Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2014

Μια μικρή ματιά από έξω προς τα μέσα!

Εικόνα
Προτερήματα και ελαττώματα έχουμε όλοι μας.Έτσι είναι ο άνθρωπος.
Όμως, το να κατηγοριοποιήσουμε τα ελαττώματα ή τα προτερήματα εξαρτάται από την εποχή που ζει ο άνθρωπος και από τις αντιλήψεις που επικρατούν.
Υπάρχουν ελαττώματα που -πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι - ανήκουν σε ανθρώπους που δεν θα θέλαμε ούτε μια καλημέρα να ανταλλάξουμε
Όπως η ανεντιμότητα, η αχαριστία, η αλαζονεία, η φιλαργυρία, η απάτη, η ζηλοφθονία, ................

Διάβασα κάπου ότι είναι τελείως υποκειμενικό να κρίνουμε τον συνάνθρωπό μας και να αποφανθούμε για τυχόν ελαττώματά του ή προτερήματα.
Και είναι υποκειμενικό, γιατί --εκτός από τις κραυγαλέες περιπτώσεις που το κάθε χαρακτηριστικό του ανθρώπινου χαρακτήρα, είναι σε υπερθετικό βαθμό-αυτό που χαρακτηρίζω εγώ ως ελάττωμα, είναι για τον άλλον προτέρημα.

Είναι όμως αυτό σωστό;

Το πείσμα είναι ελάττωμα;;; Ναι θα πουν οι περισσότεροι...........μη βιαστείς να ταυτιστείς μαζί τους. Αν το πείσμα το δεις από τη σκοπιά της προσπάθειας, της επιμονής, της εμμονής στο στόχο…

Ο χρόνος μας τελειώνει.........και η βρώμα τελειωμό δεν έχει!!!!!!

Εικόνα
Κυριακή πρωί.................δεν θέλω να σου χαλάσω τη διάθεση....αλλά πρέπει να τα πω!
Να πω για τη δυσωδία.........που με έχει κατακλύσει που και εσύ θα νιώθεις........... Όπου και να σταθείς, η αποφορά της ρεμούλας, της παρανομίας, της ''αρπαχτής'' εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του κράτους πλημμυρίζει τον τόπο.
Δεν μας αρκούν ως φαίνεται οι κακές πολιτικές κινήσεις από πολιτικούς, ανεπαρκείς για τη θέση που εκλέχθηκαν......... Δεν μας αρκούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί  που χρησιμοποίησαν τη θέση τους για πλουτισμό, έχουμε και τους κάθε λογής πολίτες φίλους πολιτικών αλλά και απλών πολιτών, που βρήκαν τρόπο να πλουτίσουν παρανόμως.
Ακούς ΜΚΟ και .............δεν μπορεί.............θα σου σηκώνεται η τρίχα, όπως και εμένα. Ανάμεσα στις τόσες ΜΚΟ με τους απίστευτους στόχους και σκοπούς δημιουργίας τους, υπάρχουν σίγουρα και οι χρήσιμες, οι έντιμες, αυτές που επιτελούν έργο. Αλλά όλες τις παίρνει η μπόχα της διαπλοκής.
Και να ήταν μόνο ΜΚΟ οι ατασθαλίες.............…

Είναι σχέδια..........θα πραγματοποιηθούν άραγε;;;;;;;;;

Εικόνα
Διάβασα αυτήν την είδηση εδώ και .....................δεν τόλμησα να το πιστέψω.....Ακόμη δεν τολμώ!!!!!!!!!!
Μια έκθεση ξεκινά σήμερα για να κάνει γνωστό στους Αθηναίους και όχι μόνο, το πώς θα γίνει η Αθήνα σε δυο χρόνια!!!!!!!!!!!!!!
Έτσι...........θα δείχνει το 2016......... και έτσι......... Θα επισκεφθώ την έκθεση οπωσδήποτε!!!!!!! Μείωση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων -αμήν και πότε-, πράσινο, πράσινο, πράσινο, πεζοδρόμια μεγάλα, ποδηλατόδρομοι, πρόβλεψη για τη συλλογή ομβρίων υδάτων, παγκάκια, τραπεζοκαθίσματα, νερά, δροσιά.......ας μη συνεχίσω γιατί και μόνο που τα διαβάζω μεθώ!!!!!!!
Από ότι κατάλαβα, αυτή θα είναι η πλατεία Ομονοίας!!!!!!!!! Δεν είναι ονειρεμένη;;;; Λέτε να πραγματοποιηθεί; Έστω και ένα μέρος του;;;; Δεν τολμώ...........μόνο εύχομαι... Και δεν ρωτώ τι θα γίνει με τους χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών, με τους πλανόδιους, με την παρανομία που σε κάνει να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στο κέντρο...δεν ρωτώ. Τέτοιο έργο, λένε, όμοιό του δεν έχει δει η Ευρώπη..........…

Μια φιλία που κρατάει για πάντα!!!!!!!!!

Εικόνα
Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου!
Όλες οι ράτσες μαζί και κάθε μια ξεχωριστά μας δίνουν το πιο ευαίσθητο και πιο ξεχωριστό ζώο στον πλανήτη.
Λένε ότι πριν από 15.000 χρόνια, κανείς δεν ξέρει πού, άρχισε η ωραιότερη ιστορία φιλίας . Ένα σαρκοφάγο ζώο, άγριο, όπως ήταν όλα τότε..............γίνεται πιστός φίλος του πρώτου ανθρώπου. Σύμφωνα με ερευνητές ο τότε σκύλος δεν ήταν αυτός που ξέρουμε σήμερα. Πιθανόν, λένε, να ήταν ένας λύκος ή ένα τσακάλι ή  μια ράτσα άγριου σκύλου που εξαφανίστηκε. Και φυσικά η φαντασία πλάθει το πώς ξεκίνησε αυτή η όμορφη φιλία........
Το πρώτο είδος σκύλου που έζησε σε Ευρώπη και Αμερική, πριν 30.000.000 χρόνια, ήταν ο κυνοδείκτης, μια ράτσα που έχει εξαφανιστεί.
Φυσικά όλοι οι σκύλοι δεν έχουν την ίδια εξυπνάδα και τον ίδιο χαρακτήρα......
Έχουν κοινά χαρακτηριστικά.
Ένα από όλα είναι ότι έχει λιγότερο ανεπτυγμένη αίσθηση προσανατολισμού από τη γάτα. Γι αυτό βάζει σημάδια- λένε οι ειδικοί- από τους τόπους που πέρασε ουρώντας παντού: στα δέντρα ή στους τοίχο…

Ας μιλήσουμε γι αγάπη!!!!!

Εικόνα
Σήμερα ας μιλήσουμε γι αγάπη!
Ας μιλήσουμε όπως ορίζει η καρδιά του καθένα μας.......
Δεν γιορτάζουμε γιατί το λέει κάποιος ξενόφερτος Βαλεντίνος............ούτε γιατί το επέβαλαν οι έμποροι για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους..............ούτε αρνούμαστε να γιορτάσουμε γιατί υπάρχουν φωνές εναντίον........
Γιορτάζουμε την αγάπη όλο το χρόνο.........
Γιορτάζουμε τον έρωτα όλο το χρόνο.........
Αλίμονο σ' αυτόν που δεν αγαπά...............
Αλίμονο σ' αυτόν που δεν αγαπιέται.....

 Ευκαιρία είναι σήμερα να μιλήσουμε γι αυτό το υπέρτατο συναίσθημα                             που μας ολοκληρώνει και που όμως έχει τόσο ταλαιπωρηθεί στις                                                                ανθρώπινες καρδιές!
                 Αγαπάμε τελικά ή δεν αγαπάμε; 

Ξέρουμε τι θα πει αγάπη.
Μας το έμαθαν από τα μικράτα μας  αλλά η αγάπη δεν διδάσκετε,       την αγάπη τη νιώθεις.


Δεν θα σας πω απόψεις ειδικών ή ποιητών και συγγραφέων που ύμνησαν την αγάπη.

Για μένα αγάπη είναι να νιώθ…

Τεστ αντοχής για τα σπίτια ο σεισμός!

Εικόνα
Koυνάει η γη!  Η σεισμική δραστηριότητα της Δ. Ελλάδας ανησυχεί.
Όντας κάτοικος μιας σεισμογενούς χώρας, θα έλεγες ότι θα είχα συνηθίσει στην ιδέα του σεισμού. Αλλά όσο εμπεδωμένο και αν είναι το πώς και το γιατί ενός σεισμού, όσες γνώσεις και αν έχω αποκτήσει από τις γνωστές αναλύσεις των σεισμολόγων που κατά καιρούς γίνονται οι πιο συχνοί ομιλητές στις οθόνες μας και τα πιο οικεία πρόσωπα της δημόσιας ζωής, άλλο τόσο μεγαλώνει η ανησυχία μου όταν η γη μας θυμίζει ότι δεν πατάμε καθόλου γερά επάνω της!
Η αδυναμία να αντιμετωπίσω αυτό το φοβερό φυσικό φαινόμενο, εντείνει την ανησυχία μου και κατανοώ όλους όσους τρομοκρατούνται και μόνο σε μια δυσοίωνη πρόβλεψη.
Η Κεφαλλονιά μετράει τις πληγές της μετά τους δυο έντονους σεισμούς, που επειδή ήταν και επιφανειακοί προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.
Το ενδιαφέρον μου για τους σεισμούς, η κεφαλλονίτικη καταγωγή μου, το σπίτι μου που είναι στο νησί και εκεί περνώ τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά πάνω από όλα οι δικοί μου άνθρωποι, φίλοι και συγγενείς …

''Ζητείται ρομπότ για ...............''

Εικόνα
-Έναν καφέ παρακαλώ!
Αμέσως ο σερβιτόρος-μηχανή, τσούλησε γρήγορα στο μαγαζί να δώσει την παραγγελία. Τον παρακολουθούσα για ώρα. Ένα ρομπότ, αληθινή επιτυχία της επιστήμης, ένα ανθρωποειδές με νοημοσύνη, εξυπηρετούσε συνεχώς και ακούραστα τους ουκ ολίγους πελάτες. Ο δίσκος με τα ροφήματα, ισορροπούσε επιδέξια στα μεταλλικά χέρια του και η φωνή που ακουγόταν, αν και ανοιγόκλειναν τα πλαστικοποιημένα χείλη, ήταν μηχανική και τυπική.
Υπήρχαν ένα σωρό ρομπότ που σερβίριζαν στο κατάστημα............
Θυμάμαι όταν ανακοινώθηκε ότι η επιστήμη κατόρθωσε να κατασκευάσει μηχανές σαν ανθρώπους που θα λειτουργούσαν αντ' αυτού όπου ήταν δυνατόν, έγινε το ''έλα να δεις''!
Μεγάλη η αντίδραση του κόσμου..............διαμαρτυρίες, πορείες, φασαρίες, καταστροφές και φωτιές ήταν μέρος της καθημερινότητας. 'Ομως...........αυτά τελικά έγιναν μαύρα γράμματα στην ανθρώπινη ιστορία για να τα διαβάζουν οι μεταγενέστεροι.
Σήμερα με εξυπηρετούσε το ρομπότ.............ενώ στην πλατεία περιπο…