Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2015

Το καταφύγιο

Εικόνα
Κατηφόρισε με το ποδήλατο  για δέκατη φορά αυτό το μήνα. Ήθελε να βρεθεί μόνος μακριά από τα βλέμματα,  στο δικό του καταφύγιο. Στο παλιό αρχοντικό που ο χρόνος είχε βαλθεί να δείξει τη δύναμή του.
Δεν  μπορούσε να μπει στο εσωτερικό του σπιτιού, αλλά η αυλή του πνιγμένη  στο πράσινο και αφημένη στη φύση, τον έκρυβε από τους αδιάκριτους.
Κάθισε στη συνηθισμένη του θέση, στο μαρμάρινο παγκάκι που ο χρόνος είχε σεβαστεί. Από πάνω του τα κλαδιά των δέντρων γεμάτα φύλλα τον προστάτευαν από τις αχτίνες του ήλιου. Ήταν περασμένο μεσημέρι όταν έφτασε.
Έπρεπε να σκεφθεί, να ηρεμήσει, να βγάλει αυτό το βάρος που του έσφιγγε το στήθος. Είχε χάσει τη δουλειά του, έψαχνε συνεχώς για  νέα  και είχε φτάσει στο σημείο να δεχθεί, "ό,τι δουλειά να ‘ναι αρκεί να πληρώνεται". .    Πόσο θα μπορούσε να  στηρίζεται  στη βοήθεια της μάνας του και στη  μικρή  της σύνταξη;
Να φύγει στο εξωτερικό μήπως; Του είχαν βρει δουλειά σε εργοστάσιο της Γερμανίας. Ή να δεχθεί  να δουλέψει στο ορυχείο της Σμύριδας …

Μαμά εργαζόμενη...........''έτσι πρέπει να είναι η ζωή'';;;

Εικόνα
Καλοκαίρι….διακοπές! Και διακοπές σημαίνει  σχολεία κλειστά, παιδιά που μένουν στο σπίτι και οι εργαζόμενοι γονείς   έχουν προνοήσει  να μπουν σε κατασκηνώσεις, να τα κρατήσουν γιαγιάδες στην εξοχή, στα χωριά τους  ή έχουν αλλάξει –όσοι μπορούν- τα ωράρια εργασίας  με τους/τις  συζύγους  για να μη μένουν τα παιδιά μόνα. Δύσκολη υπόθεση η εργαζόμενη μάνα. Δυσκολότερη όταν και οι δυο γονείς εργάζονται και έχουν εξαντλητικά ωράρια. Γιατί εκτός από τους ανέργους που θα έδιναν πολλά για να βρουν δουλειά ‘’ με όποιους όρους’’, υπάρχουν και εκείνοι που ψάχνουν να ισορροπήσουν την οικογένεια  με την εργασία- καριέρα. Αυτό μας ενδιαφέρει σήμερα. Το ότι τα παιδιά μεγαλώνουν  περισσότερο με ξένους ή ‘’ ξένους’’ ανθρώπους που τα προστατεύουν και όχι με τους γονείς τους που θα ‘ έπρεπε να είναι τα  πρότυπά τους, οι καθοδηγητές τους, οι διαπαιδαγωγοί, η παρέα τους στο παιχνίδι,  η αγκαλιά γεμάτη αγάπη κάθε στιγμή της ημέρας. Λένε ότι  η αγάπη που θα δώσουμε σαν γονείς είναι η αγάπη που εισπράξαμε όταν ή…

''Όλοι ενωμένοι μια γροθιά''!! Γίνεται;;;

Εικόνα
Καλή σας μέρα!!!
Καλή εβδομάδα για όλους μας!  Ας  είναι καλή και για την κυβέρνηση!! Καλόν αγώνα εύχομαι.Όλων τα μάτια είναι στραμμένα επάνω της!!!  Για να δούμε ''ποιος ποιος ποιος θα φαγωθεί!!!!'' Το θυμήθηκα που λες το τραγουδάκι αυτό σήμερα. Δεν ξέρω γιατί ήλθε στο μυαλό μου. Ίσως γιατί με επηρεάζει περισσότερο αυτός ο διαχωρισμός εντός της χώρας σε πολίτες που είναι στο πλάι της κυβέρνησης και στους απέναντι! Από τους ξένους περιμένω αυτό ακριβώς, να κοιτάξουν τα συμφέροντά τους. Τα λόγια περί ταλαιπωρημένου Ελληνικού λαού, τα ακούω και γελώ. Αλλά ο διχασμός εντός της χώρας με θυμώνει, με πονάει, με απελπίζει. Το αιώνιο πρόβλημά μας! Μια βόλτα Κυριακάτικη στο πατρικό, μας έφερε στη θάλασσα,που σε πείσμα του καιρού, εμείς την ακούμε να φωνάζει ''καλοκαίρι''!  Αλλά ο κόσμος λίγος. Ίσως ο καιρός, ίσως η διάθεση, ίσως τα γεγονότα των ημερών τους κράτησαν στα σπίτια τους. Που λες, σε μια βόλτα μας παραθαλάσσια, είδαμε και την ανακαινισμένη ψαροταβέρνα του κου Σ…

Αυτό το πλακάτ ποιος θα το κρατήσει;;;

Εικόνα
Είμαι πολύ θυμωμένη με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες..
Αλλά το ποτήρι ξεχείλισε με τα πλακάτ που είδα στο Σύνταγμα των οπαδών των κομμάτων του ''δημοκρατικού τόξου''  (#@$#%%$#@@)
Σοκ!!! Αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση....
Έψαξα με μανία να βρω το πανό που έλειπε.........
Να για ποιο λέω

Ίσως οι διοργανωτές το προσθέσουν στα ήδη ανατριχιαστικά που είδα και που κανείς δεν αναρωτήθηκε τι στο καλό λένε αυτά που κρατάει....(όσο βολεμένοι και αν είναι, όσο και αν έχουν υποχρέωση σ' αυτούς του πολιτικούς που μας οδήγησαν εδώ,όσες υποσχέσεις και αν πήραν, δεν μπορεί να μην αναρωτήθηκαν τι επιπτώσεις θα έχει το μήνυμα που κρατούσαν στο Σύνταγμα...δεν το χωράει ο νους μου)

Ή ίσως και αυτή .......................σε χρυσαφί έκδοση για όσους θέλουν να ταιριάζει με τα κοσμήματά τους!!
Μένουμε Ελλάδα, το θυμάται κανείς από δαύτους;;;;;;;

Τα σταγονίδια του Θεού

Εικόνα
Από μικρή αγαπούσα τα σύννεφα.......Το καλοκαίρι ειδικά, μ' αρεσε να ξαπλώνω πάνω στο παχύ χορτάρι  και να κοιτάζω τον ουρανό ψηλά.Μη νομίζεις ότι ξέφυγα και εγώ από το να βλέπω σχήματα στα σύννεφα, να τους δίνω ονόματα και να τα αποχαιρετώ στο ταξίδι τους!
Εξάλλου η φαντασία μας πετά ελεύθερη. 
Και μην ξεχνάμε ότι είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ηλικία μας.
Μικρή λοιπόν, μπορούσα να καβαλήσω ένα σύννεφο, να πετάξω μαζί του βλέποντας τον κόσμο, να ξαπλώσω επάνω του και να χωθώ στα μαλακά άσπρα μπαμπακένια μαξιλάρια του ουρανού.
Την προσοχή μου την αποσπούσε πάντα μια πεταλούδα που πετούσε γύρω μου, αλλά τα σύννεφα με κέρδιζαν ξανά.Μεγαλώνοντας άρχισα να τα φωτογραφίζω.
Και δεν είμαι η μόνη.
Πολλά παιχνίδια με τα σύννεφα, ανάλογα την οπτική γωνία, έχουν φτιάξει με τις φωτογραφίες...Όλοι σχεδόν οι ζωγράφοι τα περιέλαβαν στα έργα τους.
Ποιητές και πεζογράφοι τους έδωσαν λαλιά για να μας  τραγουδήσουν ρομαντικούς στίχους, πονεμένους, αγαπησιάρικους........ανάλογα το σχήμα και το χρώμα τους …

''Κυνηγήστε τα όνειρά σας!''

Εικόνα
Τελειώνουν οι Πανελλήνιες………. Μια βαθιά ανάσα θα πάρουν οι  υποψήφιοι  για να την κρατήσουν ως τους βαθμούς  όταν ανακοινωθούν.  Και τότε θα ξεφυσήσουν με ανακούφιση ή με θλίψη. Και αρχίζουν τα εύκολα-δύσκολα. Ένα ευχάριστο διάλειμμα  στη ζωή είναι η φοιτητική  περίοδος  για  όσους  μπουν σε κάποια σχολή.  Για εκείνα  τα παιδιά που πιάνουν αμέσως δουλειά, ακόμη και φοιτώντας , η ξεγνοιασιά τελείωσε με το απολυτήριο του Λυκείου. Πάντα εύχομαι στα παιδιά να αμειφθούν οι κόποι τους. Και κυρίως, να κάνουν αυτό που τους αρέσει. ‘’Αυτό που τους  αρέσει’’…………… είναι ένα όνειρο, το ιδανικό που όλοι θα θέλαμε να πραγματοποιηθεί.  Όλοι κάναμε και κάνουμε όνειρα για το μέλλον. Όμως  η ζωή είναι δύσκολη και για πάρα πολλά νέα παιδιά, τα όνειρα είναι πολυτέλεια. Αλλά και για όσα παιδιά μπορούν να ακολουθήσουν ό,τι σχεδίασαν, ό,τι τους αρέσει και ονειρεύτηκαν, πόσα  θα κατορθώσουν να φτάσουν το όνειρό τους; Βιοποριστικό επάγγελμα και όνειρο ζωής  πολλές φορές δε συμβαδίζουν. Αλλά πώς να πεις στο παιδί σ…