Η αφαίρεση μερικών τριχών δεν είναι αλληλεγγύη!

vasilioskosmas.wordpress.com -

O Τζορτζ Μπους λοιπόν ο πρεσβύτερος, ξύρισε το κεφάλι του  για να δείξει την αλληλεγγύη του στο μικρό που πάσχει από λευχαιμία.
Δυο χρονών παιδάκι........δυο χρονών μόνο και δεν είναι το μοναδικό που βασανίζεται από την διαολεμένη νόσο. Όπως λέει η ειδησεογραφία είναι γιος ενός άντρα από την ασφάλεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.
Και φωτογραφήθηκε μαζί με τους άντρες της ασφάλειάς του που ξύρισαν και αυτοί το κεφάλι τους---δεν θέλω να πιστεύω ότι το έκαναν  κατόπιν εντολής.
Γνωρίζει ο Τζ. Μπους τι είναι αυτή η ασθένεια αφού πριν 60 χρόνια έχασε και αυτός την κόρη του από λευχαιμία...
Μπράβο του θα έλεγα ....................αν δεν διάβαζα στη συνέχεια ότι η Μυστική Υπηρεσία έχει δημιουργήσει ιστοσελίδα για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του Πάτρικ. Και επειδή τίποτε δεν είναι δωρεάν στην περίθαλψη στις ΗΠΑ, κατανοούμε τα έξοδα που θα αντιμετωπίζουν οι γονείς του μικρού Πάτρικ.
Να γιατί δεν λέω μπράβο του...Έχει την οικονομική δυνατότητα ,να μην χρειαστεί η οικογένεια οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο....είναι μάλιστα ο πατέρας του μικρού  στην υπηρεσία του πρώην προέδρου..............πρόκειται πάνω από όλα, για ένα μικρό πλάσμα που δεν γνώρισε καλά καλά τη ζωή............και τελικά -ο Τζ Μπους-  διετέλεσε πρόεδρος μιας υπερδύναμης που με την πολιτική της απέναντι στο περιβάλλον οδηγεί περισσότερα παιδιά στον καρκίνο.
Ας αφήσουν τα φλας μακριά από τον πόνο παιδιών και ας δείξουν αυτοί που πραγματικά μπορούν την αληθινή έμπρακτη αλληλεγγύη τους.
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=144115
Και να μην ξεχνάμε ότι εκτός από τους κληρονομικούς παράγοντες που προκαλούν λευχαιμία- μια ασθένεια που είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στα παιδιά- υπάρχουν και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες.
Ποιος είναι υπεύθυνος για το περιβάλλον;;;
Εμείς οι άνθρωποι.
Και κυρίως οι ''ηνίοχοι'' των κρατών. Εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις, νομοθετούν,  (πρέπει να ) τιμωρούν τους παράνομους, σέβονται και ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής των πολιτών τους (έτσι πρέπει τουλάχιστον).
Γι αυτό και στο άκουσμα της είδησης άλλαξα κανάλι.



4 σχόλια:

  1. Γι' αυτό σου το θέμα Άννα, θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες. Πολύ σωστά το αναδεικνύεις, διότι τα γλυώδη υποκριτικά στόματα τους πια εκστομίζουν χλεύη και μούχλα, μουντζουρώνοντας αθώα βλέμματα με μοχθηρή σπουδή στο πεδίο μιας βαλσαμωμένης πολιτικής προπαγάνδας. Μακάρι οι νεότεροι ταγοί της εξουσίας, να βελτιώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να είναι ο κόσμος μας, πιο ασφαλής, πιο αληθινός και πιο ανθρώπινος για όλους, κυρίως όμως για τα παιδιά! Φιλιά και καλό Σ/Κο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κατερίνα. Και εγώ πιστεύω θα μπορούσα να μιλώ με τις ώρες για το θέμα, ή να γράψω σελίδες γι αυτό....ή ό,τι άλλο έχει σχέση με τα παιδιά. Τα κάνουν οι πολιτικοί αυτά αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει εδώ πολιτική προπαγάνδα από έναν 90χρονο πρώην πρόεδρο που και ο γιος του είναι πρώην πρόεδρος..............Εκτός αν το κόμμα τους έφτασε στην εσχατιά και θέλει τέτοιους είδους υποστήριξη. Ανοησία είναι πιστεύω και μάλιστα αυτών που πίστεψαν ότι έπρεπε να φανεί στον κόσμο πόσο ευαίσθητοι είναι οι πρώην.......Μακάρι οι νεότεροι ταγοί να είναι καλύτεροι αλλά..........(ας μη συνεχίσω)!
      Καλό σου Σ/Κο!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι φοβερό που τα μεγαλύτερα δείγματα ''ανθρωπισμού'', τα δείχνουν και μάλιστα διατυμπανίζοντας τα, όλοι όσοι έστησαν ΄''στον τοίχο'' την ανθρωπιά και την εκτέλεσαν πατώντας στυγνά την σκανδάλη;
    Και δεν θα έπρεπε αντί να τα δείχνουμε στα ενημερωτικά δελτία, να σκάβαμε ένα λάκκο και να θαβόμασταν από ντροπή;
    Πολύ ωραία τα λες Άννα, και αν μη τι άλλο είναι εντελώς σιχαμερό, το ότι ξεπουλάνε τα πάντα για την εξουσία και το χρήμα...
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα Μαίρη. Είναι όντως φοβερό και σε κάνει να ντρέπεσαι για το πού έφτασε ο άνθρωπος και η ανθρωπιά...Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι άσημοι που δείχνουν την ανθρωπιά τους χωρίς τυμπανοκρουσίες και φλας των ΜΜΕ. Αλλιώς θα ήταν ανυπόφορη η κάθε κοινωνία .
      Καλή εβδομάδα και σε σένα

      Διαγραφή