Ο χρόνος μας τελειώνει.........και η βρώμα τελειωμό δεν έχει!!!!!!



Κυριακή πρωί.................δεν θέλω να σου χαλάσω τη διάθεση....αλλά πρέπει να τα πω!
Να πω για τη δυσωδία.........που με έχει κατακλύσει που και εσύ θα νιώθεις........... Όπου και να σταθείς, η αποφορά της ρεμούλας, της παρανομίας, της ''αρπαχτής'' εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του κράτους πλημμυρίζει τον τόπο.
Δεν μας αρκούν ως φαίνεται οι κακές πολιτικές κινήσεις από πολιτικούς, ανεπαρκείς για τη θέση που εκλέχθηκαν......... Δεν μας αρκούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί  που χρησιμοποίησαν τη θέση τους για πλουτισμό, έχουμε και τους κάθε λογής πολίτες φίλους πολιτικών αλλά και απλών πολιτών, που βρήκαν τρόπο να πλουτίσουν παρανόμως.
Ακούς ΜΚΟ και .............δεν μπορεί.............θα σου σηκώνεται η τρίχα, όπως και εμένα. Ανάμεσα στις τόσες ΜΚΟ με τους απίστευτους στόχους και σκοπούς δημιουργίας τους, υπάρχουν σίγουρα και οι χρήσιμες, οι έντιμες, αυτές που επιτελούν έργο. Αλλά όλες τις παίρνει η μπόχα της διαπλοκής.
Και να ήταν μόνο ΜΚΟ οι ατασθαλίες...............
Επιτέλους η δικαιοσύνη ερευνά. Θα έπρεπε να ερευνά από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του κάθε οργανισμού και της κάθε μη κερδοσκοπικής οργάνωσης. Θα έπρεπε να μην είναι συνδεδεμένη καμιά ΜΚΟ με τα ταμεία του κράτους, με επιδοτήσεις και τα σχετικά. Κυρίως όμως θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος πεπραγμένων εξαρχής.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!! Και οι έρευνες, όσο πιο βαθιά προχωρούν, κινούν τελματώδη νερά και η βρώμα γεμίζει τη χώρα!!!!
Έπρεπε να φτάσουμε στην πτώχευση για να αρχίσει η τήρηση των νόμων;;;
Πώς μπορεί μια χώρα να αναπτυχθεί σωστά όταν η πλειονότης αυτών που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά στη διαχείριση της αλλά και όσων παίρνουν αποφάσεις αντί του λαού, ως εκπρόσωποί του, ενδιαφέρθηκαν για προσωπικό όφελος;
Γκρινιάζω......ξέρω, δεν σ'αρέσει η γκρίνια. Αλλά δεν φταίει ο καιρός. Δεν είναι η μουντάδα του αποχαιρετισμού του χειμώνα. Είναι όλα αυτά που δεν λένε να αλλάξουν. Είναι οι νοοτροπίες χρόνων που δεν βλέπω τρόπο να σπάσουν. Είναι η σαπίλα που προχωρά τόσο βαθιά, όσο βαθιά μπορεί να μπει το χέρι του νόμου................Και δεν είναι γκρίνια.......είναι απελπισία για το κατάντημά μας.
Και αναρωτιέμαι.........όλοι αυτοί οι βουλευτές, όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως και δη της αντιπολίτευσης, δεν έβλεπαν τόσα χρόνια, δεν υποψιάστηκαν τόσες δεκαετίες αυτή τη λεηλασία του κρατικού ταμείου και των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων;
Δεν υπάρχει τομέας που να έχει μείνει αλώβητος από τους τυχοδιώκτες της πατρίδας μας.
Και μετά λες, μας φταίνε οι ξένοι που αποφασίζουν για μας και το μέλλον μας.
Νομίζω ότι είναι καιρός πια να αντιληφθούμε ότι το μέλλον μας το έχουν προδιαγράψει οι τυχάρπαστοι που βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά, ανίκανοι να διαχειριστούν σοβαρά θέματα, οι λογής λογής αριβίστες και ο κάθε διαπλεκόμενος στις ρεμούλες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας...........Και είναι όλοι συμπατριώτες μας!
Απελπισία με πιάνει γιατί ναι μεν θα τιμωρηθούν -που ποσώς με ενδιαφέρει αν η τιμωρία είναι απλά φυλάκιση, μ' ενδιαφέρει την περιουσία τους να κατασχέσουν μέχρι και του τελευταίου κεραμιδιού που κληρονόμησαν από τη γιαγιά της θείας τους!- ναι μεν θα μάθουμε και τα ονόματά τους για μελλοντική χρήση, αλλά απελπίζομαι όταν σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξουν τέτοιες νοσηρές νοοτροπίες! 
Και δεν είναι απλά θέμα εντιμότητας. Εξάλλου αυτή χτίζεται. 
Είναι θέμα αντίληψης του πόσο αγαπάμε την πατρίδα μας, πόσο εύκολα μπορούμε να απενοχοποιήσουμε τις όποιες ατασθαλίες μας με δικαιολογίες που μόνο παιδί μπορεί να τις δεχθεί ως ορθές.
Αυτές οι νοοτροπίες που δηλώνουν τον κακό πολίτη, τον κακό πολιτικό, τον κακό λειτουργό, τον κακό επαγγελματία,πώς θα διαγραφούν; Από το φόβο -ίσως- των αυστηρών ποινών........ίσως..........
Εν τω μεταξύ, χτίζονται νέες νοοτροπίες, όπως αυτή που απέκτησα τελευταίως και δεν εμπιστεύομαι κανένα, ούτε τον αντικαρκινικό έρανο που τόσα ακούσαμε και γι αυτόν.
Και δυστυχώς, ο χρόνος μας τελειώνει! 


8 σχόλια:

  1. Εδώ δε λέω πλέον τίποτα. Τα είπες - τα έγραψες - ΟΛΑ εσύ... Να έχεις μια - όσο γίνεται - ευχάριστη Κυριακή αγαπητή μου φίλη!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Διάττοντα...............Τα είπα όλα;; Και έχω την αίσθηση ότι έγραψα μάλλον ούτε τα μισά από όσα ήθελα.....Καλό σου απόγευμα!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Καταλαβαίνω τι εννοείς Άννα. Την ίδια αίσθηση έχω κι εγώ όταν κάνω τις αναρτήσεις μου, ειδικά αυτές με τις οποίες θέλω - μάταια, βέβαια - να αφυπνίσω συνειδήσεις... Καλή εβδομάδα από αύριο αγαπητή μου φίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mην λες τη λέξη ''μάταια '' Διάττοντα.. Έστω και μια συνείδηση, όχι να ξυπνήσεις αλλά να την κάνεις να αναρωτηθεί, έχεις επιτελέσει έργο!!!!!!!!! Μη σταματάς!!!!!!!
      Καλή σου εβδομάδα και εσένα φίλε μου!

      Διαγραφή
  3. Με κάλυψες σε πολλά Άννα μου , μόνο που δεν μπορώ να μην ελπίζω εγώ!]
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα ελπίζεις Αριστέα μου.........Μας χρειάζονται οι άνθρωποι που είναι αισιόδοξοι. Εξάλλου η αισιοδοξία, κινεί............και η κίνηση μπορεί να φέρει αλλαγές!!!!!!!!!!!
      Καλό σου βράδυ και φιλιά από εμένα

      Διαγραφή
  4. Να ήξερες πόσο συμφωνώ μαζί σου !!!! και δεν είμαι μονο εγώ σίγουρα θα συνφωνουν και πολλοι μαζί σου...δεν μας φταίει κανενα ξενος οι δικοί μας φταίνε... ειναι ετσι όπως τα λες και ακομα χειρότερα.. αλλα οπως λέειε και η Αριστεα απο πανω αν χασουμε και την ελπίδα πως τα πραγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο τότε θα είμαστε πραγματικά χαμένοι.. δεν ξέρω ποιος θα την κανει ουτε και με ενδιαφερει.. την πατριδα μας να σώσει και τίποτε αλλο..να σηκωθεί πια στα πόδια της.. να εχεις ενα όμορφο μηνα.. φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Ρούλα μου.................μακάρι να βρεθεί κάποιος που να τη νοιάζεται αυτήν τη δόλια την πατρίδα................μακάρι!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Καλή σου μέρα και καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή