''Όλοι ενωμένοι μια γροθιά''!! Γίνεται;;;

    πηγή
Η Σχεδία της Μέδουσας
Ζαν-Λουί-Τεοντόρ Ζερικώ, 1819
ελαιογραφία σε καμβά
 Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι


 Καλή σας μέρα!!!
Καλή εβδομάδα για όλους μας!
 Ας  είναι καλή και για την κυβέρνηση!! Καλόν αγώνα εύχομαι.Όλων τα μάτια είναι στραμμένα επάνω της!!! 
Για να δούμε ''ποιος ποιος ποιος θα φαγωθεί!!!!''
Το θυμήθηκα που λες το τραγουδάκι αυτό σήμερα. Δεν ξέρω γιατί ήλθε στο μυαλό μου. Ίσως γιατί με επηρεάζει περισσότερο αυτός ο διαχωρισμός εντός της χώρας σε πολίτες που είναι στο πλάι της κυβέρνησης και στους απέναντι!
Από τους ξένους περιμένω αυτό ακριβώς, να κοιτάξουν τα συμφέροντά τους. Τα λόγια περί ταλαιπωρημένου Ελληνικού λαού, τα ακούω και γελώ.
Αλλά ο διχασμός εντός της χώρας με θυμώνει, με πονάει, με απελπίζει.
Το αιώνιο πρόβλημά μας!
Μια βόλτα Κυριακάτικη στο πατρικό, μας έφερε στη θάλασσα,που σε πείσμα του καιρού, εμείς την ακούμε να φωνάζει ''καλοκαίρι''! 
Αλλά ο κόσμος λίγος. Ίσως ο καιρός, ίσως η διάθεση, ίσως τα γεγονότα των ημερών τους κράτησαν στα σπίτια τους.
Που λες, σε μια βόλτα μας παραθαλάσσια, είδαμε και την ανακαινισμένη ψαροταβέρνα του κου Σωτήρη   με άλλη διεύθυνση όπως ενημέρωνε η πινακίδα..
Είδαμε στο πάρκινγκ της και μετρήσαμε: λαμποργκίνι μια, τρεις μερσεντές, δύο βόλβο.....ανάμεσα σε άλλα καθημερινά αυτοκίνητα!
Γιατί στα λέω; Γιατί θυμήθηκα ένα άρθρο που διάβασα για τους ''άλλους Έλληνες''. 'Όχι πως με ενοχλούν οι άλλοι Έλληνες που έχουν την οικονομική άνεση να ζουν καλά. Με ενοχλεί η σκέψη -πάει εκεί το ομολογώ- πού τα βρήκαν και ζουν καλά. Και πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άλλοι να μου καθορίζουν το μέλλον μου,κυρίως όμως το μέλλον των παιδιών μου!!!
Για να δούμε λοιπόν ''ποιος ποιος θα φαγωθεί''!!
Αυτός ο στίχος είναι από γαλλικό τραγούδι που ο λαός έφτιαξε και το πήραμε και εμείς, το μεταφράσαμε και μάθαμε στα παιδιά μας  πως όταν σώζονται οι τροφές, πέφτει κλήρος ποιος θα φαγωθεί!!!!!!!!!
Αληθινή ιστορία μου είπε το ψάξιμο στο διαδίκτυο!
Ένα ναυάγιο, 400 επιβάτες- πλήρωμα για 15 μέρες σε μια σχεδία περίμεναν τη διάσωση που ήλθε  φυσικά αλλά   βρήκε 17 ζωντανούς- νεκρούς. Όσοι επέζησαν ή για όσο επέζησαν μετά τη διάσωση διηγήθηκαν για κλήρο που έπεφτε για το ποιος θα φαγωθεί...Κανιβαλισμός !!! Αυτό λέει το τραγούδι!
Γιατί η πείνα είναι ένα από τα χειρότερα κακά.... 
Μα το σπουδαίο είναι ότι το ναυάγιο οφειλόταν σε ένανανίκανο καπετάνιο που βρέθηκε στο τιμόνι της φρεγάτας ''Μέδουσας'',αλλά αγαπητό στο σύστημα της εποχής!!!!! Ξέρεις ποια εποχή;;;  1816!!! Τότε που στη Γαλλία είχε επανέλθει η μοναρχία,την εποχή της αριστοκρατικής Παλινόρθωσης!!
Εδώ είναι οι λεπτομέρειες της ιστορίας που προσπάθησαν τότε να κουκουλώσουν αλλά ο λαός την έκανε να επιζήσει στους αιώνες!!
Να λοιπόν οι ανίκανοι ''τιμονιέρηδες'' όσο αρεστοί και αν είναι στο σύστημα διακυβέρνησης, πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν.
Δες τη δική μας ''βάρκα''....σε ποια ξέρα μας έχουν ρίξει και άντε τώρα η κυβέρνηση να μετατρέψει τα ''αδύνατα'' σε δυνατά!!!!!!!
Το εύχομαι...........αλλά να σου πω ότι το αδύνατο γίνεται δυνατό όταν είμαστε όλοι ενωμένοι, μια γροθιά.
Γίνεται;;

18 σχόλια:

  1. ολοι μαζι θα κερδισουμε Αννουλα μου! σε αυτα τα πραγματα μονο ενωμενοι και μονο μαζι μπορουμε!

    *εψαχνα το μαιλ σου να σου στειλω πληροφοριες για το πως μπορεις να προμηθευτεις το βιβλιο μου που με ρωτησες αλλα δε το βρισκω. Το δικο ειναι: kikh_k@hotmail.com. Εαν ενδιαφερεσαι στειλε μου μυνημα εκει.

    Ευχαριστω πολυ! Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα μου μακάρι να ξεπεράσουμε αυτήν την κατάρα που μας κατατρέχει από ίδρυσης του κράτους μας: τη διχόνοια.
      Το μαίιλ μου είναι δεξιά στη σελίδα αυτή. Το δικό σου το έχω γιατί έχουμε επικοινωνήσει και άλλη φορά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Δεν την γνώριζα την ιστορία
    αυτού του κάπως σκωπτικού
    τραγουδιού...τι μαθαίνεις!

    \φιλάκι γλυκό και καλή εβδομάδα ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πατήσεις το λινκ θα τη μάθεις με λεπτομέρειες Ελένη μου. Και εγώ δεν την ήξερα αλλά μου έκανε εντύπωση γιατί λέμε έτσι σ'αυτό το τραγουδάκι και έτσι το έψαξα
      Να μου είσαι καλά
      Καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  3. Άννα μου την ιστορία δεν την γνώριζα !!! Αλλά εκείνο που ζητάς και όλοι επιθυμούμε είναι ανέφικτο !!!
    Ενωμένου !!!1 Η ιστορία επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά !!!!Δύο στρατόπεδα , δύο ιδέες ΄΄των χορτάτων΄΄ και ΄΄των πεινασμένων΄΄ Αγεφύρωτο το χάσμα !!!
    Σε φιλώ με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ψάχνοντας την έμαθα Νικόλ μου. Η περιέργεια να βρω εξήγηση γι αυτούς τους στίχους '' ρίξαμε τον κλήρο να δούμε ποιος θα φαγωθεί'' με έκανε να ψάξω..
      Όσο για το ενωμένοι σαν γροθιά, ξέρω ανέφικτη ελπίδα......αλλά.............
      Καλή σου εβδομάδα

      Διαγραφή
  4. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά Άννα μου.
    Πάντα υπάρχουν εκείνες οι κατηγορίες "Ελλήνων" που βάζουν φωτιά σε κάθε προσπάθεια, προκειμένου να την τινάξουν στον αέρα. Είναι οι "αγωνιστές" της πλάκας, που το μόνο που επιδιώκουν, είναι η δική τους επικράτηση, ανεξάρτητα αν είναι οι πιο επικίνδυνοι ανθέλληνες. Σκασίλα τους μεγάλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν Πέτρα μου δυστυχώς....Δεν θα πρεπε σε μια μικρή χώρα σαν τη δική μας να νοιάζεται ο καθένας για την επικράτησή του και όχι για το γενικό καλό.Να πάρει η ευχή, σε μια διαλυμένη χώρα πώς θα επιβιώσουν αυτοί;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  5. Δεν είχα ιδέα πως ήταν αληθινή ιστορία το παιδικό τραγουδάκι...(!)
    Κάποιοι περνάμε δύσκολες ώρες- μέρες- εποχές και για κάποιους άλλους δεν έχει αλλάξει τίποτα...
    Συζητούν μεγαλόφωνα για τις προγραμματισμένες από καιρό διακοπές τους, τα ακριβά γούστα και τα ψώνια τους, σαν να ζουν σε άλλο πλανήτη...Σαν να μην τους άγγιξε τίποτα!

    Ας ευχηθούμε, να ξημερώσουμε καλύτερα από χθες...
    Σου στέλνω τα φιλιά μου Αννούλα μου....♥
    **Aννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου χαίρομαι που έμαθες την ιστορία του τραγουδιού. Και εγώ όταν την έμαθα σκέφτηκα τι τραγικό γεγονός τραγουδάμε στα παιδιά............
      ΄Όσο για τους άλλους τους ευκατάστατους δεν με πειράζει ξέρεις, μόνο να μην είναι τα γνωστά λαμόγια που ζουν σε βάρος του κράτους και των υπολοίπων.
      Και εγώ εύχομαι να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Το αξίζει και η χώρα μας και οι πολίτες. Εντάξει όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι πιστεύω.
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Η πρώτη μου γνωριμία Αννούλα μου, μ΄αυτό το τραγούδι ήταν όταν παιδάκι ήμουν στους προσκόπους. Αλλά άγνωστη σε μας η τραγική αυτή ιστορία.
    Τώρα "...για το όλοι μαζί μια γροθιά.." να σου πω ότι για μας τους Έλληνες είναι από τα ακατόρθωτα.
    Βλέπεις από τότε που ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους μέσα μας έχει μείνει η κατάρα.
    Ας ελπίσουμε πως ο Θεός που μας βλέπει ίσως μας βοηθήσει.
    Νάσαι πάντα καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντένη μου τι κατάρα και αυτή με τη διχόνοια που μας κατατρέχει;;; Ακατόρθωτο λες, και έχεις το δίκιο σου. Πίστευα ξέρεις ότι στα δύσκολα, στις στιγμές που η χώρα μας μας χρειάζεται ενωμένουνους, μάλλον θα βλέπαμε την αλήθεια, ότι όλοι μαζί νικάμε πάντα....αλλά ως φαίνεται μυαλό δεν βάζουμε ποτέ!
      Όσο για το τραγουδάκι και σε μένα άγνωστη η ιστορία του. Γι αυτό το έψαξα, για να σου πω την αλήθεια προβληματίστηκα τι στο καλό τραγουδάμε στα παιδιά; Δραματική ιστορία για το πού οδηγούν οι ανίκανοι αυτούς που έχουν την ευθύνη τους!!
      Καλό σου βράδυ Ντένη μου

      Διαγραφή
  7. Αυτό το..όλοι μαζί που πάντα λέω γλυκιά μου με..πληγώνει δυστυχώς. Χθες στο κτήμα είχαμε μαζευτεί όλοι οι γείτονες και λέγαμε ότι μπορούμε όλοι μαζί να ανταλλάσσουμε προϊόντα που βγάζουμε. Μας έφερε η μία αυγά και της δώσαμε φυτά, έδωσα στην άλλη κονσέρβες που κάνει ο άνδρας μου και μου έδωσε κολοκύθες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλους μας πληγώνει Αχτίδα μου, όλους όσους αγαπάνε αληθινά την πατρίδα μας.
      Πολύ ωραία ιδέα αυτή που αποφασίσατε όλοι μαζί. Ξέρεις τι λέω; Όταν υπάρχει αληθινός σεβασμός και αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στους ανθρώπους όλα είναι δυνατά.
      Να μου είσαι καλά

      Διαγραφή
  8. Αχ δεν την ήξερα την Ιστορία του (αγαπημένου παιδικού) τραγουδιού Άννα μου!
    Πολύ εύστοχα την παρουσίασες εδώ!
    Πολλά τα κακά για τους Έλληνες που περηφανευόμαστε για τους προγόνους μας, αλλά εμείς τι κάνουμε; κοιτάμε να φαγωθούμε αντί να προάγουμε.
    Στο μεταξύ όπως διάβαζα "την ανακαινισμένη ψαροταβέρνα του κου Σωτήρη" εγώ τη διάβασα αγανακτισμένη! αχαχαχαχαχα! Από κει να καταλάβεις την αγανάκτηση μου ....
    Για πολλά αγανάκτηση. Μην τα ξαναλέμε!
    Φιλιά πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένο τραγούδι όντως Αριστέα μου. Ούτε εγώ την ήξερα και από περιέργεια την έψαξα. Ενδιαφέρουσα όσο και τραγική έτσι;;
      Καλά, μιλάμε για πολύ αγανάκτηση με όσα συμβαινουν και πολλά μας ξεπερνούν.Αλλά η διχόνοια μεταξύ μας είναι το μεγάλο μας αγκάθι!!!!
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή