Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2013

Ο φασισμός δεν μπορεί να νικηθεί με απαγορεύσεις.

Εικόνα
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η εγκληματικότητα αυξάνεται, καθώς και τα ρατσιστικά φαινόμενα, φαίνονται να εντείνονται.
Με αυτό ως βάση, προσπαθούν να εξηγήσουν όλοι την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.
Οι λύσεις που ακούγονται από εκείνους που έχουν άποψη ''επί παντός επιστητού'', είναι λύσεις που, κατά τη γνώμη μου, θα αυξήσουν τα ποσοστά αυτού του κόμματος.
Πιστεύω ότι η στροφή των πολιτών στο φασισμό δεν έχει καμιά σχέση με ιδεολογία και ρατσιστική διάθεση εναντίον μεταναστών.
Πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι το κόμμα αυτό, πλασματικά ή όχι, καλύπτει αυτό που η έννομη εξουσία όφειλε να προσφέρει: την ασφάλεια των πολιτών που ζουν σε ένα ανασφαλές περιβάλλον.
Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι αλλοδαποί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι Έλληνες πολίτες, με δικαιοσύνη και δημοκρατική διάθεση.
Αλλά η παροχή στους φιλοξενούμενους μετανάστες  περισσότερων δικαιωμάτων, όπως πχ η ανοχή και τα ''στραβά μάτια'' σε πολλές άτοπες- του…

Θεσμοφόρια: Τότε και σήμερα!

Εικόνα
Από σήμερα Παρασκευή και για τρεις ημέρες, αναβιώνονται τα Θεσμοφόρια, μια γιορτή προς τιμή της Δήμητρας της θεάς της γεωργίας.
Θα γίνουν ομιλίες στο αμφιθέατρο της Ακρόπολης με θέματα που αφορούν τη γεωργία, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με προϊόντα που παράγει η χώρα μας. Η κάθε Περιφέρεια θα παρουσιάσει τα ''Καλάθια Αγροτικών Προϊόντων'' που αποτελούνται από αντιπροσωπευτικά τοπικά είδη.
Όλες τις ημέρες που θα γιορτάζονται τα θεσμοφόρια, εκτός από θεματικές ομιλίες θα γίνεται και παρουσίαση προϊόντων, όπως «παλέτας των Κυκλαδίτικων τυριών'', ''Γιορτή για το μέλι'' ή τα προϊόντα για το ''Ελληνικό Πρωινό'' κάθε Περιφέρειας.

Τα πανάρχαια Θεσμοφόρια όμως, ήταν μια καθαρά γυναικεία γιορτή. Ανήκε στο λατρευτικό κύκλο της Δήμητρας και της κόρης της, με γονιμικό χαρακτήρα. Ήταν γιορτή πολλών πόλεων της αρχαίας Ελλάδας αλλά και ελληνικών πόλεων της Μ. Ασίας, της Αιγύπτου, της Ιταλίας και νότιας Ρωσίας καθώς και της Κυρηναϊκής. Στην Αθήνα η γιο…

''Παραλίες καθαρές'' :Είναι δική μας ευθύνη!

Εικόνα
Μπήκε για τα καλά το καλοκαίρι και με το δεξί! 
Ήδη πάρα πολλοί έχουν αρχίσει τα μπάνια τους στη θάλασσα που σαν ευλογημένος λαός την απολαμβάνουμε μια και είναι γύρω μας, σε όποιο σημείο της χώρας και αν ζούμε.
Η πρώτη μου επίσκεψη σε παραλία μου  θύμισε άλλη μια φορά πόσο αδιάφοροι είμαστε, πόσο επιπόλαιοι και αμελείς. Αναφέρομαι στα σκουπίδια που είδα διάσπαρτα, σκουπίδια από δική μας χρήση, κουτάκια αναψυκτικών, ποτήρια μιας χρήσης από καφέ, διάφορα χαρτιά πεταμένα δώθε κείθε.
''Τα ξέβρασε το κύμα'', μου είπε ένας φίλος. Δηλ τα πήρε από κάποια άλλη παραλία και τα έφερε σε αυτή που ήμασταν και στην άλλη παραλία άνθρωποι δημιούργησαν σκουπίδια που θεώρησαν λογικό να τα παρατήσουν στην αμμουδιά, έτσι δεν είναι; 

Κάθε χρόνο τα ίδια και να βλέπεις τουρίστες να αφήνουν τα αποφάγια τους και τα αποτσίγαρά τους, λες, έτσι έμαθαν, δεν είναι οπαδοί της μισής αρχοντιάς που η καθαριότητα προσφέρει. Εξάλλου πρόσφατα διαβάσαμε για το 6μηνο που κοιμάται στα ίδια σεντόνια, ένας σεβαστό…

Όμορφες πρωτοβουλίες που ωφελούν πάρα πολλούς!

Εικόνα
Πολλές φορές θαυμάζουμε τις ατομικές πρωτοβουλίες ανθρώπων που κάνουν τις ιδέες τους πράξεις.
Πολλές φορές έχει ειπωθεί ότι η πολιτεία δεν βοηθά αυτές τις πρωτοβουλίες, αλλά όταν το κάνει, έστω και αν αργήσει, παράγεται έργο αξιοπρόσεκτο.
Ο λόγος για το διαφημισμένο έργο ζωής της κας. Φόνσου, το ''Σπίτι του Ηθοποιού''.
Είναι σίγουρο ότι οι συνάδελφοί της θα πρέπει να ευγνωμονούν και την ίδια που έδωσε χρήμα και αγώνα  για να υλοποιηθεί το όνειρό της αλλά και όλους όσους την βοήθησαν.
Είδαμε τα εγκαίνια του ''Σπιτιού του Ηθοποιού'', διαβάσαμε συνεντεύξεις και θαυμάσαμε!

Σίγουρα έχει ειπωθεί πόσο πολύ βοηθά αυτό το έργο  τους ανθρώπους της τέχνης που είναι αδύναμοι οικονομικά, είτε γιατί το επέλεξαν, είτε γιατί από μόνο του το επάγγελμα του ηθοποιού δεν παρέχει οικονομική ασφάλεια στους περισσότερους ηθοποιούς.
Είπα και εγώ να  δω από κοντά πώς έγινε το Σπίτι και ο χώρος γύρω του. Σκέφτηκα  να πιω καφέ στο καφενείο του, εκεί στον πεζόδρομο, που η παράνομη έξοδο…

Ευχές.....................από καρδιάς!

Εικόνα
Εδώ και τρία χρόνια ευχόμαστε όλοι τέτοιες μέρες,  Ανάσταση της Πατρίδας μας,  ανάσταση της  ελπίδας και όλα τα συναφή.
Φέτος θα σας ευχηθώ ολόψυχα να περάσετε καλά όπως και αν επιλέξατε να γιορτάσετε.
Αγάπη και χαμόγελα να ανθίσουν αυτές τις μέρες  για  όλους μας.
Υγεία και ..............''έξω καρδιά'' εύχομαι για όλους!
Είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε τις πόρτες των σπιτιών μας και τις ''πόρτες'' της καρδιάς μας για να γιορτάσουμε μαζί με αγαπημένα πρόσωπα!
Καλό Πάσχα!
Η Ανάσταση του Χριστού ας αναστήσει όλα σας τα όνειρα!!!!!!