Καλώς σας βρήκα!


Αποκλεισμένη σε ένα νησί ...και ας είναι το δικό μου νησί, δεν  είχα ξαναβρεθεί.
Βλέπεις, την ημέρα που έφευγα, Παρασκευή, ξεκίνησε η απεργία.
4 ημέρες απεργούν τα πλοία. Τώρα που σου γράφω δεν ξέρω ακόμη αν θα λήξει η απεργία ή θα κλιμακωθεί. Ναι ξέρω, για σένα το λέω που είσαι στο τσακ να πεις για αγώνες και κινητοποίηση των εργαζομένων και για το  μέλλον των παιδιών. Ξέρω... και όλα αυτά είναι ιερά  και  τα αποδέχομαι φυσικά. Μην νομίζεις ότι γκρίνιαξα.  4 ημέρες διακοπές μέσα στον ήλιο, για γκρίνια είναι;

Βλέπεις, οι πασχαλινές μου ολιγοήμερες διακοπές πέρασαν μέσα στα αστραπόβροντα και στη βροχή. Βροχή ασταμάτητη. Μουλιάσαμε! Κι ένα κρύο, ούτε χειμώνας. Ευτυχώς που ψιλιασμένη είμαι και ξέρω τι σημαίνει βουνό, είχα εφοδιαστεί με παλτό και πουλόβερ. Αλλά να είσαι μέσα στο σπίτι κλεισμένη, δεν το λες διακοπές. Ακόμη και η ξεκούραση, κούραση εννοείται. Αφού δεν κάνεις αυτό που σου φτιάχνει το κέφι.
Βέβαια ο καιρός μέχρι το μεσημέρι του Πάσχα ήταν ανοιξιάτικος. Μετά φαίνεται έμαθε, ότι απολαμβάνω την άνοιξη στην εξοχή και σου λέει να της δείξω εγώ τι σημαίνουν καιρικές συνθήκες αλλοπρόσαλλες!

Που λες, η άνοιξη επέστρεψε. Απεργεί και η βροχή ως φαίνεται. Δεμένα εδώ τα πλοία, διαμαρτυρίες των αποκλεισμένων δεν άκουσα, μόνο μια δυο που μίλησαν για δασκάλους και καθηγητές και μαθητές που δεν μπορούν να φύγουν.

 Τίποτε δεν κινείται εκτός από γιοτ μικρά ή μεγάλα...Έτσι για να μας μπαίνουν στο μάτι τι σημαίνει να μην σε αγγίζει το όποιο μνημόνιο ή η όποια κρίση όπου και αν βρίσκεσαι.
Κάτσε να σου πω για το Μ Σάββατο. Που λες το μεσημέρι πήγαμε Αργοστόλι που έγινε αναπαράσταση ενός πολύ παλιού εθίμου, το σπάσιμο της στάμνας μετά το Χριστός Ανέστη. 

Βέβαια δεν είχε σχέση με εκκλησία και αναστάσιμο γεγονός, απλά ο σύλλογος εκεί με τους καταστηματάρχες αντάμα, σκέφτηκαν να μας δείξουν αυτό που οι φωτογραφίες σου λένε.
Και κόσμος πολύς!
Και ήλιος καλοκαιρινός!
Και μπάντες που παιάνιζαν!
Και επίσημοι που έσπαζαν και από μια στάμνα!
Και φωτορεπόρτερ που αποθανάτιζαν τις στιγμές!
Και παιδιά που ανεβασμένα στο βάθρο απολάμβαναν δημοσιότητα!
Και στρακαστρούκες αλλά μη φανταστείς τίποτε τρομακτικό!!!
Και ομιλίες!
Όλα τα είχε ο μπαξές.

Το σπάσιμο της στάμνας είναι ο πόλεμος του καλού ενάντια στο κακό, στο 'πα; Η μάχη του θανάτου που νικήθηκε με την ανάσταση! Τώρα το έμαθες.

 Το βράδυ λοιπόν, ετοιμαστήκαμε από νωρίς για την Ανάσταση. Δεν θέλαμε να πάρουμε και το σκυλάκο μας μαζί, λένε ότι τα σκυλιά  μπορεί να πάθουν και καρδιά από τα πυροτεχνήματα. Έτσι  ψάχναμε εκκλησία κοντά μας,  που θα ψάλλει την Ανάσταση στις 12. Ε...να κρατάμε και τα έθιμα που μάθαμε. Αλλά οι εκκλησίες πολλές και ο παπάς ένας. Ξεκίνησε η Ανάσταση από τις 9 το βράδυ στην πρώτη εκκλησιά. Δεν μας έκανε. Και κάθε μισάωρο έκανε  Ανάσταση σε άλλη εκκλησία. Αλλά περιμέναμε τη δική μας στις 12. Εννοώ την εκκλησία  του δικού μας χωριού, γιατί κάθε χωριό και εκκλησία,  κάθε δυο τετράγωνα και ένα χωριό, λογάριασε!!!
Κατά τις 11  να οι στρακαστρούκες και η καμπάνα να υμνεί την Ανάσταση.  Φτου, δεν προλάβαμε ούτε τη δική μας!

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και άρχισε αγώνας με το χρόνο  να βρούμε εκκλησία. Στην πρώτη που βρήκαμε μόλις είχε γίνει και εκεί Ανάσταση. Πάμε για την επόμενη .Και κάθε φορά φτάναμε μετά το Χριστός Ανέστη. Φαντάσου το, να τρέχουμε με το αμάξι να ''πετύχουμε'' Ανάσταση σε όποια εκκλησιά συναντούσαμε! 
 Να μη στα πολυλογώ, φτάσαμε στη Σάμη  που την είχαμε αποκλείσει εξαρχής για να μην μείνει πολύ ώρα ο σκύλος μας μόνος χαχαχαα Εντάξει προλάβαμε μια χαρά.
 Ωραία ήταν και πολύς ο κόσμος. Και κρύο!! Να τρέμουμε!!
Κατά τα άλλα ήρεμα και λαμπρά!!

Η βροχή μας έκλεισε μέσα και η απεργία μας έφερε τον ήλιο ξανά.
Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά, αλλά φέτος  να δω πότε θα επιστρέψω. Αλλιώς αν κλιμακωθεί η απεργία με βλέπω να με βρει το Πάσχα του '17 εδώ!
Και όλα πάνε πίσω, να δω τι θα γίνει με την απουσία μου στην Αθήνα!
Ουπς...γκρίνιαξα;;
Τούτη την ανάρτηση θα τη διαβάσεις όταν τη δημοσιεύσω μετά την άφιξή μου στην Αθήνα μια και εδώ με καρτοίντερνετ δεν προσφέρεται. Πώς να βάλω φώτο να δεις; 
Και αφού τη διαβάζεις τώρα, σημαίνει ότι επέστεψα!  Και δεν άλλαξα ούτε μια λέξη. Καλώς σε βρήκα λοιπόν! 

Ευχήθηκα όμως σε όλους σας τα χρόνια μου πολλά, έτσι;
Αν ξέχασα και κάποιον φίλο ζητώ συγνώμη, αποσυντονισμένη καθώς είμαι εύχομαι  από εδώ  και τώρα, Χριστός Ανέστη με υγεία για όλους και καλούς αγώνες!
Μην νομίζεις όμως ότι δεν σας παρακολουθώ...Σας διαβάζω όλους σας, έχω αφήσει και σχόλια σε μερικούς φίλους, αλλά κάποια άλλα δεν τα ''σήκωνε'', καρτοϊντερνετ είπαμε.
Και πολλά δρώμενα βλέπω. Δραστηριότητα στο φουλ.
Και η ''Σοφίτα'' μας τελείωσε.
Και εγώ λιαζόμουν! 

Και  τα χωράφια γεμάτα αγριολούλουδα! Να θες να γίνεις πεταλούδα να χαθείς στην αγκαλιά τους!
Η δε θάλασσα! Μεγάλη αγάπη! Να πίνεις τον καφέ σου και να βλέπεις το τρέμουλό της στα χάδια του αέρα! 
Και πάνω ψηλά να πετούν τα χελιδόνια πηγαίνοντας στις φωλιές τους! 
Απλές μα τόσο υπέροχες εικόνες. Να γεμίζουν οι αισθήσεις σου ζωή!
Και του χρόνου να αποκλειστώ ξανά!



32 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη Άννα μου και καλώς ήρθες και πάλι πίσω!
    Γέλασα πολύ με την τρεχάλα προς αναζήτηση της...Ανάστασης!χαχαχαχα
    Οι φωτογραφίες σου υπέροχες!!!!
    Και του χρόνου με υγεία έυχομαι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την μου Καλή σου μέρα. Πώς να μη γελάσεις με το τρέξιμο της Ανάστασης; Εδώ γελούσαμε εμείς που το ζούσαμε χαχαχα
      Και του χρόνου για όλους μας με υγεία
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Αννούλα μου! Χρόνια Πολλά κι από εδώ, και πολλές ευχές για σένα και το σπιτικό σου! Ο καιρός παντού ήταν βροχερός και κρύος...όλο παράπονα άκουγα κι εγώ, κυρίως από τα παιδιά που δεν χάρηκαν τις διακοπές τους με γειτονιά, πάρκο και ποδηλατάδες... Που θα πάει θα καλοκαιριάσει...
    Ολόκληρη περιπέτεια για την Ανάσταση..χαχαχα!
    Και του χρόνου! Να είστε γεροί να ξαναπάτε και να χαρείτε τα υπέροχα έθιμα και τις ομορφιές του νησιού..
    Σε φιλώ...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου τι όμορφα να σε βλέπω εδώ. Μα τι καιρός πώς να μην ακους παράπονα; Σκέψου ότι στην Κεφαλλονιά είχε και τουρίστες με κοντομάνικα με τέτοιο καιρό!!! Ναι θα καλοκαιριάσει αλλά δεν θα έχουμε αργίες χαχαχαχα
      Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου και εσείς να είστε γεροί δυνατοί κι αγαπημένοι
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά αγαπημένη μου!
    Αληθώς ο Κύριος.
    Καλή επιστροφή και επαναπροσαρμογή στην καθημερινότητα.
    Χαίρομαι πολύ που πέρασες όμορφα και μοιράστηκες αυτά τα τόσο παραδοσιακά και ξεχωριστά συνάμα μαζί μας.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου καλή γλυκιά σου μέρα. Ευχαριστώ και προσπαθώ να προσαρμοστώ μετά την ησυχία και την ηρεμία και την ξεκούραση έπεσα απότομα στο τρέξιμο! χαχαχαχα
      Φιλιά μάτια μου

      Διαγραφή
  4. Και του χρόνου με υγεία Άννα. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες.
    Από αύριο διάβασα ότι γίνεται κατακαλόκαιρο με νοτιάδες.. Καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και του χρόνου Πέτρα μου χωρίς τέτοιο καιρό. Φυσικά θα κάνει κατακαλόκαιρο αφού γυρίσαμε όλοι στις δουλειές μας!!! Δεν το χεις προσέξει; Όπου αργία και κακοκαιρία αχχαχαχα
      Καλό γλυκό μήνα και σε σένα μάτια μου

      Διαγραφή
  5. Άννα μου να ξεκινήσω με τις ευχές μου: Καλώς ήλθατε, Χριστός Ανέστη κορίτσι μου και του χρόνου νάστε καλά.
    Οι φωτογραφίες σου, όμορφες, δροσερές, γεμάτες χρώμα, μας ταξίδεψαν κοντά σας στο Νησί.
    Αυτός ο καιρός ρε παιδί μου αμάν....! Ήταν ανάγκη να έχει τέτοια αναστροφή ; τι όμορφο να μπορούσατε να χαρείτε τον ήλιο έξω στη φύση.
    Γέλασα πολύ με το οδοιπορικό σας την Ανάσταση. χαχαχαχαχαχα... Πολύ όμορφες οι καταστάσεις στα χωριά.
    Και του χρόνου κοπέλα μου να ξαναπάτε.
    Φιλιάαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου καλέ καλημέρα! Εμείς να δεις γέλια με το τρέξιμό του Μ Σαββάτου!!! Μα είδες καιρό; Και στο βουνό που ήμασταν η βροχή πιο έντονη, να μην μπορείς να ξεμυτήσεις. Αλλά οι 4 μέρες του αποκλεισμού ήταν ''όλα τα λεφτά''!!
      Να σαι καλά φίλε μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία!
    Ο καιρός γενικότερα μας τα χάλασε μέσα στις γιορτές (και τώρα που σου γράφω, βρέχει εδώ), αλλά όπως κι εσείς, ούτε κι εμείς πτοηθήκαμε και κάναμε τις βόλτες μας.
    Φιλιά πολλά, και του χρόνου να ξαναπάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου καλή σου μέρα. Μα τι καιρός και όλος ο Απρίλης να είναι καλοκαιρινός!! Βόλτες κάναμε μετά τον αποκλεισμό μας...αλλά όλα καλά
      Φιλιά μάτια μου

      Διαγραφή
  7. Χρόνια πολλά Άννα μου. Γέλασα πάρα πολύ με την αναζήτηση εκκλησίας για Ανάσταση, μου θύμησες κάποια χρονιά όταν ήμουν μικρή στο χωριό της μαμάς μου ο παπάς ήρθε 3 η ώρα την νύχτα για να κάνουμε Ανάσταση.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου. Είναι να μη γελάς με το τρέξιμό μας; Εμείς να δεις γέλια που κάναμε! Δεν μου είχε ξανασυμβεί αλλά ως φαίνεται είναι πάγια τακτική στα χωριά.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  8. Χριστός Ανέστη καρδιά μου ! Καλώς όρισες. Και του χρόνου με υγεία και αγάπη ! Τι υπέροχο κείμενο ! Τι δωρο μοναδικό μας χάρισες... όσο για την Ανάσταση και στο δικό μας χωριό στην Κρήτη έτσι γίνεται... μόνο που φέτος θύμωσε ο πάτερ κι επειδή έκανε λειτουργία και δεν πήγαν πολλοί χωριανοί δεν τους έψαλε καθόλου Μ εβδομάδα και ούτε ανάσταση τους έκανε...να μάθουν λέει ! (Ημαρτον λέμε ...)
    Φιλιά πολλά Αννούλα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα μάτια μου.Χαίρομαι που απόλαυσες το κείμενο.Γέλασες έτσι; Το εύχομαι. Ώστε ο δικός σας ο παπάς σας εκδικήθηκε!! Τι χριστιανικό!!!
      Φιλιά πολλά Σταυρούλα μου

      Διαγραφή
  9. Ταλαιπωρήθηκες εσύ, γελάσαμε εμείς!!!!
    Χρόνια πολλά!!! Και του χρόνου με περιπέτειες για γέλια μόνο και όμορφες αναμνήσεις!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την πρωτοπόρα μου. Να γελάτε, αυτό θέλω να γελάτε είναι βάλσαμο ψυχής.
      Να σαι καλά Αλεξάνδρα μου
      Φιλιά

      Διαγραφή
  10. Μεταξύ μας τώρα, δεν γινόταν ν' αποκλειστώ κι εγώ τέσσερα χρόνια σ' ένα νησί σαν την Κεφαλλονιά; Ζάχαρη θα την πέρναγα.
    Χρόνια Πολλά Αννούλα μου και καλή επανένταξη στους ρυθμούς της πόλης.
    Οι φωτογραφίες δικές σου; Εξαιρετικές λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες και 4 χρόνια αποκλεισμό εσύ!! Καλά ήταν και ομολογώ ότι οι 4 μέρες αποκλεισμού ήταν πραγματικά απολαυστικές.χαχααχαα
      Και του χρόνου να είμαστε καλά
      Ναι οι φώτο δικές μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά, 'Αννα μου! Και του χρόνου! Επισοδειακές οι διακοπές σας, θα έλεγα, αλλά το φωτορεπορτάζ σου υπέροχο, όπως και η εξιστόρηση! Χρόνια έχω να πάω στην Κεφαλονιά!!!! Μακάρι να μπορούσα πάλι κάποια στιγμή!
    Πολλά φιλιά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου να πας ξανά, αξίζει τον κόπο το ξέρεις.Ναι οι διακοπές μας ήταν επισοδειακές αλλά αστείες κιολας. Και του χρόνου να είμαστε καλά και όπου είμαστε
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και από εδώ Μαράκι μου. Θα τα πούμε σύντομα

      Διαγραφή
  13. Καλή σου μέρα Αννούλα μου.
    Απολαυστικές οι περιπέτειές σου για να βρεις μιάν.....Ανάσταση.
    Μ΄έκαμες και γέλασα. Όμως απόλαυσες την Κεφαλλονιά μας και σε ζηλεύω γι΄αυτό. Όσο για τον καιρό κι΄εδώ τα ίδια είχαμε. Να φανταστείς ότι στην ανηψιά μας που είχαμε πάει η σούβλα είχε στηθεί μέσα στο γκαράζ.
    Και του χρόνου να είμαστε καλά. Την αγάπη μου καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Ντένη μας! Χαίρομαι που γέλασες με την περιπέτειά μας. Ναι η Κεφαλλονιά είναι πανέμορφη. Καιρός χάλια παντού ε; Πω πω δεν πειράζει, η όμορφη παρέα έχει σημασία.
      Και του χρόνου Ντένη μου να είστε καλά

      Διαγραφή
  14. Αυτό το….."και του χρόνου να αποκλειστώ ξανά",είναι όλα τα λεφτά της αποκλεισμένης σε ένα νησί,που είναι μάλιστα και δικό της!!χα,χα,χα
    Απολαυστική η περιγραφή σου Άννα και πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου.
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαααα αποκλεισμένη Χριστίν μου έστω και στο νησί μου, είναι μια καθ΄όλα σεβαστή εξήγηση της παράτασης των διακοπών. Και χρειαζόμουν εξηγήσεις για τους δικούς μου εδώχαχαχαχα
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  15. Καλως μας ηρθες και η κουμπαρα μου φετος περασε επεισοδιακη ανασταση χαχαχα
    Τελος καλο ολα καλά!
    Πολύ ωραίες εικονες, σας εκανε καλο καιρό!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα Αριάδνη μου. Φαίνεται το χε φέτος το επεισοδιακό της η Ανάσταση. Άκουσα και άλλες περιπέτειες από φίλους χαχαχαχα
      Μια χαρά ήταν και του χρόνου να είμαστε καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  16. Ωωω είμαστε κοντοχωριανές;; Μισή Ζακυνθινιά εγώ! :)
    Τι καλά που αποκλείστηκες.. αυτά είναι τα ωραία!!
    Ελπίζω να γέμισες μπαταρίες καλή εβδομάδα Άννα μου φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α επτανήσια μου είσαι λοιπόν!! Ναι οι μέρες αποκλεισμού ήταν οι ωραιότερες.
      Γέμισα μπαταρίες αλλά αδειάζουν βρε παιδί μου γρήγορα
      Καλημέρααααα

      Διαγραφή