Το καλοκαίρι μπήκε...............ας το απολαύσουμε!



Kαλό μήνα εύχομαι σε όλους! 
Αρχή καλοκαιριού έχουμε,αν και ο καιρός έχει άλλες διαθέσεις !
Ίσως ταιριάζει με τη δική μου διάθεση...........αλλά το καλοκαίρι μπήκε και ας το απολαύσουμε όπως ξέρουμε!
Ο Μάης έφυγε και στο καλό να πάει μια και μου έφερε ένα σωρό αναποδιές που στο τέλος κάθε μιας αναφωνούσα ''τέλος καλό όλα καλά''!!
Αλλά στο ενδιάμεσο............οι παλμοί της καρδιάς έκαναν τις τρέλες τους, το στομάχι δενόταν κόμπος και στο τέλος η ανάσα έβγαινε βαθιά μέχρι την επόμενη ταραχή....
Εκτός από την προγραμματισμένη επέμβαση στο μάτι του πατέρα μου και τις καθημερινές επισκέψεις, που τον συνόδευα, στον οφθαλμίατρο, είχαμε και τρεχάματα με τη μικρή μας που χτύπησε στο κεφάλι και έκανε τρία ράμματα. Αλλά πιο πολύ μας φόβισαν οι οδηγίες του χειρουργού '' σκουντάτε το τη νύχτα για να ελέγξετε τον ύπνο του, παρακολουθείτε το 48 ώρες αν έχει υπνηλίες, αν ζαλίζεται  αν.....αν...'' και όλα τα συναφή, ξέρεις τώρα, κεφάλι είναι αυτό, χτύπημα βαθύ έκανε ,πώς να μην ανησυχείς;;
Μετά το ''τέλος καλό όλα καλά'' να και το τηλέφωνο να τρέξουμε στη μαμά μου που έπεσε σκοντάφτοντας μέσα στο σπίτι. Μεγάλη γυναίκα είναι το μυαλό πάει όπου θέλει. Και αφού δεν βρέθηκε κάτι άσχημο από το πέσιμο, έμεινε ο πόνος που ακόμη την ταλαιπωρεί και μέσα σε όλα αυτά να έχεις και τον πατέρα μου να παραπονιέται για το τι  παιδί είμαι και αφήνω τη μάνα μου να πονάει!  Τώρα τι να του πω;  Του είπα μόνο ότι το μαγικό μου ραβδάκι το κατάσχεσε ο Στουρνάρας και ξέμεινα από δυνάμεις! 
Και μέσα σε όλα αυτά τα μικροατυχήματα που ο φόβος για τα αγαπημένα σου πρόσωπα τα μεγεθύνει, να και το τηλεφώνημα από τη γειτόνισσα ότι μας άνοιξαν το εξοχικό μας.........κλέφτες.......κλέφτες........κλέφτες!
πηγή

Τρέχαμε και εκεί, εκτός Αθηνών, να δούμε τι πήραν, να καταθέσουμε στην αστυνομία που απλά κατέγραψε το περιστατικό, να φτιάξουμε ό,τι κατέστρεψαν, να βάλουμε για πλύσιμο τα ρούχα που πέταξαν στο πάτωμα.....και τα αστραπόβροντα στο ενδιάμεσο να μη μας αφήνουν να ηρεμήσουμε..........Ένα διαζύγιο στο στενό μου περιβάλλον, ήταν κεραυνός εν αιθρία......και υπάρχει μικρό παιδί που έκανε παιδότοπο το γραφείο του παιδοψυχολόγου!!!!!!!!!!!!
Θα μου πεις υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα............ναι ναι ξέρω.
Αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι το δικό σου πρόβλημα τελικά κατατάσσεται στα μικρό.....προβλήματα, έχεις πάθει ένα βραχυκύκλωμα...δεν γίνεται αλλιώς.
Εν τω μεταξύ, είχαμε και τις εκλογές............φυσικά το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο για μένα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν με απογοήτευσε. Ως φαίνεται, μια ελπίδα θα υπέβοσκε μέσα στην βεβαιότητά μου!
Αλλά και πάλι σκέφτομαι ότι υπήρχε λόγος που υπήρχαν τόσοι πολλοί υποψήφιοι............για σκέψου το.
Σεντόνια ολόκληρα ήταν τα ψηφοδέλτια...........δίπλωνες και ξαναδίπλωνες για να μπουν στο φάκελο. Για υπολόγισε........καμιά 20αριά γνωστούς-φίλους-συγγενείς δεν θα' χει κάθε υποψήφιος;; Πολλαπλασίασε το με τον αριθμό των υποψηφίων και θα δεις ότι έτσι βγαίνει το ποσοστό των κομμάτων.....Εμείς οι άλλοι..................ε ας πούμε ότι κάναμε το καθήκον μας και ασκήσαμε το ιερό μας δικαίωμα του ψηφίζειν.
Ας μη ξεχνάμε όμως ότι :
''Η ζωή είναι δώρο!
Πες ''Ευχαριστώ'' και απόλαυσε την κάθε σου στιγμή!''
Αυτό μου έστειλε μια φίλη και τη διαβεβαίωσα ότι απόλαυσα τόσο πολύ κάθε στιγμή του Μαΐου που νοιώθω τύψεις με τόση απόλαυση γι αυτό τον αποχαιρέτησα εγκάρδια!!!!!!
Καλό καλοκαίρι ας έχουμε..........και τα άλλα τα βρίσκουμε στην πορεία!

28 σχόλια:

  1. καλημερα Αννουλα μου!
    καλο μηνα να εχουμε!
    και ναι να λεμε παντα ευχαριστω!
    οπως εγραψες και εσυ η ζωη ειναι δωρο!

    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kικίτσα μου χαθήκαμε!!!!! Τέλος καλό όλα καλά λέμε και φυσικά η ζωή είναι δώρο!!! Όλα καλά είναι.........απλά για να ξέρετε γιατί χάθηκα!
      Καλά να μου είσαι! Καλή εβδομάδα! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Αννούλα μου καλημέρα ολη μέρα να έχεις , μετά τα νέα σου ευχομαι ένα καλό μήνα και με το καλό να έρθει και το καλοκαίρι με χαρά και χαμόγελα σε χαιρετώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα μου να σαι καλά. Καλή εβδομάδα και σε σένα.....είπα τα νέα μου γιατί χάθηκα για μέρες...Θα τα έρθω από σένα να τα πούμε
      Καλό σου απόγευμα

      Διαγραφή
  3. Να σου πω ότι δεν απόλαυσα την ανάρτηση σου;..ήταν λες και έγραφα εγώ!! Χαμογέλασα με τα δύσκολα , σε "κατάλαβα" όσο δεν μπορείς να φανταστείς με τους γονείς σου (είχα τη μητέρα μου κατάκοιτη 8 χρόνια).Όμως εκτιμώ αφάνταστα τον άνθρωπο που βλέπει τα δύσκολα της ζωής με χιούμορ και δύναμη.καλή ευκολία γλυκιά μου και εύχομαι με ένα..φοοοουυυυυ..όλα τα σύννεφα μακριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχτίδα μου τι να κάνουμε;;; Έτσι είναι η ζωή......χαχαχα μόνο εγώ θα απολαμβάνω τις δικές σου εγγραφές;; Ακόμη και τα δύσκολα τα κάνεις να φαίνονται τόσο απλά......Όλα περνάνε δεν είναι και κάτι σπουδαίο, με τους γονείς μου καθημερινό θέμα έχουμε μη νομίζεις...απλά έχουμε τώρα και το πέσιμο και άστα με τη γκρίνια.
      Καλά να μου είσαι
      Καλή εβδομάδα

      Διαγραφή
  4. Άννα μου πραγματικά επεισοδιακότατος ο Μάιος!Σημασία έχει βέβαια,ότι όλα περνάνε!Ε..ναι ήταν και οι εκλογές,και συνειδητοποίησα αυτό,που έθιξες κι εσύ!ΌΛΟΙ ΜΑ ΌΛΟΙ υποψήφιοι!Έτσι είμαστε στην Ελλάδα!Τρελαινόμαστε για αξιώματα και φιγούρα!
    Σου εύχομαι καλό μήνα και όλα θα πάνε καλύτερα!Εξάλλου μπήκε πια καλοκαίρι!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνθή μου όντως επεισοδιακός ο Μάης.Ευτυχώς όλα καλά τώρα............
      Είδες υποψήφιοι;;;;;;; Μα τόσοι πολλοί εν μέσω κρίσης ............μου έκανε εντύπωση! Τι να πεις;;;;;;;;; Ξέρουν ότι δεν έχουμε μνήμη ως φαίνεται και όλοι αξιώματα γυρεύουν.
      Καλό καλοκαίρι για όλους μας
      Φιλιά και από εμένα

      Διαγραφή
  5. Άννα μου άσε τον Μάιο να πάει...σιδερένια η πιτσιρίκα σου, όσο για τους γονείς όσο μεγαλώνουν όλο παράπονα είναι...
    Σου εύχομαι ότι καλύτερο για τούτο το Καλοκαίρι.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου σ'ευχαριστώ. Τρομάξαμε με τη μικρή μας, είναι η αλήθεια. Αλλά ευτυχώς είναι καλά. Όσο για τους γονείς.........δυστυχώς όλο παράπονα είναι όπως το λες.Τι να κάνεις και τι να πεις............
      Σ'ευχαριστώ για τις ευχές
      Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  6. Αννα μου καλό μήνα και με κάθε καλό !!! Πολλές ταλαιπωρίες κορίτσι μου και για το μικρό δεν το συζητώ η ανησυχία μεγάλη ,αλλά και οι γονείς !! Εντάξει οι μεγάλοι άνθρωποι πάντα μεγενθύνουν τα πράγματα !!! Ας είναι αυτός ο μήνας ξεκούραστος και ήρεμος !!
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nικόλ μου καλημέρα. Καλό μήνα και σε σένα εύχομαι .............Τι να σου πω Νικόλ μου ειδικά οι γονείς ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι...αυτό με νοιάζει και ας μεγενθύνουν τα πράγματα.
      Να μου είσαι καλά
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  7. Αχ Αννα μου.. Ποσες αναποδιες ?
    Ας παει στο καλο ο Μαης. Στ αληθεια ηταν ενας περιεργος μηνας για αρκετους.
    Καλο Ιουνη και καλο καλοκαιρι.
    Περαστικα σας!
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου δεν το συζητώ........έφυγε ο Μάης και το καταχάρηκα! Καλό καλοκαίρι πια αν και εδώ ο καιρός θυμίζει μάλλον φθινόπωρο.....
      Καλή σου μέρα μάτια μου Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  8. Αννούλα μου γλυκιά, Καλημέρα....
    Εύχομαι όλα τα άσχημα και στριμωγμένα (όλα μαζί έρχονται τα αναθεματισμένα...) να φύγουν μακρυά και να ξαναβρείτε τους ρυθμούς σας....
    Καλό μήνα με χαμόγελα ....και καλό καλοκαίρι με χαρά και ξεγνοιασιά...!
    Σε φιλώ...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιώ μου καλημέρα. Είδες πώς έρχονται μαζί όλα τα άσχημα;;;;;;Να σαι καλά Αννιώ μου και συ να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι..............όποτε έλθει...
      Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  9. Καλό μήνα και όλα να πάνε όμορφα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Μαρία Έλενα........Καλό μήνα και σε σένα.........
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Φιλιά και από εμένα

      Διαγραφή
  10. Καλό μήνα Άννα μου και μακριά οι αναποδιές και οι ατυχίες!
    Εμένα πάλι δεν μου μπήκε καλά ο Ιούνιος ( και είναι και ο μήνας μου , λόγω γενεθλίων ) αλλά χαμογελώ και ξέρω πως με την πρώτη γερή λιακάδα εγώ πάλι θα χαμογελάσω!
    Φιλάκια πολλά ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Αριστέα μου..........και σε σένα αναποδιές;;;;; Ας το καλό να πάνε..........Να χαμογελάς κορίτσι μου πάντα και όχι μόνο με λιακάδες.........το αξίζεις.
      Φιλιά πολλά και καλημέρα όλη μέρα

      Διαγραφή
  11. Τι να πω κορίτσι μου τέλος καλό όλα καλά. Εύχομαι ο καινούργιος μήνας, να σου φέρει μόνο όμορφα πράγματα και ευχάριστες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Κατερίνα μου. Καλή σου μέρα και καλό μήνα
      Εύχομαι και σε σένα όμορφες στιγμές να φέρει το καλοκαίρι

      Διαγραφή
  12. Ενός κακού μύρια έπονται, αλλά όλα καλά στο τέλος Άννα μου, αλλά πως να μην σπάσουνε τα νεύρα με τόσα μαζεμένα... Φίλα μου το παιδί και τους γονείς, όλα τα άλλα έπονται αφού είναι μόνο υλικές οι απώλειες. Πολλά γλυκά φιλιά και καλό μήνα! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Πέτρα μου............Πολύ θέλουν να σπάσουν τα νεύρα;;;; Έφυγε ο Μάης και ελπίζω σε έναν όμορφο Ιούνη....Ευχαριστώ πολύ, θα δώσω τα φιλιά σου
      Καλό καλοκαίρι ας έχουμε
      Καλά να μου είσαι!

      Διαγραφή
  13. Σαν χρονογράφημα σε κάποια εφημερίδα γλυκιά μου Άννα, το κείμενο σου!
    Το απόλαυσα με την έννοια του χιούμορ που έκανες! Πάντως ένα μονόπρακτο το έλεγες!
    Μπράβο σου που με τη δύναμη ψυχής και αντοχής προχωράς με ελπίδα και χαμόγελο!
    Να είναι καλά η μικρή σου πριγκίπισσα και πάντα γερή δυνατή να είναι, έ, μικροατυχήματα συμβαίνουν, αλλά με λίγη ψυχραιμία όλα περνάνε! Οι γονείς έχουν τα δικά τους γνωστά παράπονα σε όλους μας...
    Όσο για τους κλέφτες άστα να πάνε, πιο πολύ είναι η φασαρία με την αστυνομία εννοώ, καταθέσεις κλπ.
    παρά το έργο της, σιγά μη τους βρούνε, ούτε που θα τους ψάξουν... Πέρασε κι έφυγε όμως ο Μάιος γι' αυτό Καλό Καλοκαίρι γλυκιά μου με υγεία και χαρά πάντα στο σπιτικό σου!
    Φιλιά πολλά με μια μεγάλη αγκαλιά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τέλος καλό όλα καλά, πρέπει να απολαμβάνουμε ό,τι συνέβη...Αλλιώς μεμψιμοιρούμε αδίκως. Χαίρομαι που απόλαυσες τη γραφή μου, αυτό το σκοπό είχε.................
      Όλα είναι όπως τα λες...............και με τους κλέφτες...................μόνο η φασαρία μένει και της αστυνομίας και των επισκευών, καθαριότητας κλπ...Άστα...και δεν είναι η πρώτη φορά!!
      Καλή σου μέρα Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  14. Επεισοδιακά καλωσόρισες το καλοκαίρι (καλοκαίρι: λέμε τώρα)! Ευτυχώς, όλα καλά, αλλά, ναι, δεν γίνεται να μην βραχυκυκλώσεις!
    Καλό - καλύτερο μήνα, Άννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου καλό καλοκαίρι --όταν θα έλθει δηλ--να έχουμε.............Φυσικά βραχυκύκλωσα και δεν είχα διάθεση για τίποτε. Αλλά είπαμε τέλος καλό όλα καλά!
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή