Ναυάγια, τουριστική ατραξιόν!


πηγή
πηγή
Κοιτάζοντας αυτές τις φώτο, αναρωτήθηκα γιατί τα ναυάγια γίνονται τουριστική ατραξιόν.......
Πλοία που εγκαταλείφθηκαν μετά από ατυχήματα, αφού παρασύρθηκαν στα ρηχά για να διασωθούν επιβάτες-πλήρωμα, αφέθηκαν να σκουριάζουν μετά το πλιάτσικο από τους ντόπιους των περιοχών αυτών.
Το καθένα μια ιστορία........Αλλά έλξη για τους τουρίστες;;



Βέβαια έχουμε και εμείς το ναυάγιο της Ζακύνθου που άλλαξε την ονομασία της παραλίας που λεγόταν Άγιος Γεώργιος. 
Η ιστορία που μας διηγείται ο Παναγιώτης -έτσι έλεγαν το πλοίο-έχει το δικό της ενδιαφέρον.Ταξίδευε με εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και χαλασμένη μηχανή, ενώ μετέφερε παράνομα τσιγάρα σε διεθνή ύδατα από Τουρκία και θα τα παρέδιδε, παρουσία δυο Ιταλών λαθρεμπόρων που θα επέβλεπαν την παράδοση, σε προκαθορισμένο σημείο. Βγήκε λοιπόν εκτός πορείας και έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου. Κεφαλονίτες ήταν όλοι, πλοιοκτήτης, καπετάνιος και πλήρωμα, και ενώ χιλιάδες κούτες τσιγάρων επέπλεαν στο νερό, ανάμεσα τους τα μέλη του πληρώματος κολυμπούσαν για να ξεφύγουν από την ακτοφυλακή. Σκέψου ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικά δυσμενείς. Σκέψου να είσαι ναυαγός και οι διασώστες σου να είναι και οι κυνηγοί σου!
Το επισκέφτηκα και εγώ όταν πήγα Ζάκυνθο.... αλλά δεν έχει ενδιαφέρον για να είμαστε ειλικρινείς. Η παραλία όμως, τα νερά τα πεντακάθαρα, το χρώμα τους, η άμμος και οι επισκέψεις στις γύρω σπηλιές με τις βαρκούλες είναι ό,τι ομορφότερο έχω δει. Η ομορφιά αυτή θα 'πρεπε να είναι κράχτης και όχι ένα σκουριασμένο πλοίο!
Ίσως το να βλέπεις ένα ναυάγιο που συνήθως βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας, το να μαθαίνεις την ιστορία του και το πώς και το γιατί του, να προκαλεί ενδιαφέρον.............δεν ξέρω..
πηγή

Άλλο ένα πλοίο που η ιστορία του ναυαγίου του δεν είναι ξεκάθαρη είναι και ο Δημήτριος. Ήταν ένα μικρό φορτηγό πλοίο 67 μέτρων, το οποίο βρίσκεται σκουριασμένο και εγκαταλελειμμένο πλέον σήμερα στην παραλία Βαλτάκι της Λακωνίας.Μια φήμη θέλει το πλοίο να μεταφέρει και αυτό παράνομα τσιγάρα ανάμεσα στην Τουρκία- Ιταλία.Κατάσχεται από τις λιμενικές αρχές του Γυθείου και σκόπιμα απελευθερώνεται για να παρασυρθεί στην παραλία Βαλτάκη που του βάζουν φωτιά για να κρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.
Αλλά στο βιβλίο του Λιμενικού έχει καταγραφεί ότι το πλοίο έπρεπε να δέσει στο λιμάνι εξαιτίας ασθένειας του καπετάνιου του που έπρεπε να διακομισθεί στο νοσοκομείο.Στη συνέχεια μεσολάβησαν οικονομικά προβλήματα, προβλήματα μηχανής, δανειστές, απολύσεις πληρώματος που το υποχρέωσε να παραμείνει στο λιμάνι. Πολλές φορές παρασύρθηκε στη θάλασσα μέχρι που βρέθηκε στη σημερινή του θέση......
Όμως ο βυθός κρύβει πολλά ναυάγια μαζί με τον πόνο για όσους χάθηκαν στα νερά των ωκεανών.
Υπάρχουν τρία εκατομμύρια ανεξερεύνητα ναυάγια διάσπαρτα στο βυθό των ωκεανών σε όλο τον κόσμο Ένας μεγάλος αριθμός των ναυαγίων είναι σημαντικός ιστορικά και προστατεύονται σύμφωνα με την UNESCO ως υποβρύχια πολιτιστική κληρονομιά.(εδώ)

Ήξερες όμως ότι Έλληνες επιστήμονες θα τεθούν επικεφαλής διεθνούς κοινοπραξίας, υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, και θα μελετούν -με τη βοήθεια δορυφόρου- ναυάγια και αρχαίους οικισμούς;
Στόχος, σε βάθος 3ετίας, είναι να μπορούν οι επιστήμονες να εντοπίζουν και να ερευνούν ναυάγια, βυθισμένους αρχαίους οικισμούς, αντικαθιστώντας την ανθρώπινη παρουσία.

Αλλά και οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν το ψάξιμο, γιατί το να βρουν ένα από τα αρχαία  ναυάγια μπορεί να δώσει έναν ανεκτίμητο θησαυρό πληροφοριών από το πώς οι αρχαίοι λαοί κατασκεύαζαν τα πλοία τους, πού ταξίδευαν και με ποιους γειτονικούς λαούς είχαν εμπορικές σχέσεις Το κύριο πρόβλημα με την εύρεση αρχαίων ναυαγίων ωστόσο, όπως εξηγούν οι ερευνητές, είναι ότι τα πλοία αυτά είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένα από ξύλο και τα επονομαζόμενα «θαλάσσια σκουλήκια» δεν αφήνουν τίποτα ξύλινο για πολύ στο βυθό.
πηγή

Άλλο ένα ναυάγιο ορόσημο πια για την Αμοργό είναι και η Ολυμπία, ένα πλοίο με σημαία Κύπρου που λέγεται ότι οδηγήθηκε εκεί από πειρατές. Έγινε γνωστό όταν γυρίστηκαν εκεί το 1988 κάποιες σκηνές από την ταινία "Le Grand Bleu"
                               
Ναυάγιο

Στο γόνυ στέκεις κουφάρι μοναχό
όχι από ευλάβεια ή διάθεση υποταγής,
αλλά γιατί η ζωή  έβαλε
με τον πιο σκληρό της τρόπο, 
τελεία στην πορεία σου,
τα όνειρα, τη δόξα.
Η περασμένη αίγλη σου
γλίστρησε μέσ' το χρόνο!
Χέρι δεν σου απλώθηκε για να σταθείς ξανά
ούτε κανείς εμάζεψε τις στάχτες της ψυχής σου.
Τα μάτια αποστρέφουμε απ' τη θλίψη που αναδίδεις
Η μνήμη όσων πόνεσαν σε έσβησε από χρόνια,
και οι αράδες που εγράφτηκαν με αίμα στο νερό,
μιλούνε για την πτώση σου.........σε μια στιγμή του χρόνου.
Να φύγεις θέλουμε από εκεί, 
για να μη μας το θυμίζεις
πώς  η ζωή  είναι σκληρή
και εχέγγυο δεν δίνει !
                 


40 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικόλα μου.......χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον το θέμα..........

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα
    Τα ναυάγια πάντα κρύβουν κάποια ιστορία, θλιβερή αν έχει και θύματα. Τουριστική ατραξιόν γίνονται όταν προσαράζουν σε ωραίες παραλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου καλησπέρα. Σίγουρα κρύβουν μια ιστορία...........αλλά πχ εγώ δεν ήξερα του ναυαγίου της Ζακύνθου μέχρι που μας το διηγήθηκαν εκεί. Αλλά το ναυάγιο ήθελα να το δω.
      Μήπως όμως η παραλία γίνεται γνωστή εξαιτίας του ναυαγίου;; Στη Ζάκυνθο δεν υπήρχε πρόσβαση σ'αυτήν την παραλία και όμως τα καραβάκια έκαναν βόλτες διαφημίζοντας το ναυάγιο!

      Διαγραφή
  3. Όντως, το ναυάγιο στη Ζάκυνθο έχει υπέροχα νερά, αλλά και το θέμα σου -τόσο σπάνιο- έχει πολύ ενδιαφέρον. Απορώ, αφού η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο ναυάγιο μακράν, γιατί δεν έχει τρελή..."επισκεψιμότητα";;... Καλημέρα Άννα μου, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου καλησπέρα. Το μεγαλύτερο ναυάγιο σίγουρα είμαστε αλλά πώς δεν βλέπεις την επισκεψιμότητα;;; Η Τρόικα πηγαινοέρχεται. Τώρα για περισσότερη λέω μπας και πρέπει να διαφημίσουμε το ναυάγιο Ελλάς........τι λες;;;
      Καλό σου βράδυ

      Διαγραφή
  4. Αννουλα μου αγαπημενη καλημερα!
    Μιλαμε ενθουσιαστηκα με αυτη σου την αναρτηση!
    Μου αρεσουν πολυ τα ναυαγια, οχι να γινονται φυσικα αλλα να οσα εγραψες πχ εδω μου αρεσουν πολυ!
    Βρηκα πολυ ενδιαφερον την αναρτηση σου!
    Με πληροφοριες που μπορω να τις κανω και ιστορια. χιχιχ

    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Κικίτσα μας!!!!!!! Άντε να δούμε πόσα διηγήματα θα γράψεις........Χρωστάς και ένα με το σκύλο μας...Είπες βέβαια ένα ίσως.........αλλά να σου πω ότι το έδεσα κόμπο;;;;;;;;χαχαχα
      Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου να είσαι καλά
      Πάω να διαβάσω την ιστορία του καφενέ σου
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  5. Καλη μερα και απο μενα Αννα μου. Πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση οντως. αντως ουτε εγω καταλαβαινω για πιο λογω μας ελκουν τα ναυαγια. Αν το σκεφτω λιγο ομως πιστευω ειναι η θεα του και μονο σαν κατι αλλιωτικο απο τα σημεραινα δεδομενα. ο σκουριασμενο αντικειμενο παντα εχει την ικανοτητα να προσελκυει κοσμο εξου και τα παλια αντικειμενα που μαζευουν στα χωρια απο τα παλια. Σιγουρα ομως ολα κρυβουν μια ιστορια πισω τους που μας κανει να αναρωτιομαστε. Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου καλησπέρα. Ούτε και εσύ θα με φωτίσεις για τους λόγους που μας γοητεύουν τα ναυάγια, έτσι;;;;;;;;;Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο. Τα παλιά αντικείμενα έγιναν μόδα και γι αυτό τρέχουμε όλοι...έχω και εγώ μερικά χαχαχα. Αλλά λες το σκουριασμένο να μας γοητεύει;;; Τελικά ίσως είναι όλοι οι λόγοι που αναφέρατε οι φίλοι στα σχόλιά σας....
      Καλό σου βράδυ και σ'ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Άννα πολύ ενδιαφέρον το σημερινό σου αφιέρωμα και πράγματι όλοι πηγαίνουμε να δούμε χωρίς και εγώ να το καταλαβαίνω. Μάλλον η ιστορία του κάθε καραβιού μας ενδιαφέρει και η φθορά του σκαριού από το χρόνο.
    Οι στίχοι σου έχουν την αλήθεια των γεγονότων και καταστάσεων .
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Νικόλ..................δεν το κατανοώ πάντως αλήθεια. Μπορεί να είναι οι λόγοι που λες, μπορεί η φθορά του σκαριού να μας κινεί την περιέργεια.....αλήθεια όμως γιατί;;; Δεν τρέχουμε να δούμε ένα ετοιμόρροπο σπίτι..........έτσι δεν είναι;;;;;;Ίσως να έχει σχέση με τη θάλασσα............πάντως μας γοητεύουν!
      Καλησπέρα Νικόλ μου

      Διαγραφή
  7. Αχ....αυτή η εικόνα από το Ναυάγιο το όμορφη και τι εξωτική ομορφιά είναι αυτή!!Θα ήθελα πολύ να το επισκεφτώ γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχω κάνει!
    Πιστεύω,πως το ενδιαφέρον για τα ναυάγια προκαλείται πολλές φορές από διάφορους αστικούς μύθους,ιστορίες και προλήψεις που τα συνοδεύουν.Είναι ίσως που και η θάλασσα από μόνη της βγάζει μια απίστευτη γοητεία!!
    Μπράβο για την όμορφη ανάρτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α...........να πας στη Ζάκυνθο με την πρώτη ευκαιρία!!!!!!!!!!! Τελικά η Ελλάδα από μόνη της είναι ο κόσμος όλος από ομορφιά..
      Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
      Και εγώ πιστεύω ότι μας ενδιαφέρουν τα ναυάγια για τους μύθους ή τις ιστορίες που τα περικλείουν............πάντως για όποιον λόγο και αν είναι μας γοητεύουν σίγουρα.
      Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη

      Διαγραφή
  8. Όμορφη ανάρτηση που μου θύμισε την αγαπημένη μου Ζάκυνθο.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Μαρία Έλενα... Από τη Ζάκυνθο είσαι μήπως;;;;

      Διαγραφή
  9. Τωρα φαίνονται καλαίσθητα, αλλά όταν έγιναν ήταν καταστροφικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aριάδνη μου δεν ξέρω αν είναι καλαίσθητες ένα μάτσο σκουριασμένες λαμαρίνες..........Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
  10. Κάποια φίλη από Ζάκυνθο, μου είχε πει πιο παλιά ότι η παραλία στο "Ναυάγιο" δημιουργήθηκε εξαιτίας του πλοίου, που μάζευε την άμμο με τον καιρό. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να "στέκει" μια τέτοια εκδοχή. Πάντος το καλοκαίρι έχει πολύ κόσμο και δεν φχαριστιέσαι.

    Ενδιαφέρουσα η ανάρτηση. Προκαλούν την περιέργεια αυτά τα μισοβυθισμένα πλοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ευάγγελε. Χαίρομαι που σε βλέπω εδώ. Δεν νομίζω να στέκει η εκδοχή της δημιουργίας της παραλίας μέσα σε τόσο λίγα χρόνια...Το ναυάγιο χρονολογείται από το 1983 νομίζω....Δημιουργείται παραλία και μάλιστα στην έκταση αυτή μέσα σε τόσο λίγα χρόνια;; Εξάλλου πριν το ναυάγιο η παραλία ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος. Δεν θα έδιναν όνομα σε ανύπαρκτη παραλία, έτσι;;;
      Η αλήθεια είναι ότι μαζεύεται πολύς κόσμος και οι επισκέψεις με το καραβάκι έχουν και χρονικό όριο άρα δεν μπορείς να ευχαριστηθείς ...αλλά τι να γίνει;;;; Τουριστική ατραξιόν και ευχαρίστηση δεν πάνε μαζί.....
      Να είσαι καλά.......Ευχαριστώ για το σχόλιό σου εδώ.

      Διαγραφή
  11. Υπέροχη ανάρτηση, νέα κάναμε με τον άνδρα μου καταδύσεις.Έχω δει μικρά ναυάγια σε πληροφορώ ότι είναι ένας θησαυρός σε..ψάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε και καταδύσεις Αχτίδα μου ε;;; Είναι κάτι που θα ήθελα και εγώ να δοκίμαζα αλλά έμεινε όνειρο.................Μόνο ψάρια είχαν τα ναυάγια που έβλεπες στο βυθό;; Κανένα άλλο ενδιαφέρον;; Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση Αχτίδα μου.
      Σ'ευχαριστώ πολύ
      Καλησπέρα

      Διαγραφή
  12. Είναι μάλλον αυτή η παράξενη γοητεία που ασκεί πάνω μας η απορία και το δέος ίσως που νιώθουμε όταν βλέπουμε κάτι που έκρυβε κάποτε ζωή μέσα του...
    Πολύ ενδιαφέρουσες οι ιστορίες των ναυγίων!
    Υπέροχο και όλο το blog!!
    Καλή μέρα να έχεις!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφία καλώς όρισες. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όσο για τα ναυάγια ίσως να είναι δέος για τη ζωή που έκρυβαν κάποτε όπως λες ..........ίσως......
      Προσπάθησα να γραφτώ μέλος στο μπλογκ σου αλλά ξανά ο blogger δεν με αφήνει. Θα προσπαθήσω ξανά
      Καλησπέρα!

      Διαγραφή
  13. Την ίδια απορία έχω πάντα!
    Και παρόλο που η καταγωγή μου είναι από την Ζάκυνθο πιστεύω το ίδιο με σενα, η ομορφιά των νερών εκεί και της τοποθεσίας γενικότερα είναι από μόνη της λόγος να πας!
    Φέτος σχεδιάζουμε να πάμε με τον αρραβωνιαστικό μου, έχω χρόνια και μου έλειψε το νησί!

    Παρεπιπτόντως, το ποίημά σου στο συμπόσιο το λάτρεψα και ήταν η πρώτη μου επιλογή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α Κατερίνα μου να πας...............είναι όμορφο νησί και γενικά του Ιονίου τα νησιά είναι τα ομορφότερα. Βλέπεις και εμένα η καταγωγή μου είναι από την Κεφαλλονιά............
      Σ'ευχαριστώ για την ψήφο στο ποίημά μου.........Να είσαι καλά
      Καλησπέρα

      Διαγραφή
    2. :) Είναι η μητέρα μου από την Ζάκυνθο, το γνωρίζω έκανα πολλά χρόνια διακοπές εκεί! Και η Κεφαλονιά είναι υπέροχη.. Στέλνουμε την θετική μας σκέψη στους πληγέντες του σεισμού..

      Διαγραφή
    3. Nα είσαι καλά για τις σκέψεις σου τις θετικές. Σε λίγες μέρες θα πάω και εγώ στην Κεφαλλονιά και θα δω από κοντά αν όντως είναι έτσι όπως μας τα μετέδωσαν τα ΜΜΕ. Όσο για τη Ζάκυνθο ναι έγραψες ότι έχεις χρόνια να πας........Το ξέρεις σίγουρα το νησί σου, έγραψα ότι είναι όμορφο νησί γιατί είναι οι δικές μου εκτιμήσεις, ό,τι απεκόμισα από τη δική μου επίσκεψη........Και ξαναγράφω ότι πρέπει να πας ........μην αφήνεις τα χρόνια να περνούν. Ξέρεις, νομίζω ότι οι τόποι καταγωγής μας από όλους εμάς ζωντανεύουν ξανά. Από τις επισκέψεις μας...........Έχω άδικο;;;;;

      Διαγραφή
  14. Στην συγκεκριμένη παραλία στη Ζάκυνθο θα πήγαινα μόνο για τα νερά της, αλλά λογικό το βρίσκω που άλλαξε όνομα λόγω του ναυαγίου...έτσι όπως δεσπόζει πάνω της, όμορφο ή όχι δεν έχει σημασία, την έχει στιγματίσει!
    Τώρα που έμαθα πως κατάγεσαι από Κεφαλονιά σε συμπάθησα ακόμα περισσότερο...έζησα στο Αργοστόλι 7 χρόνια και λάτρεψα και το νησί (που ξέρω κάθε σπιθαμή του) και τους Κεφαλονίτες)
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ώστε Μαρία μου έζησες Κεφαλλονιά....χωρίς να είσαι από εκεί, έτσι;;;Όμορφο νησί............συμφωνείς;;;;;Απ' τα ωραιότερα λέω εγώ!!!
    Και εγώ συμφωνώ με την παραλία της Ζακύνθου που είναι υπέροχη αλλά τώρα το ναυάγιο είναι σε μια άκρη της και σκουριασμένο............και χωρίς καμιά αξία.. Η άμμος και η θάλασσα και οι γύρω σπηλιές είναι Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!! Νομίζω ότι προβλήθηκε και προβάλλεται προκαλώντας περιέργεια μόνο και μόνο για τα ταξιδάκια με τα καραβάκια......και καλά έκαναν, να δουλεύουν και αυτά......τι λες;;;
    Καλή σου μέρα και ευχαριστώ για την μεγαλύτερη συμπάθεια..............
    Καλό Σ/Κο να περάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι από εκεί, αλλά θα ήθελα όσο τίποτα μια μέρα να γυρίσω και να ζήσω πάλι εκεί...αν κερδίσω το τζόκερ θα το κάνω αμέσως!..χαχα!
      Λάτρεψα κάθε σπιθαμή του νησιού, αλλά και τους ανθρώπους του...
      Όσο για τα καραβάκια, πάλι θα είχαν δουλειά....δεν νομίζω να είναι λόγω ναυαγίου μια και η θάλασσα εκεί και το τοπίο ίσως είναι και τα καλύτερα της Ζακύνθου...
      Να όπως δουλεύουν σαν τρελά στο Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα και αλλού....

      Διαγραφή
    2. Nα ευχηθώ πρώτα από όλα να κερδίσεις το τζόκερ και ελπίζω να γράφεις τζόκερ ε;;; Όχι σαν και μένα που λέω ''αν κερδίσω λόττο ή τζοκερ.....'' και δεν παίζω ποτέ!!!!
      Για τα καραβάκια ναι έχεις δίκιο.........έτσι είναι όπως τα λες!!! Μακάρι να γίνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα!!

      Διαγραφή
  16. Ναι, πολλές φορές τα ναυάγια αποτελούν ένα αξιοθέατο για τους πάσης φύσεως τουρίστες εσωτερικούς και εξωτερικούς). Τώρα εύλογα τίθεται το ερώτημα: Ο πόνος (κι ας έχει συμβεί το γεγονός που τον προκάλεσε στο παρελθόν) να γίνεται αξιοθέατο; Δίλημμα! Εγώ θα έλεγα όχι. Κάποιοι άλλοι πάλι με τα δικά τους επιχειρήματα θα έλεγαν ναι... Έστω... Πάντως, Άννα έκανες (άλλη) μια φανταστική ανάρτηση καθώς συγκέντρωσες αρκετά τέτοια περιστατικά... Κι ένα ερώτημα κλείνοντας το σχόλιο: οι στίχοι που έχεις στο τέλος, ποιανού είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλώς τον Διάττοντα.......Είναι όντως δίλημμα να γίνεται αξιοθέατο ένα ναυάγιο.......έτσι και αλλιώς! Ευχαριστώ φίλε μου που θεωρείς ξανά την ανάρτησή μου φανταστική!!
      Οι στίχοι είναι δικοί μου......μην είσαι αυστηρός..Τα πρώτα μου βήματα είναι!!!
      Καλό Σ/Κο να περάσεις!

      Διαγραφή
  17. Λοιπόν, αφού είναι τα πρώτα σου βήματα, άνοιξε μια νέα ιστοσελίδα και γράφε εκεί αποκλειστικά (γιατί εδώ οι στίχοι σου θα χάνονται μέσα στις - έτσι κι αλλιώς - ωραίες αναρτήσεις σου)... Αυτή είναι η γνώμη μου... Θες κι ένα τίτλο του νέου ιστολογίου; Χμ... Ατενίζοντας Με Στίχους... Και πάλι, σε χαιρετώ θερμά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tώρα με δουλεύεις......έτσι;;;;;;;;;;; Σιγά μην κάνω και ιστοσελίδα για να γράφω μόνο ποίηση δική μου!!!!!!!! Είπαμε.........μου τονώνεις το ηθικό για τα θέματά μου εδώ, αλλά η ποίηση είναι άλλο σκαλοπάτι...........Εδώ έβαλα ένα στο τέλος μιας ανάρτησης για να ''χαθεί'' και να το δουν μόνο μερικοί που θα ήθελα τη γνώμη τους. Λοιπόν τι λες;;; Ποια είναι η γνώμη σου, εκτός από τη νέα ιστοσελίδα που παρεπιπτόντως μου άρεσε ο τίτλος;;;

      Διαγραφή
  18. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση Άννα μου! Όσες φορές κι αν επισκέφτηκα τη Ζάκυνθο ( και λόγω κοντινής απόστασης το έκανα συχνά) δεν πήγα στο Ναυάγιο!
    Όχι δεν με τρομάζουν! Από ναυάγια γεμάτη η ζωή! Είναι που βάζω πλώρη για τα επόμενα!
    Φιλάκια πολλά! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αριστέα μου δεν το πιστεύω ότι δεν κολύμπησες σ'αυτήν την παραλία!!!!!!!!! Μόνο αυτό αξίζει και η ταλαιπωρία από τον κόσμο και ο περιορισμένος χρόνος................
    Πάντα να βάζεις πλώρη για τα επόμενα...............αυτό θα πει ''ΖΩ''!!!!!!!!!!!
    Όνειρα γλυκά κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρώτη φορά γράφω σε blog και αυτό γιατι μου προξενησες ενδιαφέρον με τις απόψεις σου ...συνέχισε αυτό το έργο -προσφορά ....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλώς όρισες........Σ'ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που βρήκες αυτή μου την προσπάθεια ενδιαφέρουσα. Είσαι ευπρόσδεκτος να σχολιάσεις αν το θελήσεις!
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή