Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2013

''.......για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. ''!!!

Εικόνα
Martha Medeiros


Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.

Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.

Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρω…

Σύμπτωση;;; Πεπρωμένο;;

Εικόνα
Σύμπτωση....από το σύμπτωσις δηλ συν +πίπτω!!!

Η τυχαία, αναπάντεχη ταυτόχρονη εμφάνιση δύο γεγονότων , αυτό είναι η σύμπτωση...

Αν όμως τα γεγονότα δεν είναι ταυτόχρονα;;; Αν μεσολαβεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και τα ίδια γεγονότα επαναληφθούν;; Τότε μιλάμε για σύμπτωση;;;
...................................
Ο Mark Twain, ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1835, την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και ο κομήτης του Halley. Πέθανε το 1910, και πάλι την ίδια ημέρα που ο κομήτης έκανε την επόμενή του εμφάνιση από τη Γη. Ο ίδιος είχε προβλέψει το θάνατό του ένα χρόνο νωρίτερα, λέγοντας «ήρθα στη Γη μαζί με τον κομήτη και περιμένω ότι θα χαθώ μαζί του».

Είναι αυτό σύμπτωση;;; Ήταν η μοίρα του;;

...................................
Στις 13 Φεβρουαρίου 1743, ένας Γάλλος ονόματι Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε για το φόνο του πατέρα του. Ακριβώς 100 χρόνια μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 1843, ένας άλλος Γάλλος με το όνομα Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε επίσης για το φόνο του πατέρα του. Οι δύο…

Ο διαχρονικός Ρωμιός!!!

Εικόνα
Το Σάββατο πέρασε....ξημερώνει η Κυριακή και επειδή ήταν μια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα, και επειδή οι καφετέριες ήταν γεμάτες, θυμήθηκα το Σουρή!!!
Πάντα διαχρονικός και απολαυστικός! Ο Γεώργιος Σουρής είναι ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα του δέκατου ένατου και του εικοστού αιώνα, και ένας από τους μεγαλύτερους σατιρικούς ποιητές της νεώτερης Ελλάδας. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίστηκε και ως «ο σύγχρονος Αριστοφάνης». Ένας σοφός πανεπιστήμονας, που μας άφησε ένα μεγάλο έργο, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα, και ένας έξοχος τεχνίτης του λόγου, με τέλεια αίσθηση του ρυθμού και του μέτρου, με άψογες φαρμακερές και συνάμα λυτρωτικές ομοιοκαταληξίες. Ο Ρωμιός Στον καφενέ απ' έξω σαν μπέης ξαπλωμένος                του ήλιου τις ακτίνες αχόρταγα ρουφώ,                και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος,                κανένα δεν κοιτάζω, κανένα δε ψηφώ.
                  Σε μια καρέκλα το 'να ποδάρι μου τεντώνω,                  το άλλο σε μιαν άλλη ,κι ολίγο παρεκεί                  αφήν…

Άλλη μια καταδίκη................μια από τα ίδια!!!!!!!!!!!!

Εικόνα
Άλλη μια καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις αμέλειες ως προς τη διατήρηση των οικοτόπων της λίμνης Κορώνειας!
''Σιγά τα ωά'', θα πει κάποιος! Εδώ δεν έχουμε να φάμε και τη λίμνη με την πανίδα της και τη χλωρίδα της θα σκεφθούμε;
Κι όμως, είναι χαρακτηριστικό του ''ωχ αδελφέ'' του Ελληνικού κράτους που έχει γίνει και βίωμα των περισσότερων πολιτών. Φυσικά η κατάσταση της οριακής οικονομίας μας μιλάει από μόνη της για την εγκληματική νοοτροπία των πολιτικών και των συνακολούθων τους.
Η λίμνη Κορώνεια, είναι ένα μικρό δείγμα του πώς πορεύτηκε και πορεύεται  η χώρα μας. Είναι ένα δείγμα αδιαφορίας, κατασπατάλησης, αμέλειας, προσπάθειας υφαρπαγής ψήφων από τους εκάστοτε πολιτικούς, κάνοντας τα στραβά μάτια στους ψηφοφόρους τους που παρανομούν, όπως δείχνουν τα στρέμματα της λίμνης που καταπατήθηκαν από αγρότες. 10.000 στρέμματα της λίμνης κατέλαβαν κάποιοι χωρικοί, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όχι πάνω από 130 στρέμματα λέει το Ελ…

Για να μη σβηστεί η μνήμη μας............

Εικόνα
Όλοι γνωρίζουμε πλέον την προσπάθεια ελέγχου της διατροφής των πολιτών του πλανήτη μας από τους λίγους και ισχυρούς αυτής της Γης.............
Όλοι θα έχετε δει συσκευασίες λαχανικών που αναγράφονται όλα τα στοιχεία μεν αλλά και η απαγόρευση χρήσης του λαχανικού αυτού για καλλιέργεια. 
Δεν είναι όμως σημερινός στόχος αυτός. Δεν είναι μόνον της εποχής μας η προσπάθεια ελέγχου όλων των σπόρων που καλλιεργούνται, με το πρόσχημα της διαφύλαξης της υγείας.
Το 1928, οι ισχυροί της Γης απαγόρευσαν τη καλλιέργεια της ζειας στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα, όπως μας ενημερώνει ο κ.Κ.Θ. Μπουχέλος, Ομότιμος Καθητητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τι ήταν όμως η ζεια;  Ήταν το δημητριακό που έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Με τη ζεια, ή ζείδωρος, ή βρίζα, ή όλυρα έφτιαχναν το ψωμί τους.  Να θυμήσουμε ότι η πόλη Αθήνα ονομαζόταν και Ζείδωρος δηλ. ζωή+δώρον, γιατί στο έδαφός της δεν φύτρωνε μόνο η ελιά αλλά και η ζεια που χαρίζει ζωή.
Επίσης να πούμε ότι το στάρι οι πρόγονοί μας το χρησιμοποιούσαν ως τρο…