Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2015

Τι απέγιναν οι αγωνιστές του '21;;

Εικόνα
Παρελάσεις και χορούς  είδαμε χθες, προς τιμήν εκείνων που πολέμησαν γενναία για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως Έλληνες και να καμαρώνουμε για την ιστορία μας.
Δεν υπήρξα ποτέ εναντίον των παρελάσεων. Τουναντίον, πιστεύω ότι και απαραίτητες είναι όλες οι γιορτές,άρα και παρελάσεις, που θυμίζουν όσα η Ιστορία μας κατέγραψε και κακό δεν προκαλούν σε κανέναν. Ανασκάλεμα μνήμης που είναι απαραίτητη μια και ποτέ στα σχολεία ως μαθητές δε δίνουμε βάση- τουλάχιστον η πλειοψηφία- σε ό,τι μαθαίνουμε. Γιατί είμαστε ανιστόρητοι ως πολίτες. Είναι γεγονός. Αλλιώς πώς εξηγείς ότι τίποτε δεν μας έχει διδάξει η Ιστορία μας;
Εκείνοι, οι αγωνιστές του 1821, που πολέμησαν, έχυσαν το αίμα τους στην κυριολεξία για την ελευθερία των επόμενων γενναίων, πρέπει να τιμώνται όπως τους αξίζει.
Ανδραγαθήματα, ριψοκίνδυνες ενέργειες, γενναιότητα και αγάπη στην πατρίδα, όνειρα για μια ελεύθερη Ελλάδα που δεν είχαν γνωρίσει αλλά μόνο ονειρεύονταν, λάθη σίγουρα που έγιναν μια και άνθρωπος χωρίς λάθη δεν νοείται, συμφέρο…

Μια συνέντευξη.............ανέλπιστη!!

Εικόνα
Μια ανέλπιστη συνέντευξη θα σου παρουσιάσω σήμερα. Αν και δεν είμαι δημοσιογράφος, κατόρθωσα -και μη ρωτάς πώς-, να πάρω συνέντευξη από τον μέγα Yπουργό των οικονομικών, της πρώτης δύναμης που άρχει  επικεφαλής μη ίσων μελών, του κ. Σεμπλόϊ.

Καλημέρα σας κ. Υπουργέ και ευχαριστώ που με δεχτήκατε
 Καλημέρα. Ο κοινός μας φίλος ήταν πειστικότατος

(Μη ρωτάς τι διασυνδέσεις έχω!!!)

 Ξέρετε ότι είμαι από την Ελλάδα και σίγουρα υποψιάζεστε ότι θα σας ρωτήσω για τα σημαντικά που συμβαίνουν ανάμεσα στις χώρες μας.

(Χαμογελάει) Ναι το φαντάστηκα και δεν έχω πρόβλημα να σας απαντήσω. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στηρίζουμε την Ελλάδα συνεχώς.

Πολλοί λένε ότι αυτό δεν είναι στήριξη κ.Υπουργέ αλλά πολεμική εναντίον μιας νέας κυβέρνησης.

 Με το να διαφωνούμε με όσα λέει ή κάνει η κυβέρνησή σας,που μας βρίσκει αντίθετους, δε σημαίνει πολεμική στάση.

Πρέπει να πω για τους αναγνώστες μου, ότι δεχτήκατε να μιλήσετε μαζί μου χωρίς να ζητήσετε λίστα ερωτήσεων, αν και είστε απαιτητικός με τις λίστες......

 Nαι έτσ…

.............ποιός είπε πώς τη μοίρα μου ποτέ θε ν'αρνηθώ;;;

Εικόνα
Τι θα έλεγε η Λούσι για τη θέση της γυναίκας σήμερα;
Εκείνη ήταν η πρώτη παρουσία που καταγράφηκε στην ανθρώπινη ιστορία. Εκείνη ήταν που κυνηγούσε μαζί με τον άντρα της ομάδας της, που μάζευε τους καρπούς που θα έτρωγε, που σκάλισε εργαλεία στο ξύλο και  στην πέτρα για να κυνηγά καλύτερα, που  ήταν ισότιμο μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που ζούσαν με το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και επινόησαν το αλφαβητάρι της ζωής .........μαθαίνοντας τα μυστικά της.
Η γυναίκα κατέλαβε- τότε που η γέννηση ενός παιδιού θεωρήθηκε ''μαγική δύναμη''-, μια ξεχωριστή θέση στην κοινωνία της. Πολιτισμοί άρχισαν να χτίζονται, ο άνθρωπος έμαθε να καλλιεργεί, να πολεμά, να δημιουργεί αλλά και να καταστρέφει. Και σιγά σιγά η γυναίκα παραμερίστηκε………..περιορίστηκε και καταπιέστηκε.
H Λούσι έγινε μητέρα, υποτακτική σύζυγος, περιορισμένη στα τείχη του σπιτιού της ασχολούμενη με δουλειές ''γυναικείες''.
Όμως πάντα υπήρχαν και εξαιρέσεις!
Η Λούσι   έγινε  ποιήτρια, καλλιτέχνης, εταίρα, ιέρεια…