να αντιμετωπίζει και ελαφριά περιστατικά εξαιτίας της αιμοκάθαρσης. Και πώς δεν τα μπορούσε όλα αυτά! Πόσο απεχθανόταν τα μηχανήματα και τα προβλήματα υγείας!! 
Απαισιοδοξία, αδιαθεσία εξαιτίας της ασθένειας, ψυχολογικό αδιέξοδο και αρνητικά φορτισμένη διάθεση κάθε μα κάθε φορά που ήταν η ώρα του μηχανήματος.
Πώς να δώσει κουράγιο; Τι αισιόδοξο μήνυμα να στείλει στον αγαπημένο της, όταν δεν είχε  κανένα σημάδι ελπιδοφόρο; Πώς να στηρίξει ηθικά αυτόν που υποφέρει και πώς να σταθεί στα παιδιά που ζουν αυτόν τον εφιάλτη; Κι εκείνη;
Να τον βλέπει χλωμό και εξασθενημένο και να αφουγκράζεται την ανάσα του, να χάνει το χαμόγελό της αλλά να παλεύει να του φέρει το δικό του χαμόγελο στα χείλη. Έστω και αν η προσπάθεια  έφερνε  το χαμόγελο-γκριμάτσα  που της χάριζε.
Δεύτερη αλλαγή η λίστα αναμονής για μεταμόσχευση. Να ρωτάει το γιατρό σε ποια σειρά βρίσκεται ο  άντρας της  και να ξαναρωτάει με αγωνία αν βρέθηκε δότης που να ταιριάζει μόνο στον δικό της άνθρωπο. Και να παίρνει αρνητική απάντηση. 
Να προσπαθεί να τονώσει το πεσμένο ηθικό του χωρίς να ξέρει πώς να ανυψώσει το δικό της.Να κλαίει κρυφά του και να προσεύχεται, όσο ποτέ, για ένα θαύμα. Να συγκρατείται να μην πιστέψει  σε γιατροσόφια και ματζούνια που της υπόσχονταν γνωστοί και φίλοι.  Αυτή ήταν η κατάστασή της. Αυτά τα συναισθήματά της που έμαθε να τα χειρίζεται για το καλό εκείνου. Για την ψυχική ηρεμία του.
Πόσο ανέμελη να δείξει χωρίς να χαρακτηριστεί αδιάφορη; Πόση ελπίδα να του ''πουλήσει'' χωρίς να φανεί κάλπικη;
Έως τη μέρα που εκείνη το πήρε απόφαση και είπε στο γιατρό στο ιατρείο ''δεν με εξεταζετε και εμένα αν είμαι συμβατή;'' Εκείνος αρνήθηκε και τη σκέψη ακόμη πολύ έντονα. Όχι δεν θα σακατευόταν εκείνη για χάρη του. Όχι δεν θα δεχόταν αυτήν τη θυσία. Άλλο ένας δότης που έχασε τη ζωή του για οποιονδήποτε λόγο και άλλο η υγιής γυναίκα του. Εδώ που τα λέμε, ο οποιοσδήποτε υγιής δεν θα ήθελε να είναι ο δότης του. Είχε περάσει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια δίπλα σ' αυτόν και στο μηχάνημα.Τα έβλεπε, τα ζούσε. Ήξερε  το φόβο της, τον διάβαζε στα μάτια της όταν τον έβλεπε χωρίς δυνάμεις. Ήθελε να της ζητήσει συγνώμη γι αυτό τον φόβο που άφησε να φωλιάσει μέσα της. Αλλά δεν είχε  πάντα κουράγιο
Ο επιμένων νικά. Και ο γιατρός, αν και οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες, έδωσε την άδεια για εξετάσεις για να ηρεμήσει εκείνη.
Όμως η ζωή τους χρωστούσε. Και το θαύμα, όπως το χαρακτήρισε ο γιατρός, έκανε το πρώτο βήμα. Ναι, ήταν συμβατή. Ούτε αδέλφια δεν ήταν τόσο συμβατά. 
Ναι, το αποφάσισε να δώσει το νεφρό της, εν μέσω αληθινής μάχης είναι η αλήθεια, με τον αγαπημένο της. Ο καλός της, όπως εξήγησε αργότερα, δεν μπορούσε να δεχθεί να πάρει ένα όργανο από την αγαπημένη του που μπορούσε να το απορρίψει ο οργανισμός του.Ακόμη και αν όλα πήγαιναν καλά, δεν μπορούσε ούτε να σκεφθεί τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετώπιζε η γυναίκα του στο μέλλον με ένα νεφρό.  Τόσες αντιρρήσεις  που έφερναν τα χείλη, ενώ το βλέμμα πρόδιδε τη  μεγάλη του  αγωνία για αυτή της την απόφαση.Μέχρι να πεισθεί να δεχθεί την μεταμόσχευση πέρασαν οι μέρες εν μέσω αληθινής πάλης της αγάπης του ενός προς τον άλλον. Αλλά όσες αντιρρήσεις και να έφερε εκείνος, η επέμβαση μεταμόσχευσης ορίσθηκε. Τα παιδιά και οι δικοί τους άνθρωποι έξω από το χειρουργείο, συνόδευσαν πρώτα εκείνη να δώσει το νεφρό και μετά εκείνον. Και άρχισαν να προσεύχονται! 
Οι επεμβάσεις πήγαν καλά........Έμενε να δείξει ο χρόνος αν θα άφηνε το θαύμα να κάνει το επόμενο βήμα του.
Οι μέρες της ανάρρωσης περνούσαν για εκείνον με αγωνία και ελπίδα. Θα αφήσει ο οργανισμός το νέο του νεφρό να ζήσει; Θα το δεχθεί σαν δικό του; Όλα πήγαιναν καλά αλλά τι θα γινόταν στην πορεία;  Η αγαπημένη του γυναίκα ήταν δίπλα του. Σηκώθηκε από το κρεβάτι γρηγορότερα από εκείνον και δεν τον άφηνε στιγμή. 
Τα φάρμακα έπεισαν τον οργανισμό του ότι το νέο νεφρό που υιοθέτησε ήταν δικό του. 
Η ζωή επέστρεψε σχεδόν στο φυσιολογικό της.
Η αγάπη τους θριάμβευσε.
Η προσφορά της συζύγου έγινε παράδειγμα αγάπης σε κάθε συζήτηση γνωστών και αγνώστων. Γιατί οι εφημερίδες του τόπου τους έγραψαν γι αυτό.
Βλέπεις, δεν δίνει εύκολα ακόμη και ο σύντροφος ζωής, ένα κομμάτι του ενώ είναι υγιής. 
Υπάρχουν αγάπες που έχουν ζητήσει πολύ λιγότερα κατά καιρούς και κανείς δεν ήταν πρόθυμος να παραχωρήσει, έστω λίγο από τον εγωισμό του. Σκέψου να δώσουν όργανό τους!
Η αγάπη η αληθινή όμως,κάνει θαύματα.
Το πιστεύεις;

Είναι μια  ιστορία που σας διηγήθηκα για χάρη του δρώμενου της Αριστέας μας ''Κοινωνία Ώρα Αγάπης''! Και είναι αληθινή πέρα ως πέρα και την γνωρίζω προσωπικά.

42 σχόλια:

  1. Τελικά ΜΟΝΟΝ η ΑΓΑΠΗ κάνει θαύματα και όχι οι "άγιοι" και οι "θεοί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μέρα e-Apenanti. Η αγάπη σίγουρα κάνει θαύματα μα μόνο η αληθινή αγάπη. Οι άγιοι και οι θεοί δεν κάνουν θαύματα απλά συνηγορούν στην αληθινή αγάπη

      Διαγραφή
  2. "Υπάρχουν αγάπες που έχουν ζητήσει πολύ λιγότερα κατά καιρούς και κανείς δεν ήταν πρόθυμος να παραχωρήσει, έστω λίγο από τον εγωισμό του".. Εδώ είναι όλο το νόημα τής αγάπης που περιγράφεις Άννα.. Τελικά η ζωή γράφει το σενάριο κι όποιος έχει τα κότσια (και αγαπά αληθινά) δεν έχει παρά να το αποδείξει.. Καλή Κυριακή με συγκίνηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Πέτρα μου. Αγαπάμε και δεν χαρίζουμε ούτε λίγο από το χρόνο μας ή τον εγωισμό μας ή τις επιθυμίες μας. Ψέμματα;
      Όποιος αγαπάει αληθινά η ζωή τον καλεί πάντα να το αποδείξει.
      Καλή σου μέρα όλη μέρα

      Διαγραφή
  3. Mαθήματα αγάπης αληθινής και παντοδύναμης, αυτή που μας διηγήθηκες. Το ήλπιζα στο τέλος να δω μια υποσημείωση, πως είναι αληθινή. Χαρά και ανακούφιση για το ζευγάρι αυτό που έκανε την υπέρβαση και άγγιξε το θαύμα. Μπράβο τους κι ευχαριστούμε που μας έκανες κοινωνούς στην ιστορία τους.
    Φιλιά Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου είναι αληθινή ιστορία του συγγενικού μου περιβάλλοντος. Είναι φοβερό ακόμη και όταν σκέφτομαι αυτήν την υπέρβαση.
      Σ'ευχαριστώ να σαι καλά
      Φιλιά πολλά μάτια μου

      Διαγραφή
  4. Ναι, Άννα μου το πιστεύω.....! ναι το πιστεύω....! ακράδαντα η δύναμη της αγάπης είναι πολυσήμαντη, ακατανίκητη, δημιουργική. Το δέσιμο και η αλληλεγγύη των ανθρώπων φαίνεται στις μεγάλες και δύσκολες στιγμές της ζωής. Εκεί δοκιμάζεται, εκεί σφυρηλατείται.
    Εξαίρετο το κείμενό σου, η γραφή σου, τα συναισθήματα που αναδεικνύεις.
    Ειλικρινά σημαντική η προσφορά σου σε αυτό το θέμα.
    Καλή Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το πιστεύεις. Ξέρεις πόσους ανθρώπους προσπαθώ να πείσω ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει; Όπως και οι αληθινοί άνθρωποι είναι υπαρκτοί. Μόνο που είναι σπάνια και λίγοι και το άσχημο κάνει θόρυβο πάντα.
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλή σου μέρα όλη μέρα

      Διαγραφή
  5. Κι ύστερα λένε ότι η αληθινή αγάπη είναι αυταπάτη!
    Να κάτι τέτοια υπάρχουν για να μας δείχνουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον!
    Ότι τα θαύματα γίνονται, όταν υπάρχει αγάπη και πίστη!
    Άννα μου, με συγκίνησες απίστευτα!
    Να'σαι καλά !
    Σε ευχαριστώ!
    Φιλί γλυκό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έτσι λένε Αριστέα μου επειδή η αληθινή αγάπη είναι σπάνια. Αν κατορθώσει να ξεφύγει από τις ανθρώπινες αδυναμίες και πάθη ανθίζει αλλά την αφήνουμε εμείς οι άνθρωποι;
      Σ'ευχαριστώ και εγώ μάτια μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Συγκινήθηκα απίστευτα! Να είναι καλά και οι δυο τους και πάντοτε αγαπημένοι.
    Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή την ιστορία αληθινής αγάπης μαζί μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι συγκινητικό Έλλη μου και μόνο να το σκέφτεσαι. Κι εγώ σας ευχαριστώ που διαβάσατε μια τρανή απόδειξη αγάπης
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  7. Κι εγώ συγκινήθηκα! Κι εγώ το πιστεύω!
    Διάβαζα με κομμένη την ανάσα για να μάθω το τέλος, που ευτυχώς ήταν της αγάπης, λυτρωτικό!
    Να είσαι καλά, Άννα μου, για αυτή την ιστορία αγάπης! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να μη συγκινηθείς Αλεξάνδρα μου; Οι άνθρωποι περνάνε πολλά και αν υπαρχει αληθινή αγάπη όλα γίνονται ευκολότερα ή πιο ανώδυνα.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  8. Φυσικά και το πιστεύω..είναι το μόνο που πιστεύω πια!!
    Πολύ συγκινητική η ιστορία σου...το ότι είναι αληθινή την κάνει διπλά συγκινητική!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το πιστεύεις Μαρία μου. Σάμπως έχουμε και κάτι άλλο να πιστέψουμε;
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Πολύ συγκινητική ιστορία Άννα μου! Και το ότι είναι αληθινή με κάνει να πιστεύω πως δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας σε αυτόν τον κόσμο που το ψέμα έχει κάνει ρεκόρ και ο υπολογισμός χτυπάει κόκκινο! Μακάρι όλοι να καταλάβαιναν πως η αγάπη είναι το σημαντικότερο συναίσθημα στον κόσμο σε όλες τις μορφές της! Και χαίρομαι τόσο να διαβάζω για τέτοιες περιπτώσεις που το αποδεικνύουν περίτρανα!
    Να είσαι καλά καλό σου βράδυ και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου η αγάπη είναι σπάνια για την αληθινή μιλάω. Ο εαυτούλης καλά κραττεί. Και για να αγαπήσεις αληθινά πρέπει να κάνεις την υπέρβαση. Θα μου πεις εδώ δεν αγαπάμε τον εαυτό μας θα αγαπήσουμε κάποιον άλλο; Ή τον αγαπάμε υπερβολικά και δεν υπάρχει χώρος για άλλη αγάπη. Ή αγαπάμε με λάθος τρόπο που στην τελική δεν είναι αγάπη αλλά ανάγκη δική μας
      Να σαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Ασφαλώς και το πιστεύω! Ο επιμένων και ο αγαπών νικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι σε θέλω Αριάδνη μου να πιστεύουμε πολλοί στην αγάπη. Και ναι νικά πάντα.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  11. Οι αληθινές ιστορίες πάντα με κάνουν να ανατριχιάζω!
    Υπάρχει αγάπη ναι και είναι αληθινή!
    Γιατροπορεύει και όλα τα μπορει!

    Καλημερα και καλη εβδομαδα αγαπημενη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που το πιστεύεις Κική μου. Πώς να μην ανατριχιάσεις με τη ζωή που δημιουργεί τέτοια θαύματα αγάπης;
      Φιλιά πολλά μάτια μου

      Διαγραφή
  12. Ναι, η αληθινή αγάπη, αν και ψεύτικη δεν υπάρχει, κάνει θαύματα. Τα θαύματα, που είναι συνδεδεμένα με κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που οδηγεί στην ομαλή εξέλιξη της ζωής και στην ισορροπία της ψυχικής μας κατάστασης. Μόνο η αγάπη κάνει θαύματα, μόνο η αγάπη δίνει πίστη, δύναμη και τρόπο να νικήσεις την ανισορροπία, την αδικία, το χτύπημα της μοίρας και το κακό μονοπάτι που προκλητικά εμφανίζεται στις ζωές μας. Πρόκληση είναι η αγάπη, πρόκληση να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να μοιράσεις τις δυνάμεις σου στο περιβάλλον που σε περικλείει, κάνοντάς το χαρούμενο, για νάσαι κι εσύ χαρούμενος. Όταν χαμογελάει ο απέναντί σου, θέλεις πάντα να ανταποδώσεις με χαμόγελο. Αν δεν το κάνεις, μένεις μόνος, μένεις κυκλωμένος από ψευδαισθήσεις που κάποτε χτυπούν και πληγώνουν ανεπανόρθωτα. Δυστυχισμένος όποιος δεν μπορεί να κάνει τον άλλο να χαμογελάσει. Δυστυχισμένος όποιος πιστεύει ότι το χαμόγελο ανήκει μόνο σ' αυτόν και δεν μπορεί να βρει τρόπο να το χαρίσει. Το χαμόγελο της ευτυχίας, χαρίζεται και με ένα νεφρό, που είναι τόσο πολύτιμο, όσο το χαμόγελο της αγάπης.
    Έφτασες να μοιράσεις τις όμορφες σκέψεις σου Αννούλα, με τη δύναμη μιάς αγάπης που αγγίζει κάθε καρδιά, κάθε σκέψη.
    Νάσαι καλά πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Δημήτρη μου ψεύτικη δεν υπάρχει απλά βαπτίζεται αγάπη.Και ναι και εγώ πιστεύω στα θαύματα που κάνει η αγάπη. Μόνον αυτή. Όπως τα λες.Μακάρι να μπορούσαν οι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι. Δυστυχώς όπως τα βλέπω, πολύ λίγα παραδείγματα με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι νοιάζεται αυτός που αγαπάει για τον άλλον. Γιατί ο εαυτούλης του είναι πρώτος.
      Ναι έχεις δίκιο και σ'αυτό. Δυστυχισμένος όντως αυτός που δεν μπορεί να προσφέρει χαρά στον σύντροφό του. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου
      Να σαι καλά
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  13. Αλίμονο όταν δεν έχεις δίπλα σου κάποιον να σε αγπάει και να σε βοηθάει και να σου δίνει κουράγιο όταν...γονατίζεις..Εγώ το ξέρω πολύ καλά αυτό φίλη μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε και εσείς δυο άνθρωποι, ένα ζευγάρι τρανό παράδειγμα αγάπης. Ξέρω...να είστε καλά

      Διαγραφή
  14. Δάκρυσα... γιατί το έχω ζήσει(όχι σε μένα) και ξέρω πώς είναι !
    Μπράβο σου ρε Αννούλα ! Χιλιά μπράβο.
    Σε φιλώ με αγάπη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό δάκρυσες γιατί το έχεις ζήσει....ξέρεις λοιπόν!
      Ευχαριστώ καρδούλα μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  15. Αυτό είναι, Άννα μου, η αγάπη!
    Δεν χρειάζεται να πει τίποτε άλλο κανείς!
    Και ναι υπάρχει, έτσι όπως την περιέγραψες!
    Όταν δύο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί μπορούν να κάνουν τα πάντα!
    Να είσαι καλά, κορίτσι μου!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που πιστεύεις και εσύ Γλαύκη μου σ'αυτήν την απόλυτη αγάπη.Όταν δυο άνθρωποι θέλουν να είναι μαζί....μμμμ ξέρεις πόσες φορές έχω συναντήσει αυτο το ''θέλουν'' αλλά δεν ξέρουν πώς; Γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει αληθινή αγάπη...
      Να σαι και συ καλά μάτια μου Ευχαριστώ πολύ
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  16. Αυτή και αν είναι αγάπη! Χθες επισκέφτηκα ένα θείο μου 90 χρονών η γυναίκα του 80 και η ευχή που μου ζήτησε να του δώσω καθώς έφευγα ήταν να φύγει από τη ζωή όρθιος για να μην κουράσει τη γυναίκα του με την φροντίδα του αν αρρωστήσει. Ζουν αγαπημένοι μια ζωή.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι τέτοια βλέπω και χαίρομαι σαν το θείο σου! Είναι να μην πιστεύεις στην αγάπη; Αλλά είναι και στον άνθρωπο πιστεύω. Πόσο ξέρει να δίνει.
      Φιλιά πολλά Ελένη μου

      Διαγραφή
  17. Πριν λόγο καιρό ειχα ακουσει οτι το ζευγαρι που ζει χρονια μαζί θα μπορουσε να γινει δοτης νευρου ο ενας στον αλλον .... και τωρα να που διαβαζω εδώ Αννα μου πως αυτό μπορεί γινει πραγματικοτητα.. αν αυτό δεν είναι γαπη τότε τι είναι;..μεγελειο ο αναθρωπος οταν θελει και αγαπαει..!
    Να είσαι καλά κια σε ευχαριστουμε φιλη μας που μοιραστικες κατι τόσο δυνατο μαζι μας να έχεις ενα ομορφο μηνα .. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλείο ο άνθρωπος που αγαπά Ρούλα μου πραγματικά. Όλα γίνονται και τα θαύματα ακόμη όταν υπάρχει αγάπη αληθινή
      Να είσαι καλά και εσύ και καλό σου μήνα
      Φιλιά

      Διαγραφή
  18. Η αληθινή και βαθιά αγάπη Άννα μου κάνει θαύματα εγώ το πιστεύω αυτό,όπως πιστεύω ότι η αγάπη είναι πράξεις και όχι λόγια. Καλό μήνα να έχεις και καλο καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω Κατερίνα μου. Μόνο πράξεις είναι η αληθινή αγάπη...εντάξει και με συνοδεία λίγων όμορφων λόγων δεν είναι άσχημα!
      Καλό σου μήνα και καλό καλοκαίρι πια

      Διαγραφή
  19. Απίστευτα συγκινητική ιστορία...η αγάπη νικάει σχεδόν τα πάντα...άξια θαυμασμού και υπόκλισης...γιατί δείχνει το μεγαλείο ψυχής...καλό μήνα Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου. Έτσι πιστεύω και εγώ ότι δηλ η αγάπη νικάει σχεδόν τα πάντα.
      Να σαι καλά κορίτσι μου
      Καλό μήνα και από εδώ

      Διαγραφή
  20. Η αγάπη έχει πολλούς τρόπους να σε εκπλήξει, να τη θαυμάσεις και να σε γεμίσει με συναισθήματα νίκης, πράττοντας κι όχι λέγοντας!
    Υπέροχη η ιστορία σου Άννα μου, με συγκινησιακούς παλμούς αληθινής αγάπης!
    Να έχεις έναν όμορφο Ιούνιο και μια εκπληκτική εβδομάδα!
    Φιλάκια πολλά με μια αγκαλιά!:)) ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Κατερίνα μου. Σ'ευχαριστώ που μέσα σε τόσες ασχολίες βρίσκεις πάντα χρόνο να καταθέτεις όμορφες σκέψεις στα σχόλιά σου.
      Φιλάκια και από μένα μέσα στην αγκαλιά σου

      Διαγραφή
  21. Με συγκίνησες πολύ, τίποτα άλλο.
    Έτσι είναι η πραγματική αγάπη.
    Nα είσαι καλά και όμορφη Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή