''Ιστορίες της Νύχτας: Κυνηγώντας το όνειρο



πηγή
Ο ήλιος είχε αποτραβηχτεί πλέον αγκαλιά με την μέρα και είχε δώσει τη σκυτάλη στη νύχτα με τα αστέρια της και το βασιλιά- φεγγάρι της.
Καλοκαιρινή βραδιά πλάι στη θάλασσα που ερήμωνε σιγά σιγά. Καθισμένος πάνω στην άμμο, ''άκουγε'' την ησυχία  να απλώνεται, ενώ το μουρμουρητό του νερού του χάιδευε τις αισθήσεις.
Μπροστά σε μια θάλασσα ήρεμη που λικνιζόταν στολισμένη με το ασημί του φεγγαριού, αγνάντευε το μεγαλείο της.
'Ώρα να γυρίσει σπίτι του, αλλά πόσο απεχθανόταν αυτή τη στιγμή!!
Ήξερε ακριβώς την οσμή της μοναξιάς που τον περίμενε. Ήξερε το χρώμα το γκρίζο που κυριαρχούσε σε ένα σπίτι έρημο, γεμάτο από χαρτιά γραμμένα στον υπολογιστή, τόμοι ολόκληροι που περίμεναν να αναγνωριστούν, αλλά που είχαν γνωρίσει μόνο την απαξίωση.
Ήταν η δουλειά του, το όνειρό του, τα δικά του έργα γραμμένα με μεράκι και ''αλάνθαστο κριτήριο'' όπως του είχε πει-τότε- ο καθηγητής του.
Πάντα έγραφε, από μικρό παιδί γέμιζε τετράδια με δικές του ιστορίες. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς, διέπρεψε σε πολλούς, πήρε γνώμες από ειδικούς για τα γραπτά του και πάντα, μα πάντα, οι γνώμες ήταν ομόφωνα θετικές στη ικανότητά του να γράφει, να ''συνεπαίρνει'' τον  αναγνώστη. Εξήραν τη δομή και το ύφος των μυθιστορημάτων του, την πρωτοτυπία τους, τη γλώσσα που χειριζόταν τέλεια... θα διαπρέψεις  του έλεγαν.
Αλλά τόσα χρόνια μετά, κανένας εκδοτικός οίκος δεν δεχόταν να εκδώσει έστω ένα βιβλίο του.
Και τι δεν θυσίασε για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του!
Θυσίασε εκείνη!
πηγή

Μια τέτοια βραδιά, γαλήνια και ζεστή, ήταν που της μίλησε για τη ζωή τους. Για τη δουλειά που είχε και που δεν τον γέμιζε. Για το όνειρο του που είχε αφήσει να αραχνιάζει στα ράφια του ''ΘΑ''. Της ζήτησε να δεχθεί να μείνει μαζί του, να ζει όπως εκείνη ήθελε, αλλά εκείνος θα ζούσε με το μικρό του εισόδημα που του επέτρεπε να ασχοληθεί με το γράψιμο. Είχε τόσες εμπνεύσεις!  Χρόνο ήθελε και δικές του στιγμές για να γράφει.
Και οι φίλοι; Οι κοινωνικές τους υποχρεώσεις; Η άνετη ζωή που τους πρόσφερε η δουλειά του καθένα τους; Η ψυχαγωγία; Οι διασκεδάσεις;  Καταιγισμός ερωτήσεων ήταν ο αντίλογος.
πηγή

Θα προσπαθούσαν... θα έβρισκαν τη χρυσή τομή. Αλλά δεν τη βρήκαν... και έμεινε μόνος! Δεν άντεξε φαίνεται τις συνεχείς αποτυχίες του. ''Δοκίμασες'' του είπε, '' σταμάτα τώρα και ας γυρίσουμε στις πρότερες ζωές μας''... α, ο καβγάς τους ήταν μεγαλειώδης και το αποτέλεσμα; Να μείνει μόνος με την κατάθλιψη που τον φλέρταρε.
Ο καιρός περνούσε και το μόνο που  κατάφερε ήταν  να βγει από το λήθαργο του μαύρου πέπλου. Να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια του. Δεν ήταν λίγο, αλλά το σήμερα τον βρήκε να έχει τόσα βιβλία υπό έκδοση και κανέναν εκδότη να τα βρίσκει ''αρκετά καλά για να φέρουν κέρδη''!!
Οι μέρες περνούσαν με τρέξιμο. Να χτυπά πόρτες. Να αφήνει το βιβλίο του για να διαβαστεί. Να περιμένει την απάντηση. Να μένει ξάγρυπνος, να κάνει όνειρα  ότι επιτέλους αυτήν τη φορά θα είναι η αρχή. Και στο τέλος, ξανά να μένει ξάγρυπνος επειδή ούτε αυτήν τη φορά είχε γίνει η αρχή. Και μετά πάλι γράψιμο, νέα έμπνευση, νέες ελπίδες!
Πώς να γυρίσει σπίτι; Σε ποιον να μιλήσει; Οι φίλοι απλά του χαμογελούσαν συγκαταβατικά με τις αποτυχίες του. Τον θεωρούσαν...τι;  Ψωνισμένο που πιστεύει ότι έχει ταλέντο ; Ονειροπαρμένο που κυνηγά αυτό που αγαπά; Ας λένε...
 Έκλεισε την  πόρτα  του χθες!
 Κι όμως τα ζευγάρια που περπατούσαν χέρι χέρι, οι οικογένειες που γελούσαν συζητώντας, οι φίλοι που τα έπιναν φλερτάροντας, ήταν εικόνες που του τσίμπαγαν την καρδιά.
Τώρα τελευταία αυτή η μοναξιά του τον πλήγωνε.
 Μιλούσε με τους ανθρώπους του χωριού του, εκεί που το πατρικό του  του πρόσφερε τη γαλήνη που χρειαζόταν για να γράψει κάθε φορά το ''αριστούργημα που θα γινόταν μπεστ σέλερ''.  Μα δεν ήταν αρκετό. Ασχολιόταν με τον κήπο του, μα δεν ήταν ούτε αυτό αρκετό. Ακόμη και οι βόλτες στη θάλασσα που τόσο λάτρευε, του άφηναν στο τέλος μια αλμύρα στις σκέψεις του που τον βασάνιζαν.
Συνέχιζε να είναι μόνος, με τόσα όνειρα ανεκπλήρωτα.
 Τι ειρωνεία!!! Αυτό που τόσο αγαπούσε παρέμενε όνειρο. Ναι, έγραφε ασταμάτητα, αλλά μόνος έγραφε, μόνος τα διάβαζε. Ίσως αν έγραφε σε ένα έντυπο... ίσως, αν διαβάζονταν τα διηγήματά του. Μια ευκαιρία ήθελε. Μόνο μία.  Και δεν του έδινε κανείς καμιά.
πηγή

Κι αυτή η βραδιά θα περνούσε με ξενύχτι, αφού είχε δώσει ένα νέο έργο του να  το εκτιμήσουν. Να του πουν αν θα εκδοθεί. Περίμενε από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα να χτυπήσει το τηλέφωνο, να μάθει. Και ως ότου έλθει εκείνη η ώρα, ο ύπνος είχε μεταναστεύσει από το σπιτικό του. Ούτε να γράψει μπορούσε. Αυτές τις στιγμές μόνο να ονειρευτεί μπορούσε αλλά και πάλι κρατούσε το χαλινάρι της φαντασίας του κοντό. Κοντά όνειρα είναι καλύτερα από πεθαμένα όνειρα, έλεγε.
Περπάτησε κατά μήκος της θάλασσας. Τα αστέρια τρεμόπαιζαν ψηλά στο στερέωμα φωτίζοντας το δρόμο του.
Τα πόδια του βούλιαζαν μέσα στην άμμο. Το μυαλό σε εγρήγορση,   φώναζε  ότι κουραζόταν άδικα.
Η καρδιά χτυπούσε δυνατά. Μην το ακούς , προχώρα!
Να τα παρατήσει; Μήπως δεν το σκέφτηκε; Σκέφτηκε και   το ''σου το ‘λεγα εγώ, δεν άκουγες'' των παλιών ''αγαπημένων φίλων''! 
Πείσμωνε με τις τόσες απογοητεύσεις.Είχε εμπιστοσύνη στην πένα του, στο μυαλό του, στις ικανότητές του.
Θύμωνε όμως που δεν έδειχναν να τις αναγνωρίζουν οι άλλοι. Μήπως είχαν εκείνοι δίκιο; Μήπως δεν ήταν αρκετά καλός;
Έχανε το θάρρος του.
πηγή

Μα ξαναπάλευε! Κάθε φορά, μα κάθε φορά.
Αυτή η φορά θα  ήταν η τελευταία, το είπε δυνατά να το ακούσει, να πεισθεί. Θα περίμενε. Αν αποτύγχανε και τώρα, θα ξαναέκλεινε και αυτήν την πόρτα. Το όνειρό του θα το έθαβε. Δεν άξιζε τόσον αγώνα, τόσες απογοητεύσεις, τόσο πόνο, τόση αγωνία. Τι είπε, δεν άξιζε;
πηγή
Τα δάκρυα απειλούσαν να ξεχυθούν.
Αγωνιούσε...
Και όταν αυλάκωσαν το πρόσωπό του, αναστέναξε βαθιά.
Μια νέα μέρα θα ξημερώσει
Ποιος ξέρει;
Αν ...θα το γιορτάσει.
Αλλιώς, θα διαγράψει και αυτήν την πορεία.
Στην γωνία το ξωκλήσι ήταν σκοτεινό και έρημο. Έκανε το σταυρό του, αυτός ο άπιστος,  ο άθεος.
Μια νέα μέρα ξημερώνει. Ας είναι γεμάτη ήλιο στη ζωή του, ευχήθηκε.



Αυτή είναι η συμμετοχή μου στις Ιστορίες της Νύχτας, το δρώμενο της Αριστέας, που σκοπό έχει να μας δραστηριοποιήσει  για να δημιουργήσουμε.  
''Για να διαβάσουμε και πάλι μικρούς και μεγάλους θησαυρούς!
Για να περάσουμε όμορφα και παρεΐστικα!
Όπως σε όλα τα δρώμενα'', όπως λέει η ίδια εδώ

42 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλό.
    Μου άρεσε πολύ.
    Υπέροχο γράψιμο.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ντένη μου Χαίρομαι που σ'αρεσε η συμμετοχή μου
      Να σαι καλά και καλό Παρασκευο-Σαββατοκύριακο

      Διαγραφή
  2. Κάποια όνειρα απαιτούν θυσίες, υπομονή και επιμονή. Κουράγιο αλλά και πείσμα.
    Κι εγώ άκουσα την καρδιά μου πέρυσι και δεν πειράζει, θα ταλαιπωρηθώ αλλά δεν γίνεται να συνεχίζω με κάτι που δεν με ικανοποιεί, που με ταπεινώνει, με συνθλίβει. Καλύτερα λίγα αλλά να κάνω κάτι που αγαπώ.... ( Η μόνη διαφορά με τον ήρωα...εγώ δεν θέλωαναγνώριση! αχαχαχ)

    Αννούλα μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ χαρά μου για τη συμμετοχή σου!
    Να'σαι καλά και καλό ξημέρωμα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα δεν ήξερα ότι βρήκες ομοιότητες στη συμμετοχή μου. Φυσικά και θέλεις αναγνώριση.Όποια δουλειά και να κάνεις χρειάζεται η αναγνώριση αλλιώς θεωρείσαι ότι δεν είσαι καλή. Ειδικά για συγγραφείς, για καλλιτέχνες που η αναγνώριση σημαίνει και πελάτες, σημαίνει και επιβίωση σημαίνει και ότι είσαι καλός σ'αυτό που κάνεις, νομιζω ότι είναι σημαντική.
      Ευχαριστώ και εγώ για το σπίρτο που άναψες να δημιουργήσουμε
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένη μου καλημέρα!
    Η γραφή σου ειναι καταπλητικη.
    Κανεις τον αναγνωστη να ρουφαει την καθε σου λεξη,
    Μου αρεσε παρα πολυ η ιστορια σου αλλα με κερδισε παρα πολυ το τελος της.
    Αυτη η αισιοδοξια, η νεα μερα, το νεο φως, η ελπιδα.
    Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ Κική μου για τα καλά σου λόγια!! Σ'ευχαριστώ που βλέπεις πάντα και παντού την αισιοδοξία να ξεπηδά
      Να σαι καλά ψυχή μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Υπέροχο! Ο κάθε δημιουργός ενός έργου θέλει και την αναγνώριση. Όταν λαμβάνεις μέρος σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό, αποκτάς διάκριση, το έργο σου αρέσει γιατί άραγε μετά δεν μπορείς να το εκδόσεις; Είναι καλό μεν αλλά δεν μπορεί να φέρει τα απαιτούμενα κέρδη.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ελένη μου. Και εγώ αυτό πιστεύω. Ο κάθε δημιουργός θέλει αναγνώριση. Επιβάλλεται αλλιώς προς τι το έργο του; Όσο για τους συγγραφείς ναι το κέρδος είναι μεγάλος παράγοντας που μπαίνει σαν εμπόδιο στη δουλειά τους αλλά και πολλές φορές η λάθος κρίση ή κριτική παίζει σημαντικό ρόλο. Πόσοι δεν είναι εκείνοι που πήραν αρνητικές κριτικές για τα έργα τους και όμως ο κόσμος τα λάτρεψε;
      Καλό Σ/Κο και σε σένα κοπέλα μου

      Διαγραφή
  5. Με συνεπήρε ο λόγος και η αφήγησή σου Άννα! Το θέμα της, ακόμα πιο συναρπαστικό μιλά στην ψυχή πολλών ανθρώπων, αφού άλλα είναι τα όνειρα και οι ικανότητες και άλλα καλούμαστε να κάνουμε πολλές φορές. Ένιωσα τον προβληματισμό και την αγωνία του ήρωά σου και θα κρατήσω κι εγώ την αισιοδοξία του κλεισίματος, αφού πάντα ξημερώνει μια καινούργια μέρα, που θέλω να πιστεύω πως θα είναι καλύτερη για όλους μας...
    Καλή σου μέρα, φίλη
    Σε φιλώ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Μαρίνα μου. Σ'ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς αυτό το τετριμμένο που λέμε-και έγινε η αιτία για την ιστορία μου-'' κυνήγα τα όνειρά σου'', δεν είναι εφικτό πάντα και περιλαμβάνει θυσίες, απογοητεύσεις, δύσκολες θέσεις που θα βρεθεί ο καθένας μας και δεν ξέρει πώς θα τις αντιμετωπίσει......
      Χαίρομαι που σου άρεσε. Βασικά αυτόν τον προβληματισμό ήθελα να περάσω. Να νοιώσει ο αναγνώστης αυτό ακριβώς που λες, την αγωνία του ήρωα.
      Ναι ,μια καινούργια μέρα είναι πάντα ελπιδοφόρα. Αλίμονο αν δεν ήταν βέβαια
      Καλό Σ/Κο Μαρίνα μου
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Αννούλα μου
    Ρέει ο λόγος σου και συνεπαίρνει
    με αποτέλεσμα να κρατάς το ενδιαφέρον
    του αναγνώστη σε εγρήγορση!!!
    Αυτές οι νύχτες ...πόσες αποφάσεις
    πόσες αναβολές πόσα όνειρα φανερώνουν
    κι άλλοτε ακυρώνουν...

    φιλάκι γλυκό ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Ελένη σ'ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια. Αχ αυτές οι νύχτες των αποφάσεων...ακόμη και η ακύρωση απόφαση είναι. Δεν μπορεί, όλο και μια τέτοια νύχτα έχει να διηγηθεί καθένας μας.
      Φιλάκια πολλά και από εμένα

      Διαγραφή
  7. Συναρπαστική η ιστορία σου ΄Αννα μου, "έζησα" πολύ έντονα τον προβληματισμό, την αγωνία, την απογοήτευση του ήρωά σου....όμως στο τέλος επικρατεί η αισιοδοξία, ξεγλιστράει από μία χαραμάδα το φως της ελπίδας....πόσοι συγγραφείς δεν κατάφεραν να διακριθούν μετά από ατέλειωτες προσπάθειες και απορρίψεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου σ'ευχαριστώ πολύ. Αυτό το ''έζησα'' χαίρομαι αν κατόρθωσα έστω και λίγο να το περάσω. Αυτήν την αγωνία του ήρωα ήθελα να δείξω και όχι το τι ακολούθησε μετά.
      Φυσικά οι απορρίψεις ακολουθούν πάρα πολλούς συγγραφείς και όχι μόνο.
      Να σαι καλά και χαίρομαι που σε είδα εδώ σήμερα

      Διαγραφή
  8. Υπέροχο..υπέροχο..καλέ..με έκανες να θέλω συνέχεια..που να πάω να ψηφίσωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α χαχαααχα δεν ψηφίζουμε εδώ!!!Χαίρομαι που ήθελες και συνέχεια. Να προτείνεις στην Αριστέα να ξεκινήσει Ιστορίες της Ημερας για να γράψω τη συνέχεια χαχαχαχαα
      Να σαι καλά Αχτιδούλα μου
      Η Κλώντη καλά;

      Διαγραφή
  9. Με συνεπήρε το διάβασμα και ήθελα συνέχεια, όπως η Αχτίδα.
    Εύχομαι να είχε την απάντηση που ήθελε ο ήρωας σου. Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ρένα μου. Χαίρομαι που δεν βαρέθηκες διαβάζοντας. Και εγώ το εύχομαι. Πάντα εύχομαι τα όνειρα να πραγματοποιούνται, τουλάχιστον να δίνονται ευκαιρίες.
      Να μου είσαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  10. Υπέροχο γράψιμμο,
    ¨ομως θα πρέπει [ρώτα να βρεις ένανα τρόπο βιοπορισμού σου και μετά το γράψιμμο.
    Θα πετύχεις γράφοντας όταν το έχεις μεράκι, σαν ένα Χόμπι όταν βγάζεις τον άλλο σου εαυτό μέσα από τα γεννοβολήματα της πένας σου, και δεν περιμένεις να είσαι αρεστός στους κερδοσκόπους εκδότες.

    Γαβριήλ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Γαβριήλ. Ιδιαίτερης βαρύτητας η γνώμη συγγραφέα! Καλώς όρισες.Έχεις πολύ δίκιο. Ως χόμπι ξεκινάς...και σήμερα αυτό γίνεται από όσα έχω δει. Μόνο που επηρεάζεσαι από τους κερδοσκόπους, έτσι και αλλιώς. Ακόμη και αν δεν είναι βιοποριστικό επάγγελμα η συγγραφή
      Να σαι καλά
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  11. Μ' αρέσει ο επίλογος. Βασικά επειδή αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της αποτυχίας. Αλλά αυτό που μένει είναι η γεύση της προσπάθειας & της ελπίδας.
    Άννα μας έβαλες στην ψυχολογία του ήρωα και ένιωσα την αγωνία και την απογοήτευση του. Τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα και την εσωτερική του αντάρα.
    Και θα συμφωνήσω με τον Γαβριήλ, πως πρέπει να είναι εξασφαλισμένος ο τρόπος βιοπορισμού, έτσι ώστε η συγγραφή να μη γίνεται κατά παραγγελία. Γιατί έτσι χάνει και τη μαγεία της.
    Καλό σου βράδυ Άννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαρία μου Αυτή η ψυχολογία του ήρωα ήταν το κεντρικό μου θέμα. Χαίρομαι αν τα κατάφερα έστω και λίγο.
      Και εγώ συμφωνώ με τον Γαβριήλ. Γι αυτό τον ήρωα να έβαλα να έχει, μικρό μεν, εισόδημα.
      Για να μην γράφει κατά παραγγελία
      Καλή σου μέρα Μαράκι

      Διαγραφή
  12. Η ιστορία της νύχτας σου Αννα μου μοιαζει με αληθινη... .. ακομα και αν δεν ειναι το θεμα της αγγιζει πολλύς ανθρωπους που βρίσκονται στη θεση του ηρωα σου..ομως μου αρεσε που παρ όλη την απαγοήτευση του αφινει μι ελπιδα χαραμαδα στο τελος... που ειναι καλο να την αφήνουμε να υπάρχει
    Αυτο στο τελος μου αρεσε πολύ...φίλη μου..... να περνας ομορφ και να έχεις ενα ομορφο Σαββατοκυριακο... φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου έχω διαβάσει πόσοι ταλαιπωρήθηκαν, φτασμένοι σήμερα συγγραφείς, για να εκδόσουν έργα τους. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  13. Πόσες τέτοιες ιστορίες ζωής, ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε!!!
    Είναι ανάγκη να αντιλαμβάνεται κανείς σχετικά έγκαιρα κανείς πότε επιβάλλεται να φύγει από κάτι, που έχει μείνει στάσιμο και του τρώει απλά τα σωθικά! Αν παραμείνει επιμένοντας, θα τον καταπιεί ολόκληρο και τους άλλους γύρω του!
    Πολύ όμορφη η γραφή σου, ρεαλιστική και ποιητική μαζί!
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλαύκη μου το ''κυνηγώντας τα όνειρά σου'' είναι υπέροχο αλλά μπαίνουν τόσοι παράγοντες ανάμεσα. Έτσι είναι όπως τα λες μόνο που πολλές φορές η αναβολή παραίτησης, που ανθρώπινη είναι, οδηγεί σε τέτοιες απογοητεύσεις
      Σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  14. Πόσοι και πόσοι δεν προσδοκούμε σε αυτή τη νέα μέρα που ξημερώνει μετά από μια δύσκολη ειδικά νύχτα!!
    Καταπληκτική η ιστορία σου Άννα μου!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα η ελπίδα πιστεύουμε ότι ''ξυπνά'' μαζί με τον ήλιο που ξεπροβάλλει.
      Σ'ευχαριστώ Μαρία μου για τα καλά σου λόγια
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  15. Κάθε μέρα νέα μέρα Άννα μου και αυτό που θέλουμε όλοι μας νομίζω είναι η πραγματοποίηση των ονειρων μας και των πραγμάτων που επιθυμούμε,όπως του πρωταγωνιστή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Κατερίνα μου. Μακάρι των περισσοτέρων από μας να πραγματοποιούνται τα όνειρά τους.
      Να είσαι καλά

      Διαγραφή
  16. Όταν πιστεύουμε πολύ σε αυτό που κάνουμε πρέπει να επιμένουμε και αυτό ακριβώς κάνει
    και ο ήρωας του κειμένου σου.Τα αποτελέσματα ποτέ δεν είναι εγγυημένα αλλά αξίζει να προσπαθείς.
    Καλογραμμένη με πολλή δόση ρεαλισμού
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι λέω και εγώ Χριστίν, όταν αγαπάς κάτι πολύ, επιμένεις.
      Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου
      Φιλιά

      Διαγραφή
  17. Μου άρεσε η ιστορία σου...ήθελα πολύ να φτάσω στο τέλος να δω τι έγινε τελικά...!
    Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ που πέρασες και άφησες το σχόλιό σου. Χαίρομαι που σου άρεσε η ιστορία μου
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  18. Χαίρομαι που η ιστορία έκλεισε με ανοιχτούς ορίζοντες!
    Έτσι είναι το σωστό, όσο κι αν λυγίζουμε.. Καλημερούδια και καλό σ/κ Άννα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα οι ορίζοντες πρέπει να είναι ανοικτοί. Γιατί, πολύ σωστά, λυγίζουμε.
      Να σαι καλά Πέτρα μου

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σου Άννα. Πρώτη φορά επισκέπτομαι τον όμορφο προσωπικό δικτυακό σου χώρο και έμεινα κάμποσο να ατενίζω τις σκέψεις, τα "θέλω" και τις δημιουργίες σου.
    Η Ιστορία σου όμορφη. Διαφορετική. Η πλοκή της φωτογραφίζει αφενός την απογοήτευση της καταξίωσης αλλά αφετέρου περνάει το μεγάλο μήνυμα της συνέχειας, της επιμονής της προσπάθειας. Με κάτι το θετικό να ξημερώνει στο πρώτο φως της μέρας της.
    Πολύ όμορφο. Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη καλώς όρισες και σ'αυτόν τον χώρο μου. Εμείς βέβαια τα λέμε στο Παθφάιντερ, αλλά δεν είχα κατορθώσει να επισκεφθώ και τους άλλους χώρους σου.
      Σ'ευχαριστώ για τα -πάντα- όμορφα λόγια σου και τις θετικές σκέψεις σου
      Να σαι καλά Γιάννη μου

      Διαγραφή
  20. Γι'αυτά τα όνειρα παλεύουμε οι περισσότεροι..που όσο δεν έρχονται, τόσο μας κάνουν να απογοητευόμαστε...και τι να κάνεις; να τα εγκαταλείψεις; δε μπορείς...είναι το εγώ σου που μπαίνει μπροστά...κ παίρνεις δύναμη και συνεχίζεις...και όπου βγει! Πολύ ωραία η ιστορία σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Εύη. Έτσι όπως τα λες πιστεύω ότι είναι. Και να εγκαταλείψεις αυτά τα όνειρα πώς θα πορευτείς όταν θα αισθάνεσαι αποτυχημένο άτομο; Ή όταν θα περάσουν τα χρόνια και θα αναρωτιέσαι ''αν επέμενα λίγο ακόμη;;''
      Σ'ευχαριστώ πολύ. Χαίρομαι που σ'αρεσε η ιστορία μου
      Η δική σου -γιατί μόλις επέστρεψα από το μποκ σου- με συγκλόνισε!
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
    2. ακριβώς! :) και γω σ'ευχαριστώ πολύ Άννα μου, καλώς σε βρήκα!

      Διαγραφή
  21. Εκπληκτική η γραφή σου Άννα μου! Ξεκινάει κάποιος την ανάγνωση και δεν θέλει ούτε ν' ανασάνει μέχρι να φτάσει στο τέλος και μετά να θέλει κι άλλο...! Τα όνειρα μας είναι ο αέρας της αισιοδοξίας, της δημιουργίας και της ζωής μας. Γι' αυτά επιμένουμε, υπομένουμε κι αντέχουμε τα πάντα, ακόμα και η απογοήτευση έχει σταγόνες ελπίδας! Υπέροχες εκφράσεις, σκέψεις, λέξεις μηνύματα "...κρατούσε το χαλινάρι της φαντασίας του κοντό", πάντα δουλεμένες με κέφι για ευχάριστη κι απολαυστική ανάγνωση!
    Να είσαι καλά Αννούλα μου κι εύχομαι κάθε σου όνειρο να πραγματοποιείται αβίαστα!
    Καλό και ήρεμο βραδάκι ! Φιλιά πολλά με μια ζεστή αγκαλιά!:))♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή