Γονείς= κόλαση ή παράδεισος



Φαντάσου αυτό το δωμάτιο με τον ένοικο του! 
Δεν είναι φανταστικό;;; Υπέροχο για τη μικρή ''πριγκίπισσα'' με εισαγωγικά ή μπορεί και χωρίς εισαγωγικά.
Η ιστοσελίδα λέει ότι η φωτογραφία δείχνει ένα από τα πιο ακριβά παιδικά δωμάτια του κόσμου......
Τι θα έκανε η μικρούλα  μόλις το πρωτοείδε; 
Θα ακούστηκε επιφώνημα θαυμασμού;; Θα χοροπήδησε γύρω γύρω από τη χαρά της; Ή θα αδιαφόρησε σαν να βλέπει κάτι συνηθισμένο;
Προφανώς και το δωμάτιο κόστισε πολλά. Άρα μαθημένο το μικρό μας πριγκιπόπουλο- με εισαγωγικά ή χωρίς- στα ακριβά και εντυπωσιακά πράγματα που   το περιτριγυρίζουν.............πιθανότατα να μην αντέδρασε όπως το πλάθω στη φαντασία μου. Να μην ακούστηκε το παραμικρό επιφώνημα..........μπορεί και να μην του άρεσε. Τα μικρά αλλά και μεγάλα πριγκιποπούλα - με εισαγωγικά ή χωρίς- συνηθίζουν να κάνουν νάζια και ιδιοτροπίες.
Μια συνηθισμένη ημέρα λοιπόν με το παιδάκι να παίζει.  Θα κάθεται μελαγχολικό;; Θα το παρακολουθεί η νταντά του και θα το κατευθύνει;;Θα το εμποδίζουν να λερωθεί, να βγει με παιδιά άλλα στο πάρκο, να ασχοληθεί με το χώμα και τα λουλούδια;; Θα είναι ένα φυσιολογικό παιδί όπως το θεωρώ εγώ, που θα ανακατεύεται με όλα και σε όλα, θα φωνάζει, θα παίζει, θα λερώνεται, θα κυλιέται στο πράσινο και το χώμα, θα χοροπηδάει γύρω από τη μαμά και το μπαμπά, θα χώνεται στην αγκαλιά τους όποτε θέλει ή όταν πονά;; Άραγε θα είναι χαρούμενο;
Γιατί το παιδί για να μεγαλώσει φυσιολογικά πρέπει να είναι χαρούμενο, να νιώθει ασφάλεια και αγάπη και φυσικά φροντίδα.
Σκέψου τώρα κάποια άλλα παιδιά που σίγουρα δεν θα είναι χαρούμενα γιατί η ζωή επέλεξε να γνωρίσουν τον πόνο από μικρά

Κοίτα ένα δωμάτιο παιδικό που ποτέ δεν φιλοξενεί ένα παιδί μόνο........κοίτα αλλά μη συγκρίνεις. Δεν υπάρχει σύγκριση, δεν τίθεται θέμα.
Θέμα όμως τίθεται αν το παιδί μεγαλώνει με τους γονείς του σε μια φυσιολογική οικογένεια, σε ένα φυσιολογικό σπίτι όσο και αν λείπουν τα απαραίτητα ή αν υπάρχουν παραπάνω από αρκετά και τα μη απαραίτητα.
Οι γονείς .........το Α και το Ω. Η κόλαση και ο παράδεισος. 
Πόσο μηδαμινά φαίνονται όλα αυτά όταν ξέρω και ξέρεις πως υπάρχουν γονείς που πουλάνε τα παιδιά τους............ή που πουλάνε όργανα των παιδιών τους για να θρέψουν τα άλλα μέλη της οικογένειας!!!!!!!!!
Θυμήσου τα παιδάκια από την Ινδία που η αστυνομία απελευθέρωσε και τα βρήκε σε κατάσταση σοκ.........Το διαβάσαμε τον περασμένο μήνα.
Σοκαρισμένα τα μικρά που πολλά ήταν κάτω των 6 ετών από το περιβάλλον στο οποίο ήταν υποχρεωμένα να δουλεύουν  για τουλάχιστον 16 ώρες ημερησίως χωρίς διάλειμμα υπό την απειλή βασανιστηρίων και στέρησης φαγητού εάν δεν υπάκουαν τις εντολές των «αφεντικών».
Μόνο να είχα αυτά τα αφεντικά στα χέρια μου.............αλλά και τους γονείς.
Δεν με νοιάζει αν πεινούν, αν υποφέρουν. Να γεννούν συνεχώς ξέρουν;;;
Ας χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου........όλοι μαζί. 
Σκέψου, περίπου 160 δολάρια είναι η τιμή του παιδιού!!!!!!!!!!!!
Και σκέψου...........μόνον αυτό, σκέψου τη ψυχούλα τους, τον τρόμο που νιώθουν. Σκέψου πώς είναι η ζωή τους, την αγάπη που τους αξίζει και δεν ένιωσαν, την ασφάλεια που θα πρεπε να νιώθουν και δεν την γνώρισαν, τη φροντίδα που ούτε ως λέξη δεν θα την ξέρουν.Σκέψου......
Δεν έχει σημασία τι δωμάτιο έχει το παιδί σου.
Σημασία έχει να ξέρει ο γονιός την αξία του  παιδιού του. Και για όνομα του Θεού δεν μετριέται σε δολάρια. Ούτε χρειάζεται να γνωρίζεις γράμματα για να νιώσεις μητρική στοργή......
Μια αγκαλιά χρειάζονται δική τους, την αγκαλιά των γονιών τους, μια αγκαλιά που ζεσταίνει τη ψυχή, που χορταίνει την πείνα, που θωρακίζει το παιδί απέναντι στον κόσμο.
Ακόμη και αν προσφέρεις στο παιδί σου όλα τα καλά του κόσμου, τα υλικά αγαθά που θα το εντυπωσιάσουν, το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κάνουν ευτυχισμένο.
Ας πάψουμε να είμαστε υποκριτές.........
Στην Ινδία κυνηγούσαν τα ζευγάρια που πιθανόν θα αγκαλιάζονταν ή θα φιλιούνταν του Αγ Βαλεντίνου γιατί είναι ανήθικο.......Το να έχεις στη δούλεψή σου παιδιά ανήλικα είναι ηθικό;;; Γιατί πάνω από 4.000.000 παιδιά δουλεύουν στην Ινδία.........σκέψου αυτά που δε  δηλώνονται γιατί έχουν πουληθεί και δεν πληρώνονται κιόλας!
Και δεν είναι μόνο η Ινδία! Ο κόσμος μας είναι άγριος. Σίγουρα ξέρεις ότι υπάρχουν κτήνη που ονομάζονται άνθρωποι. Αλλά γονείς κτήνη;;
Και τα παιδιά, τα πιο αδύναμα όπως οι ηλικιωμένοι, τα εκμεταλλεύονται σε πολλά μέρη του κόσμου. 
Τα βάζουν να σκοτώνονται, να σκοτώνουν, να δουλεύουν μέσα σε τοξικό περιβάλλον, τα κακοποιούν, τα μυούν στην εγκληματικότητα, τα νοικιάζουν και τα πουλούν.........και πόσα ακόμη που δεν τα χωρά ο νους.
Και απλά...............ο ευνομούμενος κόσμος στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια. 
Πρόσεξες;; Οι χώρες που αναδύονται σε μεγάλες οικονομικές δυνάμεις έχουν πολλά για να νοιώσουν ντροπή! 
Ας το δει η Ευρώπη αυτό............

18 σχόλια:

  1. Δυστυχώς Αννούλα μου πάρα πολλά τα παραδείγματα γονέων που φαίρονται στα παιδιά τους σαν να είναι εμπορφεύματα ευτελούς αξίας.
    Αυτός είναι ο κόσμος, αυτοί είναι οι άνθρωποι. Αννούλα μου δεν διορθωνόμαστε με τίποτα.
    Νάσαι καλά και καλή σου βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Ντένη μου. Δυστυχώς σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι πώς ο άνθρωπος είναι το τελειότερο δημιούργημα του Θεού!!!!!!!!!!!
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  2. Παιδιά δεν έχω , είμαι υπέρ της άποψης ότι δεν μπορούν όλοι και δεν πρέπει όλοι να κάνουν παιδιά!!! τι να πω ειναι μεγάλες κουβέντες αυτές .... το να μεγάλωσεις έναν σωστο άνθρωπο ειναι δύσκολο δεν πάίζεις και δεν πουλάς και ξεπουλάς ανθρώπινες ψυχές..... τα δωμάτια δεν μου λένε τίποτα αρκεί να υπάρχει αγάπη και παλιά στα χωρια έμενα 10 ατομα μαζί αλλά υπήρχε αγάπη, ωραίο θέμα φίλη μου καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Νικόλα μου. Ασφαλώς και δεν παίζει ρόλο το δωμάτιο και τα υλικά αγαθά όταν υπάρχει αγάπη που δίνεται απλόχερα στο παιδί. Αλλά αυτοί οι γονείς Νικόλα γεννάνε παιδιά για να χρησιμοποιήσουν ως εμπόρευμα!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ποια Ευρώπη; Αυτά συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, στα σπίτια μας, είναι "γονείς" που τους γνωρίζουμε, τους βλέπουμε στο δρόμο, είμαστε ενδεχομένως κι εμείς οι ίδιοι, που -ως παιδιά- είχαμε δεχτεί κάποιο "πλήγματα" από τους γονείς μας, με αποτέλεσμα να τα μεταφέρουμε στα δικά μας παιδιά και πάει λέγοντας... Τα παιδικά βιώματα νομίζω πως στοιχειώνουν με συμπεριφορές, γενιές και γενιές... Πολύ καυτό θέμα Άννα μου. Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου καλημέρα. Έχω γράψει κατά καιρούς για τα παιδιά και για τη συμπεριφορά των γονιών στα παιδιά αλλά αυτές οι περιπτώσεις που ανέφερα είναι ακραίες και συμβαίνουν στα πολύ φτωχά στρώματα των κοινωνιών του κόσμου. Αν ανέφερα την Ευρώπη είναι γιατί την ενδιαφέρει η δημοσιονομική τάξη, οι επενδύσεις με κάθε κόστος και αδιαφορεί για τη λιτότητα που οδηγεί στην φτώχεια...Δεν είναι απλά βιώματα παιδικά, είναι εγκλήματα Πέτρα μου απέναντι στο παιδι
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  4. Άννα, έπιασες ένα θέμα που με αφορά άμεσα λόγω επαγγελματικής αλλά και γονεϊκής ιδιότητας!
    Νομίζουν κάποιοι ότι κάνοντας ένα παιδί ολοκληρώνονται ως άνθρωποι αλλά μόνο κατ' όνομα!
    Είναι τεράστια η ευθύνη μιας ζωής που περιμένει από εμάς να μπορέσει να επιβιώσει και να εξελιχθεί σ' ένα ισορροπημένο ενήλικα. Λίγοι το αναγνώριζουν αυτό στον ρόλο που αναλαμβάνουν και δεν αναφέρομαι φυσικά σε κοινωνίες όπου τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, ως κατώτερα όντα, αλλά κάνω λόγο και για την δική μας κοινωνία. Κι εδώ η αντιμετώπιση είναι τόσο λανθασμένη, όπου έχουμε πάλι περιπτώσεις κακοποίησης ψυχολογικής και δυστυχώς και σωματικής. Δεν συζητάμε βέβαια και για τον σύγχρονο τρόπο διαπαιδαγώγησης, μέσα από τον οποίο αναφύονται βλαστάρια που αισθάνονται ανάπηρα να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις, έχουν το ανικανοποίητο από τα πολλά έτοιμα, με απο΄τελεσμα να είναι δυστυχή κι αυτά και οι γύρω τους!
    Μου άρεσε πάρα πολύ το κείμενό σου!!!

    Έχω ετοιμάσει για τις επόμενες μέρες ένα πολύ μικρό αφιέρωμα σ΄αυτά μέσα από λόγια κάποιου γνωστού ανθρώπου των γραμμάτων κι ένα τραγούδι, αν και είναι περισσότερο μήνυμα προς τους γονείς. Πιθανόν θα το ξέρεις. Μάλλον υπάρχει συντονισμός στις σκέψεις μας!!! Δεν εξηγείται...
    Αν και το δικό μου θέμα θα έρθει να συμπληρώσει μάλλον το δικό σου.
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλαύκη μου όταν λες λόγω επαγγελματικής ιδιότητας μήπως είσαι εκπαιδευτικός;;
      Φυσικά είναι τεράστια η ευθύνη και σίγουρα οι γονείς κάνουμε λάθη πολλά αλλά εγκλήματα προς το παιδί Γλαύκη μου;;; Γιατί αυτά είναι εγκλήματα που οι γονείς είναι υπεύθυνοι, που τα κράτη επίσης είναι υπεύθυνα και οι άνθρωποι- επιχειρηματίες, αυτά τα κτήνη, χρειάζονται κρέμασμα........
      Θα περιμένω με ανυπομονησία τη δική σου ανάρτηση
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  5. Πάντα βρίσκω σε σένα άτι διαφορετικό μα υπέροχο να διαβάζω.Δυστυχώς κι εγώ πολλές φορές σκέπτομαι ότι η ζωή σε πολλούς είναι άδικη..Ένα παιδί στη χρυσόσκονη και άλλο στη στάχτη όπως έγραφα κι εγώ προ ημερών.ήμουν μοναχοπαίδι, από καλά οικονομικώς κατάσταση οικογένεια..μα οι γονείς μου ήταν πάντα προσεκτικοί μαζί μου.Ποτέ ακρότητες αν και θα μπορούσα να τα έχω.Έκανα το ίδιο στα παιδιά μου, τα έμαθα να ζουν με αρκετά μα και με ελάχιστα..Πρέπι να παιδιά να είναι έτοιμα για τη ΖΩΗ..τη ζωή την αληθινή, η γυμνή..Πιστεύω ότι το κατάφερα.Δύσκολο να είσαι γονιός γλυκιά μου και γεννιέσαι απροετοίμαστη γι' αυτό .Όμως τα πάντα τα μαθαίνεις όταν σου πετούν κάρβουνα στα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Αχτίδα μου. Χαίρομαι να βρίσκεις ενδιαφέροντα θέματα να διαβάζεις εδώ μέσα. Συμφωνώ και εγώ ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν τις ανέσεις τους εφόσον οι γονείς μπορούν αλλά και ....................να μην τις έχουν. Να μάθουν τη ζωή και στο χέρι των γονιών είναι. Αλλά σκέψου αυτά τα παιδιά που τα πουλάνε, τα νοικιάζουν τι ζωή ζουν!!!!!!!! Δεν ξέρω αν μαθαίνεις τα πάντα όταν σου πετούν τα κάρβουνα Αχτίδα μου...Αν δεν θέλεις να μάθεις δεν μαθαίνεις τίποτε......
      Να σαι καλά

      Διαγραφή
  6. Άννα ...ένα θα σου πω.....ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ!!!!!
    Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα, για όλα αυτά τα σωστά και υπέροχα που έγραψες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαίρη μου..........και εγώ συγκλονίζομαι κάθε φορά που διαβάζω τέτοιες ειδήσεις και να μη σου πω πόσο πολύ θυμώνω.........Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλιά

      Διαγραφή
  7. Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν είναι τόσο μακριά από όλα αυτά... Παιδιά κακοποιούνται καθημερινά στην Ελλάδα....
    Οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται γονείς γιατί... αυτό συμβαίνει όταν φτάνεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία, για να αποκτήσουν κληρονόμο, για να έχουν κάποιο στα γεράματα...
    Μεγάλο θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ξέρω Αλεξάνδρα μου.............γίνονται γονείς για να μην τους πουν στείρους...πολλοί μα πάρα πολλοί. Και η κακοποίηση καθημερινό φαινόμενο. Αλλά ακόμη δεν άκουσα να πουλάμε τα παιδιά μας για μερικά δολάρια................αλλά η Ευρώπη ποτέ δε ξέρεις τι σχέδια έχει για μας.........
      Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  8. Αννουλα μου καλημερα!
    δεν εχω παρα να συμφωνησω σε οσα εγραψες!
    φιλακια πολλα1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τροφη για σκέψη, πολλές οι αντιθεσεις σε τούτη την ανάρτηση!
    Καλό Σαββατοκύριακο, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πέρασα για να πω μια καλησπέρα και καλό μήνα.
    Δεκαπέντε μέρες ήμουν χωρίς κομπιούτερ. Χτες τελικά κατάφερε ο τεχνικός να έλυει στο σπίτι και να μου το συνεφέρει. Τα Εφτάνησα από σήμερα λειτουργούν και πάλι
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς η υποκρισία τα σκεπάζει όλα.
    Κάθε τόπος έχει τους δικούς του νόμους και κρύβονται πίσω από αυτούς.
    Τα βασανισμενα αυτά παιδάκια, αύριο θα βασανισουν άλλα γιατί αυτό νομίζουν για σωστό.
    Συγκλονιστικό το κείμενο σου Άννα μου.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή