Άλλη μια καταδίκη................μια από τα ίδια!!!!!!!!!!!!


Άλλη μια καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις αμέλειες ως προς τη διατήρηση των οικοτόπων της λίμνης Κορώνειας!
''Σιγά τα ωά'', θα πει κάποιος! Εδώ δεν έχουμε να φάμε και τη λίμνη με την πανίδα της και τη χλωρίδα της θα σκεφθούμε;
Κι όμως, είναι χαρακτηριστικό του ''ωχ αδελφέ'' του Ελληνικού κράτους που έχει γίνει και βίωμα των περισσότερων πολιτών. Φυσικά η κατάσταση της οριακής οικονομίας μας μιλάει από μόνη της για την εγκληματική νοοτροπία των πολιτικών και των συνακολούθων τους.
Η λίμνη Κορώνεια, είναι ένα μικρό δείγμα του πώς πορεύτηκε και πορεύεται  η χώρα μας. Είναι ένα δείγμα αδιαφορίας, κατασπατάλησης, αμέλειας, προσπάθειας υφαρπαγής ψήφων από τους εκάστοτε πολιτικούς, κάνοντας τα στραβά μάτια στους ψηφοφόρους τους που παρανομούν, όπως δείχνουν τα στρέμματα της λίμνης που καταπατήθηκαν από αγρότες. 10.000 στρέμματα της λίμνης κατέλαβαν κάποιοι χωρικοί, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όχι πάνω από 130 στρέμματα λέει το Ελληνικό Δημόσιο!
Όπως υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική πολιτεία δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να θέσει σε εφαρμογή και τις 21 δράσεις που προέβλεπε το κατευθυντήριο σχέδιο ώστε να διασφαλιστεί η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας. Η χώρα μας επίσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου δεν έλαβε μέτρα για δράσεις που αφορούσαν την άρδευση, την απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων και την κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος παρακολούθησης του εθνικού πάρκου Κορώνειας - Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.
Έτσι ................με αυτήν την ολιγωρία, μολύνονται εδάφη όχι μόνο γύρω από την Κορώνεια αλλά σε όλη τη χώρα.
Γι αυτό και τίποτε δεν δουλεύει σωστά εδώ, πλην μερικών εξαιρέσεων που πιστεύω ότι οφείλονται περισσότερο στην προσωπική προσπάθεια των πολιτών.
Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του κράτους εδώ και πάρα πολλά χρόνια που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε τώρα φαίνεται στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων περασμένων ετών που βρήκα σ'αυτό το μπλογκ!
Είναι η απόφαση  για την κατασκευή Μετρό, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στις 25/1/1953!!!!!!
Και βέβαια όλοι ξέρουμε πότε κατασκευάστηκε το περιβόητο Μετρό!
Η Απογευματινή εφημερίδα έγραφε για την Εγνατία οδό στις 26/8/1968!!!!!!!!!!!!
Και γνωρίζουμε όλοι πότε ξεκίνησε η κατασκευή της!!!!!!!!
Και η γέφυρα του Ρίο με το Αντίρριο ήταν στα σχέδια από το.................1965, όπως αναφέρεται στο φύλλο της Βραδυνής στις 18/2!!!!!!!!!!!!!
Όπως βλέπουμε  το ελληνικό κράτος κωλυσιεργεί.......μονίμως, αναιρεί, ολιγωρεί, αλλάζει κατευθύνσεις κατά το δοκούν των πολιτικών, αφήνει στην καταστροφή την ίδια μας τη φύση, γνωρίζει πώς να ''χαϊδεύει'' υμέτερους με υψηλές απολαβές, γνωρίζει πώς να κατασπαταλά τα δάνεια που παίρνει υπερχρεώνοντας τους πολίτες, αλλά αδυνατεί να ακολουθήσει ενδεδειγμένες λύσεις για να γίνει η χώρα ένα πολιτισμένο και προοδευτικό κράτος!
Είναι δυνατόν σε όλη τη νεώτερη ιστορία μας να ακολουθούνται οι ίδιες τακτικές και μέθοδοι;; Να κυριαρχεί η ίδια νοοτροπία;;;;;;;;;; Είναι δυνατόν;;;;;;;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου