Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2015

Μια βόλτα διαφορετική!

Εικόνα
Μια ''ανάσα'' από την Αθήνα, άντε δυο- τρεις, μπορείς να θαυμάσεις τη φύση που υπάρχει στη γη, χιλιόμετρα μακριά...
Μια φύση υπέροχη, οικεία, πανέμορφη!
Παγόνι!! Ποιος δεν το ξέρει;;; Αρσενικό αυτό στη φώτο με την υπέροχη ουρά. Βλέπεις στο ζωικό βασίλειο τα αρσενικά είναι ωραιότερα από τα θηλυκά...Έχουν ανάγκη να κερδίσουν το θηλυκό με την εμφάνισή τους!!!!


Μια φύση  παράξενη μα τόσο χαριτωμένη......... με μικροσκοπικά ζωάκια που σηκώνονται στα δυο πόδια όταν θέλουν να κοιτάξουν τριγύρω....Μη με ρωτήσεις το όνομά τους, δεν το συγκράτησα!Πολλές φορές και αφιλόξενη......αλλά περήφανη φύση.........ή


 επικίνδυνη για τη δύναμη που διαθέτει! 
Ποιος ξέρει γιατί κάθεται έτσι θλιμμένη; Ή μήπως είναι η μεσημεριανή της ξεκούραση;;


Χαριτωμένη σίγουρα!!!! Φύση υπέροχη με έναν κόσμο που προκαλεί θαυμασμό. Αυτοί είναι οι πιγκουίνοι της Αφρικής. Με δικές τους ''μονοκατοικίες'', με αυλή και δέντρα και φυσικά τη κοινόχρηστη λίμνη τους!


Εντυπωσιακά φιλική!!! Απίστευτα φιλική φύσ…

Κακές αναμνήσεις; Delete!!!

Εικόνα
''Θα' θελα να ξεχάσω  αυτήν την περίοδο της ζωής μου'', ''να μη θυμάμαι τον πόνο που μου προξένησε εκείνος που μου έκανε τόσο κακό'' έχουμε ακούσει πολλές φορές  να λέγονται, ή μπορεί να τις έχουμε πει και εμείς  στην πορεία της ζωής μας.
Πώς θα ήταν να ξεχνάμε επιλεκτικά δύσκολες καταστάσεις που ζήσαμε;
Θα 'θελες να μπορούσες να ξεχνάς ό,τι σε πόνεσε;
Αφορμή για αυτές τις σκέψεις -ερωτήσεις στάθηκε μια είδηση για θεραπεία από μετατραυματική αγχώδη διαταραχή (PTSD).
Ξέρω, θα πεις ότι αυτές είναι ειδικές περιπτώσεις που προκαλούν προβλήματα υγείας και οδηγούν πολλές φορές στην αυτοκτονία τους ασθενείς. Είναι τρομακτικές εμπειρίες  που βίωσαν πολλοί άνθρωποι και που η θεραπεία που κάνουν δεν τους ωφελεί.
Σκέψου ότι 22 βετεράνοι πολέμου αυτοκτονούν,  την ημέρα. Ναι καλά διάβασες, 22 αυτοκτονίες στρατιωτών που δεν μπορούν να διαχειριστούν τις τραυματικές εμπειρίες που κουβαλούν στην ψυχή τους. Ούτε τα φάρμακα και οι υπάρχουσες θεραπείες μπορούν.
Η νέα θερ…

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Για σκέψου, να ονειρεύεσαι μια ευκαιρία να αλλάξεις ζωή, να νοιώσεις άνθρωπος, να νοιώσεις ασφαλής για να δημιουργήσεις και να πρέπει να φύγεις από την πατρίδα σου για να πλησιάσεις το όνειρό σου!!!!!!!Αυτά είναι τα δικά μας παιδιά που φεύγουν και η ψυχή μας σφίγγεται από πόνο και αγωνία!
Σκέψου τώρα να πρέπει να αλλάξεις ζωή, να νοιώσεις ασφαλής, να ξεφύγεις από την πείνα που μαστίζει τη χώρα σου, να γλυτώσεις από τον πόλεμο και την τρομοκρατία, να θες δουλειά και να μη βρίσκεις, να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις εξαιτίας της μεγάλης εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή που ζεις, να θες να βοηθήσεις την οικογένειά σου που δεν έχει ελπίδα επιβίωσης και να πρέπει να αλλάξεις χώρα.
Αυτοί είναι οι μετανάστες που περνούν τα πάνδεινα από τους δουλεμπόρους-διακινητές τους λένε- που διακινδυνεύουν τη ζωή τους και πληρώνουν αδρά για να βρεθούν σε μια πολιτισμένη χώρα!!!!
Σκέψου πόσοι χάνουν τη ζωή τους σε αυτή την προσπάθεια....κοίτα πόσα πτώματα η θάλασσα ξεβράζει! Άνθρωποι που χάθηκαν κυνηγώντα…

Όταν ήμουν μικρή.........

Εικόνα
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, τέτοιες μέρες,  ήμασταν σε αναβρασμό μεγάλοι και μικροί. Οι μεγάλοι για τις ετοιμασίες που τότε γίνονταν με περισσότερη ευλαβική προσήλωση στα έθιμα και τις συνήθειες που κληρονόμησε ο καθένας από τους παλαιότερους, αλλά και εμείς οι μικροί γιατί μετρούσαμε αντίστροφα πότε θα κλείσουν τα σχολεία και πότε οι νονοί μας θα φέρουν τα δώρα μας!
Λαμπάδες στολισμένες και όμορφες, που έμεναν στο κουτί τους για την Ανάσταση, παπούτσια κατά κύριο λόγο άσπρα και ρούχα ήταν τα δώρα μας. Α....και τσουρέκι και αυγό σοκολατένιο συμπλήρωναν τα πακέτα των νονών.
Τα σημερινά παιδιά παραγγέλνουν λαμπάδες κυρίως, από ό,τι τους διαφημίζεται. Για ρούχα και παπούτσια δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Που λες οι λαμπάδες είναι κάτι κουτιά τεράστια.... με ένα σκέτο κερί αν είναι αγόρι ή με χάρτινο διακοσμητικό πάνω στο κερί, αν είναι κορίτσι ενώ το υπόλοιπο κουτί είναι κράνη ή τα όπλα του σπάιντερμαν ή αξεσουάρ για κούκλες. 

Η δικιά μας παραγγελία φέτος, ήταν η περούκα της Έλσας...........τι…